Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 947
  • 702
  •   1
Отговори
# 390
За проходилката-понеже имам дете с двигателен проблем и съм запозната с вредата от проходилки/лекар ми го обясни/.Когато детето е в проходилка то не развива умението да падне правилно защото е само на крачета и когато го пуснете да ходи без нея и падне мозъка му отчита грешка и то спира с опитите да ходи.Когато го пуснете на пода да пълзи,лази или върти, то развива постепенно мускулатурата си за да се подготви за изправяне,вървене по мебели  и самостоятелно ходене,но в крайна сметка всеки си решава .Просто не се стърпях да го напиша след като го знам.

И аз съм на същото мнение.. но както казахме мнения всякакви. Въпросът с проходилките е доста спорен. И аз доста съм чела по темата и общо взето каквото съм чела превесът е в посока вредата, отколкото ползата. На мен също ортопед ми го е казвал това и според мен не е чудно, защото именно те прокламират постепенното подготвяне и развитие на правилната мускулатура и поощряват НЕнамесата в двигателното развитие на децата (естествено, когато не се налага обратното по медицински причини)- че сами ще седнат, се изправят, пропълзят, проходят и т.н. когато са готови за това. Не мисля, че проходилката чак ще спре опитите на едно дете да ходи, но наистина пречат по-скоро на правилното падане (координация, равновесие и т.н) отколкото на самото ходене.

# 391
  • Айтос/Бургас
Здравейте!
За проходилките-нашият ортопед каза по-скоро да избягвам или ако реша,задължително след 7 месец.Аз предпочитам уокър.
За стоенето-и Калоян се дупи и не е стабилен,не стъпва на цяло краче,още не се и обръща,хвърлихте ме в размисъл,вече се притеснявам. newsm78

# 392
  • София
 Е- не се стърпях- имам 2 деца, които са ползвали активно проходилка ( за да почива кръста на мама) - и 2-те са проходили на 11 мес. и са си супер с краката! Peace Не смятам, че е по-добре да лазят из цялата къща по студа зимата,а у нас има много нива и децата бяха станали факири с проходилката- като стигнат праг или височина-сами си я повдигат, качват се и продължават! Joy
 Проходилката е невероятно удобство, но не трябва да се ползва преди 8-ми месец според мен! Peace

# 393
За проходилката и уокъра - според мен изобщо не е едно и също. В проходилката може да се сложи и само седящо дете. Докато за уокъра трябва да може да си е изправено, да си ходи и една идея да се държи за него. Баткото го сложих първо в проходилката. Беше на 6 м. някъде, имаше огромно желание да ходи и това наистина ме спасяваше поне малко от носенето на ръце. Обаче беше от този тип бебета, огъващи се като въже и го застопорявах с възглавници отвсякъде.. Тръгна да ходи, хванат за ръцете ми на 9м., проходи чак на 1.3г. От 1г. някъде вече го пусках на уокъра.
За бебешкото плуване на Митко. Днес имаше урок във вана, държа се като истински герой Simple Smile и много, ама много ми хареса, на него също. Следващата седмица пак. Тази жена инструкторката е някакъв факир просто.. как го държеше, въртеше.. скри ми шапката. Доста пъти го гмуркаше и му топеше главата, не се задави, закашля или нещо подобно.. как стана просто не знам. Та - продължаваме с плуването Simple Smile

# 394
много капризни и въртеливи тези наши бебенца брей  Heart Eyes newsm32 newsm32

# 395
Привет и от мен Simple Smile Нямаше ме тези дни изоообщо, та досега четох, четох Simple Smile
От събота до вчера минах три изпита, справих се чууудно  Laughing и съм доволна от себе си  Simple Smile Малко съм като ударена с мокър парцал, поне така се чувствам и две вечери си лягах в 21,30... Сега пак ще сядам да уча, че и в понеделник пак съм на изпит- голяма схема, голямо нещо- ох, да свършваме вече, чеее   smile3514 smile3515 Моето най- мъничко щерче е добре- аха- да се завърти по гръбче, ама е пухкавелка и малко трудно става това упражнение... Иначе обичайното при нас- яде, спи Simple Smile Много се тревожа, че времето ще се разваля.... ужасссссс... Иначе за проходилките- смятам да ползва отвреме- навреме- баткото ми проходи без такова чудо- на 11 мес., а каката ми- със, на 13 мес. Истината е , че колкото по- рано се научи да е самостоятелно- по- добре. Това се отнася и за храненето и за вървенето... За храненето имам предвид в по- късна възраст, разбира се Simple Smile Честно казано неприятно ми  е да видя малко детенце, на 8-9 мес. закачено с колан за прохождане.. е това не мога да проумея... Нали трябва да доизгради рефлексите си за самостоятелност и самосъхранениe???
Ох, отплеснах се Simple Smile
Хубава вечер Simple Smile

# 396
  • София
Аз Алекс го слагах проходилката от 6-ия месец. Вдигах я на най-високото ниво и той си висеше в нея и си играеше с играчките. Пак казвам не съм я ползвала нон стоп, само от време на време. Не мисля , че му е попречила на прохождането или по скоро на падането   Peace
Буба е много права всичко трябва да е с мярка  Naughty

Къде се загуби моето адашче ( другата буболечка  Mr. Green )
Хоупи как си бе душа, пооправи ли се вече ?
Матре  и ти нищо не каза за вас, оздравяхте ли?
Имаще ли други болни, че вече съвсем взех да не помня  Thinking Crazy ?
Бързо оздравяване пожелавам на всички които подсмърчат, кихат и кашлят Hug
Елфи и ти много ми липсваш, никаква не се появи да се похвалиш как мина рождения ден на дядо ти., хареса ли тортата ?
Жени къде водите Митето на плуване?

# 397
 Нелли, аз до колкото разбирам инструкторката по плуване е идвала в дома на Жени  Thinking

Аз също съм чела доста за все още запазения, до към 6-я месец рефлекс да си задържат въздуха когато се потопят под вода, но да си призная се страхувам и не бих го направила. Още по-малко сега, след като изживяхме кошмара на аспирационнаа пневмония  Confused

Нашето плуване е почти ежедневно, но с пояса на главата. Това си е нещо като ритуал и го пропускаме само в краен случай, ако сме излизали и е станало късно, и трябва да действаме бързо с хранене и приспиване...
Иначе се събираме цялото семейство в банята и наистина е много забавно.  Heart Eyes

П.С. Сигурно е ясно, обаче аз да си кажа- редовно правя грешки, които не са от незнание или от неграмотност, а от бързо препускане по клавиатурата и половината букви, понякога главните букви, точки или запетайки не ми излизат. Да ме прощавате  Blush

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 23:22 от БУБА

# 398
  • Варна
Добър вечер, днес съм с ужасно главоболие, защото малкото зверче не спря да реве зверски от следобеда нататък smile3511. Какво му стана на това дете, идея нямам, но супер много се изнервих и накрая му се развиках /не че разбира, но наистина не ми издържаха нервите Sad/, просто ме подлуди, аз сама в нас, чудя се кое по напред да свърша, а Валентин пищи като на заколение всяка секунда, в която го оставя /иначе като го взема ми се хили/. Толкова да изляза от релси не ми се е случвало, по принцип съм спокоен човек, но днес ми дойде в повече, още повече, че съм сигурна, че ревеше от глезотия просто, не че нещо го боли или сърби #Cussing out.

За проходилка не знам дали ще ползваме, в нас между другото никакви килими няма и много ме е страх, че този ламинат се пързаля. И аз съм чела разни неща "против" проходилката, ама все си мисля, че с проходилка или без, все ще проходят малчуганите, няма къде да идат, пък вече дали са проходили на 10 месеца или на 15, не е от такова значение, няма да гоним норматив за най-рано проходили Mr. Green. Ама като се знам как хич не обичам да се навеждам и да нося на ръце, сигурно няма да минем без това удобство.

# 399
не че ви липсваме, но да се отчетем  Mr. Green

Габи ползва проходилката от време на време (1-2 пъти дневно за по 5-10 минути) но тя седи и седнала и изправена доста добре и е стабилна а и това и е най-голямото забавление Simple Smile иначе реве постоянно ако не ме вижда и особено ако не и обръщам внимание и не и се хиля - но и се заиграва де  Peace

МАМА КРАСИ - Добре дошла Simple Smile

Захранваме се горе долу успешно, като изключим че на мама и трябва дъждобран  Crazy

от днес се пробвам на нов режим - ядем в 12 (пюре и мляко или пюре разредено с мляко и малко каша  Crazy) в 4 (плодово пюре и мляко) в 8 цокаме  Mr. Green и сега я чакам с другото цоки ама тя спи  Tired и мисля след малко да я разбудя да се нацока и дано издържи до 7-8 пак за цокане ама надали ...

иначе разбрах защо не иска да спи в кошарата - като я сложа сама на спалнята и заспива та значи може би иска да и мирише на нас  newsm78 (ще каже някой че говоря за кучака  Mr. Green)

сега съм налепила из душ кабината едни стикерчета за вана с разни рибки патета морски кончета и е голям кеф - днес им пя  Heart Eyes

Хера дай да си видим зетя с нов фотоапарат  Hug

Габи понякога много говори обаче на другите бебета и изобщо на хора ... Онзи ден голям лаф с Еди Simple Smile Heart Eyes

# 400
Добро утроо, Hug

# 401
ууу,Гери,каква закуска,какво нещо рано сутрин.Мерсиии  newsm20.Добро утро  и от нас,стягаме багаж и ще ходим при родителите на ММ за ден.....
За проходилките незнам-ще ползвам сигурно,от сега са ми обещали една.Племенницата летеше из къщата с проходилка и нищо и  няма...проходси си само детето,на 1 годинка като стана,летеше из заведението сама.
Като изправя Мариела,не се дупи,ама стои секунди права и почват да и се подкосяват коленете.И още нескача в мен,но иначе стига да има упора се набира и става седнала в коритото,в кошницата,или когато я държим.

# 402
Нели, вкъщи дойде този път инструкторката, но вероятно ще го водя на друго място - в Естествени идеи. Ваната ни се оказа неудобна за тази цел..

# 403
 ДУ
Павелче е будно от преди час, а до скоро спеше до 9,30-10ч. Но явно ще свиквам с ранното ставане. От 2 седмици иска да яде нощем и то по няколко пъти към 3ч, после към 5,30, а се беше отказал от 21ч вечер се будеше чак в 7ч.
За захранването - мисля, че се захранихме успешно. Въпреки, че не съм изместила цяло хранене, яде по едно бурканче от 80гр. на Гербер и понеже имам още няколко след това ще започна от тези от 125 гр. След това давам да си дояде.
Ето и няколко снимки:
http://prikachi.com/images/467/3903467I.jpg
http://prikachi.com/images/462/3903462A.jpg
http://prikachi.com/images/461/3903461B.jpg

# 404
Днес е един от най-лошите дни в живота ми, моята приятелка е катастрофирала снощи с майка си и брат си и майка им е починала, а те са със счупвания. А също така снощи е починала една от най-близките приятелки на майка ми, просто не мога да го проумея. Толкова млади и добри жени. Съжалявам, че ви натоварвам, но съм сама и трябва да споделя с някой.

Общи условия

Активация на акаунт