Ин-витро в Истанбул 2

• 56 858
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, благодаря ви за съветите   bouquet  bouquet Hug Hug Hug
Sharky* , тази фолиева да не е някаква специална - за бременни? Че бая доза ми се вижда newsm78...

...а междувременно ще взема да пиша на Кюбра, и ако тя каже : "Сакън, само Фолбиол и нищо друго!", тогава, мила llullu, ще опра да твоите услуги  bouquet...

ooooh!Ами, ще докладвам какво е развитието по "казуса"...

# 241
Леле Бърти, какви са тези екстри Simple Smile, мен никой не ми е казвал нищо за специална фолиева киселина GrinningОбясниха ли ти защо се налага да вземаш такава висока доза фолиева, има ли конкретна причина за това?

# 242
  • София
Стаменов също изписва 2х1  Неофолик когато си в процедура, очевидно двойната доза фолиева киселина помага на "антиконтракциите" (аз го обясних в предния ми пост). Не мисля, че е толкова за вече бременни, колкото да помогне на тялото по-лесно да посрещне ембрито (като матката контрахира по-малко, че ние по време на ЕТ я товарим достатъчно с несвойствени за нея "натоварвания").

# 243
Да, аз пия 2x1 неофолик също, но неофолика е 0,4 mg една таблетка, а бърти казва, че и е предписана 5 mg, което си е доста повече.
Sharky, не е възможмо да пиеш 1200 мг на ден, както си го обяснила виждам, че пиеш 1,2 мг. Ти пиеш 1200 микрограма, тъй като 0,4 милиграма=400 микрограма. Wink

# 244
  • София
burty аз от миналия месец се подготвям за ЗЕТ и пия 3х2 Неофолик + 1 Инофолик (в който също има 200 микрограма), в първия момент мислех че не съм разбрала док.- попитах 3х2 и тя потвърди, каза "нали искаме да забременееш".
Успех на всички момичета, от сърце ви пожелавам да се връщате бременни от Истанбул  Praynig Praynig Praynig
Чета ви от време на време, дано успеем в България и не ми се налага да ходя до Истанбул за процедура, а само на разходка  Hug.

# 245
  • София
Предавам се, 1200 микрограма е  Laughing Laughing Laughing.

# 246
добро утро  Hug

само да споделя. Нали започнах да си превеждам нещата за Истанбул. Установих, че стимулацията на която най-добре съм отговорила (осем от осем, всички перфектни според докторите, това не знам до колко е вярно, без коментар) е била с пурегон, сравнително ниски дози - 200 или 300 на ден. Явно наистина, единия "ключ" към успеха е в дозите  Thinking

# 247
  • София
Леле Бърти, какви са тези екстри Simple Smile, мен никой не ми е казвал нищо за специална фолиева киселина GrinningОбясниха ли ти защо се налага да вземаш такава висока доза фолиева, има ли конкретна причина за това?

Розичке, аз също първо взимах от обикновената /Неофолик - 0,4/, но миналата година се наложи да направя едно генетично изследване за усвояване на фолиева киселина и се оказа, че съм от онези 50 процента жени, които не я усвояват добре, та док. ми изписа Мета /тя е от 3 мг/, а после в "Мемориал" пък ми дадоха тяхната версия, която е от 5 мг хапчето /въпросният FOLBIOL/... Сега ще видим какво ще кажат от болницата... Thinking

# 248
Благодаря за отговора, Бърти. Значи при теб има причина да се пие по-висока доза фолиева киселина. То и аз нямам представа колко добре я усвоявам, ама никой не ме е насочвал да правя такова ген. изследване, така че си пия нормалните дози от 2x0,4мг.

# 249
  • София
Момичета, изпаднахме на 2- ра - ЗАРЕЗИЛ. Mr. Green

Ще взема да побутна малко темата, като споделя, че моят "казус" много бързо бе решен - Кюбра ми писа, че няма проблем да заменя Фолбиол-а с българска фолиева. Както и очаквах, де. Освен това установих, че има и родно производство на таблетки от по 5 мг, ама засега не ги намирам по аптеките. Май били спрени...

# 250
burty, благодаря за инфото   bouquet

Хубаво е, че има родно производство, сега само да го намерим остава  Simple Smile. Как точно е заглавието да търсим и ние. И аз трябва да пия по-високи дози фолиева заради генетичното изследване за усвояване на фолиевата.

Също се чудех и бамбоо до къде я докараха  newsm78 Дали вече не е на пункция  newsm78 Нямам търпение да се похвали с  EFP preggo  Praynig

# 251
  • София
Хайде и аз да се включа за общото благо на темата  Mr. Green, за сега още не съм се решила да си запиша час при проф. Леми.
Вече на следващия цикъл отивам в Майчин дом за ЦС, през  този я отложих с надеждата, че вече в Щерев правят понеже се появи в ценоразписа, но лекарката ми каза, че май били купили апарат, но още не правили  newsm78 - странна работа.
В момента съм в голяма чуденка за моите яйчници и намаляващия им резерв, след прегледа ми в понеделник, се видя ДФ в ляв яйчник /както беше и на прегледа преди 3 цикъла/, но преди 2 цикъла, когато ходих на преглед за антр. фоликули в левия нямаше нищо, а в десния имаше 3, тогава лекарката каза, че ЛЯ е с намалени размери, хипоплазен и на него няма да разчитаме, обаче на този преглед виждайки ДФ в левия, каза, че десния е с намалени размери и съответно, че на него няма да разчитаме. Вече и аз не знам кое всъщност е вярно - иначе тя направо ми каза, да почваме другия месец стимулация за да видим как реагират, но то е ясно, че стигна ли до там, това ще се случи в Истанбул, а и без ЦС не ми се струва разумно да започвам.

# 252
maka, моят съвет е да не си правиш ЦС просто така за спорта. Аз имам хидротубация при Щерев, една ЦС при Стаменов и втора при Тодоров в Тина Киркова. Хидротубацията беше най-големият кошмар в живота ми, а разликата като усещане между двете ЦС беше огромна - в полза на Тодоров (твърдение, за което в Зачатие ме грози изтриване на профила). Има значение колко се бърза, колко бързо и силно се пуска течността, какъв е апаратът и... даже какъв резултат се цели.

# 253
  • София
burty, благодаря за инфото   bouquet

Хубаво е, че има родно производство, сега само да го намерим остава  Simple Smile. Как точно е заглавието да търсим и ние. И аз трябва да пия по-високи дози фолиева заради генетичното изследване за усвояване на фолиевата.

luce, ето на това попаднах случайно
http://www.medicine.bg/lekarstva/folic-acid-sopharma

Вчера някаква аптекарка каза, че не са го получавали от години, ама като гледам датата, не е толкова древно... ако не го намеря още два-три дни, направо ще питам производителя в сайта им...

# 254
  • София
maka, моят съвет е да не си правиш ЦС просто така за спорта. Аз имам хидротубация при Щерев, една ЦС при Стаменов и втора при Тодоров в Тина Киркова. Хидротубацията беше най-големият кошмар в живота ми, а разликата като усещане между двете ЦС беше огромна - в полза на Тодоров (твърдение, за което в Зачатие ме грози изтриване на профила). Има значение колко се бърза, колко бързо и силно се пуска течността, какъв е апаратът и... даже какъв резултат се цели.

Vi_ga не мисля, че я правя за спорта, на мен никога не ми е правена такава манипулация, дори и хидротубация, аз  не знам тръбите ми дали са проходими  Rolling Eyes

P.S Кой е Тодоров ? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт