Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 001
  • 702
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна

Мисля до към 10 месец да съм я отбила съвсем  и ще давам само сутрин и вечер АМ най-вероятно. Сега сигурно ще ме оплюете , че съм лоша майка

Аз също мисля да се кърмим максимум до годинката, но се надявам до 10-11 месец да е отбита. Не мисля че ще сме лоши майки. Ще замествам всеки месец по едно хранене. Кърменето е много интимен процес и ми носи невероятна наслада, но понякога много ми тежи  ooooh!

И аз мисля преди годинката да отбивам и не мисля, че това ме прави лоша майка.

Оу, забравих да ви се похваля бе, Валентин ака вече два дни поред, такова чудо отдавна не се беше случвало в къщи Laughing Laughing Laughing. Пробиотиците явно вършат чудеса Sunglasses.

# 331
Аз съм родена в неделя и съм умна, красива, добра, обичлива, трудолюбима и МНОГО скромна  Laughing
Филип е роден във вторник и с ми е добър и обичлив  Heart Eyes
Бубе, коя е Априлката, която е в новата тема за бременните априлки? Лейди Диди??  newsm78 Смела ще е таз априлка, сигурно е родена в Четвъртък  Mr. Green
Аз съм със зверска хрема, гърлобол и температура  Tired и не съм на работа  Mr. Green
Много ме е страх да не заразя Филип - освен да не гушкам  Cry, какво друго да правя?  Rolling Eyes

# 332
Много ме е страх да не заразя Филип - освен да не гушкам  Cry, какво друго да правя?  Rolling Eyes

Мисля, че няма проблем ако го гушкаш с маска Hug
Мария, честит ти подарък Simple Smile

# 333

Мисля, че няма проблем ако го гушкаш с маска Hug

Ей, не се бях сетила! Ти си гений!  Hug Hug Hug

# 334
Люси, аз също съм сега на тоя етап с пюретата - вече заместихме обедното и ги изредих зеленчуците, освен боб, грах, лук, но и тях ще вкарам тези дни. Иначе мисля този следобед да му дам няколко лъжички ябълка и да мятам плодовите, като ги редувам с каша. Взех днес една оризова със ванилия уж от 4 месец, пък със ситни букви пише да се даде при навършени 5 месеца. Тааа до 11ти ще мятам плодови само и от вторника ще редувам с кашички  оризова, бананова, елда...

Аз също не мога да помогна с кръв, първо съм анемична, второ пък съм А"-". Дано се намери по бързо подходяща кръв и всичко мине и замине при това момиче!

Ей Хоуп бързо да оздравяваш и внимавай да не заразиш Фифо!  Hug Ползвай маска, когато си до него!  Peace

Бързо оздравяване и на Павелчо!  Hug

Колкото до отбиването момичета, не мисля че това ви слага в тази графа...  Naughty

П.п. Еее Хоуп, тя Бисквитка те подсети за маската  Peace
По отношение на проходилките  - в чуденка съм още, ама имаме време, докато заякне детето - охоооо колко още пюрета и каши ще изяде  Mr. Green Grinning

Честита месечинка на Макси, Андреа, Стефания и Мари!
 baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni
Много стиснати палчета на Стефания - нашето геройче!

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 16:29 от Гери С.

# 335
Момичета, попаднах на ето тези съвети за захранването. Описано е всичко - кога, как, колко. Обърнато е внимание на отделните видове храни. Погледнете го ако искате, мисля че ще е полезно  Hug

# 336
Ох, аз от любопитство се бухнах в темата за бременните Априлки и като се зачетох - всичко ми се върна , корема ми се сви от притеснение (аз така изкарах 9 месеца, умирайки от страх и притеснение),  направо всичко ми се върна, а колко бързо минава времето и забравяме....Много сантиментално и разчувствано ми стана  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes
Отивам за маска, че ще се разцивря още малко  Crazy Mr. Green

# 337
Ох, аз от любопитство се бухнах в темата за бременните Априлки и като се зачетох - всичко ми се върна , корема ми се сви от притеснение (аз така изкарах 9 месеца, умирайки от страх и притеснение),  направо всичко ми се върна, а колко бързо минава времето и забравяме....Много сантиментално и разчувствано ми стана  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes
Отивам за маска, че ще се разцивря още малко  Crazy Mr. Green

Е, ще ме умориш от смях. И се смея на теб, да знаеш.  Laughing
Защо? Защото аз като ти казвах да не бързаш с раждането, да се насладиш на всеки един миг с корема и със сладкото очакване, ти беше категорична, че не искаш да си бременна повече и че е абсурд да ти бъде носталгчно и мило после за отминалите бременски времена  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Както се казва:"Аз нали ти казах"  Mr. Green

Туинс мама е бременната отново априлка  Wink

Тук при нас има много момичета с първо детенце и смятам, че скоро, дори да не е тази година, ще имаме новини, 99% съм сигурна  Sunglasses

# 338
ААаа, Бубе, ама на мен ми е мило от позицията, в която съм. Sunglasses В никакъв случай не искам аз сега да съм на тяхно място, да треперя и да ме е страх.  Stop

# 339
# 340
  • София
ААаа, Бубе, ама на мен ми е мило от позицията, в която съм. Sunglasses В никакъв случай не искам аз сега да съм на тяхно място, да треперя и да ме е страх.  Stop

Laughing Laughing Laughing Laughing
Да бременността носи много рискове и страхове, но и няма по велико усещане от това да носиш своето дете в корема си. Да ви призная  много ме натъжава факта , че повече никога няма да го изпитам  Sad  . Успокоявам се с това , че ме очакват други също толкова хубави моменти с моите деца в бъдеще  Heart Eyes

# 341
Най-накрая се дореждам да драсна някой ред Whistling
Аз докато ви изчета,и то не останало време да пиша.

На първо място искам да кажа,че всички "майски бебчета" са прекрасни!Ама наистина!Не искам да изреждам поименно,че отдавна само гледам и не съм писала и 100% ще изпусна да отбележа някой

И ние вече направихме 4 месеца.Писах във фейса резултата:7800гр и 62 см(което нещо мъничко ми се вижда,особено на фона на килограмите Laughing).Иначе си е ок детето.
Проблема с акането си остава сериозен Tired Направо забравих какво е да бършеш ако!Не съм си мислила,че ще ми липсва.По този повод мисля да започна със захранването.Не със цел заместване на хранене.Ще заместя след 6 месец.
Кърменето аз мисля да продължи най-много до годинка

Много исках да пиша....ама...помня ли вече какво...
Луси ти направо ме разби с твоя сън! Joy

# 342

Е, то е ясно, че носталгия по нещо се изпитва от позицията, която сме в момента   smile3534

А колкото до това, че не искаш да си на тяхно място, пак ще си говорим следнякоя и друга година  Mr. Green

П.С. Не ми каза до къде стигна със захранването  Crossing Arms

Аз днес пак предложих сладък картоф и имам чувството, че беше по-добре от предния път.
Ама с моите експерименти..само хабя пюретата и накрая си ги ям сама  Naughty

# 343
Здравейте, мили мамчета!
Отдавна не съм писала, но и не мога да смогна да ви изчета. Опитвам се от една седмица и чак сега успях. Нямам време за нищо, не знам защо така се получава. Но пък и аз не се прибирам много де. Има дни като излеза към 10 и се прибирам вечер към 19ч. (след като вземем каката от градина, продължаваме в парка). Каква е тая скитня, кво е това нещо, не знам. Тая пуста тиква дето я започнах (захранването имам предвид) едвам смогвам да я давам, щото сме все навън, а ми се ще да сме вкъщи като се цапотим. И уж искам да заместя обедното хранене, а все не сколасвам да се прибера на обяд.... та го ядем за следобедна закуска. Утре мисля да включа и картоф към тиквата. Започнах с тиква, защото и ние имаме проблем с акането (тоест АЗ имам проблем с НЕГОВОТО акане, хихи).

Мист, може да се кашля от лигите и слюнката. И Ники така кашля откакто почна много да се лигави, бях споделила по-рано.

Бубе, снимките са прекрасни! Направиха ми особено впечатление и устните на Ралфи, някакси са много красиво извити.

Шени, може да съм закъсняла, но относно бебефоните съм абсолютно ЗА този на Philips AVENT. Без камера е, но не пращи грам. Много чист и преекспониран звук. Даже можеш да му говориш от приемника към излъчвателя (тоест напр. от хола в детската стая, така че да те чуе бебето.. или някой друг). Ние го купихме за каката преди повече от 4 години и оттогава не е спирал да работи. Вкъщи е пуснат 24 часа, на почивки също го ползваме много. И аз имам приятели, които все се канят да си купят и все съжаляват, че не са, ама като Бубето си викат "за кога, то като до сега не сме го купили..." Ама го повтарят откак децата са им бебета, а сега са на по 4г. От всички бебефони, които съм наблюдавала при приятели по почивки, този е най-добрият (и другите го признават). Тези с камерите чувам, че често пращят. На сестра ми е такъв и даже веднъж картината се преплете с тези на съседите и направо се втрещиха като видяха как някакъв човек се надвесва над леглото на бебето им (бррр!!). Освен това понякога се смущава от уайърлеса.

Относно столчето за хранене - каката от 6-месечна си ползва все още столчето Tripp Trapp на Stokke (то нали е "столчето, което расте с детето" и може да се ползва до възрастен, практически вечно). Той няма собствена табла, а се слага до общата маса. Но се регулира седалката нагоре и надолу (според височината на масата), както и степенката за краката. Реално са две напречни дъски, но е много удобно, и аз седя на него понякога. Докато са бебета, има преграда отпред и облегалка за гръбчето. Но не са много евтини. Ето как изглеждат - http://www.stokke.com/en-us/highchair/tripp-trapp-product-concept/grow.aspx

За проходилките съм абсолютно ПРОТИВ - според мен спъват естественото развитие на доброто, правилно и здлавословно прохождане. Удобство е единствено за майката. Да не говорим по-нататък (вече при прохождането) и за онези безумни според мен каиши, на които висят горките дечица.

П.С. Някой да има желание да ходи на аквааеробика (в Спартак)?

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 06:43 от SYMa

# 344
Привет! baby_neutral

Нели- много хубава схема, и аз да благодаря! А снимките на Елена....и цветето на ръката....заслужавала си да ти се роди момиченце, знаеш как да я нагласиш! Simple Smile Много е хубава! Simple Smile
Хоуп, бързо оздравяване!
Бубе- недей излишно да търсиш под вола теле. И нашата глава е малко сплескана отзад, чудо голямо. Нали детето се развива нормално. Специално пък на снимките е толкова сладко човечето, нищо му няма.
Теди- с това акане и ние сме така, вие поне на кила го докарвате добре.   

Габриел не е качил нищо за последната седмица, затова днес реших да въведа пюре от тиква. В началото не беше очарован, гледаше ме критично и разтревожено. После искаше да близва пак- много малко хапна, няма и половин лъжичка. Аз и не държа да е повече, просто искам да вкараме вкусовете, за да посвикне с тях, а пък количеството ще го гоня след 6ти месец. Освен това мисля, че няма как да харесва всички зеленчуци, ще увелича от тези, които му харесват най-много, за да хапва добре. Но това по-нататък, засега пътят ще е дълъг и бавен. След тиквата, моркова, ябълката и картофа, евентуално ще вкарам каша. Иска ми се обаче да е нещо по-прилично като вкус, много безвкусни тези пюрета, бре. Бананова евентуално от 5 месеца и половина...ще видим.

За кръвната група, аз съм А+, няма как да помогна, а и нямам познати с тази рядка група. Дано да намерят скоро. По принцип не съм сигурна, но мисля, че редът е да се използва наличната от кръвна банка, а след това да се възстанови от донори. Съмнявам се да оставят жената така!  Praynig

За отбиването- ще намаля цеденето след Нова Година, тогава почвам по-строг режим и мисля, че 8ми месец е ОК. Не мога да влача тези кила вечно, че трябва да се връщам на работа догодина и нито един костюм няма да ми стане. Колкото до лошите майки....няма лоша "майка", има лоши жени, които изоставят бебетата си голи по памперс на улицата. Ето това е лошотия за мен. Тези хора са без сърца. Всички знаем, че майката ще си даде живота за детето ако трябва.  На фона на това престъпление, отбиване след 6ти месец е просто.... Heart Eyes

Мен още не ме гони носталгия по бременността...по-скоро си мечтая като спра да кърмя и съм дала най-ценното от себе си (като микроелементи и антитела), да седна в някой бар ако ще и за час, да си поръчам едно-две мартинита, да си взема един пакет цигари и да си ги изпуша с кеф. Не ми се иска да пропушвам отново, просто ще се изкефя на ритуала.   

Деси- в предния пост пропуснах да напиша колко сте сладки с Павел и оттогава ми е гузно, а знаех, че пропускам нещо!

За проходилките- нямам им доверие, страх ме е, че детето може да се преобърне някъде. Ще му помагам аз и ще свалям сланината.

Уф, и за това кой кога е роден- и двамата с Габчо сме в четвъртък...не сме от най-смелите. Но пък календара на инките ми позна, че ще е момче  bowuu

Лека и непробудна нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт