Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 923
  • 702
  •   1
Отговори
# 585
Олееее Марте..........ужас Shocked Това ми е най-големият страх и на мен,да не ми се задави нещо и да се задуши ooooh! Оххх,направо настръхнах цялата като те четох Sad
Добре,че Магеланка вече е добре,нагушкай я хубаво сега и се успокой и ти,че си представям как се чувстваш Hug Hug Hug

Щях да пиша нещо,но честно казано след поста на Марта,направо ми се изпари от главата ooooh!
Само да се оплача по този повод,че Венцулини вече упорито започна да спи по корем,което никак не ми се нрави и днес при едно от обедните му спанета(дрямка),влизам в стаята и какво да видя-нашия с глава забита в леглото и цялото тяло обърнато по корем #Crazy Как дишаше това дете незнам Mr. Green Сега вече ще трябва да се проверяваме и през 5 минути как спим #Cussing out

# 586
Марте, много лошо ситуацията с Магито! Hug Hug Hug
Спокойно, и не слушай другите, а инстинкта си! Нагушкай си я и си я нацелувай.

# 587
  • До морето :)
Ох, Марте, много неприятно. Знам какво е, защото и аз днес докато простря дрехите и се върна Елена се беше завила през глава с чаршафа.  ooooh! И аз много се страхувам от такива неща, затова и обиколници не съм взела  Tired
Бубе, един от градовете които искам да посетя е Ню Йорк! Първо Лас Вегас, после НЙ. Сигурно е голяма лудница там, ама такова място е точно за мен. Обичам да съм сред много хора и около мен да цари хаос. Тука с това спокойствие на село ще се побъркам. То хубаво тишина и спокойствие, стига да не живееш на главния път България-Турция, да са избори и в това време на ремонтират пътя.  ooooh!

# 588
Бубе,не сте само вие,Ангел също не иска да яде,или нищо или само няколко лъжици! smile3516
Моя човек днес цъфна пък целия в червени петна и пъпчици като хапано от комар. #Cussing out
Утре ще го водя на лекар,но си мисля,че е от тиквата,която му дадох днес.Някой имал ли е подобен проблем?

# 589
  • София
  Благодаря ви момичета за разбирането и за успокоителните думи!  bouquet
Добре, че сте вие, че тук семейните ме обявиха за лоша майка, която си зарязва дете когато и падне! #Cussing out
 Колкото до пъпчиците- и на нас ни се поизприщи личицето- дали не е от моркова newsm78-ама вече завехват, а нови няма- направо съм в шах!

# 590
  • Варна
Леле, Марте, голям ужас си изживяла и за мен това е един от най-големите страхове, че и каквато съм паника, сигурно няма да знам какво да правя. Но спри да се обвиняваш, а на семейните дето те изкарват лоша майка им кажи да приказват, когато дойдат на твоя хал #Cussing out. Успокой се, важното е, че е добре Магито, а на работата майната й, цял живот ще работим, сега ни е паднало да си гледаме децата.
И на мен ми е трудно да отказвам, ама в крайна сметка отказах на работодателя ми да работя на граждански договор, докато съм майчинство, макар и да се бях съгласила предварително и голям камък ми падна от сърцето. Имам два одобрени проекта за финансиране по оперативните програми, искаше ми се аз да си ги водя като съм ги започнала, ама в крайна сметка прецених, че няма да стане. Криво ми е, че сега друг ще обере лаврите от моя труд, ама го преодолях и си казах майната му, спокойствието и детето са ми по-важни. Само с преводи се занимавам сега от време на време, но преводите мога да ги правя вечер и по нощите, докато спи детето, а за проектите няма как да накарам Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия да работи в интервала от 21 до 6, защото на мен така ми е удобно Laughing. Да не говорим, че преводаческите ми занимания са значително по-добре платени от основната ми работа, а изискват далеч по-малко напрягане на мозъка и нулев стрес Crazy.

djidjonka, мерси за отзивите за сайта, май ще поръчам оттам, харесах космонавт, чорапогащи с Том и Джери, панталонки и още някакви неща.

Да се отчета днес - биха на Валентин само едната ваксина, защото нямало от другата и сега ще върви назад с едната ваксина, ама карай, свикнала съм вече, и без това вървим назад заради проточилата се жълтеница. Сестрата пак ме издразни, пита ме дали съм започнала с кашите, казах й, че не съм започнала с нищо и тя леко подигравателно "Значи твърдо сте решили след 6 месеца да захранвате." Казах й, че аз ще преценя кога и онази започна "Първо дайте сокове, после плодови, после зеленчукови пюрета." Реших да си замълча, че мисля да направя точно обратното на казаното от нея. Обаче поне 5 пъти каза да давам сокове, какъв е тоз зор да давам сокове, не можах да разбера ooooh!.

Малкият беше доста крив днес след ваксината, но го очаквах. Вече обаче започна да проявява интерес към храната, от вчера няколко пъти се опитва да ми вземе храна от ръцете, та може и аз да се пробвам скоро да дам една лъжичка пюре, да видя дали е готов. Започна и някакви жалки опити за надигане да прави, не е истина за колко малко време се промениха нещата, само преди 2-3 дни се притеснявах, че изостава в развитието си Laughing.

# 591
  • София
правда_z, благодаря за отговора.
Значи да опиша малко по-подробно положението при нас. За 3 седмици е наддала точно 30г. Имаме нощна пауза, от която не ми се иска да се лишавам, тъй като в момента карам шофьорски и испански курс и предвид дългогодишното ми постоянно главоболие, просто няма да успея да издържа физически. Още повече, че тя не се буди сама. В момента се кърмим 7 пъти дневно на 2 часа и половина. Преди няколко седмици (заради алергията ми и заради медикаментите, с които ме наблъскаха тогава) тя беше на АМ, което хапваше 6  пъти дневно по 120-130г. Тогава за 10 дни успя да качи 390г! Заради това сега се опитах да й предложа АМ - преди кърменето, по време на кърменето, след кърменето - ами не иска. Пробвах да й давам оризова каша - стигаме до 2-та лъжичка и дотам. Същото нещо и с пюре от тиква и пюре от морков.

# 592
  • София
Привет и от нас!

Будене през нощта: до скоро се будеше към 3-4 и после към 5-6, а понякога и към 1:00. Заспива между 20:30-21:30. От два дни се буди в 6:15 и 6:40. Дали най-накрая й стига яденето или пък ми пораства детето? А възможно ли е като е по-хладно (спим на около 20 градуса) да спи по-добре и затова да пропуска нощното ядене?

Разходки: аз също съм от замотаните майки, които предпочитаха да се разхождат по парковете вместо да пазаруват и сега не мога да излеза от нас преди да донапазарувам зимни дрехи, най-вече яке, космонавт или там каквото трябва за студено време. То да ми беше мирно детето да си стои (спи) в количката да го увия в одеало, ами то любопитно все на ръце или в кенгуру иска.

Чорапогащници: взела съм засега два. Единият е Сали, другият не помня. Много трудно
открих едноцветни в едно квартално магазинче. Иначе предпочитам да пазарувам от по-големите магазини или сайтове, където мога да намеря почти всичко наведнъж. (Никога не ми се получава)

bebeshkidreshki.com аз съм пазарувала от тях предимно роклички, шапки, ленти и бодита. Доволна съм от покупките. Сега си харесах една жилетка и якенце.

Писъци. Сияна също крещи, когато се кефи и понякога когато предупреждава, че вече не и се лежи и ако не и се обърне внимание скоро ще стане по-лошо. Кръстили сме я Чайката или Делфинчето в зависимост от крясъците. Simple Smile

Шениии, колкото повече ти чета постовете, толкова повече имам усещането, че все едно за нас си ги писала: и за разходките, и за пътуването, и за гостуванията и т.н. и т.н.

За Марта, Маги, Зазка и Ния много  Hug от нас.

Пп: Започнах с писането сутринта, пак като успях преди лягане да го пусна.....

# 593

Марте, този кошмар, който описваш, но без повръщането го изживявах цяло лято след болницата, когато продължаваше да се дави на всяко хранене и особено на нощните! За стотни от секундата ме обливаше студена пот и като казвам студена, имам предвид ЛЕДЕНА  Confused
общо взето само който е изживял подобно нещо ще ме разбере, затова и аз в момента те разбирам напълно..В отзи момент си мислиш, че губиш детето, мислиш за най-лошото....  Confused

Все пак всичко е наред, наблюдавай я сега дали все пак не е вдишала нещо от повърнатите материи, ако започне да кашля или да диша тежко (да хърка) или друго, веднага в болницата  Hug

Пъпчици- няма слава Богу рафаели, от как изчезнаха онези- хормоналните, повече не са се появявали  Praynig Възможно е в действителност да е реакция към храна, ако са въведени нови такива   bouquet

Нанди е възпрепятствана да пише в момента, но всичко е наред при тях. Надявам се скоро да се включи  Grinning

Аз пък днес получих една много неприятна сметка, та сега пак ще трябва да се разправям, тия хора (докторите) се самозабравиха, писна ми да си клатят м*дите и да чакат някой да им пълни гушата  Stop

За писъците гледам говорите- те са си част от нормалното нервно-психично развитие на детето  този период то открива, че има глас и, че може да го ръководи и използва  Wink

нелка, за НЙ- пак казвам, хубаво е, то човек ако отиде на екскурзия там, ще м хареса, обаче да си там всекидневно е много изнервящо и определено не е за мен Аз съм така или иначе нервак и имам нужда от по-спокойно място за живеене. А тукашните "села", опрделено не са като в БГ, така че тук спокойствие абсолютно не е равнозначно на скука, напротв.
Но и аз обичам да ходя в НЙ, де..като се заседя повече тук и почвам да си правя планове кога ще се замъкнем пак до НЙ, макар и за малко..  ooooh!

Ние все още не сме обикаляли кой знае колко из Америка, миналата година ходихме до Ниагара (от канадска страна трябва да се види!!!  Heart Eyes ) и това е. Сега правим планове да ходим до Филаделфия, по-натам и до Флорида (може би Орладно), но ще видим как ще го накъдрим, защото отпуската на мъжа ми е..кът  Tired
ЛА и аз искам да видя, но предполагам, че ще е подобно на НЙ. По-скоро ме тегли Сан Дего в Калифорния  Heart Eyes

# 594
Аз да кажа, че съм жива и се смазвам от работа - от сутрин до вечер на тръстиката и коопааай...

Бубе, моля те пиши ми за бутушките,и те ли са от Гап?
Изобщо, искам пълен отчет от теб какво си купила - снимка - за колко - и от къде  tongue
Абе, Нанди к'во верно се покри?  Да пускам следотърсач? animal037

# 595
  • Стара Загора
Добър ден и от нас bowuu
Тъкмо запомних какво четох последните страници...Боримече се събуди...ходих да си правя закуска и...забравих какво щях да пиша Twisted Evil голяма съм заспа значи Crossing Arms
Искам да кажа, че и аз искам отчет какво купуват хамериканките...обаче освен снимки, цени и ...начин на доставка до Бг Mr. Green да нямаме излишни разправии Mr. Green
Благодаря за хубавите думи за моите момчета...в този ред на мисли...незнам дали съм ви показвала осеменителя Mr. Green

Мале Марте Hug като те четох и аз настръхнах. Да няма повече такива неща ти пожелавам.
Уокърът си е супер играчка по принцип и аз такова ще вземам за Борис....но и аз като Правда не виждам положителното в проходилката.
Аз вчера между дременията на Боримечето се опитах да измия банята и да изчистя поне единия етаж от къщата, че в неделя ще освещаване...и резултата е схваната лява част на тялото ми...как се докарах до тук незнам Tired Вчера като бързах да взема и Слави...та дръжката на колата ми остана в ръката ми...та днес трябва да ходя и до Ситроен...и пак да давам пари...ей сърце ме боли значи Mr. Green

# 596
  • София
djidjonka, едно е да се дават съвети, друго е да се спазват.  Wink

jenajena,  Hug

# 597
  • София
Здравейте. Да ви се "похваля"-ние сме със сополи от снощи.Чудя се следобед дали да ходим до педиатърката.Всеки ден излизаме за мах един час,не вярвам да е настинал от разходките,обличам го добре.
За сайта бебешкидрешки-не съм пазарувала он лайн,все ме беше страх,сега още повече-миналата седмица взех на Дани бодита размер 80,който се води за 6-9месеца и са му идеални като размер.
Сега ми трябва яке зимно и гледам гледам,но не смея да поръчам и ще обиколя магазините-ръка да пипне око да види.

# 598
  • София
Добро утро!
Марте  Hug Hug Hug и мен майка ми е щяла да ме умори така , пък си я обичам  Wink
Хоупова съчувствам ти  spoko
Хера, знаем го ние МТ (мъжа ти) . Току що ти разглеждах снимките във фейсбука и не посмях да  харесам този кадър за да не си помислиш нещо   Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green . Така като гледам Слави прилича на теб, а Борис на МТ  Peace
Оф, и аз съм се хванала от вчера с основно почистване  на банята и кухнята едновременно, следват детската, хола и спалнята  ooooh! Tired, но Елена не ме оставя на мира. В неделя ще ми идват гости (зълва ми с гаджето и) та се надявам да съм привела в що годе добър вид цялата къща   Praynig.
За сайта Бебешкидрешки - вече няколко пъти се опитвам да събера една поръчка, но все се отказвам. Нещо малко ми "циганеят" дрехите им. То са едни панделки, финтифлюшки  ooooh! почти нищо не ми хваща окото . Харесаха ми грейките им, но ние си имаме. Ей този магазин  ми допада  повече, но най-много харесвам детските дрешки на next  и  H&M , а и в ларедута се намират  доста добри неща  Peace

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 09:28 от .::ladybug::.

# 599
Привет, привет!
Марте  Hug дано всичко да е зад гърба ви. сигурна съм, че не си лоша майка, ти си просто човек. И на мен постоянно ми говорят, че съм я разглезвала, но аз ги пращам в трета глуха. Не я оставям да плаче, именно защото се дере и ме е страх да не се случи като при вас. 
Жира - ми да вземем даги запознаем двете "диктаторки"  Crazy
Пък аз основно почистване няма да правя Blush Принципно чистя събота и неделя (когато ММ гледа бебето или помага с нещо), а през седмицата само отгоре - отгоре Whistling Щото съм лоща домакинА  Laughing
Хайде усмихнат ден!!!

Общи условия

Активация на акаунт