Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 049
  • 702
  •   1
Отговори
# 420
dessince... бъди силна... моите съболезнования за близките ти...

Марте, за изпитите- като съм се хванала на хорото, ще го доизиграя, няма как.... В понеделник имам икономическа дисциплина-пак изпит, и след малко пак сядам да чета- децата спят, ама Ясенчето тая вече е неспокойна нещо, нямам идея от какво....
а за главоболието- аз съм с мигрена и преди 2дни направо се бях побъркала от болка, е няма такова нещо..... а сега така ме боли гърло- кашлям като магаре  Laughing

Хайде, изчезвам да видя докъде ще я докарам.....

оооо,пак щях да пропусна да кажа на МАМА КРАСИ- ДОБРЕ ДОШЛА Simple Smile
Хубава вечер, момичета  Hug

# 421
  • Добрич

АЗ ПАК ДА  ПОСТНА ЛИНКА С МЕЛОДИЙКАТА http://vbox7.com/play:e62a2e7a06

Ето с какво помогнаха в един музикален форум Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=AoFYCR718Lw&feature=player_embedded

# 422
Добро утро!

Десинце, моите съболезнования за близките ти!

Hope,бързо оздравяване на малкия Фифо!

В петък бяхме на консултация на 5 месеца Лазар е 7400(+20 гр)и 69 см( толкова беше и на 4 месеца).Педиатърката ни е сменила кантара и отчитайки това каза,да не се притеснявам,че не е наддал.На следващата консултация ще видим какво ще покаже кантара.От другия месец започваме със захранването с пюре от картоф,тиква.... и тн.

За проходилката- каката я слагах в проходилка.Мисля да я позлвам и за Лазар.

Честити месечинки на всички,които стават на 5 месеца днес!  bouquet

Хубав ден и бързо оздравяване на всички болни.   bouquet

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 17:49 от лава

# 423

Луси, под нормално стъпване имах предвид, че стъпва на цяло стъпало.

Пробвах описаното от Нели упражнение, само че той не се сгъва в коленете, краката му са изправени, но дупето е назад newsm78. Какво да го правя сега, има ли някакъв трик да спре да издава дупето назад newsm78.

Двете с тебе една и съща треска ни тресе повечето пъти Mr. Green

Вижте какво намерих:
5.месец

Детето отново се намира във форма на развитие, в която на преден план стои свитото положение. За разлика от новороденото това свито положение е вече активно. При бавно придърпване до седеж това може да се демонстрира класически. Главата се свива нагоре и напред така, че брадичката почти докосва гърдите. Ръцете най-малко в началото, правят едно малко повдигане от вис.
Напрежението  на коремната и гръбна мускулатура предизвиква силно свиване в тазобедрените стави така, че бедрата почти докосват корема. Картината се допълва и от свиване на колената.
Непрекъснато се увеличава способността да се подпира върху краката. В тази възраст е достатъчно само леко да се държи кърмачето под мишниците. Краката се превръщат в опори, чрез които самото дете поема тежестта на тялото си за 1-2секунди. Лекото свиване в тазобедрените стави може да се наблюдава още няколко месеца. По правило детето стои върху пръстите, които драскат /сграбчват/ опорната повърхност. Понякога то се отпуска вече и върху стъпалата си /върху цялото стъпало/.

Аз лично се поуспокоих  ooooh! Дано се развиваме правилно Praynig

За пюретата
-Нелли,има ли пюре от банан newsm78 Вчера ходих да слухтя по магазините и да закупувам(Джей беше така добра да ми каже къде е прИмоцията Hug)пюрета,но такова не намерих Thinking Купих от ябълка,круша и смес ябълка и круша Peace Доста се увъртах покрай сините сливи,но никой не казва нищо за тях и незнаех дали са подходящи за този месец newsm78 Освен това такова пюре с пащърнак също НЕ намерих Mr. Green Да не би да е с нещо друго смес,а да не се предлага в чист вид Thinking

Хоупова,бързо оправяне и много целувки и прегръдки за теб и Фифо Hug

Въпрос-с какво точно изпирате петната по дрешки,лигавници и т.н. от морков Mr. Green Имам специален немски сапун за петна,който преди премахваше петната от а.о безотказно,но морковът му се опъна зверски Mr. Green Ако някой знае някакъв трик да сподели Peace

# 424
  • Варна

Луси, под нормално стъпване имах предвид, че стъпва на цяло стъпало.

Пробвах описаното от Нели упражнение, само че той не се сгъва в коленете, краката му са изправени, но дупето е назад newsm78. Какво да го правя сега, има ли някакъв трик да спре да издава дупето назад newsm78.

Двете с тебе една и съща треска ни тресе повечето пъти Mr. Green

Mай си е така, ще си останем с най-мързеливите да се развиват деца Laughing

Вчера от чудене какво да правя сама с малкия, ми шукна да отрежа едно парченце ябълка и да му го дам да си го държи да видя какво ще стане. Естествено, поднесе го веднага към устата си, както всичко друго, до което се докопа. Не мога да ви опиша каква физиономия направи - все едно му дадох мега кисел лимон /а ябълката беше сладка/. Чак ме е яд, че не бях подготвила фотоапарата да снимам. Естествено, после хвърли парчето и дотам с интереса му. Днес може пак да му дам, ей тъй, само за снимка Laughing. Горкото дете, не случи на майка Mr. Green

Абе какво е туй нещо пащърнак, споменава се навсякъде за захранването, а аз такова нещо през живота си нито съм яла, нито съм виждала. Въобще се чудя дали има смисъл от въвеждането му, след като в нас така или иначе такова нещо не се яде newsm78.

