Ин-витро в Истанбул 2

• 56 857
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • София
burty,какъв е този хромозомен анализ,аз не съм чувала,не са ми искали на мен такова нещо,единственно ми искаха епикризите от операцийте и актуална светна снимка,спермограма...)))казах че имам имунологични и генетични,но изобщо не ги гледаха..)))         

Лулу, на мен ми го поискаха СЛЕД ПРЕГЛЕДА - явно е заради многото ми неуспешни опити, при които нито веднъж не е имало имплантация. А какво представлява ли - ами, изследват хромозомите и при двамата партньори... Сигурно много лаишки и неправилно го обяснявам, ама е точно това в най-общи линии. Аз сега чакам резултатът - щял да е готов след 17 октомври...

# 76
  • София
Лулу,това са цитогенетични изследвания. Предполагам,ги искат при повече неуспешни опити,да се види,дали ,все пак няма генетичен проблем,някакъв у някого,на мен в Щерев отдавна ми ги пуснаха,именно заради това

# 77
Стана ми ясно горе доло за какво става въпрос,благодаря момичета,burty ,дано всичко е наред с изследването стискам палци,Хриси,а не го ли правят защото не може да се осъществи оплождане на яйцеклетката със сперматозоида,този анализ,май имам бегъл спомен че на моя позната така и бяха казали и прави подобно изследване и назначиха ИМСИ..))))Сега тя е бремнна и след около 20 дни ще ражда от 2 опит инвитро..))))

# 78
  • София
Лулу,оплождане има при всички случаи,ако прилагат ИКСИ,при нас пък е имало винаги и с ин-витро,но,поради това,че все спират да се развиват,предполагаха,че може у някой от двамата да има проблем и,оттам и у ембриона. Е,у никого няма проблем,а те пак спират да се развиват  Tired

# 79
Хриси, ок де къде може да е причината,и как може да се установи защо спира развитието си ембриона,трябва да има начин да се види какъв е проблема,и дали наистина проблема е в развитието..))))искаш ли като ида  ИСТАНБУЛ,да разпитам професора за това да чуем и друго мнение,много добре ми обеснява,аз както всеки, път го заринах с въпроса и на всички ми отговори доста обстойно и спокойно,това много добро впечатление ми направи,няма такова бързане,сабувай гащите обувай гащите.

# 80
  • София
Лулу,благодаря ти за предложението.  Hug Ако се сетиш,ще ми е интересно какви биха били неговите предположения,защото,нашите /категорично и на половинката ми вече/са,че в лабораторията не могат да се справят-като техника и ембриолози. Затова последно връщаме замразените, с МАКС и,при поредене неуспех, и ние "стягаме куфарите"  Tired

# 81
Побутвам темичката,че май само с ХРИСИ си пишем тука,къде се изгубихте,аааааааа споделете какво излседвате какво правите,айдеееееееееееееееее...............))))  bouquet  bouquet  bouquet

# 82
  • София
Лулу, тук съм и аз, и тъкмо съм влязла в следната дилема:

Преди последния ми опит тук, в БГ, доки ми беше изписала Мелатонин от 3 mg. /Май имаше и други "хапчета чудесни", ама вече не мога ди с спомня какви бяха/. Естествено, след отрицателния тест го спрях. И, естествено, на прегледа в Мемориал не съм споменавала всичките добавки, които съм пила през периода на 6-те ми опита. Но сега се чусдя дали да не пиша за Кюбра за Мелатонина  newsm78 Като гледам какво чудо е сътворил с Шарки в АРТ-охолишката тема, бая се изкушавам да го подкарам отново ... А иначе, в Мемориал ми изписаха FOLBIOL, което, ако съдим от името и фрагменти в листовката /тя е само на турски, но поне разбрах думите folic acid Rolling Eyes/, си е чиста фолиева киселина...

...та такива ми ти вълнения са ме обзели... Thinking

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 13:30 от burty

# 83
burty,ми да защо да не и пишеш питай я и сподели дали пак може да го пиеш паралелно с това което са ти изписали,и аз четох за шарки,много и се зарадвах,дали мелатонина е изиграл тази роля newsm78,значи помага,но съм чела че не при всички,знам ли,ама пиши и бе ,питай..)))напиши ми лекарството което са ти изписали,аз ще го потърся в нета и мъжо като се прибере ще го преведе и ще ти пиша на лични за какво точно е и какво пише..)))той говори турски перфекнтно..)))

