Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 978
  • 702
  •   1
Отговори
# 360
Привет от мен,  Hug

Ами аз днес бих рекорда от 10.00 до 19.00 бяхме навън с малкия. Събрахме се една тумба майки и бебета. Накрая всички си отидоха останахме само аз и Къщичка с децата... добре че ММ донесе да хапна, че щях да си остана гладна цял ден...  Crazy Grinning
Определено се чувствам по изморена ... дано и малкия се е изморил, та да спи, че снощи беше кошмар през 30 мин стани легни, цяла нощ...  smile3516

Марта, чакам линк в нета към рекламата... явно че се надсвирвали за да  докажат, че българските гайди са по-добри  Sunglasses, знам ли  Rolling Eyes newsm78
Марта, бързо оздравяване на всички!!!! Къде го пипнахте този грип, ужас!  Confused

Зайче, честита ви първа лъжичка!  Hug

# 361
  • Варна
Добър вечер и от мен! Днес наистина е много запустяло в темата. Но предполагам е нормално - последните слънчеви дни са, трябва да се оползотворят.

При нас няма нищо ново. Определено малкият е по-спокоен сега като ака всеки ден /че днес даже 2 пъти Crazy/, не се е будил през нощта, откакто му давам пробиотици и пак си спи до 6 часа.

И аз съм сама с детето следващите 5 дни - мъжът ми замина на гроздобер /аман с тези земеделски дейности на свекървата и баба му, дето само на него чакат #Cussing out/ и реших да не се мъкнем и ние, че той и без това е като пребит след бачкането по лозята им, нито има възможност да обърне внимание на малкия, нито нищо, пък и не му е лесно да товари и разтоварва всичките багажи, свързани с пътуване с бебе.

Иначе по принцип мъжът ми дава поне 4-5 наряда в месеца и тогава съм самичка с малкия, но няма да се оплаквам, че моето е нищо в сравнение с положението на тези от вас с повече деца. Но ми дотежава понякога, особено ако се случат нарядите да са през ден.

Болните да оздравяват веднага! Знам какво е, ние преди 2 седмици бяхме всички настинали, поне се разминахме леко, само с хрема.

# 362
Добър вечер и от нас!
Ох,почна се със сезона на вирусите!Оздравявайте бързо всички!

Марте да не е бил с Пиринска народна носия? newsm78Тя е с подобна поличка,но не каре.
Да се оправят бързо дечицата и като си ок те чакам в парка да се видим Grinning

# 363
  Към мамите в чужбина: Ако видите реклама на БГ с един шотландец в поличка и детенцето му в главната роля, има и гайдари и друго не знам-това са ММ и Криско! Hug

Ние пък гледаме само българска телевизия. Crossing Arms Дано я качат в нета ще я гледаме. Peace

# 364
Добър вечер Simple Smile
За утре дано се класираме за софийската среща. Ако не - друг път..

Хайде още нещо по темата кърмене и лекарства:
http://www.podkrepazakarmene.com/bf-lekarstva-345.html

# 365
Добър вечер! Най-после да се отбележа и аз!

Много сте се натръшкали болни........това не е добре. Ето, че слънчевото време е лъжовно.... или пък са плъзнали вирусите.
Слава Богу ние сме добре, живи и здрави!  Но за сметка на това го побъркват тези венци. Вече искам да излиза пустия му зъб, че АМАН. Когато е наспан и нахранен е голяма игра, но бързо минава. Както беше казала Луската, иска да го носим като крал и да си разглежда...... Да ама аз останах без кръст и гръб от "скромните" му килограмчета.
Със захранването......... ми детето яде, че чак ушите му плющят  Mr. Green Днес изяде и най-голямата гадост - броколи (смесих с моркови) То няма такава миризма  Sick ама всичко си изяде детето. Но не смятам скоро пак да му давам Simple Smile)) Аз давам и плодове и зеленчуци за обедното, каквото реша. Вече давам цяло бурканче, но после яде и мляко. Скоро започвам да давам и следобед пюре, а след това и каша (знам, че напомпва още), но няма как да му предложа витамините и всички неща от зърнените култури. Другия месец почваме и месце и жълтък да редуваме. И аз смятам максимум до годинката да го кърмя, дори и преди това. Ще го мисля по-нататък, но няма да продължи дълго този процес при нас Simple Smile
Спането в собствената стая минава идеално, ставам само веднъж към 5-6ч за хранене и това е Simple Smile

Дадох отчет и аз. Не можах да покажа тортата за вчерашната месечинка, но наистина не ми остава време напоследък, а вечер съм мега изморена. Чета ви накуп за няколко дни  Blush

