Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 081
  • 702
  •   1
Отговори
# 135
  • при палмите и алигаторите,FL
Елфи, тортата е супер, първият ти опит е повече от успешен, Браво Hug
аз едни време мажех с малко медец разреден с водица, но работех с друго покритие, пак на желатинова основа, но друго.

Десинце, браво на младежа, щом си хапва, ще порасне голям Hug

Бубе, ше спряташ колет с мекици, май, такава реклама им направи, че лигите ми потекоха/аз тука домат и сиренце похапвам-обедно време е 1,30/

Марта, за съжаление никой не може да е конкуренция на Моника/в килцата Peace/, ако намериш начин за намаляване на дажбата, кажи .Тукашния доктор каза няма проблем с кг, до 2 годинки било нормално да са пухкави, но аз нещо не му вярвам.
При Моник глезените и са почти като бедрата,  Thinking

# 136
 Ауу, стига сте си копиалие една друга постовете, че се чувствам леко като в лудницата, все имам чувството за нещо познато и вече прочетено, но не е и баш дежаву  Laughing

За стола за хранене- как ще е рано? На мен ортопедът ми каза от 5 навършени месеца. Аз още от сега го слагам поседнал в количката и стола за хранене, но и той си има 3 позиции, та общо взето най-крайната степен е дотатъчно полегнала, че да не се притеснявам.

Относно онази сестра, от поста на Мария-  Shocked Не само че не бих и търсила цака и да се чудя как заобиколно да и казвам, че не съм и слушала съветите, ами и бих я накарала да се засрами от неадекватните настоявания, вече отживели, а най-лошото в случая е, че явно се смята за голям авторитет и нейното мнение-най-правилното..не ми се ще да го кажа, но колкото по-прост е един човек, толкова по-насериозно се взима. Просто я поставете на мястото и  Stop

Марте, и тукашните лекари ме съветват да го оставям да плаче, не се притеснявай..  Stop
Аз по-голяма простотия в живота си не съм чувала  Stop

Шенка, относно месенето на мекиците- не се месят. Само разбъркваш  Crazy

Ох, заразих ви аз с нещо и то с какво- с най-вредното- мекици. Ама съм и аз  Crossing Arms
 Обаче са вкуснииии...
Тестото наистина не се меси, а само се разбърква- трябва да е течно- като гъста каша. Когато се понадигне, го слагам в хладилника за да стегне, иначе е невъзможно да се бръкне в него и да се оформят мекици. Когато е охладено, става  Wink

# 137

Нанди, какъв колет, мятай се до Вирджиния, ще направя мекици  bowuu
И без друго гледам, че куфарът ти е готов, строен до леглото  bowuu (къде ще ходите, да излюбопитствам в тази връзка  Blush)

За килограмите на Моника- тя колко е сега? Наистина е голяма пухкавела  Crazy Но и аз се надявам, че няма да остане така. Защото сега е сладко, но по-натам ще ти бъде проблем.
Аз за пръв път виждам бебе на кърма да е такова шИше  Heart Eyes

Моето диване след 4 дена става на 5 месеца и ще бъда по-упорита със захранването. Определено, обаче оризовата каша не му хареса, та ще бъде пюре- зеленчуково. По-натам като почне да лапа всичко, ще дам и каша, но съм взела само една обикновена оризова, другата оризова дето я купих е с банани. Чистата каша е...голяма отврат  Sick и може да я смеся с плодово пюре ако не иска да я яде в чист вид.  Thinking

# 138
Ауу, стига сте си копиалие една друга постовете, че се чувствам леко като в лудницата, все имам чувството за нещо познато и вече прочетено, но не е и баш дежаву  Laughing

Ами така сме ние работните и в частност тези с "трудните" деца,помагаме си коя с к`вото може Mr. Green

А на тебе направо ти завидях за мекиците...даже ги показах на ММ и сега чакам включване Mr. Green

Елфи,тортата е страхотна! smile3501 Дядо ти ще бъде горд с теб Heart Eyes

П.П.Всеки път забравям,но този път влезнах специално за това - Зази,успех миличка,имаш много стиснати палци и прегръдки от мен за теб и малката душичка Hug

# 139
Здравейте и от мен!
Набързо телеграфно, че моето дИте днес ми изпи силиците:
- Елфи, страхотна торта. Който може, го може! Naughty Grinning
- Бубе, и ти не си по назад с тортоправенето. Браво!  bouquet
- Нанди, Моника е страхотна. само да я гушкаш и мачкаш!  bouquet
- Десинце, браво на момчето! Peace Много сте сладки!
- За бейбифона - за сега нямаме, дали ще купя - незнам още!
- За захранването - още не съм! Може би след месец.  
- Стол за хранене - имам от баткото!
- За спането -  трудна работа! Минава през различни периоди - първо се беше научила сама да заспива, с музика. Сега заспива, стиснала някой мой пръст в ръката си, и с вирната към мен глава, и ме гледа в очите. Дали не се хипнотизирва сама? newsm78 Laughing
- Жира, страхотни сте.
- Бубе, и аз пък искам такава каляска за мойта мадама. Ама кой ли ще кара колелото? newsm78
- Марте, добре си е детето, щом е само на кърма. Просто няма как да му въведеш режим. Пък и при такива родители няма как да не стане фина и стройна.
- Честито на всички празнуващи месечинки
- За телевизора - гледа, като й дам. И аз съм май от лошите майки.
Пфу, ако съм забравила нещо, ще гоотразя после.

# 140
Да, знаех си, че ще забравя нещо. Добре че Луси ми припомни:
Зазка, много стиснати палчета от нас, и дано това са последните такива преживявания за теб и Ния! Hug Hug Hug
Бубе, кажи по коя рецепта последно направи мекиците?

# 141
Привет, момичета  Hug

Много сладки бебета, видях в последните няколко страници!  Hug
Много хубави вкусотий, браво Майсторки!  Hug

Мария, тая сестра е за  #2gunfire bash, ама и доктора какъв е такъв льохман, та и мълчи... или просто не му се занимава човека... Но кога и с какво ще захраниш си е твоя работа, а не нейна! Следвай сърцето си... Моята лекарка ме съветва, казва ми кое как е прието да се прави, аз и благодаря за информацията и тя накрая си казва, както прецениш, помисли и сама реши, следвай майчиното си сърце и се вслушвай в детето си!

Марта, интересно ми стана това с мастните клетки, можеш ли да ми дадеш някаква информация за тях? А пък не мисля, че трябва да се притесняваш за кг на Маги, не мисля че са много... Peace

Зазка, и от мене имате стиснати палчета за теб и малката сладуранка Praynig Hug

За спането, да кажа и аз: амиии ние се люляме в ръце вече... докато заспиваше и се хвалех как заспива сам, после как само го люлям в леглото, аа сега минахме на ръце... леко понатежава, но поне го облягам тялото на краката, а главичката я държа, тааа така заспива...

Стол за хранене, ами смятам да взема, но мисля да не давам много пари, мисля да бъде на Бертони...  Sunglasses но като започне да седи като хората тогава ще му вземем  Heart Eyes

За ТВ-то: ми при нас постоянно е включен телевизора, просто трябва да дрънка нещо. Еди гледа, но от достатъчно далече, не се лепи пред монитора.

Офффф аз съм в настроение:  #Cussing out #2gunfire bash box #Sniper Banghead cry fight hit
пък и  luvbed нещо не е както трябва... най има ли проблеми - говоря за психически  smile3518

Искам мекици!  Crossing Arms

# 142
  • при палмите и алигаторите,FL
Бубе, много си забележителна, куферът замина при приятел Hug

За кг на Моник, ами множко са . От вчера , на кантара у дома, с мен и без мен тоталът за Моник 9кг/5м и 5дни/.Соничка също беше пухкаво бебе, но не чак толкова/на 1 год 11кг, на 5 месеца7кг/. Успокоявам се с това, че соничка въпреки пухкавоста си като бебе, сега си е съвсем добре, по едра е от връстниците си, но и на височина и на кг.

Сега да питам , защо ще бъдеш упорита  със захранването, това ми звучи, като: ще го надвия, но ще прояде.

А сега копи от Люската, защото
П.П.Всеки път забравям,но този път влезнах специално за това - Зази,успех миличка,имаш много стиснати палци и прегръдки от мен за теб и малката душичка  Hug Praynig Hug

# 143
Имам си аз любимо бебче в темата-Моника е,ще я изям!!!!

Като студентка преподавах по английски на деца от първи до трети клас, като допълнително занимание/още не се учеше задължително чужд език/сега става ясно,че съм на сто години/и имах един любим Константин в I-ви г клас,с едни огромни зелени очи,с черни гъсти мигли.Всеки път раздавах някакви наградки,та да ги поощрявам дечицата,ама въртя суча,все към Константин клоня да наградя.Та и сега,въртя, суча,все Моник искам да мачкам Heart Eyes

Днес  следобед ходих на цирк с Ева и Ина,да ми се чуди човек на ъкъла/ама,че е смешна дума/.Не можех да повярвам на очите си,Ина спа като пън,при цялата дандания и олелия,а в къщи дори чехлите си събувам и ходя боса,че се събужда.
По едно време се ококори,сука и си догледа представлението като пич,без да каже гък.Виж,Евчето ми стъжни цирка,все нещо не и беше таман.Хайде,стига с турцизмите!

Зазка
,моля се за малката душичка!

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 22:28 от desi_shisha

# 144
  • До морето :)
Моника и Павел са страхотни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Марте, остави я тази докторица. Ние на 3м. и 10 дни бяхме с тези мерки и пак не мисля, че сме кой знае колко дебели  Crazy По-добре така от колкото да се чудя как да й натъпча нещо в устата. А за ортопед - и ние не сме ходили още. Педиатърката ни каза, да идем като стане на 4м. и 1 ден... Та сега чакам ДК.
За гледането на ТВ -  Whistling Whistling Whistling Whistling Аз ли съм най-ужасната майка тука?!?!?! Понякога слагам лаптопа на леглото и двете гледаме филм. Много й харесва на Елито и също като майка си - заспива  Mr. Green
Елфи, дядо ти ще бъде трогнат. Страхотна е тортата
Извинявам се ако съм пропуснала нещо, ама ще ;ягам, че не се знае колкйо пъти ще ядем тази вечер
ПП: Елена пропи от биберон  Mr. Green Какво ли не пробвах - Авент, Нук, Чико, Мико, Ала, Бала  hahaha Накрая си хареса Камера  Joy Joy Joy Тази вечер сме само двете и ще я мъча с вода  Rolling Eyes

# 145
За бебефоните-нямам,няма да купувам.

За столчето за хранене
-имахме страхотно с Ева,единствената вещ,която ползвах дъъълго и безпроблемно.Беше ни подарък,ще издиря снимка и ще пусна.Страашно удобно,препоръчвам!
Слагах я вътре и не можеше да се измъкне Mr. Green,нахранвах я и после и давах листи и моливи да драска/като по-голяма,разбира се/.Та си мисля,че от тогава и остана страстта към рисуването и сега рисува с часове.Че и награди печели Heart Eyes

После занесох столчето в един оказион и го лапнаха на мига.

# 146
Ноооо, май и намерих цаката... покривам и очичките с една памучна кърпичка и тя започва да се унася. От клатенето на шезлонга кърпичката пада и тя веднагически се разревава или пък си я вдига сама с ръчички, за да си покрие очите. И така заспа за няма и 5 минути  newsm09 Мили, пробвай, може да стане и при вас! Май пробване му е майката!

аз тоя метод със заспиването го открих още със каката ми Simple Smile винаги действа, и даже сега Ясена сама си търси нещо са си метне на очите- било кърпичка, одеалце, или дори калъфката си подвива някак си, подпъхва ръка отдолу, и я мята отгоре си Simple Smile
Още нещо се сещам- когато сме вкъщи и я приспивам- оставям я самичка да запи, като задължително отварям широко прозореца, а ако е хладно- и по- малко, но ние живеем на оживена улица- булевард и е мнооого шумно... Та, отварям прозореца не заради "чистия" въздух, а заради шума Simple Smile Така хем сме навън, хем сме вътре Grinning
Вчера бяхме на родителска на Магито- добре мина, ама нали няма при кого да оставя Ясена, я взех с мен- ....... е, накрая си заспа, милото- нямаше проблем, но през деня бяхме на консултация- сложиха ни ваксини и затова беше крива, недоспала, мрънкотеше... ужасссс.... но честно казано беше много спокойна на продължилата повече от час родителска среща...
Отчет след консултацията- 6 820гр /+720 гр/ и 63 см /+4см/ Имам и снимки на катнара от консултацията, като ги сваля ще ги пусна Simple Smile
Елфи, Бубе, страшни сте майсторки!!! Браво на вас!!!!
dessince, прекрасен Павчо!!! Страхотни очи Simple Smile Хихи, Мони е страхотна също, а возилката на Ралфи- еее, няма такова чудо  Laughing
Марте, мойте щерки си вървят по- пухкавки, отколкото трябва, на височина- съвсем нюню, но иначе са набитички някак  Laughing Но пък Магито /нашата кака и ваша адашка/ беше дебеланче, с прохождането заслабна Simple Smile А и направо изтръпвам като чуя за такива драстични методи от докторките...аааа!!! С
Ама те си го знаят по учебник и иди си късай главата.... Като е гладно- няма да заспи и същото си мисля и за насилственото махане на нощното хранене....
Относно столчето за хранене- поне в следващия месец и нещо няма да ни трябва, а и едната ми сестра мисли да ни го подари, като дойде ред... че сега нямам място И за него- толкова много неща натрупани имам.... ужассссссс....
Ох, хайде, хубава вечер Simple Smile
А какво да кажа- всички показани бебенца са невероятни!!!!

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 22:43 от mamaqni

# 147
Ей това беше нашето столче:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8286&cat=69
Щом се изцапа таблата,махаш и отдолу има друга.

Ей,да не би всички столчета да са такива и да ми се смеете newsm78

# 148
  • Стара Загора
Зазка едни палчета и от мен Heart Eyes
Елфуно ще ти спра достъпа до нетЯ...стига си мятала тез торти без да метнеш едно парчище към Стара Загора Twisted Evil

# 149
Айде успях и аз да изчета....

Аз продължавам да съм в НЕнастроение, с ММ сме във война от няколко дни.... Днес сякаш е по-добре, ама вече......... дреме ми на корубата (както е казала Бубето с подписа си Simple Smile )Даже не ми се подхваща тая тема, че се набирам излишно. Да заминава малко командировка другия месец, че да си домъчнеем малко.

Елфи, гоТСка е тортата, не се прави. Дядо ти ще е много впечатлен и доволен, бъди сигурна!
Бубе, с теЗ мекици........ изби рибата, то вече са ти го казали другите Simple Smile И аз забравих вчера да кажа, че каляската на Ралфито е НОМЕР ЕДНО Simple Smile))
За килограмите на децата- и наШТо детИ е повечко, ама не изглежда дебело, а и е мъж......... надявам се да е висок като татко си.
За захранването- и аз мисля, че всеки сам ще прецени за неговото си дете. Обсъждано е тук хиляди пъти и все пак всеки си знае. Вярно, че за тези като нас с първите деца е малко по-голяма схемата, но пак се решав някой слънчев ден да се захрани. Аз пък точно обратното на Мария, не казвам, че съм захранила, защото моето доки не дава, така че всеки сам си решава за неговото си дете, нали така Simple Smile
Стол за хранене- и аз избирам сега. Но може и да е подарък стола, така че тогава ще е какъвто дойде Simple Smile И аз мисля, че скоро ще може да го слагам да сяда. Аз и сега го слагам седнал в шезлонга, не на напълно изправено положение, но доста повдигнато от легналото.
Зазка, стискам палци и аз, всичко да минава добре и само положителни резултати.
за ТВ-то - и аз давам да гледа, когато искам да свърша нещо, но това е за кратко. А и откакто се върти, не го оставям без надзор. Иначе в нас ТВ-то работи постоянно, докато вляза вкъщи и го пускам.
за заспиването- ми не е много трудно, но не заспива сякаш сам. Вчера например заспа докато го кърмих. Днес буйстваше (вдигаше и пускаше крака и си вадеше биберона), но пак заспа с малко музичка и полюляване. Зависи колко е изморен според мен. По обяд го уча да спи, гушнал едно мече, но само докато заспи, после го махам, за да не се задуши.
Вчера вечерта пък, както бях потънала в кофти настроението си,четох някаква статия "кога да отделим детето" и там пишеше за детската смъртност. След което се събуждам в 2.30ч, 3,30ч, 4,30ч.......и все няма звук от това дете. Накрая в 5.30ч поглеждам отново часа и ставам да видя какво аджаба става, защо не е промрьнкал да яде до сега. Отивам, ми той се опънал нашия и си спинка сладко. Легнах пак..... но в 6.00ч вече алармата за хранене се включи. Даже не благоволи да си отвори очите, нахрани си се и спа до 9ч.  Та така..

Извинете, пак стана дългичко, но който иска да чете..

ПП. Ей не мога да пост-на бе..... пфууу

Общи условия

Активация на акаунт