Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 067
  • 702
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Отчитам се след детската консултация - 6.900 кг и 64 см. Добре си наддава човекът. Не му биха ваксините заради хремата. Иначе гърлото му е добре, няма Т, гърдите чисти, обаче хремата си се влачи. Изписаха му някакво хомеопатично спрейче и след 2 седмици сме пак при доктора за ваксините, ако вече няма хрема.

Много ме ядоса сестрата #Cussing out. Оплаках се отново, че с акането нещата хич не вървят, тя ме пита дали давам сокове, аз си признах, че нищо не давам и ми се скара "Ами хайде де, какво чакате, не може само на кърма да кара, явно не му стига." После като го претеглихме и се видя, че е наддал 800 грама за месец, разбра, че не е от недохранване и започна да ми говори дивотии за овесена вода, сокчета, бля бля. Педиатърът само мълчи като пукал, явно го е страх от сестрата. Като излезе тя от стаята му обясних, че не мисля да захранвам още и той започна да кима "Да, то сега според новите изисквания е така." Като питах за направление за гастроентеролог заради запека, сестрата каза "А, глупости, няма нужда за толкова малко дете", след като излезе сестрата, педиатърът ми каза, че ще ми даде, ако няма подобрение след 2 седмици. Много е залюхан, какво е туй чудо от сестрата да се бои и в нейно присъствие да не смее да дава направления и да говори за късно захранване, не знам.

Нелка, течния ми шоколад от АМ беше станал ужасен /правих го с НАН/ - в началото беше ОК /само че свръхсладък, явно АМ е сладко и трябва по-малко захар/, обаче след 1 ден стана на малки топченца и не ставаше за ядене. Рецепта намерих от нета, търси "домашен течен шоколад", но пак казвам - при мен не се получи това, което трябва. АМ-то можеш да го оползотвориш и като си го слагаш в кафето вместо суха сметана Laughing

# 121
  • на североизток
Брей, писали, писали... изчитане нямате! ooooh!

Започвам поред, докъдето се сещам и имам време - видях страхотни снимки - и на пораснали дечица, и на страхотни семейства.

Нанди, да кажа и тук - прическите на каката ви са страхотни, просто невероятни bowuu Браво!

Елфи, Бубе, прекрасни неща сте показали. Аз също обичам да се занимавам с готвене, но силата ми по-скоро е в дребните сладки и тестените истории /пити, баници, тутманици.../

На болните - бързо оздравяване! Hug

За спането - спи и се приспива сама, НО понякога така реве и се тръшка, че нищо не я успокоява/дори и слагането на гърда/.

И Ния обича да ми хваща палците по време на кърмене, или да ми мачка гърдата, да плюе мляко, след като си хапне, да поприказва, да се оглежда - точно както са го описали и другите момичета.

Менианте, много те харесвам с новата прическа  bouquet

Марте, и у нас е така - много ми е трудно да я оставя и да обърна внимание и на останалите 2 чавета - то е викане, каране и накрая обикновено ги събирам на едно място и тримцата и така.

Мария, на времето Яна страдаше от запек, въпреки че беше кърмено бебе. Принудих се да започна да давам  разхлабващи плодови пюрета по-отрано и нещата се оправиха. Спомням си, че давах по няколко лъжички между кърменията и определено имаше ефект. Иначе същинското захранване и изместване на едно кърмене си стана около шестия месец. Дано и вие да решите проблема по-скоро!

И накрая  - благодаря ви на всички да подкрепата! Безценни сте, момичета! Прегръщам ви всички! Hug

# 122
  • при палмите и алигаторите,FL
Е то бива, бива, ама не може така
след вчерашните мекици, днес течен шоколад ще бъркам, и после защо съм 100 кила, ами не 100 -200 ще стана #Cussing out

Мария, ти защо не ѝ каза на сестрата, че ти много искаш да захраниш, но мъжът ти е против и се съобразяваш с неговото мнение-те да не са семейство, че док. ѝ се плаши толкова.

Хера на мен ми се иска поне от едното да се спася, ама тц.Соник не ще да спи без мен, хем стая си има, розАва(мъжо спи там #Crazy).

Тони, благодаря за съвета, ще пробвам с гердан от мъниста, Соничка има доста, ще можем да ги менкаме.Поздравления за Рая, браво на нея, аз няма да дочакам изнасяне от нашата спалня.

Елфи, да покажеш тортата, че само палиш тука.Искам да видя творението  chef

Диана и аз искам домашна помощница, само да чисти и готви с дЯцата аз ще се занимавам.Твоето мъж много смел, щом и за второ е готов.

Да не забравя Сияна е прекрасна, е то при тези родители, няма какиначе да бъде!!Ако имах момче щях да я искам за снаха Heart Eyes

Зазка, Благодаря! Hug
Стол за хранене, сега имаме и от двата модела.Един на Чико, такъв голям и един на ФП(май беше) дето се поставя на обикновен стол.Предишният ни пак беше Чиковски, но по обикновен, не се движеше нагоре , надолу седалкта и ме дразнеше, защото не ми беше удобно да я храня.

През деня приспивам Моника  като я тупкам по дупето, ама доста силно тупкане, от няколко дни това работи при нас, моето дето мазохистче, изяде си палеца, сега го ступвам за да заспи newsm78

Ето и една Моника, да видите колко лоша майка съм

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 17:46 от nandi

# 123
Нанди,скъпа,не си казала,не съм я показала   newsm03

И сега,на вашето внимание прословуватат торта на Елфи. Та-дам!!!  Моля....newsm80

http://prikachi.com/images/781/3869781V.jpg
http://prikachi.com/images/785/3869785F.jpg
http://prikachi.com/images/787/3869787u.jpg -с пишман майсторИЦата  Laughing

Подчертавам,че това е първата ми такава торта в живота ,моля бъдете снизходителни  Laughing

# 124
Моникаааааааааааааааа newsm51 newsm51 newsm51
Елфи  smile3501 smile3501 smile3501

# 125
 Пишман майсторицата, много сладка  Heart Eyes  Blush
Тортата- много добре си я покрила, аз моя фондан го завихрих отдолу под тортата, че не знаех какво да го правя и как да я покрия до долу, да го изрежа ли трябваше...така и не разбрах  ooooh!

Ако си забелязала професионалните торти са лъскави, мажат ги с нещо. Ако искаш иди питай в темата с тортите с какво ги мажат за да са лъскави, но после не забравяй да ми пишеш, за да знам  аз  Mr. Green

Аз моята я намазах с разбит белтък с малко захар, защото не знаех с какво друго и пак стана лъскава  Crazy Имай предвид, че като 'свети" тортата, това я прави още по-привлекателна за окото.
А дядо ти ще бъде във възторг.......  Heart Eyes

# 126

Сега за да не развалям постинга с похвалите за Елфи, пиша отделно

Благодаря за похвалите, голяма четка ми ударихте, почувствах се и аз, че съм направила нещо значимо  Blush

Сега на темата- вчерашните ми МЕКИЦИ, станаха невероятни  Whistling

Доживях и аз на 34 години да се науча как се правят мекици..Всичко друго, което сме творили до сега, направо ме е срам да го сложа в графата с "мекиците". Тия, последните, издухаха всичката конкуренция, която са имали в лицето на всякакви подобни нездравословни, пържени кулинарни произведения

Не се стърпях да не се похваля, просто  Blush

Joy

П.С. Шени, от вчера насам все ще казвам за ТВ-то..Ние в къщи не гледаме мното ТВ, но Габ си пуска от време на време някакви детски канали, а покрай него разрешавам и на бебето да зяпа. Аз съм от лошите майки и ако това ми помага да си открадна малко време за себе си не съм против  Mr. Green
Така или иначе е невъзможно да се ограничат днешните деца кой знае колко от телевизия и от компютри, макар аз незнайно как съм успяла да опазя Габ- може би има значение и личния пример, а именно, че в къщи никой не е телеман  Wink

Нанди, Моника е като модел на бебе- такава пухкавела и толкова невероятно сладка. Само като и гледам бутчетата и ми идва да я гризна  Crazy

Ти как успяваш да си охранваш така добре само на кърма?!  Shocked
Пусни пак някое клипче с нея, дейсва ми невероятно зареждащо и позитивно това бебе!  Blush

# 127
Ееее,Бубе...бива ли така с тези мекици сЯ  Thinking Гръб не ми остана,да взема и да меся,множко ще ми дойде  Laughing Чак ги усетих как ухаят  Heart Eyes
Мерси и за коплиментите!Да взема да я намажа и аз с нещо  Thinking Но този фондан,който правих/руската мастика 2/ не е особено подходящ за чаршаф,защото е с желатин и стяга доста бързо.Съответно много се напуква и стои неестетично.Той е по подходящ за фигурки.
Сега ще ида да я намажа пък да видим,може да се скрият гафовете  Laughing

Иначе това отдолу се изрязва,даЗЗаглаждаш,каквото заглажадаш и отрязваш покрая.След това дооправяш пак хубаво с ръце и където нещо стърчи го обирам с нож.Но за всеки случай му залепих и една лентичка,че на едно място клъцнах повече и се видя тортата  Laughing

# 128
  • Варна

Мария, ти защо не ѝ каза на сестрата, че ти много искаш да захраниш, но мъжът ти е против и се съобразяваш с неговото мнение-те да не са семейство, че док. ѝ се плаши толкова.

Добра идея, другият път тъй ще кажа, пък и мъжът ми е едър, те са го виждали, няма да смеят да му противоречат Laughing. Не са семейство, сестрата е по-възрастна, от старата генерация, лекарят е млад, обаче явно е ужасно плах и несигурен и сигурно затова я слуша. Само в нейно отсъствие посмя да се съгласи с мен за захранването след 6 месеца Joy.

Елфи, невероятна е тортата, и колко гладко ти се е получило покритието, въобще не може да се каже, че ти е за първи път Peace.

# 129
Бубе, Бубе, ах мекиците, ах! Ще правя и аз, но в събота че нали ММ тогава ще си е у дома и ще помага с Аленита:) И да не съм чула да се оплачеш от Ралфи, виж колко е бил послушен и те е оставил и да месиш и да пържиш Heart Eyes
Мария -  и аз първо си помислих, че докторът е мъж под чехъл на сестрата Crazy

# 130
  • София
 От сутринта не съм чела, ама влизам да кажа:Маги на 4 м. и 12 дни е 7250 кг., 64 см!!! ooooh!
 Докторката щеше да падне от стола!!!Каза: слагам я на гърда и ако пусне повече не и давам и да кърмя само от от едната гърда и ако си реве да не и обръщам внимание!!! Иначе съм щяла да и разширя стомаха и тогава лошо! #Cussing out Ами тя си пуска постоянно да разглежда-как ще стане това? newsm78 newsm78
 А , аз съм объркана- наистина не харесвам дебели момичета, но как да я държа гладна? newsm78 Ще опитам да и намаля порциона, пък ще видим... Thinking
 С бенката проблем нямало- каза:" Бенки излизат само на хубавите момичета! Hug" За захранването каза ако искам да започвам с пюре- мисля да го направя на 5 навършени месеца!  Чак сега ни прати на ортопед- то май вече е късно, но все пак ще отидем в петък да я погледнат! Peace
После ще ви прочета и ще коментирам! Mr. Green

# 131
Марте - как ще го държиш гладно детето, я остави тая докторка в ляво. Като проходят ще свалят килцата, все пак е кърмено бебе. И на мен ми казаха да и давам гърда по 5(пет)пъти на ден, а тя си иска през 2 часа, и за хапване и за пийване, и за заспиване, и за успокоение...Кърми си и да не ти пука, нищо няма да и има на Маги. Освен това нито ти, нито мъжът ти сте с наднормено тегло, така че спокойно Hug

# 132
  • София
Сега ви изчетох и да се намеся и аз по актуалната тематика:
Нандиииии: Ние сме ви конкуренция в килцата, но все пак не можем да ви стигнем! HugМоника е страшна сладурка! Peace
Елфито и Бубето са си обявили кулинарно състезание ..а, и нас подмамват да правим вкуснотии и да се тъпчем със сладко! Mr. Green Добре е, че с 3-те деца и училището нямам време да се обърна, та още устоявам на спонтанното си желание и аз да изтипосам нещо тук! Mr. Green
Мария не се тревожи- още малко остана и като захраниш- нещата с акането ще се регулират!Не слушай никой, освен майчиното си сърце какво да правиш с детето! Peace
 И накрая да кажа: Ние вкъщи сме телемани-гледаме ...не гледаме ТВ-то работи едва ли не денонощно ooooh!
 Вики е гледан в самостоятелна стая от навършване на 1 година и до 6 не е гледал ТВ, PC, не е пил кола и почти не е ял шоколад- е сега прави от всичко по много, та да си навакса Mr. Green
Криско от бебе е телеман( до  почти 5 год. спеше при нас), не става от  PC-то, а сладкото му е слабост- не забелязвам да има някаква физическа разлика между двамата newsm78 За психическа..тепърва ще се докаже!
Магито, милото още е малко, но мисля да я поогранича от медийното облъчване, а с храната- със сигурност- най- големият ми кошмар е да имам дебело момиче! #Cussing outВсе още имам време да и пооправя фигурата, защото сега се залага броят на мастните клетки и ако прекаля, после ще страда цял живот! Sad

# 133
На днешният ден преди точна една година в един слънчев следобед разбрах, че ще си имаме мишленце. А докато вляза в кабинета на докторката си умирахме от смях с ММ. Ако някой тогава ми беше казал, че днес ще захраня малкото си бебе с пюре, нямаше да му повярвам. Днес дадох на Павел пюре от морков, дадох му няколко лъжички, а той чак се разтрепери за още. Това дете ще е голям лакомник. Ето и няколко снимки:

# 134
Аз пак ще копирам от поста на Хера, че ме мързи! Добре, че беше мъдрата Лусинда да ме светне за таз опция и да не се хабя излишно!

Първо честито на всички празнуващи месечинки и тези дето отминаха Blush Hug

Елфуна и Буба пак ни закопаха като пирони в кисело мляко с тези красоти Crossing Arms отивам в ъгъла да се срамувам....пък дано поне по едно парче торта отпуснат фъндък Mr. Green дет се вика...за нас дето гледаме жално и гладно.

Страхотни дечица видях последните страници Hug

Много ми харесва и снимката на Нанди как спят трите като тримата от запаса Mr. Green

За бейбифона - за сега нямаме, но задължително ще купя!
За захранването - пробвах го Филип два дена с оризова каша...нцъ...не ще и тва е...обаче аз съм тъпа  и упорита и не се отказвам лесно!  Naughty
Стол за хранене - имам от Фишър н Прайс, таози, който е и люлка и още сто неща, ще го пробвам по-нататък, още е рано.
За спиването -  Филип сам го извършва....ръмжи си там...гука...фъчка се ама се приспива Mr. Green Пускам му мконя да пее и се е приспал за около 10-тина минути.

При мен лично нищо ново...освен, че съм на няколко фронта и докато ще я карам така...незнам...дет се вика докато издържа Crazy

Общи условия

Активация на акаунт