Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 062
  • 702
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от нас, момичета!
Ние до сега бяхме на разкодка с Правда и Дамян, който обаче се прибра да си спинка в леглото, че не му се спяло по количките  Laughing И си е право детето, друго си е да се опънеш на спалнята  Laughing
Такаа.. по темите (и аз трябваше да ползвам някое форлаге, ама ще карам по памет, демек ще пропусна 100 неща)
.Марта -какво ти става бе, душко?! Магито си е с идеално телосложение! Нали знаеш, че на кърмените на поискване бебета им е генетично заложено колко ще наддадат в първите месеци и не е показател за това колко ще станат в бъдеще. Особено след като вие с татко й сте като манекени Wink По-нататък с другите храни трябва да се внимава, ама сега с кърмата... Това за мастните клетки уж е вярно, но не може да се затлъстее само на кърма WinkТияна беше 7200 на три месеца и малко  Sunglasses (изказах се и аз без никой да ме е питал  Crazy)
Шени, след ябълковия сок, пюрето и кашата, може утре да заведеш Аленита на ресторатнт Wink Ще ти препоръчам един, с най-хубавите ребърца в София  Mr. Green
Аз мисля да започна към 5 и половиния месец, което ще е след следващата ни консултация, а според нашата педиатърка вече трябваше яко да нагъва плодови пюрета  Rolling Eyes А и според мен Тияна не проявява никакъв интерес към нашата храна, най-много да си мисли, че си чешем венците  Mr. Green

Лусинда как се изказа за разликата в годините все едно скоро е посрещала първия учебен ден с Венцулиновия татко  Mr. Green

# 166
Пиша на нов пост, че предния започна да прескача (явно е от браузера)
Зазка, и от нас имаш много стиснати палци и много положителна енергия  Praynig Hug

# 167
  • при палмите и алигаторите,FL
Ей ме на , в цялата ми красота Mr. Green

Благодаря ви момичета за милите думи за моята шишка Hug.Дебеличка, пуФкава и винаги усмихната и нахилена, хепи бейби Heart Eyes.

С това късно захранване голям смях.Преди години захраних Соник на 5 м и 10 дни,, давах първо кърма и после другото, само за запознаване с вкусовете, целта -по дълго кърмене.Детето си ядеше всичко и за още питаше, не отказваше никаква храна, родата каза, че защото съм я била държала гладна(захранила късно и много постепанно) сега детето си наваксва.Приятелка с момченце на същата възраст, хранено и захранено по подобен начин бе обявена от тяхната рода за главната виновница детето да е злоядо-късно му била дала храна, защо били карали само на мляко. и двете деца на тоя етап са си добре, е вярно младежът по дребен на ръст и кг от Соничка, но палав и умен за двама Heart Eyes

За количката аз и преди писах Моник от около 10тина дни се вози така ,
не мисля че е по седнала от кошницата

Елфи с нетърпение ще чакам следващото ти произведение, щом първия опит беше такъв впечатляващ искам да видя какво произведение ще сътвориш за рождения ден на Клавдия.
Нели давай смело, не е страшно торто правенето.

Захранването ще почака при нас, вчера ядох мандарина и ѝ обелих едно парченце, дадох да си близне, тя пък го смукна, та се вкарах в приключение да го вадя от устата ѝ.Хубавото е че стана за секунди, та тя не разбра какво се случи и не беше разочарована, че ѝ взимам залчето.

Сега още една снимка от мен, от вчерашното пазаруване , кучешки кАстюми за хелоуин

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 19:21 от nandi

# 168
Да се включа и аз набързо докато малечко хапва, че цял ден само чета.
Бебефон - дадоха ни едни приятели дето имат 3 деца и май им е още от първото, а то е вече пети клас Laughing Използването му си е истинско изпитание на нервите, щото пращи както и опосумче беше писала #Cussing out. Но като не ми се купува друг си трая Mr. Green. Ползвам го рядко, щото и без това живеем само в 2 стаи, пък и малчо е доста гръмогласен. Но пък върши работа, ако е заспал дълбоко и искам да свърша нещо в другата стая, да мога да реагирам с биберона още на първото помъркване евентуално да спи мало повече.
Стол за хранене - бях си харесала този http://shtarkel.com/products/1269-stol-za-hranene-mag.html има си степени на височина и облегалката, стабилна основа, колелца, двойна табла и най важното цената супер ме устройваше в сравнение с по-обикновените, които са на почти същите цени. Обаче ни подариха този http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=423 Няма ги тея екстри дето ги търсех, ама хич не му търся кусури, щото на харизан кон зъбите не се гледат Wink
ПП. Дани ме наказа, че не му обръщам внимание, а си чаткам на компютъра. Изпика ми се върху дънките. Памперса пропусна щото се офлянквам, аз мокра, а неговото боди сухо Mr. Green.
Айде отиваме пак на разходка, пък да видим този път пълна или празна количка ще бутам Mr. Green

# 169
Тони, благодаря за съвета, ще пробвам с гердан от мъниста, Соничка има доста, ще можем да ги менкаме.Поздравления за Рая, браво на нея, аз няма да дочакам изнасяне от нашата спалня.

Може пък да те изненадат - знаеш ли? Wink

Много ме ядоса сестрата #Cussing out. Оплаках се отново, че с акането нещата хич не вървят, тя ме пита дали давам сокове, аз си признах, че нищо не давам и ми се скара "Ами хайде де, какво чакате, не може само на кърма да кара, явно не му стига." После като го претеглихме и се видя, че е наддал 800 грама за месец, разбра, че не е от недохранване и започна да ми говори дивотии за овесена вода, сокчета, бля бля. Педиатърът само мълчи като пукал, явно го е страх от сестрата. Като излезе тя от стаята му обясних, че не мисля да захранвам още и той започна да кима "Да, то сега според новите изисквания е така." Като питах за направление за гастроентеролог заради запека, сестрата каза "А, глупости, няма нужда за толкова малко дете", след като излезе сестрата, педиатърът ми каза, че ще ми даде, ако няма подобрение след 2 седмици. Много е залюхан, какво е туй чудо от сестрата да се бои и в нейно присъствие да не смее да дава направления и да говори за късно захранване, не знам.

Maria_I, като чета не виждам нищо обезпокоително, което да е казал педиатъра, предложенията му звучат разумно. Може да не иска да противоречи на по-възрастната дама от уважение към възрастта ѝ, а не към знанията. Peace

От сутринта не съм чела, ама влизам да кажа:Маги на 4 м. и 12 дни е 7250 кг., 64 см!!! ooooh!
Докторката щеше да падне от стола!!!Каза: слагам я на гърда и ако пусне повече не и давам и да кърмя само от от едната гърда и ако си реве да не и обръщам внимание!!! Иначе съм щяла да и разширя стомаха и тогава лошо! #Cussing out Ами тя си пуска постоянно да разглежда-как ще стане това? newsm78 newsm78
 А , аз съм объркана- наистина не харесвам дебели момичета, но как да я държа гладна? newsm78 Ще опитам да и намаля порциона, пък ще видим... Thinking

jenajena, браво на Маги и на теб! Чудесни мерки! На твое място не бих се притеснявала за наддаването на Маги. При кърмачето няма опасност от затлъстяване, защото бебето трупа запаси на места, където с израсването и изразходването на повече енергия лесно да се изгорят. Ето една статия, която ако прецениш би могла да обсъдиш с педиатърката си: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29212.0 По-бурно наддаващите бебета на естествено хранене, обичайно при раздвижването около пълзене и прохождане започват активно да горят енергия и специфичния начин на натрупване на мазнини в тялото им, позволява те да се използват по предназначение. В последните години има проучвания, които доказват, че кърменето действа като превенция срещу затлъстяването на децата в по-късен етап от развитието им. Peace

Леле, пак сте показали едни сладички дечица... думи нямам.  Heart Eyes Heart Eyes

# 170

Момичета, много ми хареса названието на возилото на Рафаелката- каляска  Grinning

Ние незнайно защо му викахме рикша?! Не знам точно как се казва  Thinking Но при всички случаи каляска звучи добре  Wink

Да се включа по някои теми:
Нанди и аз така возя вече Рафаеловия. Щото иначе се сърди. Иди му обясни, че още нямал нам си колко месеца... И наистина положението е полуоблегнато и тежестта уж не пада пряко на дупето, а се поема и от добре облегнатия и леко плегнал гръб.

отделно съм купила ей такова нещо, което се слага на преградата отпред на количката и представлява небивал интерес. Ето го пак в по-близък план:

Цялото е шумолящо, тракащо и дрънчащо, и съответно ангажира вниманието и задържа интереса на едно 5 месечно (почти вече) бебе  Sunglasses

Столчето ни за хранене, както и по-рано бях показала е това:

Купих го изключително изгодно, за 64$ от един от сайтовете, от които пазарувам.
Има положения на гръбчето- 3 степени и степени на височина. Табличката се маха отделно за да се мие в миялна машина. Може и цялата табла да се движи напред-назад, за да се настрои спрямо детето-близо/далеч и също така да се махне изцяло.
С габ нямахме такъв стол за хранене, липсваше ми сякаш и затова сега купихме. (Същото и с бебефона)
А бебефон наистина е много полезен особено за тези, които пътуват много. Сега може да не си дават сметка, но по-късно ще установят със сигурност като мен, липсата му. Но ние така и не купихме когато му беше времето а после кат ни трябваше си казахме "Абе до сега сме изкарали без него, та сега ли ще го купуваме " и така..

Зазинка, с теб съм, душице, стискам ви всичките палц и е продължавам да стискам до моента, в който не пиеш, че всичко е наред!!!!!

# 171
Aaaa,Бубе,пак ни зарибяваш ми се струва Wink

Мария,благодаря,че ме подсети за ръководството-да прочета за захранването и анемиите.

# 172
  • при палмите и алигаторите,FL
Тони, благодаря за включването по болната ми тема-шишкаво/добре де, пълничко, но моето е шишкаво Blush/ кърмаче. Hug

Бубе, дай линк с играчката за да бъде закупена, моляяяяяяя

# 173
Бубеееееееее, и за столчето дай линк и за играчката. Побърках се направо, всички столчета, които ми харесват и са с повече функции са към 300 лв ooooh!  Не ми свидят парите, страх ме е да не стане като с количката и само да го местим от един ъгъл в друг Crazy

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 19:52 от Бисквитка

# 174
  • София
 Влизам само да кажа на Зазка[/b]-Миличка, с теб сме и ще се помолим всико да мине бързо и лесно!  bouquet
И на Тони и всички, които се включиха по моя проблем: Hug благодаря и много ви обичам момичета!  bouquet Кърмя си го аз Магито, пък да става каквото ще!Ще я захранвам чак на 5 месеца и това е!Така ми подсказва майчината интуиция! Peace
 Колкото до стол за хранене- имам един, още от Вики стар модел-Вики много го обичаше и не излизаше от него, а Криско го мразаше и така и не се научи да яде в него- все искаше на масата с големите! Laughing Сега ще я видим Магеланка как ще го отрази Hug

# 175

Чакайте докато не съм забравила да кажа на Нанди, жено, не си ме разбрала добре  Mr. Green

Ще захранвам изобщо след 5-я месец. До сега не съм захранила, само съм су давала да си близне от два вида пюрета и една оризова каша. Не съм го хранила, не съм го захранвала, само излюбопитствах да видя ще има ли Хинтерес  Thinking Но..нещо нямаше  Naughty Така, че като казах, че ще бъде по-настоятелна за захранването след 5-я месец, имах предвид, че изобщо тогава ще го почвам, че сега само се лигавя и си търся занимавки  Joy Правя си експерименти най-общо казано  baby_neutral

Ето линк към играчката: http://www.amazon.com/Tiny-Love-Island-Stroller-Set/dp/B002ABSHP … 311746&sr=8-4

Столчето го купих от тук: www.aleebaby.com , но не знам дали имат доставки за извън US?! Аз понеже пазарувам от тях, от тях си купих и количката, та редовно ми пращат кодове по ел. поща за 20% намаление, и столът така ми излезе 64$. НО! На самия сайт също, под всяка стока има оферта за 15% намаление, което също сваля оригиналната цена.
Ето например линк към моята количка, която струва 1049$, но с 15% намаление (вижда се в дясно от количката под надписа Add to cart , излиза 892.49$ (Subtotal:  $1,049.99
15% savings:  -$157.50
Total:  $892.49 )

За съжаление току що проверих и нямат вече такъв стол  Rolling Eyes  Thinking

Има го, обаче тук: www.diapers.com (Също пазарувам от този сайт дооооста- памперсите ми излизат доста изгодно и с безплатна доставка на следващия ден!) Редовно имат 10 и повече % намаление, особено за first time clients, демек за нови клиенти. Това може да се види още на главната страница на сайта  Grinning

Ето линк към стола: http://www.diapers.com/p/Fisher-Price-Adorable-Animals-High-Chair-85197
 и вижте- имат си оферта както казах за нови клиенти (New customer offer)

Столът е 79.99, но минус 10% става към 72 май  Thinking

Ако в Бг столовете за хранене подобен на този са по 300 лв, то тогава не се и учудвам защо не сме си купили първия път, с Габ...  Stop

# 176

Лусинда как се изказа за разликата в годините все едно скоро е посрещала първия учебен ден с Венцулиновия татко  Mr. Green

Поли,вкара лафа...smile3532

# 177
По принцип в ръководството на СЗО за захранването пише, че дори и при анемия, се препоръчва прием на желязо под формата на капки, а не захранване. А и честно казано, не мисля, че в един ябълков сок да речем, има кой знае какво желязо, но може и да греша newsm78. Те бебетата нали се раждат със запас от желязо, на моето дете като му правиха кръвна картина преди 2 месеца, хемоглобинът му беше 158.

Не грешиш, бебетата имат запас на желязо до към 6 месец, затова е започнало да се говори за късно захранване.
Но моля ви момичета, СОКОВЕТЕ НЕ СА ЗА ЗАХРАНВАНЕ!!!! Не ги бъркайте тези неща!

Ето и един пример с моята особа: майка ми е дала сок на три месеца, почнала съм да ям кисело мляко на два месеца, бисквити на пет месеца, пюрета около 4 месец. Резултата е, че аз съм анемична! Така че анемията не се дължи на това кога се започва захранването, а по скоро как продължава то, колко разнообразна храна яде детето, как се храни в първите години от живота си, пък и по натам..., дали е месояд, или не! И т.н.

# 178
Така че анемията не се дължи на това кога се започва захранването, а по скоро как продължава то, колко разнообразна храна яде детето, как се храни в първите години от живота си, пък и по натам..., дали е месояд, или не! И т.н.
Абсолютно подкрепям! Само ще кажа, че аз преди да забременея не бях яла месо (никакво ) повече от 10 години , просто не обичам. Никога не съм имала проблем с анемия и т.н., само след раждането малко ми падна хемоглобина и пих желязо. Но определено няма общо с начина, по който съм захранвана. Изобщо, това как и с какво си храниш бебето не виждам какво общо има после с теглото на детето...Познавам хора, който като бебета са били слончета, а сега са клечки и обратното. Познавам дебелаци, които са били само кърмени и клечки, които са били на АМ (говорим за възрастни хора) и обратното. Нека не придаваме извънземна важност на нещата.  Peace

# 179
Хоуп, на мене ми стана и друго интересно - че повечето от нас са захранени по определени схеми, да не кажа ЕДНА единствена, пък какво се е получило в последствие - всички с различни килограми и тела!  Peace...
Който, както иска така да процедира...
Не трябва да става нито прекалено рано, нито прекалено късно!!!! За прекалено късно се смята след 6 месец!  Peace
Но ме хваща яд на някои педиатри, като тази на Бисквитка и мед. сестрата на Мария...  Crossing Arms

Ох, не помня кой, но някой беше писал че желае да започне захранването с пюре от морков, пък имали проблеми с акането - ами то моркова действа запичащо (МАКАР ЧЕ на Еди изобщо не му повлия), по скоро тиквата съчетана с морков го разклати малко днес... Моят съвет е да се започне в такъв случай с картоф или тиква.

Общи условия

Активация на акаунт