Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 017
  • 702
  •   1
Отговори
# 255
ДВ
водихме днес Павел на Зоопарк, но той проспа по голямата част от разходката. Ето и две снимчици:
http://prikachi.com/images/700/3886700C.jpg
http://prikachi.com/images/701/3886701R.jpg
http://prikachi.com/images/811/3886811Z.jpg
http://prikachi.com/images/812/3886812y.jpg
http://prikachi.com/images/813/3886813J.jpg
http://prikachi.com/images/829/3886829X.jpg

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 23:03 от dessince

# 256
Бубе, имаш очарователни синове пу-пу
За пюретата до сега на Павел всичко му харесва, даже потреперва, голям е лакомник.
Има ли бебета, които още повръщат?

# 257
А,Бубе,много хубави снимки,имам си любими вече,Ралфи в куфара,Габ там където гледа като през рамо,къв поглед вади само,Ралфи с дънките и ризата поприседнал лекинко,и там където ти си в гръб ,а той на голо по гащеризон и Габ заспал сред книгите:) много якооо

Нашият втори ден с картофи беше по добре,имам въпросче само аз понеже си правя картофите,морковите,как ще разбера кога са 100 гр,125 гр.... аз засега го бъркам  в тия контейнерчета на Авент за кърма,ама тва са мл там  newsm78 Сори за тъпия въпрос,ама  Whistling

Гери,пък на мен педи ми каза бурканче 125 гр,замества хранене  #Crazy
Деска,много хубави снимки
Ах Нелили си е сменила ника,аз преди да видя си викам  newsm78 "Хоуп къде виде тез калинки,пак нещо пропУщих"

# 258
Майчета,

Гледам повечето захранвате. И аз нямам търпение, но пък за себе си съм взела решение да изчакам до 6 навършени месеца и имам още един месец да се ограмотя...

Та в този случай - 2 въпроса към консултантките (на които отново много благодаря за отзивчивостта и помощта):

1. Момичета, я дайте малко инфо (статия) как се процедира, ако искаме да запазим кърменето, а не да заместваме. Знам, че първо се кърми, после се дава пюре (например). Но кога е това после - веднага след кърмене, след половин / един час? И колко като количество - в крайна сметка не можем да набутаме на детето ей така още няколко пълноценни хранения... а като дойдат и плодовите пюрета и кашите - то ще се храни по цял ден през 1 час.

2. То ясно, че дългото кърмене е прекрасно за детето, но и тотално изтощава организма на майката. Дайте съвети за топ храните за кърмачки - че като чета "яжте разнообразно, редовно и изброено всичко" въобще не ми става ясно. Откакто имам бебе, ако успея да измъкна поне едно нормално хранене, пак добре. Другото е бързо нагъване на каквото има налично - дори понякога вкуса не мога да усетя Simple Smile. Та дайте съвети за "енергийни и витаминозни бомбички"  Simple Smile

Лекичка, че ме викат...

# 259
  • София
Майчета,

Гледам повечето захранвате. И аз нямам търпение, но пък за себе си съм взела решение да изчакам до 6 навършени месеца и имам още един месец да се ограмотя...

Та в този случай - 2 въпроса към консултантките (на които отново много благодаря за отзивчивостта и помощта):

1. Момичета, я дайте малко инфо (статия) как се процедира, ако искаме да запазим кърменето, а не да заместваме. Знам, че първо се кърми, после се дава пюре (например). Но кога е това после - веднага след кърмене, след половин / един час? И колко като количество - в крайна сметка не можем да набутаме на детето ей така още няколко пълноценни хранения... а като дойдат и плодовите пюрета и кашите - то ще се храни по цял ден през 1 час.

2. То ясно, че дългото кърмене е прекрасно за детето, но и тотално изтощава организма на майката. Дайте съвети за топ храните за кърмачки - че като чета "яжте разнообразно, редовно и изброено всичко" въобще не ми става ясно. Откакто имам бебе, ако успея да измъкна поне едно нормално хранене, пак добре. Другото е бързо нагъване на каквото има налично - дори понякога вкуса не мога да усетя Simple Smile. Та дайте съвети за "енергийни и витаминозни бомбички"  Simple Smile

Лекичка, че ме викат...

Не съм консултантка , но преди време  попаднах на интересни статии.
1. Виж тези начини на захранване, може да ти допаднат, щом не искаш да заместваш храненията Педагогическо захранване І и Педагогическо захранване 2
2. Тази я има в първия пост : 50 суперхрани за бременни и кърмачки

Дано съм ти била полезна  Peace

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 07:55 от .::ladybug::.

