Ин-витро в Истанбул 2

• 56 859
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Ей намерих им цаката на тези инжекций,вече нема синки  #Crazy ааааа ще ми се опъват тука незнаят с кой си имат работа  Laughing Laughing LaughingКак сте момичета,къде сте,бамбооо сигурно пази кревата..бабмбоооо не съм пускала палците и на ръцете и краците да знаеш .....))))Луцеееее къде си какво става с теб?????  bouquet  bouquet  bouquet

# 346
Моето пътуване до Истанбул се отлага поне с 2 месеца, защото ми откриха токсоплазмоза!
Отдавна планирах това изследване, но не ми се даваха и там пари. Та, ето изненада! Тия дни ще взимам резултатите от хепатитите, дано там поне всичко е ОК.

Моля ви, изследвайте се! Това е една от най-опасните инфекции, предизвикващи малформации на плода. Не, че при мен има шанс за забременяване, но няма да рискувам. Интересно е, че това изследване е задължително при бременност, но не и при инвитро. Във формуляра на Кюбра беше в един друг списък. Котките са краен гостоприемник, но по-вероятно е заразяването да стане чрез храна - недобре измити зеленчуци или месо, което не е преминало достатъчна термична обработка.

# 347
vi_ga , тая гадост къде я изследва?

# 348
Е не, vi_ga !!! А има ли някакви симптоми тази инфекция?

# 349
Изследвания се правят в много лаборатории, но НЦЗПБ е референтната. Моето е от там. Симптоми обикновено няма. Проблеми има единствено за плода, ако възникне вътреутробна инфекция, т.е. не е задължително, но е много опасно.

# 350
  • София
Ееее,vi_ga   #2gunfire #2gunfire #2gunfire Къде пък изникна това  Close  А ти имаш ли котка,или си я лепнала по индиректния начин?

# 351
Имам котка, но тя няма откъде да го е лепнала. Казаха ми, че е много разпространена заради зеленчуците и месето, но малко хора знаят, че я имат. На практика се изследват само бременните. 2007-ма нямаше нищо.

# 352
  • София
Дано бързо се справите с лечението и поне януари ,да си на старт  Hug

# 353
vi_ga, съжалявам за токсоплазмозата. Аз също си правих това изследване, отрицателно е. А как се лекува тази инфекция, предполагам пак с антибиотици? Дано да я излекуваш бързо Praynig

# 354
Мда, тъпо се получи, най-вече защото това изследване го планирам от 2009 г., а НЦЗПБ е буквално на 100 метра от нас.

Лечението е 3 седмици Бисептол. После още 3 седмици почивка и контролно изследване, като няма гаранция, че ще е излекувана инфекцията. Една от версиите за високите НК клетки обаче е именно това, тъй че може пък да имат връзка при мен.

# 355
ААААА каква е тази токсоплазмоза,ужас вечееее...))))Не съм изследвала такова нещо ..)))Само болести и зарази навсякъде,божееее..)))Трябва да се изследваме!

# 356
Хаха, Лулу, много точно го каза. Дебнат гадините!
Уви, това беше моят положителен резултат, другите - от вас!

# 357
  • София
Ето ме и мен накрая! Прибрах си 2 ембриончета на 3 ден, честно казано малко съм разочарована, защото бях сигурна че ще ги отглеждат до 5 ден, но ембриоложката ме увери че тъй като са само 2 е най-добре да ми ги върнат на 3 ден. Иначе според тях са много добри, 1 категория, 10 клетъчни, дадоха ми снимки от ембриоскопа, отново подчертаха че лаб.условия само се опитват да имитират чов.тяло и така е най-добре. Иначе от леката стимулация наистина направих само 5 големи фоликула, които извадиха, от тях 4 зрели, 3 се оплодиха, 2 много хубави, другото не. За сравнение в Бг - около 10 фоликула, 8 оплодени, най-добрите разделени на 6 клетки, 2 опита, резултат 0,00.
Най-лошото е че Кубра миналия петък я оперираха спешно и е в болнични и имахме трудности с комуникацията, хич, ама хич не говорят други езици ....
След трансфер дават мускулни инжекции Прогестан до теста, предполагам че са по-добри от нашите глобули Утрогестан, също Аспирин протект и фолиева к-на 5 мг.
Ха, Лулу каква ти почивка, да бях отишла на работа  Laughing куфари, перални, то толкова време ни нямаше че гледах с нови очи апартамента  Laughing
Иначе и моя корем посиня още при стимулацията и оше не е минал, ама то е песен. щото сега този прогестан е мускулно отзад и ме болят и двете страни вече  Sad Sad
Жълта роза имам питане за фраксипарина, за тромбофилия ли ти го предписаха и по колко? кажи моля те, защото при мен от генетичните изсл-я имам следния резултат:
Мутация G20210A в протромбиновия ген - хетерозиготен носител  по мутантен алел
и предписанието на Конова е след трансфер редуване на Фраксипарин 0,3 с аспирин в поредни дни. В Мемориал обаче ми изписаха Клексан 0,4 едновременно с аспирин всеки ден, което ми се струва много и аз сега го слагам по схемата на Конова кто ги редувам един ден Клексан, един ден аспирин.

# 358
  • София
Извинявам се за дългия пост!
Може би има нужда от генетична консултация за тези тромбофилии, защото аз не зная какво точно означава този мутантен алел и имали някакви последствия по-нататък в живота. Конова не обяснява, само изпраща препоръки за терапия.

# 359
  • София
Ето ме и мен накрая! Прибрах си 2 ембриончета на 3 ден, честно казано малко съм разочарована, защото бях сигурна че ще ги отглеждат до 5 ден, но ембриоложката ме увери че тъй като са само 2 е най-добре да ми ги върнат на 3 ден. Иначе според тях са много добри, 1 категория, 10 клетъчни, дадоха ми снимки от ембриоскопа...

Бамбо, та това са прекрасни ембриони - разделени на 10 е повече от отличен резултат. Аз сравнявам с "постиженията" на тукашните ембриолози при моите опити - ами, май от 6 деления повече не съм виждала  Rolling Eyes Сстискам палци за две чертички и две бебета  Praynig Praynig Praynig

...а да питам за тази токсоплазмоза - аз котки нямам, ама съм бивша кучкарка. Бивша, защото песчето остана при майка ми, когато се омъжих. Ама и досега си го мачкотя като отида да я видя... ох, май и аз трябва да го пусна това изследване  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт