Ин-витро в Истанбул 2

• 56 857
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
margopetrova, kriss2000,Djiji,благодаря ви момичета за хубавите пожелания  Hug  Искам да ви питам нещо,не ми изписаха нош-па,нали беше за успокояване на матката да няма контракций и за болки се пиеше,дали да пия сега или не,мисля че няма да ми навреди,нямам болки само от време на време боцкане или и аз незнам точно какво.. newsm78

# 676
  • In a surreal moment!
sladunche - Честито и много да се пазиш!  Heart Eyes Hug  bouquet

Лулу- ти си юнак! Пази диЧата!Ще чакам теста с нетърпение...  Heart Eyes Hug

# 677
ехаа, какви хубави новини!
sladunche, честито! лека и успешна  preggo
llullu, вярвам в успеха ти, чакам с нетърпение хубавите новини!

Момичета, хванала съм се да превеждам документи, епикризи, изследвания и проблема, който срещнах е термина "б.о.", който присъства  newsm78 Незнам как да го преведа, не намирам и инфо в нет-а. Можете ли да ми ударите едно рамо?

10х и много  Hug  Hug

# 678
  • In a surreal moment!
това означава - без особености, т.е. в норма, нормално според някакви възприети норми.
зрение - б.о. - например, или слух или протекла бременност
на мен в документите, с които работя всекидневно, често ми се налага да го използвам, и ти гарантирам , че точно това означава

# 679
Мисля че б.о. е "без отклонение" в смисъл "в норма", "окей" и т.н.

ехаа, какви хубави новини!
sladunche, честито! лека и успешна  preggo
llullu, вярвам в успеха ти, чакам с нетърпение хубавите новини!

Момичета, хванала съм се да превеждам документи, епикризи, изследвания и проблема, който срещнах е термина "б.о.", който присъства  newsm78 Незнам как да го преведа, не намирам и инфо в нет-а. Можете ли да ми ударите едно рамо?

10х и много  Hug  Hug

# 680
 хахахах, ИКСИ, sladunche, благодаря!
никога не бих се сетила, че е "без особености", а "б.о." е навсякъде в документите, голяма главоблъсканица  Joy

10х

# 681
  • София
Привет, мацки, аз пък да ви споделя в какъв филм се вкарах с пуста фолиева киселина:

Нали ви бях споделила, че докато бях на първичен преглед в "Мемориал" през септември, ми изписаха тяхната folic acid, чието търговско име е FOLBIOL /и до името пише 5 mg/...
Та, като наближи последното хапче, писах на Кюбра с въпрос "Мога ли да продължа с българската версия?" /открих в нета, че Софарма има същите таблетки - по 5 mg/ и тя рече "Може". И взех аз да я издирвам по аптеките пустата му Фолиева от 5 мг и всички аптекарки ме гледат като изкопаемо Shocked Rolling Eyes Накрая, вече на зор да взема все пак някаква, тръгнах да търся каквато и да е, само да е повече от добре известните ни 0,4 мг /защото, как да взимам по 11 таблетки наведнъж newsm78/. Ама навсякъде само тази от 0,4 ми предлагат - НЯМАЛО ДРУГА #Crazy #Crazy #Crazy.
И днес една мила аптекарка ми обясни, че то в БГ въобще нямало регистрирана друга, освен тази /от 0,4/. Ама как така, питам я, аз доскоро пиех една от 5 мг???? Пък тя ми обясни, че явно бъркам нещо с мерните единици - 0 цяло и 4 милиграма било равно на 400 микрограма...
И с една дума, да съм пиела максимум по две хапчета от 0,4 /става дума за Неофолик МЕТА/... И аз така съм се объркала сега, че направо не е истина... А как така съм се заблудила, че МЕТА-та я има и във версия от 3 мг изобщо не ми е ясно Rolling Eyes - явно нещо са ми се бъгнали файловете в главата Sick...

Ох, извинявайте, че ви надух главите, ама голямо объркване ми се яви...