# 260
Добро утро момичета! Малечко много разговорлив в 6 сутринта, а сега си спинка сладичко. Напоследък пак почна да се буди в 4. Не е огладнял още, но му трябва помощ да заспи отново и моят сън отива подяволите.
Вчера претърпяхме пълен провал с пюрето. Тъкмо бях решила, че вече го яде напълно съзнателно и можем да минем без мляко и бууум, такъв рев падна, че едва успях да му направя млекце. То май проблема дойде от това, че смесих пюрето с кашата. Ами нали уж трябва да яде ориз със зеленчуци, а пък в тези пюрета е микс от зеленчуци, а сме пробвали само картоф и морков, та реших, че мога да ги смеся така. По отделно си хапва и пюренцето и кашата без проблем. Първия път когато му дадох картоф, пак го бях смесила с кашата, която яде преди това успешно цяла седмица. Та и тогава не му хареса, на другия ден дадох само картоф и яде. Затова сега реших, че провала може да е от смесването, а пък може и просто да е бил прекалено гладен и да се е нервил, че храната не влиза така лесно като с биберона newsm78
Десинце, Дани продължава да си повръща, но пък и неговият случай си е по-тежък. Като цяло доста намаля повръщането и даже не ми прави впечатление. Само дето откакто яде пюренце, няколо часа след това повръщаното много цапа. Иначе няколко приятелки с малки бебета се оплакват, че след 3тия-4тия месец децата им, които до сега не са повръщали са почнали да го правят. Мисля, че се дължи на това, че вече много шават и си притискат коремчетата.

# 261
Добро утро мами,  Hug

Бубе, Габ и Ралфи са повече от страхотни! Габ определено има талант на модел, много добре се държи пред камера (в случая фотоапарат)! Много мил спомен!  Peace Heart Eyes

Десинсе, много сладки снимки в зоопарка, а тигъра като бебе си лапа лапичката  Grinning

Даная, при нас в момента 125гр си замества яденето  Peace, но по натам ще трябва да увеличим дажбата нали така? Wink

Аз още не съм дала каша, задължително ли трябва да дам?  newsm78 Tired Извинете ме за нелепия въпрос  Blush

За повръщането: Еди повръща когато си напряга коремчето, я да става, я се пъне нещо  или просто е преял, ако е ял на по малък интервал...

# 262
Добро утро, майчета:)

Аз мисля да захранвам след около 2 седмици, ако продължи да ака на 5-6 дни.

При нас нищо ново, времето лети с бясна скорост, деня ми е разграфен до минутка. И като се изтърси нещо неочаквано, изтрещявам:)

Хубав ден

# 263
Привет, привет  Hug
Бързам да предоставя обещаната виртуална почерпка на всички, които казват че Алинка прилича на мен:

Естествено, че ако се организираме и се видим на живо, ще има и реална почерпка:)
Бубееееееее - просто прекрасни са синовете ти Heart Eyes Страхотни, страхотни, страхотни Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Пожелавам ти след време и една мацка, а на себе си един хубав мац, като твоите  Mr. Green
В петък ходихме до Вис Виталис за люлката и бънджито. Бънджи нямаше, люлка имаше само една. Ок, казвам, ще я купим. А продавачът, с един съжалителен тон"Ама тя няма да Ви върши работа". Питам защо, отговорът е "Защото е синя Mr. Green". И след малко добавя "СПОКОЙНО има и розово по играчките"Купихме люлката - НЕ се харесва много. Аз, незнайно защо, бях решила че ще прекарва в нея поне по половин час. Ами 10 мин. едвам изтрайва.  ooooh! Иска си човешко внимание и това е.
Аз мисля да захранвам в събота, с таткото заедно ще бъдем първият път. Бях решила с каша, но промених мнението си и сега ще е картоф (ако до събота не го променя пак  Mr. Green) Сега избирам купички, ми то страшни цени, бе. Все едно от злато са направени.  ooooh! Май като за начало няма да купувам комплект, а само една-две купички и една-две лъжички. Като започне да се храни сама, тогава ще яобзаведем с нещо по-фешън  Joy
Зазка - от снощи си мисля за вас, изпращам много положителна енергия на цялото ти семейство, дано всико мине бързо и безболезнено и малката героиня да няма никакви здравословни проблеми от сега нататък  Hug
Друго не се сещам, засега усмихнат ден!

# 264
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562186.new#new Хайде Софиянки,погледнете темата

# 265
бубе - уникални са !!! Малкия Boss е страхотен!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesВидях че имате гривна - как я понася че сега избирам обеци и се чудя как ще реагира на бижута  newsm78?
  bouquet

# 266
И Павел все още повръща, не е имал рефлукс, но повръща след всяко ядене и сега с тези пюрета наистина е ужасно, не мога да му изпирам дрехите, ако не ги накисна веднага. Днес мисля да мина през магазина на Сано и да видя за някакъв препарат.
Нашето бънджи е ето такова: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/6285, но не знам от кога ще започна да слагам Павел вътре, на него пише, че не е подходящо за деца под 3 месеца и над 12кг. Може скоро да го пробвам, защото е с гащи и май ще му държи кръста здраво.

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 12:11 от dessince

# 267
Здравейте, бубенца  Hug

Зазка, стискам палци, миличка  Praynig Praynig Praynig

Честит рожден ден, Десинце, макар и със закъснение  bouquet Жива и здрава бъди и истински винаги щастлива  Hug

С Вики се захранихме с картоф в събота и вече трети ден смея да кажа , че се приема доста добре  Peace Увеличавам постепенно дозата всеки ден и си мляска доволно детето  Mr. Green
Шени, аз на Вики купих купичка с лъжичка в комплект на МАМ и съм много доволна и ми е адски удобна. Само не можах да й намеря розова , та взех синята, която всъщност и повече ми харесва де Simple Smile Лъжичката е мека и си променя цвета, ако храната е твърде топла  Peace 

Снощи да ви кажа поредния шеметен сън, който ми се яви  Crazy Сънувах , че всички мами от темата  барабар с бебоците сме се качили на няква хижа в планината Simple Smile Ей така да си починем за някой друг ден  Mr. Green И беше няква абсолютна лудница - един реве, друг мрънка, трети гладен, четвърти весел, а Елито на nelka_bg направо скри шапката на всички  Laughing Както я гушках и мачках тази сладуранка, изведнъж, че пропя...не просто проговори и направо пропя и то на перфектен английски език!!!! Така й се радвахме и толкова й се смяхме  Heart Eyes И съня ми свърши до там...

Айде сега отивам да правя упражнения  Blush От няколко дни съм в депресия заради 10-те кг, които не мога да сваля (не че съм се опитала де)!!! Бяхме по магазините и като видях какво съм гъзесто чудовище, поплаках си и се прибрах смазана...

# 268
  • Варна
Здравейте и от нас!

Искам да се похваля, че водих малкия на лекар при д-р Ружа Панчева, която освен, че е детски гастроентеролог, е и консултант по кърмене и съм изключително доволна, че най-после се намери лекар, който да не ми казва да давам сокове Grinning. Прегледа малкия, каза, че няма проблем с перисталтиката, вероятно проблемът е с чревната флора, препоръча ми да продължа да давам лактулоза поне 1 месец и ни изписа и пробиотик и се разбрахме да й звънна след 3-4 дни, за да й кажа какво е положението.

Подкрепи ме по въпроса за захранването, каза, че храносмилателната и нервната система се развиват успоредно и че щом Валентин не показва интерес към храна, още не се опитва да сяда и избутва с език всичко, значи не е готов. Каза да започна с тиква, сливи, круши, които разхлабват.

Поне се успокоих, че няма сериозен проблем, разбрахме се ако пак не се изхожда въпреки редовния прием на лактулоза и пробиотик да се чуем пак с лекарката.

Бубе, десинце, страхотни са ви малките мъже!

Относно повръщането - малкият повръща понякога малко, но не всеки ден, предполагам като преяде или ако започне много да шава веднага след хранене.

Аз да се оплача, че нещо съм се сдухала напоследък - скоро гледах едни снимки от партита на групата, в която ходех на салса и ми стана едно мъчно за онези времена Sad. Сега ежедневието ми е само в къщи с малкия или на кафета със себеподобни, няма с кого да разменя една приказка, различна от бебешки теми, няма как да водя същия социален живот като преди и това на моменти доста ме натъжава. Знам, че е егоистично, радвам се, че имам малкия човек в живота си, но на моменти много ми домъчнява за миналото, а ММ никакво съчувствие не проявява и снощи се скарахме ужасно, защото реших да споделя с него, очаквайки някаква подкрепа, утеха и т.н., а той започна едва ли не да ми се кара, че мисля така Sad.

# 269
Деси, в предния пост съм забравила да кажа колко сладък е Павел! Поправ, поправ Laughing
Диде - няма да се депресираш за килограми Naughty Не може! Препоръчвам ти ЕТО ТОВА с две ръце, изпробвано е  Embarassed
Мария, браво за хубавите резултати Peace Не се сдухвай, ще излезеш полека лека от бебешката тема Simple Smile После ще ти се иска да се върнеш в нея.  На мен от пред-бебешкия ми живот ми липсва само спонтанността. Често се случваше да е петък и мъжът ми да звънне към 16,30 и да каже че е напраил резервация за морето, примерно. Сега това няма как да стане, всичко се обмисля и планира предварително  Heart Eyes
Иначе, на мен ми се ходи на концерта на Lord of the dance на 02.10, но няма кой да ми гледа детето, та ще го пропусна Tired

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 16:24 от Бисквитка

Общи условия

Активация на акаунт