# 84
  • София
Бърти,а дали наистина е мелатонин или нещо друго  newsm78. Тя си ги пиеше добавките при всеки опит. Дали не е това,че в точния момент са се срещнали добрата й яйцеклетка ,с идеалния сперматозоид и е станало чудото. Това му е хубавото на "неизяснения" стерилитет-няма причина да не става и,във всеки подходящ момент може да си стане и спонтанно,като,в същото време,това му е и гадното-никой не може да разбере,защо не става  Close

# 85
  • София
Хрисинка, ами аз така или иначе го имах изписан този Мелатонин 3, и то точно 3 мг., преди последния ми опит през юли. И не го изхвърлих точно с идеята, че може да се наложи да го продължа Thinking... А Шаркиното "чудо" разбира се, че не се дължи толкова на добавките, колкото на точно това, за което пишеш ти...

Лулу, писах на Кюбра току-що, срам-не срам Embarassed. Малко ми беше неудобно да я занимавам с такава дреболия, ама пусто от два дни ме човърка Rolling Eyes... Ще видим какво ще отговори newsm78...Аз всъщност въобще не се сетих да ги питам, докато бях там, какво мислят по въпроса за всички тия витамино-минерало-хормонални добавки, дето са така популярни тук...

# 86
  • In a surreal moment!
Аз от други момичета в Малинов съм чувала , че когато се оплачат от липса на сън и нервност д-р Стаменов им изписва мелатонин. Дали има и друго действие не знам. Намерила съм това инфо

"...Мелатонинът се счита за най-силния антиоксидант. Неговата способност да взаимодейства със свободните радикали му дава прозвището "метач". Ако съпротивителните сили, поддържани от мелатонина намалеят, организмът е много по-уязвим към свободните радикали, които водят до увреждане на клетките и бързо остаряване. Може да се каже, че мелатонинът е хормон на младостта..."
http://apteka.framar.bg/01000104/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82% … D0%B0%D1%80%D0%BC

При мен също имаше подобни оплаквания + ускорен сърдечен ритъм и повишено систолично - сетих се да споделя с личната лекарка и тя ми изписа  ABO-EINSCHLAF UND RUHE - 24 КАПСУЛИ ЗА УСПОКОЕНИЕ И ПОДОБРЯВАНЕ НА СЪНЯ.
Страхотно ми подейства и много скоро ме успокои и подобри съня ми. Билки е , в капсулки, лесно се пие. Не съм го взимала от средата на юни, от преди трансфера и в момента пак съм зле - нервна, неспокойна и не мога да спя. Ще трябва да си взема, не беше скъпо. В нета им мн. инфо - потърсете и ще се информирате за съставките.

Аз в момента чакам за преглед и коментар на несполучливото ИКСИ при д-р Стаменов, на 13-ти съм в София. Нищо не очаквам освен обичайното - не си отслабнала и почваме биопсии, за които нямам никакви пари, пък и не им виждам смисъла...по 250лв на биопсия... Но сме записани за безплатни генетични - кариотип в Майчин дом. Тях не сме правили и си викам нека да ги имаме, като са и без пари...Тромбофилия също не съм пускала  и това ми се ще да изследвам.  Ще ми се да си пусна и нова цветна снимка, ще видим дали ще може, че с тази натовареност в Малинов очаквам и да ми откажат, а ако затръгваме за Истанбул трябва да имам актуална, така разбирам като ви чета. Старата ми снимка е от 2010г и след нея имам 4 хистероскопии за отстраняване на миомни възли, а нямам никакви сериозни епикризи по които да се вижда какво са ми правили.

Та...това правя - едно нищо...+ ходенето на работа, чистенето на градината, че живеем на село и правенето на трушии... Всяка свободна минутка надниквам в темата , че много се вълнувам от вашите прегледи в Истанбул - успех момичета! Стискам ви палци!

# 87
  • София
...Ще ми се да си пусна и нова цветна снимка, ще видим дали ще може, че с тази натовареност в Малинов очаквам и да ми откажат, а ако затръгваме за Истанбул трябва да имам актуална, така разбирам като ви чета...

