Ин-витро в Истанбул 2

• 56 857
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Жълта роза, според мен трябва да изпратиш снимката. Може да пробваш да я сканираш, но вероятно пак ще ти поискат оригинала.

Успеваемостта в БГ е горе-долу еднакво ниска навсякъде, но никой не знае колко точно, защото няма контрол и скоро няма да има. Всички инстанции на всички нива са заинтересовани да поддържат мита, че каквото в чужбина, това и тук, само дето не е съвсем така, най-малкото като отношение. Колкото до цената, оказва се, че в Истанбул тя даже не е толкова висока. Оскъпяването идва от престоя.

# 211
  • София
Да се включа и аз в дебата за "некачествените яйцеклетки", понеже съм точно "такъв случай".  Ами, на мен след 6 неуспешни опита тук /в БГ/ "категорично" и "окончателно" ми поставиха точно тази "диагноза" Sad. Но, бяха ми го споменавали и реди, та затова все се чудех как /и кога/ точно ги разбират какви са /яйцеклетките, де/, след като при всичките ми процедури уж работата вървеше много добре /по думите на док./. Вадеха там някакви бройки, оплождаха се почти всичките, ама дойде ли време за трансфер - "ами, ембрионите не са много добри, малко бавно се делят, някои са с фрагментации" и т.н.  Rolling Eyes...Ама - добри, лоши -  ги връщаха. newsm78
 Като отидах в Мемориал, обаче, прф. Кахраман беше категорична - "Високите дози хормони измъчват организма и няма как да има качествени яйцеклетки"...
Така че, май до голяма степен е въпрос на ПРАВИЛНА стимулация. Но и - на ДОБРИ ЕМБРИОЛОЗИ.  Всъщност, точно както ddnchv  го е написала ...

# 212
И аз съм съгласна с предния пост,значи за стимулацията е точно така,не се улучва точната стимулация в зависимост от проблема и точните дози лекарства,в повечето случи смятам даже ,че претоварват организма със силни стимулаций и накрая изкарват много яцеклетки и накрая едно нищо..и после некачествени били,и другото което е ембриолози почти нямаме,те нямат достатчно опит това е истината.Незнам кой е прав и кой крив,сега като бях на преглед при пр.ИБРАХИМОГЛУ,му показах стимулацията от неуспешното ми ИКСИ,където бяха водене бележките и му казвам ,че съм била съсъ слаба стимулация,той като видя каза,,абе как слаба,направо са те взривили,,това ми отговори  newsm78 извадиха ми 5 яцеклетки,уж бяха перфектни накрая останаха 3,една много добра и две по малко и как стигнаха до бластоцид не ми стана ясно,колко са биле хубави  newsm78,но както и да е,смятам че ембриолозите са кът..))))Те просто не могат да ги отгледат както трябва,аз мисля че това е най важното да се отгледат добре яйцеклетките и една сполучлива стимулация ,това е почти гаранция за успеха..))))

# 213
llullu, a теб с какви дози ти беше стимулацията? Чудех се моите дози дали са били силни, но мисля, че да.

# 214
момичета не се навивайте за силна и слаба стимулация - както казах то за всичкоси има критерии / аз защото ме бяха отписали и много питах/  започва се с по-еосока доза - правило без коментар, и ако е необходими се намалява, това е задължително за да се предизвикат всички антрални фоликули, ако са малко, а ако са много за да има оптималем бр. Я. Е сная от док дози повече от 350-400 ед. ФСХ , без да имаразтеж са неефективни и цикъла трябва да се прекрати, от една страна защото е без перспектива, от друга, защото много се обременява пациента от финансова сгледна точка. И като сме във турската тема - мохабета - много силна стимулация не е реален, защото като почнете ще се приближите до тази която са правили в Бг - при мен в София сравнително силна / 2300 ед. пурегон - 12 Я/ и хиперстимулация, във варна 1700 ед. пурегон-17 Я. без хипрстимулация, въпрос на следене, компетентност и начин на прилагане на ЧХГ преди пункцията.

# 215
Жълта Роза,225 гонал и 150 меногон всяка вечер,стмулацията продължи 12 дена,че и 13 май беше..))))Изкараха 5 яйцеклетки,а преди това за инсеминация имах 75 меногон само 5 дни и имах 8 фуликула..)))Този меногон мусколно много боли,но професора в Търция се зачуди на комбинацията меногон и гонал Ф,явно всеки си има различни методи..)))

# 216
Жълта Роза,225 гонал и 150 меногон всяка вечер,стмулацията продължи 12 дена,че и 13 май беше..))))Изкараха 5 яйцеклетки,а преди това за инсеминация имах 75 меногон само 5 дни и имах 8 фуликула..)))Този меногон мусколно много боли,но професора в Търция се зачуди на комбинацията меногон и гонал Ф,явно всеки си има различни методи..)))
еми как няма да се чуди, то като водата и огъня, сигурно и краката са му се подкосили - рекомбинантен чист ФСХ се забърква с уринарен ФСХ, съдържаш и ЛХ, дето скапва Я..... , нестига, че ЛХ при стимулация естествено се покачва, а те и го "доставят" допълнително и тогава какво качество да се очаква.... в БГ абсурдите са пълни, а ние всички се надяваме....

# 217
Леле момичета, сега се сещам че с проф. Кахраман и думичка не обелихме за хламидията на мъжа ми. Имаше ги резултатите в листите, които преснима д-р Айбар, но после проф. не ми е говорила за хламидия, пък и аз забравих да я спомена. Значи случая е такъв: на мъжа ми му откриха хламидийна инфекция миналата година чрез кръвен тест, пи антибиотици след което кръвния тест продължи да е положителен с по-ниски стойности, а уринарния(ДНК теста) беше отрицателен. После той пи още няколко пъти антибиотици и последно неговия кръвен тест беше пак положителен с гранични стойности. Така и започнахме процедурата. Голяма съм патка, трябваше да я попитам дали да предприемаме някакво допълнително лечение или не. Мисля, че трябва да пиша на Кюбра за това. Вие имали ли сте проблем с хламидии?

# 218
Какви са тия 1700-2300 единици Пурегон? Това на ден ли е? Да няма някаква грешка? Аз знам, че 600 е максималната доза.

# 219
Аз направо съм като гръмната,ужас..))) ddnchv, нямам думи  Rolling Eyes Що за стимулаций ,що за чудо е това,то затова ми излезе 7 500 лв.какво да кажа друго...)))))онемях..)))) ooooh!

# 220
Какви са тия 1700-2300 единици Пурегон? Това на ден ли е? Да няма някаква грешка? Аз знам, че 600 е максималната доза.
не за цялата стимулация

# 221
ddnchv , това дето го твърдиш за гонала и меногона наистина ли е вярно?????
На опита ми при Владимиров бях точно на такава стимулация, и то не само аз, а още 15-20 момичета ... Едва ли толкова безхаберно постъпва докторът? Shocked
А как стои въпросът с фостимон и меногон тогава? При Стаменов е практика ...

# 222
  • Пловдив
Слънчогледче,ми то дали ще е гонал или фостимон,май е горе-долу едно и също като съотношение към меногона. И на мен ми прави впечатление,че и в двете клиники така ги комбинират. Дружка,която беше при Владимиров беше с гонал и меногон, а вмомента е в стимулация при Стаменов и е с фостимон и меногон, става въпрос за намален яйчников резерв. Та, гледам,че и на двете места я практикуват тая "манджа",доколко е ефективна е съвсем друг въпрос Tired

# 223
Аз в Щерев бях с 1800  Гонал +за 3дни меногон, но за него не си спомням колко беше дозата.. Това е за цялата стимулация-къс портокол

# 224
И аз да се включа на ден 450 гонал и 300 меногон или мерионал квото има  Joy
Да не говорим че се мешаха постоянно 4 препарата меногон, мерионал, гонал и пурегон проф.Кахраман остана шашната и ме пита " Ама всичките ли са ви били в една процедура" Shocked

Общо значи 1 ви опит гонал 3300 еденици и мерионал 1050 ( доста е под въпрос какво са писали в епикризата щото на мен ми се видяха повече ама айде)
2 ри опит гонал 3750 мерионал 2400
п.с като не имало гонал са ми давали пурегон като не имало мерионал са ми давали меногон
манжда с грозде
#Crazy

Общи условия

Активация на акаунт