# 366
Леле,много сте се натръшкали болнички...бързо оздравяване желая на всички ви Hug

Край...зациклих Mr. Green Съвсем съм се бъгнала вече Mr. Green

Ще коментирам последните няколко поста,щото акълът ми стига дотолкова Twisted Evil
За това,че си гледам детето по цял ден сама,а ММ се прибира по нощите...изобщо не ми говорете,че от няколко дена ми е болна тема и е повод за големи скандали Mr. Green Последният приключен преди има-няма 2 часа Twisted Evil
Ноооооооо,нека не забравяме,че аз също работя и че не съм спряла да работя,освен седмицата,в която раждах и бях в болницата smile3515 Така че,моя случай е много готин,направо си е за завиждане Mr. Green Аааа и най-важното,че тук нямам абсолютно никакви близки и роднини,които могат да ударят по едно рамо.......айде да не продължавам,че ще вземете да ме съжалите,без да искате smile3534

Муше,този моя крал вече така ми натежава,че наистина изнемогвам Mr. Green Представям си ако бях на твое място с Макси(като кг. говоря),сигурно вече щяхте да ми правите някой помен Mr. Green
Останах без гръб,кръст,ръце,крака....защото ние не може да сме само на ръце,ние трябва да сме на ръце и в движение,иначе не се брои smile3511

Геринце
и момичетата,които вече са хранили с тиква и морков-абе на вас оцветиха ли ви се лъжичките,купичките и каквото се сетите и ползвате???Всичко ми се оцвети,мамка му Twisted Evil Зиндосах си хубавото шишенце на Авент #Cussing out
И още един въпрос във връзка със захранването-пащърнака за кой месец е подходящ и що е това чудо newsm78

Ние вчера се захранихме с морков и ОБОЖАВАМЕ морков Heart Eyes Даже май засега той ни е фейвърит Peace
Обаче всичко ни е оранжево вече,то лигавници,блузи,панталони,моите дрехи...чудо Mr. Green

Преминавам към двигателното развитие на бебето със следващия въпрос newsm62
Като изправите бебетата си,все едно да ходят прави,изправят ли си хубаво цялото тяло?
Венцулини издава гъза назад,тялото му не е в една права линия Naughty

И последен въпрос в днешната тема,отнасящ се за нервно-психичното развитие на бебето:
Вашите бебета реват ли постоянно когато не сте при тях като моето smile3514 smile3511 newsm61

# 367
OOOooooo!
Реват, реват и още как???

# 368
Луси, реват м...ка му. А като ме види, усмивката е до уши.

# 369
  • Варна
Реве, та се къса, ако не отида начаса, съседите ще викнат социалните, чувайки от нас рев като на заколение Laughing. Чудя се дали някога ще може да се занимава сам с играчките, или щом е тръгнало така, тъй ще си остане newsm78.

# 370
Lussyspoko
Филип доста се заиграва сам с играчките - и в леглото си, и в джунглата (защо няма картинка за "да чукна на дърво" ), но за сметка на това продължава да си яде всяка нощ по 2 пъти и това е. Днес на обяд яде овесена каша , после изпи 5 унции АМ и след 2 часа пак беше гладен  eat

# 371
Реве, напоследък повече от обикновено. Не ака, въпреки пюрето от тиква.
Не се изправя на крака, щото майка му я е страх да не му стане нещо, едвам се навивам да го подържа седнал. Непрекъснато е подложен на вглеждане, съмнения и подробно изследване на всяка частичка от тялото му- както и на много гушкане, мачкане и целуване. За последното не протестира.

Пюрето от тиква май не цапа, за моркова не знам, него ще го въвеждам другата седмица. Абе много гнусно това пюре от тиква, може ли да не се подбере сладък сорт. Аз толкова обичам тиква, без нищо, само на пара, е това пюре като го опитах все едно не е тиква ами е...
Решила съм утре да си надвия на мързела, ще си купя една от пазара, ще си нарежа на малки парченца и ще покажа на детето какво е вкус, с малко кърмичка, белким хапне повече и се изака.

Пащърнак било като морков, не съм яла и аз. И броколи като дете не съм близвала....и карфиол.

Днес по случайност се набутах на една среща на юнките, така стана. Мили момичета, слаби, слабиииииии. Аз все едно съм раждала слон, да кажеш, а не съм. Обаче утре за срещата на майчетата няма да мога да се вредя, ще си пия кафенцето пред блока и ще си ближа раните ква съм дебела...щото ми се увидя ходенето днес.  Blush

Следващият път обаче съм на линия. Според мен и октомври, и ноември ще има хубави дни.

# 372

Преминавам директно на въпросте за нервно- сихичното и двигателното развитие, отпавени от Луси  bowuu

Нали помните, че преди казах, че Ралфи не стъпва на цяло краче, а го кривеше навън. Е, вече няма и помен от това нещо..Плюя ти на докторите, дето така ме бяха изплашили, та и аз си загубих ума и се вързах...  ooooh!
Сега си стъпва детето на цяло краче и си стои съвсем добре изправен. Доста стабилно и продължително, не се криви или гъне. НО! Луси, сега да не се шашкаш..Първо- Венци до колкото разбирам е по-слаботелесен, това съо има значение..Рафаел е 7200, може би вече и 7500, не съ готеглила скоро. Освен това структурата м е като на баща му- мускулеста и набита, а не грацилна като на майка му и на брат му.
Венци издава дупето назад, защото търси опора и това е съвсем нормално. Дай му време, както аз дадох на моето дете за да започне да стъпва на цяло карче както правеха другите  Hug

За плача- ами плаче, да. Не е от тия дето трайно и дълго се занимават сами  Tired
Изключително обсебващо бебе е. И доста го разнасям и азкато крал напред- назад, то и затова се скопосах и врата и лявото рамо ме болят зверски,  сега си правя едни процедури, барем ми мине, защото не се търпи това...  Tired
Искрено завиждам на тези, които могат да си оставят бебетата в кошарите, да им пуснат нещо ил да се занимават с играчки..при нас това е...мираж  Whistling  Crossing Arms

Аз още не съм купила бънджи, но онва, което харесах, май ще отстъпи място на ето това:

Има светлини и музика и ми се струва, че ще ангажира вниманието му за по-дълго време  Praynig

Американките, моля дайде линкове на занимателни играчки, които сте купили, че аз напоследък съм зациклила и нищо не харесвам, а тези детог и има му омръзват и искам да ги прибера за да ги забрави (евентуално)  Thinking

# 373
  • Сливен
Добро утро МАЙчета Simple Smile
Аз отново се изгубих от хоризонта Embarassed Blush, но сутрин след 9.30-10.00 сме навън до около 18.30 и после малко на гости в моите родители, докато ММ е на фитнес и след това баня, хранене, спане и никак не ми остава време да седна да пиша. Опитвам се до колкото мога да ви следя, но и това е малко трудно през последните дни.

В понеделник малко не се чувствах добре - имах главоболие и ми беше много отпаднало. Tired Whistling Още същата нощ ми стана по зле, вдигнах температура, разстройство, болки в гърба и не можех да стана от леглото. Добре, че Елина спи от около 22.00 до към 6.00, а като се събуди ММ я нахрани и тя пак заспа. После свекито дойде да я гледа през деня, но детенцето сякаш сещаше, че мама не е добре и почти целия ден беше много кротичка и спинка, даже заспа около 12.30 с мен и така до 16.00  Heart EyesSimple Smile Интересно какво беше това, но на другия ден и помен нямаше от неразположението ми и болките  newsm78 Thinking Simple Smile Важното е, че се оправих бързо и вече сме здрави и пак се разхождаме по цял ден и се възползваме от хубавото време Simple Smile

Луси в началото Елина също малко се дупеше, но в последно време (от около седмица) сама се опитва да се надига до седнало положение, но без помощ не успява (а все още не може да се обръща сама от гръб по корем )  newsm78... И после като я изправя вече е опъната и една наперена, оглежда всичко и все иска да подскача или да прави стъпки, а мен ме е страх, че е още малка... Освен това и тя е от фините - едва 5940 г беше на последната консултация...

За плача - Аз бих казала, че моето детенце почти не плаче... Обикновено когато е сама си бърбори нещо и се кара, може и да вика, но не плаче... До сега само 2-3 пъти ми се е случвало да се разплаче и то в случаи когато е огладняла много, или я е взела приятелката на моя брат (незнам защо, но при нея не искаше да стои до скоро, макар че често я виждаше)... А по принцип е винаги усмихната, на всеки се смее, а от няколко дни и с глас...

За захранването - ние опитахме да и дадем плодово пюре преди обед и следобед между храненията (така ни посъветва педиатърката), купих няколко разновидности от малките на HIPP, но тя твърдо не иска да яде... После взех и на Ганчев, Гербер, но реакцията е същата и за сега се отказвам да я мъча... Може би не е готова или ще си бъде злоядичка, защото продължава да яде по малко едва 120 мл... И пак по съвет на педито преминахме от Фризолак на Аптамил, в началото малко се опъваше не искаше, но вече свикна и сега ще видим как ще е с теглото Simple Smile, което ме съмнява пак няма да е кой знае колко Wink

За акането - продължава да си ака всеки ден поне веднъж, а понякога и 2-3 пъти, а вчера се беше оклепала яко...

За сега толкова от мен, че малко прекалих с писането, но обещавам да се постарая малко по често да се включвам... Simple Smile
Пожелавам на всички приятен и усмихнат ден... Да се възползваме от хубавото време и днес Simple Smile

# 374
Добро утро,  Hug

Люси, лъжичката се оцвети, ама не ми дреме особенно. Ааа преди като го захранвах по - малко не цяло бурканче, ползвах или чашите Виа, или шишенце на Авент, но не са оцветени, пък и тва шишенце на Авент има жълти медни отенъци, таа е ок. 
Тиквата не оцветява, само моркова. Преди ползвах обикновенни лигавници, и след всяко ядене трябваше да ги накисна и да ги изпера Веднага, за да се махнат петната, ама не мога винаги, тааа си купих мушамени лигавници, мекички са и ми вършат страхотна работа.

Днес смятам пак да се мятаме навън, но първо ще си свърша част от работата в къщи и тогава!  Peace

Отивам да по преспя малкия, че се криви пък е буден от 7 часа... А иначе тази нощ мина що годе  добре, храни се последно в 00.30 и после се събуди в ... 4.00 до 5.00 се люляхме и заспа до 7.00...

Общи условия

Активация на акаунт