Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 580
  • 702
  •   1
Отговори
# 405
  • София
ДД! Laughing Laughing
 Днес, макар и още болна..вече съм човек! Peace
 Вики е почти здрав, Кики е още с хрема, но е добре, Маги е само с лека хрема, а аз....вчера бях с висока температура и ''горе на черешата''-Маги не беше спала нито миг ( цяла нощ и цял ден!) и пищеше безспирно- идеше ми да се  #2gunfire Но тази нощ ( явно от изтощение) спа като пън от 22.30 до 08.00 сутринта- съответно мама е отпочинала, без температура и с лек гърлобол!
Десинце: Цяло мъжле е станало малкото човече! Hug
Жени: Завиждам ви за плуването, но ние нямаме условия за това(липсва вана), а да я водя накъде-няма време!
Мамаяни: Откъде време и за изпити newsm78 направо ти се възхищавам! Peace
Гери: Страхотна закуска- мерси! Hug
Къщичке: Не е ли рано за проходилка newsm78
Мария:Много е гадно да нямаш и за миг на кого да оставиш малкото зверче да ти починат ръцете и най-вече мозъка!Бъди силна и запази самообладание, защото има на къде да става и по-зле! Mr. Green
 Ние:Магеланка, освен че се държи стабилно на дебелите си крака, направо си ходи- знам,че няма да ми повярвате, но като си дойде ММ ще го накарам да направи клип и ще го кача! Peace Това дете явно рано ще заобикаля из къщи и купонът ще е пълен! ooooh!
Аз още удържам фронта със захранването, но съм купила пюрета и съм на старта-вече ме сърбят ръцете да опитам! Hug
П.с.Десинце-моите съболезнования! Животът е кратък и често свършва внезапно и затова трябва да оценяваме всеки миг, който ни е подарен! Дано да се преселваме на едно по-добро място!

# 406
  • Варна
Добро утро!

Десинце, моите съболезнования за близките ти приятели! Много е мъчително, когато загубиш близки хора без време, от някаква нелепа случка Cry. Подкрепям Марта, че трябва да ценим всеки миг от живота си и да прекарваме колкото е възможно повече време с любимите хора.

Гери, много хубава закуска, ммм, поне виртуално да закуся, че реално не мога - няма кога Laughing.

Къщичке, къде се губиш ти?

Марта, вчера явно е имало нещо - магнитни бури ли, космически влияния ли, иначе не мога да си обясня това поведение на малчовците.

Моето диване днес /засега/ се държи прилично, дори заспа преди малко /вчера не дремна нито за миг/ и мога за мъничко да взема въздух. Много тегаво ми идват като се заредят няколко дни отсъствие на ММ, за мен мамите с по няколко деца и отсъстващи мъже сте героини! Може би трябваше и аз да си отида в Разград с ММ, щях да отида при майка ми, предния път 2 дни бях при майка ми /иначе по принцип спим в свеки/ и малкият беше необяснимо спокоен. При свеки не се държи така спокойно - пак е ревльо, може би усеща, че не се понасяме с нея, иначе не мога да си го обясня.

Абе я да ви питам, какво имате предвид под това, че децата ви стоят стабилно изправени? Моето като го изправя, стъпва нормално, но не мога да кажа, че е стабилен, без да го държа не може да стои, дори опити да сяда не прави още newsm78. Единствено като му дам да ми хване палците и леекичко дръпна ръчичките /колкото да му подскажа, че очаквам от него да се изправи/, се понадига, но това го прави едва от няколко дни, преди не се надигаше и главата му увисваше назад. Я кажете да няма някакви специални упражнения да се учи детето да сяда, че вече се притеснявам, че моето ще си остане лежащо newsm78.

# 407
Десинце,моите съболезнования! Hug

# 408

Абе я да ви питам, какво имате предвид под това, че децата ви стоят стабилно изправени? Моето като го изправя, стъпва нормално, но не мога да кажа, че е стабилен, без да го държа не може да стои, дори опити да сяда не прави още newsm78. Единствено като му дам да ми хване палците и леекичко дръпна ръчичките /колкото да му подскажа, че очаквам от него да се изправи/, се понадига, но това го прави едва от няколко дни, преди не се надигаше и главата му увисваше назад. Я кажете да няма някакви специални упражнения да се учи детето да сяда, че вече се притеснявам, че моето ще си остане лежащо newsm78.

Аз имам същото питане Mr. Green
А ти ми кажи какво означава,че стъпва нормално newsm78 Моя определено не може да стъпи хубаво на цяло ходило,по-скоро опората му пада на пръстите на краката или поне на предната част на ходилото Thinking

# 409
  • София
Деси много съжалявам за близките ти  smile3518 Flowers Rose Flowers Rose

# 410
  • София

Аз имам същото питане Mr. Green
А ти ми кажи какво означава,че стъпва нормално newsm78 Моя определено не може да стъпи хубаво на цяло ходило,по-скоро опората му пада на пръстите на краката или поне на предната част на ходилото Thinking

Стабилно за тези месеци значи като го хванеш под мишниците и му допреш краката до твърда опора да стои изправено без да му омекват коленете.
По принцип нашата педиатърка  ни каза в края на втория - началото на третия месец да правим следното упражнение : Държиш детето изправено да стъпи с присвити в коленете крака и така то само да се изправи. Получава се  нещо като пружиниране  , но Елена си седеше права без да си свива коленете още тогава.
Да стъпи нормално е когато стъпва на цялото стъпало, а не на пръсти например.
Жени защо не снимаш клипче как плува Митето и да ни го пуснеш на фейсбука да го видим  newsm03
Гери мерси за закуската   bouquet

Да взема и аз да изкарам проходилката, да си виси в нея от време на време като прани гащи, че не ме оставя това диване нищо да свърша в къщи  Thinking . Може пък да и хареса и току виж съм успяла да изчистя основно къщата Rolling Eyes

# 411
  • София
Стабилно стъпване: Аз я държа под мишниците а тя се изправя сама, на цяло стъпало , без да и омекват коленете и после почва да крачи  ooooh!(за краченето- не всеки път, а най-вече когато е ядосана и гладна Mr. Green) И това...при положение, че почти не се обръща от гръб по корем, а обратното не го владее-явно иска да прескочи детето няколко етапа и направо да си ходи Joy
Да седи стабилно не може- килва се на една страна!

# 412
Заразих Филип  Cry Cry Cry Cry Cry
МОля ви, кажете какво да го правя - има хрема и киха .
Направо, нямам думи.... ooooh!

# 413

Запази спокойствие, бебетата имат добър имунитет до към 6-8 месечна възраст, вероятно само със сопколки ще се разминете  Hug. Често промиване на носа със спрейче с морска вода/ тука са на сто фирми Куикс, Стеримара, Меример и прочие/, изсмукваш хубаво секрета с аспиратор/ тези, които се включват в прахосмукачака са хубави, моя е дето майка го изсмуква/, от личен опит тези дето се стискат спръсти никаква работа не вършат. Профилактично по една ампулка вит С в устата. Държиш бебето полулегнало или на една страна, капки съм давала Виброцил стават и за кърмачки- но не смея да ти препоръчвам. Консултация с лекар и следващият път с маска  Peace.
Всичко ще се оправи, лошо е първия път, когато разбереш, че детето ти може да боледува  Tired.

# 414
  • София
Заразих Филип  Cry Cry Cry Cry Cry
МОля ви, кажете какво да го правя - има хрема и киха .
Направо, нямам думи.... ooooh!
Първият път е ужасен!  ooooh! После ....майчиното сърце никога не свиква с болестите на децата, но опитът си казва думата! Запази спокойствие- Филипчо бързо ще се оправи! Peace
Само физиологичен разтвор под някаква форма в носа и вит. C. Следете и температурата!Бързо оздравяване! Hug

# 415
Профилактично по една ампулка вит С в устата.
Мога ли да му давам витамин С ??? Аз мислех, че са още малки  newsm78
Ще ходим на доктор след един час и после ще пиша как е.

Десинце, моите съболезнования.  Cry

# 416
  • Варна
Няма проблем да се дава вит.С, аз на Валентин още на 1-2 месеца като беше му давах /по предписание на педиатъра/, за да пребори жълтеницата по-бързо. Като беше хремав давах пак вит. С и ампула калциев глюконат /идея си нямам калция каква роля има, но давах, понеже лекаря така каза/. От морските води файда при нас нямаше никаква, а и има нещо друго - те са за овлажняване на лигавицата, не толкова за отпушване на носа. На нас педиатърът ни изписа друго спрейче за нос, хомеопатично и то наистина действаше.

Луси, под нормално стъпване имах предвид, че стъпва на цяло стъпало.

Пробвах описаното от Нели упражнение, само че той не се сгъва в коленете, краката му са изправени, но дупето е назад newsm78. Какво да го правя сега, има ли някакъв трик да спре да издава дупето назад newsm78.

# 417
Здравейте и от нас!

Много кофти време е навън, в унисон с настроението тук.
Десинце- моите съболезнования... Павел е станал голям мъж и е много хубав!
Хоуп- кураж, аз нямам никакъв опит, каквото каже доктора-това. При малките деца съм чела, че бързо се почва, но и много бързо минава.

Мерси за обясненията за стоенето, момичета
, както и на Maria_I че попита  Mr. Green. Сега съм по-спокойна и аз. Абе защо само моята педиатърка не дава нови упражнения? Нито позата плувец, нито масаж, нито седене...с едно тупа-тупа и сърдечните упражнения сме. Добре, че ви чета и се ровя, щото на нея явно не може да се разчита. На вас някакви специални упражнения казали ли са ви да правите?

Марта- споко, с твоите двама герои на Маги ще й е лесно, двама батковци са това все пак!  Wink

При нас, нищо- бебо спи, аз се възползвам да пия следобедно кафенце. Реших, че няма да слагаме Ротарикса- изпуснали сме срока.  #2gunfireВ листовката четох, че е най-добре да се приключи курса в 16седмица, най-късно до 24та. Трябваше по-рано да съм го прочела това, сега и да я сложим може ефектът да не е същият.
Днес правих истинско тиквено пюре- сварих си парченце тиква на пара, смесих с малко кърма да стане като боза и детето хапна едни 20 грама за обяд. Беше по-сладко и по-ароматно от това на Хип и вече така ще правя. Утре малко повече, че докато се научи хубаво да преглъща ще мине време.   

# 418
Стабилно стъпване: Аз я държа под мишниците а тя се изправя сама, на цяло стъпало , без да и омекват коленете и после почва да крачи  ooooh!(за краченето- не всеки път, а най-вече когато е ядосана и гладна Mr. Green) И това...при положение, че почти не се обръща от гръб по корем, а обратното не го владее-явно иска да прескочи детето няколко етапа и направо да си ходи Joy
Да седи стабилно не може- килва се на една страна!

Ей, това все едно за моят Нико е писано... Embarassed

dessince, моите искрени съболезнования!

Норе, бързо оздравяване ви желая. Praynig

# 419
Десинце, моите съболезнования за близките ти приятели!  Hug А Павел е мнага готин!
Хоупче, бързо оздравяване на Фифо!  Praynig
Ох, аз днес съм труп от умора - приспах домочадието и отивам и аз да се просна на леглото.

Общи условия

Активация на акаунт