ИКСИ, аз НЕ носех цветна снимка - изобщо, никаква "картинка" от нищо не носех /макар че съм правила и хидротубация, и лапаро/, но и никой не ми ги иска. Само за лапарото ме питаха нямам ли нещо повече /от двете изречения в епикризата/... Така че не се тревожи... А за "Майчин дом" се приготви психически - страшен хаос ми се видя на мен /ако говорим за Националната лаборатория по генетика, дето е на 14-ти етаж/: една сърдита бабичка /лекар, вероятно, но не се представи/ непременно държеше да ми обясни за кариотипа, или по-точно, що е то неуспешен опит ин-витро/ИКСИ  #Crazy, а мъжа ми го бодоха и по двете ръце, защото лаборантката не успя да му уцели вената от първия път, макар че доста ръчка с иглата... ама то как ще намери вена, като го "стегнала" с една парцалива лента, която изибщо не се разтяга, а той е с доста яки ръце...  Горкият, на излизане ме попита "Абе, тая лаборатория дали е сертифицирана?"  Shocked Ох, извинявам се, че малко оспамих темата - простете  Embarassed

# 88
  • In a surreal moment!
На 6 етаж е безплатното геетично, там се записахме. На 14 е платено и тромбофилията е там, но ако на 6-тия кажеш , че ще изследваш и тромбофилия ти пискат кръв в епруветка и ти я дават само да я занесеш на 14-тия.
Мда...така обясняват и разпитват, казвали са ми го да сме подготвени, ще изтърпим , кво да правим.
Офффф никаква документация като хората от Малинов, аз за едната хистероскопия нямам епикриза, за останалите по 1 нищо не казващо изречение. Лапароскопията от проф. Горчев и доц. Томов е много подробна, но е от 2009г. т.е. предхожда хистероскопиите. Опитвам се да събирам медиц. си документация, ама...това дават, друго не дават...големи тайни крият... Проста бях, казаха ми като влизам за инжекции да си преписвам от картона какво ми се бие - мен ме срам...на ми сега, квото помня съм записала, ама не  е всичко.

Ееее...Шаркито голяма работа свършила - браво на нея! Записах си какво са пили и ще питам и на нас да изпишат. Има логика в тази химия.

# 89
  • Sofia
Здравейте момичета,

Ние за сега се отказахме от Истанбул докато не се реши въпроса с полипа/дебелата лигавица. А и номерът от фонда трябва да ни излезе до 2-3 месеца.

Трябва да направя хистероскопия, но ме е страх. ИКСИ, като чета, ти имаш опит, кажи ми може ли нещо страшно да се случи? Кое е най-най-лошото, което може да излезне от тази хистероскопия? Страх ме е да не се събудя ... без матка да кажем  #Crazy #Crazy Знам, че ви е смешно, ама - да, страх ме е. Страх ме е и от това, че ще чакам отново 15 дни да видя ще умра ли скоро от рак или в по-добиря случай ще ми изрежат ли всички репродуктивни органи, защото има някакви лоши клетки. Ей такива са моите мисли.

Ви_га ми пусна мухата за инсеминация докато чакаме за номера от фонда. Ние сме с мъжки фактор, но сега проучвам какви са шансовете все пак. Макар и да са малки шансовете, защо пък да не пробваме? Или ин-витро на естествен цикъл, което май е по-смислено. Мисля много неща и ми липсва решителност. Нямам представа даже къде да правим следващия опит. А бе в общи линии - пълна каша е при мен.

Аз не знам новината за шарки, сега ще ида да прочета. Но ние питахме професор Кахраман за проксид плюс и фертилейд, които вземаме ние и тя с усмивка тип "наивничките ми" каза, че това са интернет лекарства, които няма да ни помогнат, но няма и да ни навредят. Ако се чувстваме по-добре като ги пием - да си ги пием.

Бърти, според мен изобщо не се притеснявай да пишеш на Кюбра за каквото ти хрумне. Аз й пиша за всичко и не ми пука. ФОЛБИОЛ-а от Турция и на мен ми го дадоха (даже ми го подариха  newsm78) и според мен е фолиева киселина.

ИКСИ, защо ще правиш всички тези изследвания? За моите тръби пише в епикризата от лапарото ми, че са проходими, но никой не ме пита в Истанбул. Ако ще ходиш там защо се мъчиш с всички тези неща, мила? Те не се интересуват от тях, освен ако, разбира се нямаш причина да мислиш, че има някакъв генетичен проблем, или хидросалпингс, но за какво то е тази цветна снимка? Може да греша де, така ми се струва, че сме се побъркали с това да направим всички изследвания на света... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт