Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 978
  • 702
  •   1
Отговори
# 270
  • Айтос/Бургас
 Hug
Привет и от нас с Калоян!
Да попитам пречи ли смяната на АМ? Започнах с Аптамил,но ми се ще нещо подобно,но по- евтино,пак с пробиотици,че имаме проблеми със стомахчето.Препоръчайте ми!
Ние не спим много,което го изнервя,намерих таблица за съня,където пише,че трябва да спи поне 14-16 часа на денонощие(10 часа нощен сън и 4 пъти по час и половина през деня)-ние сме доста далеч от това newsm78
Вие мажете ли с гелче венците и с какво?
  bouquet

# 271
за венците да мажа с Бочко,успокоява определено,но ефекта не е особено дълготраен
за спането спим всеки ден различно,което тотално води до загуба на някакъв режим,но спи де-вечер поне 10 часа имаме(не са непробудни) през деня почти на всеки два три часа спи по час,два,три

въпрос към консултантите по кърмене Андреа се кърми доста успешно(да не ни е уроки де),от няколко дни обаче,почти нахранена според мен пуска гърдата и си цока езика,какво означава това цокане на езика  newsm78 после пак суче,спира,суче спира лигавоти се накрая .но това с езика ме озадачава Simple Smile

Ние боледувахме цялото фемили,за щастие малката го изкара най добре,само лека хрема,ама пак не ми беше леко на мен.

за стол за хранене харесала съм отдавна един на фишър прайс,тука струва 400 лева близо,от английски сайт е 140 лева,той ще е Peace
за бънджито имаме дадено на заем,такова със собствена стойка,сега като направи 5 месеца в сряда ще и го предложа

за захранването може да ни пожелаете успех в четвъртък е старта  Peace като я гледам как се облизва като се храним ние на масата,дано не се лъжа,ама ще си хапва
за повръщането само когато се обърне скоро след хранене по корем или дълбоко си бръкне в гърлото
за обръщането вече се врътка и на ляво и на дясно и по гръб и по корем сама,лудницата е пълна
за нервите на майка и и на мен ми се дохожда на работа понякога,ама като я погледна и забравям всичко,така и така някой ден и това ще стане пак и да не искам ще се върна,няма да ми избяга  Peace

# 272
  • София
ДВ! Laughing Laughing
Бубе:Невероятни деца имаш, а професионалната фотосесия е върхът! PeaceТе и двамата явно са родени актьори, защото добре позират Laughing
Нелили:Абе, може вече да си Калинка ама аз ще си ти казвам по старому NaughtyДобре, че в живота не можем често да си сменяме имената, че ще настане пълна обърквация ooooh! Joy-Елена както винаги е номер 1! Peace
ДесинцеЗавиждам ви за зоологическата градина- много сте готини! Hug
МарияРазбирам те напълно каксе чувстваш! Peace А това е само началото- аз вече не съм личност, не съм мацка или дама, а съм само МАМА!При мен е толкова зле работата, че дори нямам време да констатирам, че нещо ми липсва..не мога да ям, да се измия, да спя, едва дишам само и само да са добре малките бандити! ooooh! Но все пак мисля,че си струва и ако се върна назад пак бих постъпила така! Peace Hug
Дианче:Страхотни сънища сънуваш, а аз нощес сънувах, че ММ ми изневери и ме напусна #Cussing outВече съвсем съм изтрещяла! #Crazy
 Днес снимахме реклама номер2:Тези ще се излъчват ноември, декември по Нова и по детските канали-снимките бяха готини и леки-децата се забавляваша и им подариха куп подаръци-а паричките са за мама и тати! Mr. Green
Реклама номер 3 ще е с тати, до края на седмицата и следва почивка, че се измъчих и аз! Laughing

# 273
ДВ!
Набързо, че малката заспа итрябва да  1dishes wash hang newsm79  food002
Десинце, страхотни сте!  bouquet
Бубе, и двамата са много сладки! Фотосесията е страхотна! Искам и аз!
Диана, много са тиготини сънищата! Grinning
Нели, честит ник и хубавата Елена пак ми скри шапката!  bouquet
Мария, много се радвам за вас! браво за хубавите новини! Hug А пък за социалния ти живот - не се притеснявай, нещата ще се канализират, естествено нищо няма да е постарому, ще е много по-прекрасно от преди. Hug
Марте,   bouquet Завиждам ти за смелостта! Дано да успееш да си починеш пълноценно.
Отивам да прибирам къщата и да се занимавам и с баткото, че се чувства малко пренебрегнат. Cry

# 274
Пфууу, най-накрая спокойствие  Crazy
Селин пак не ще да спи, ни с кърпичка, ни без кърпичка, нито в шезлонга. Само в количката става и то ако слънцето и светне в очите да се сети, че трябва да затвори очички.  Tired Всяко чудо за 3 дни! А и от 2 дни се научи да пищи и сега пищи и от радост, и от глад и като и се спи  Thinking Иди разбери после какво иска!
Страхотни дечица показвате.
Бубе, нямам думи за снимките  newsm10 А и моделите са много сладки.
Нелили, много е хубава тази Елена. Завид, завид за тоалета.  Embarassed
Десинце и твоя мъж е страшен симпатяга. Абе то лошо МАЙ-че има ли изобщо?!!!
И аз мисля тези дни да се заредя с пюренца, за да се успокоя най-накрая, че само го мисля тва захранване. Изобщо незнам какво ще взимам и затова НЕЛИЛИ  newsm03, може ли да те помоля, ако не те затруднява разбира се, да кажеш какви точно пюренца взе и евентуално в каква последователност ще ги даваш? Надали е толкова сложно, ама като ми е за първи път... 

# 275
  • Варна
Благодаря за разбирането, момичета Hug Hug Hug

Знам, че моето са глезотии, особено в сравнение с тези от вас с по 2-3 деца, не съм си правила илюзии, че всичко ще е по старому и съм много по-щастлива сега, отколкото преди, но просто на моменти ми липсват някои неща, а и цял ден в къщи с обсебващо бебе може да подлуди всеки. Много се надявам като захраня Валентин да има вече що-годе някакъв режим на хранене /че сега все още яде през 2 часа, а понякога по-малко Twisted Evil/ и да мога 2-3 пъти седмично да го оставям за 1-2 часа на баща му, а аз да се запиша пак на някакви танци. Дано ми се получи, че имам много голяма нужда ей така, да взема въздух за малко.

# 276
Мария,толкова добре те разбирам.Все едно се гледам отстрани, преди 6 години.Недоволствах,че загубих себе си,че не можех да върша нещата,които обичам и все се оплаквах на мъжа ми.Постоянно повтарях:"Искам поне един работен ден!".После се върнах на работа,на пълни обороти и си казвах:"Искам поне един бебешки ден"Mr. Green

Сега, с бебе номер 2 ,се наслаждавам на всяка секунда майчинство,защото мнооого бързо отлитат тези толкова сладки бебешки дни.

Бубе,прекрасни са ти дечицата!
Деси,голям сладурко Павел!
Нели,Елена е разкошотия!

# 277
  • София
Привет момичета!

Много благодаря за милите думи за нас. Стоплиха ми душата.
Не смея да кажа, че сме добре и че днес Сияна най-накрая беше малко по-послушна. Имаме си нов номер - не ядем. Затова пък и не спим, искаме постоянно на ръце и няколко дни ревеше с повод и без повод. Още не се обръщаме толкова често. Само от корем по гръб и единично от гръб по корем, тътрим се със забита в леглото глава и не сме се захранили. Смеем се с глас, когато си играем на "Ку-ку" или пръцкаме на вратлето. Предполагам сме най-фините. В петък (4 м 9д) беше 5130 гр и 63 см (+330 гр, + 1см, + 1 растройство). В сряда отното сме на контролно теглене... Tired

Бебефонът ни е Lorex с камера и сме доволни от него. Затваряме вратите да не вдигаме шум (резките шумове понякога я стряскат), а тя си спи в леглото.

ТV: Сияна е телеман. Когато заспи на спалнята, оставям ТВ-то пуснато и така съм 100% сигурна, че няма да се обърне/завърти на никъде. Пуснат ли е, нищо не може да и отклони вниманието. Вече се притеснявам дали няма да и стане нещо на очите и го спирам, когато се обърне към него.

# 278
Здравейте момичета!

Diana, много интересен сън, паднах от смях.  Joy
Бубе- както винаги твоите герои са супер, а фотосесията и много хубава! Чудесни спомени! Simple Smile
Maria_I радвам се, че всичко при вас е наред, и ние акаме през 4-5 дни, в огроооомно количество, но засега гледам да не се шашкам много. Невинаги ми се получава обаче.

Нелили- супер идея за зареждането с пюренца, ще направя същото и аз.
Гери С- вие с Еди сте ми като пример за добре започнало захранване, дано и при нас нещата да се получат.

zlatttka  ние спим различно- минимум по 12 часа, максимум 16, но всеки ден е различно. В последно време се изнервя детето през деня и чак когато стане тъмно, към 7 вечерта, се отпуска и заспива. На разходката е много трудно да заспи. Изобщо всеки ден излиза с нов номер.

Вкарала съм се чудо с това захранване, сякаш ще давам на детето отрова, а не миниатюрно количество различна храна. На последната консултация миналата седмица се оказа, че сме 7.010кг (+580г) и 66.5см (+1см). Според педиатърката бихме могли да започнем със захранване. Тя каза със зеленчукови и плодово-зеленчукови пюрета, като въвеждам морков, тиква, ябълка и картоф. Каза да не насилвам и ако не иска да изчакам още (то това и аз си го знам де Simple Smile ).

Първо мислех да почна с морков, обаче сега чета, че кореноплодите били алергени. Тъй като Габчо не ака всеки ден, мисля и аз като Myst да е с тиква. Хем е по-сладка, хем разхлабва. Та, утре ще търся чисто пюре от тиква, ако не намеря, ще си го правя сама  #Crazy

До онзи ден мислех да почваме на 4 месеца и половина, сега пък се разколебавам дали да не изчакам 5 навършени месеца. До 6 навършени със сигурност няма да чакам, защото засега не мисля да се опитвам да замествам цяло хранене, а просто да въведа вкусове.   

Поздрави на всички!  Hug

# 279
Пюре от тиква има на Hipp, аз захраних с морков Peace
Момичета, благодаря ви за отзивите за снимките ми Simple Smile

# 280
  • Варна
Аз пюрето от тиква ще си го правя сама, тъй като ще ми дадат домашни тикви. Само трябва да освободя място във фризера, че от една тиква бая количество ще излезе и ще трябва да замразявам #Crazy. Накрая ще се отиквим всички в къщи  Mr. Green

Ябълки, моркови и картофи също имам домашни, останалото ще се купува готово, тъй като лятото ме примързя да правя пюрета Embarassed. Трябва и аз да измисля по-точна схема и да напазарувам направо като Нелили. Но ще трябва и да разбера какво се предлага на пазара де, засега още идея нямам какви пюрета има, какви каши, кои какво съдържат... А къде е най-изгодно да се пазаруват пюрета - Метро, Кауфланд, или?

# 281
  • София
Момичета, от два дни Алейна иска да спи в ръцете ми, с гърда в устата.  Shocked Унася се и в момента, в който изпусне гърдата започва да я търси пак. Ако не и я дам се разбужда и не спи, а когато не си е отспала е много неспокойна и ревлива. Та си спи така, аз гледам филм, тя ме смуче hahaha Някой друг има ли подобен проблем? Възможно ли е да са зъби?

Шени, и ние сме така от няколко дни. Преди заспиваще на гърда, но дотам. Сега а съм мръднала и тя се буди и търси постоянно да "смуче". Вече се чудя дали изобщо суче нещо. Ще съм благодарна, ако се включи някой по-вещ... Ще отмине ли този период и дали може да навреди на ефикасното кърмене?

Бубе, момчетата са невероятни! Габ обаче ми е слабост  Heart Eyes

Деска, Павчо много е порастнал. Така и не успяхме да ги запознаем със Сияна. Към края на месеца, началото на следващия ще се прибирам за една сватба. Може пак да се пробваме  Flutter

# 282
Дано този път успеем да ги запознаем  Party  Heart Eyes И на мен много ми се ходи на сватба  baloni
Защо на едната лентичка пише Сияна на 4м и 13д, а на другата 4м и 1 седмица  newsm78

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 02:01 от dessince

# 283

Много сте мили, всички.... Искрено ви благодаря  smile3525
Искам, обаче да споделя нещо, което не ми допадна от фотосесията и понеже насочих няколко момичета към това студио, държа да отбележа- само кадрите в куфара са тяхна идея. Всичко останало си е по мое виждане. Аз очаквах те да ме насочват и да предлагат, но не стана така и ако аз бях безидейна, като нищо нямаше да станат снмките или щяха да бъдат еднообразни.  Rolling Eyes

Иначе цените бяха нормални, устройваха ме идеално като се има предвид, че снимаха и двете деца, всяко си има индивидуална сесия+ двамата заедно+ мен дори, и получих доста кадри, а не само 10-20 кадъра.
Хубавото е, че диска със снимките е персонализиран и сложен в персонализирана кутийка, много красиво и в действителност прекрасен спомен или подарък- както аз направих- изненадах мъжа ми като се прибрахме при него по начин, по който не беше очаквал  Heart Eyes

За гривната- Къщичке, добре я понася гривната, вече 2 месеца я носи, от как съм я купила и сложила в магазина, не съм я сваляла.  Blush Изобщо не и обръща внимание  Crazy

Някои не харесват бижута на малки деца (дано пак това не стане повод за спор) , но аз и двамата съм ги окичила  Embarassed
На беб гривна, на Габ синджирче (то си е баш синджир, ама..) на врата с кръстче от кръстниците, което му подариха преди 6 години на кръщенето му. Ако имах момиче, признавам си без бой, сигурно вече щя да съм и пробила ушите, защото имам едни мои специални обици, които съм казала, че ако някой ден ми се роди дъщеря, ще  и подаря  Blush  Heart Eyes

# 284
  • София
Добро утро момичета!
Много благодаря за комплиментите за моята Елена  Heart Eyes Hug .

За захранването - сега ще ви напиша какво съм купила и кога и как ще го предлагам. Давам всеки нов продукт по минимум 3 дни. Винаги въвеждам по едно ново нещо. Аз ще захранвам не по педагогическите начини за които бях пуснала статиите. Постепенно ще замествам храненията. Първия ден давам 2 -3 лъжички, втория 4-5 , и така  докато стане цяла порция.
 Ще започнем с пюре от тиква , взела съм на хип едно малко бурканче от 125 грама, ще ми стигне за три дни.
 После сме на тиква с картоф - хип - 2 бр. по 125 грама, за 4 или 5 дни зависи от това как напредваме със захранването.
Следва тиква с ориз -сънвал - 2бр,по 190 гр. за 4 дни може и 5дни.
Морков с картоф - бейбивита (нямаше на сънвал) 2бр. по 190  гр, пак за  около 4 дни.
Спанак с картоф -сънвал  2бр. по 190гр.
Следва пащърнак, пащърнак с броколи .......
Ще напредваме  с темпо което определя бебето, няма да бутам  на сила, може да изостанем с плана ако свиква по-бавно с новата храна . Взела съм повече големи пюрета защо излиза по евтино. Ще отделям порцията която ми е нужна в чашка ВИА на Авент и другото в хладилника. Едно пюре може да се съхранява (отваряно) 48 часа, т.е.  3 хранения ( отваряте го преди ядене , на втория ден давате пак по същото време (24 часа) и на третия ден храните и изхвърляте ако е останало нещо.
Ще въведа ориза  под формата на пюре ( тиква с ориз) защото следващите пюрета които ще дам са миксове от зеленчуци в които има оризово брашно. Не съм купила пюре с карфиол, но по натам и него ще въведа. Когато заместим цяло хранене ще започна да давам и каши следобед , като тях също ще започна с малко количество и постепенно ще увеличавам. Следват плодовите пюрета ....и така.
Има една много полезна тема за пюретата с   подробно са описаниe  какво съдържат. Има и едни нови  Bioland които ги няма в темата , но за тези които се интересуват може да ги погледнете ТУК
Това се сещам за сега по тази тема, дано съм ви била полезна Peace

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 09:50 от .::ladybug::.

Общи условия

Активация на акаунт