Лулу, пази бебетата  Hug Praynig  bouquet

Мише, ние последно обсъждахме срещата да е на 14-ти, 15-ти, ама може и друг ден - дай предложение  Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 20:37 от burty

# 682
  • София
Момичета - един въпрос искам да задам! На срещата всички желаещи ли са поканени, или това ще е виждане на по-камерен състав от пишещите от по-дълго време в темата??  Embarassed

То аз така си зададох въпроса, че направо крещи  "ПОКАНЕТЕ МЕ"  Joy

# 683
  • София
istinska ,   bouquetпоканата е към всички в темата - от тези, които още не са минали първичен преглед до вече щастливите мами... Казано накратко, всяка от нас, която може и иска да се включи...

...Само трябва да уточним датата и мястото - предлагайте !  bouquet  bouquet

# 684
Бърти, Софарма правеше фолиева от 5 милиграма и аз съм поръчвала много пъти от една аптека, където са много любезни, но от м. април е спряно производството тъй като няма търсене  ooooh!
само аз и още две три поръчки имали и така....булгаристан....ако гинеколозите започнат да я изписват  Mr. Green ще се възобнови може би, но...това друга тема. ако случайно си поръчам ще те имам предвид  Hug
а за среща съм за но след 15 ако може, че иначе ще ви изпусна, а за мястото нямам предпочитания - центъра мисля, че е удобен вариант за всички.

# 685
  • София
*нова_жена* , благодаря ти за разяснението Hug Ама и тия аптекари май знаят по-малко от нас - може ли пък хептен да не са чували, все пак не е изчезнала толкова отдавна другата "версията" ...

А по въпроса за срещата - 16-ти, 17-ти, 18-ти /сряда, четвъртък, петък/ ОК ли са...?

# 686
момичета,да ви попитам:
1. за фолиевата киселина-как решиха,че трябва да пиете по-високи дози?-правили сте изследвате за усвояване на фолиевата киселина от организма ви или има друга причина????
2.на мен ми предстои преглед в края на месеца и Кюбра ми е писала да направя следните изследвания:
Woman,
Prolactin (in the morning fasting is required)
Free T4
TSH
Hbs Ag
Anti-Hbs
Anti-HCV
Anti HIV I+II
Rubella IgG
Hemogram

Male;
Hbs Ag
Anti-HIV I+II
Anti-HCV

Някъде преди във форума беше обсъждано кое какво е,но не успях да го намеря-може ли да ми дадете малко повече инфо? Мисля,че бях чела също,че ако няма веднага да почваме опит може да не нося тези за ХИВ и Рубеола?
И последно ТСХ и ФТ4 също ли по време на цикъла се изследват или трябва да е на "чисти" дни?

# 687
Лулу, според мен Нош-па-то няма да ти навреди. Аз го пиех след всеки ЕТ.
Blumchen, в Мемориал на всички им дават фолиева киселина от 5 мг. Лично моето мнение е, че това не е оправдано, особено преди да се докаже бременност, но явно те си имат аргументи.
За прегледа не е необходимо да се правят вирусологичните изследвания. Моите щитовидни бяха в различни дни, даже месеци.

# 688
И аз съм на мнение,че само след изследване да се консумира такова количество фолиева киселина,професор ЛЕМИ ИБРАХИМОГЛУ,ми каза че не е необходими такава доза,преди доказана бременност,но явно на които е предписана е вследствие изследване..)))        Blumchen,изследванията ги искат непосредственно преди опита,при мен така беше..))))  И другото което ми направи впечатление,че имунологичните изобщо не искат и и не ги гледат  newsm78 При тях май важи максимата  ,,,око да види ръка да пипне,,,

# 689
От известно време, като една от разочарованите от Бг клиниките следа с интерес темата.
Желая успех на всички момичета и искам да попитам  правилите процедури в Истанбул /без значение клиниката/ имате ли впечатление дали се практикуват процедури на естествен цикъл или винаги е със стимулация ? 

Общи условия

Активация на акаунт