# 425
Добър ден,  Hug

Люси и аз се по успокоих за малкия  Hug, че както ги гъне тез крака, хич не се задържа от 1 - 2 сек на тях!  Rolling Eyes

Чист пъщарнак има на Хипп. Аз го опитах, не е лошо!
Мария то е като дълъг бял морков, само че на вкус е като целината. Една приятелка беше купила от пазара и направи на нейната госпожица пюре от него, само на вкус беше ужасно гадно и много миризливо, съответно детето изобщо не пожела да го изяде. А на аз дадох на Еди готово пюре от пъщарнак на хипп и смея да кажа че му хареса и го упока като стой та гледай... аз също го опитах и не беше гадно (само безсолно)  Peace

Десинсе съжалявам за това, което се е случило с твоите близки!Наистина много тъжно и жалко!  Confused

Мамаяни, браво на тебе за ученето и за справянето с децата! Ти си герой бе момиче!  smile3501

Пожелавам бързо оздравяване на всички болни мами и дечица!!!!  Hug

Честита месечинка на Димитър, Дейвид, Лазар и Валентин!
 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 baloni baloni baloni baloni

# 426
Здравейте да се включа и аз в темата. Моята Вики е на 5 м. и 9 дни. От около повече от месец се опбръщаме от гръб на корем. Праавеше го постоянно, но от около 4-5 дни спря. Изобщо не иска да се обръща - не знам защо. Но ние имаме и друг проблем - с храненето. От 14 ден тя сама се отучи да яде нощното ядене. На един месец вече не искаше и да яде това в 22-23 ч. (там както й се падаше). До тук добре за мен беше идеално, заспиваше в 20.30 - 21.00 и се събуждаше в 6.00 - 6.30 ч. Да обаче всичко свърши преди седмица newsm78 . От около 7 дни иска да яде постоянно яде в 12.00 през ноща, буди се към 5 отново с рев за храна. Не знам това нормално ли е, не е ли. Някой има ли подобен проблем????

# 427
Лусиндааааааааа,жено, остави Венци на мира!!!! Crossing Arms Пууу, как ли не го диагностицира, за какво ли не го провери... ooooh! Искам да ти кажа, че само го чакам да порасне , всичко ще му разкажа и започваме да ти отмъщаваме!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Аз да кажа за Филип - май изпаднах в паника, а детето (да чукам на дърво) нищо му няма.  Зверски се притесних, че съм го заразила и като знам как на мен, дето съм на сто години и двеста кила, ми се отрази и ми се сви сърцето той как ще го изкара  ooooh! Но за сега няма хрема, дано му се размине  Praynig Praynig Praynig

Не знам как ще преживея етапа с боледуването след годинка - сигурно ще изперкам  #Crazy

# 428
  • Стара Загора
Добър ден  bowuu
Хоупче както казва Марта...първият път е най-страшно. Hug Heart Eyes После не свикваш...просто го преживяваш малкоо по-леко...една идея се научаваш да спиш с отворени очи...а аз и уши защото Слави като се разболее трудно започва да диша...и немога да се отпусна да спя...та ходя като зомби де Tired Crazy А децата много по-бързо се оправят от нас...дъртите Mr. Green
Добре дошли на новите мами Hug
Ние днес пренасяхме багажи пак на вилата...донесох и зимните дрехи Crazy щото първо мисля за децата...техните ги донесох преди седмица...ама все забравям да мисля за собствения си задник Mr. Green
Пиша го това от 1 час...Боримече се събуди и го емнах да го снимам пак...милото е такава моя жертва Crazy

# 429
Мамаяни, браво на тебе за ученето и за справянето с децата! Ти си герой бе момиче!  smile3501

newsm51 благодаря ти, Гери, но геройството ми се изпарява вечерта- след дъъългия ден... Simple Smile но си заслужава с усмивчиците, които получавам Simple Smile

# 430
Пиша го това от 1 час...Боримече се събуди и го емнах да го снимам пак...милото е такава моя жертва Crazy
Hug
Все забравям да го напиша, макар във Фейса да го отбелязвам - тозиии Славиииии....!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Направо вече виждам каква пътека от разбити женски сърца ще оставя след себе си  Heart Eyes Heart Eyes
А Боримече е истинско мъжкарче, много чаровеен (прилича ми на Фифо и той)  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Така че - много,много, много да ги снимаш!  Hug

# 431
  • Варна
Ох, много съм загубена, Валентин днес има месечинка ooooh! Ама така е, като се държи като дяволско изчадие днес, хич не ми е до месечинки  Tired

Почерпете се за наше здраве:

Честита месечинка и на Димитър, Дейвид и Лазар!

# 432

АЗ ПАК ДА  ПОСТНА ЛИНКА С МЕЛОДИЙКАТА http://vbox7.com/play:e62a2e7a06

Ето с какво помогнаха в един музикален форум Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=AoFYCR718Lw&feature=player_embedded
еее специални благодарности за отделеното време  newsm20 smile3525

# 433
Честити месечинки на бебчовците,и на Валентин:)
Чист банан има на Хипп-първият банан пише на етикета.
На Мариела утре и е 10ти ден,мисля тия дни да и заместя хранене 125гр,тя и без това днес непожела да яде мляко след пюрето.

# 434
  • София
Луси чист банан не се сещам да съм виждала, но има ябълка с банан на Хип. След като дадеш ябълката, можеш да въведеш и мешаното с банан.  Пащърнак има на сънвал  и хип. Синята слива действа много разхлабващо. Давала съм я на Алекс само ако е имал запек.  
Сега да ви кажа от плодовите пюрета имам две много любими (на мен, а и на детето  Mr. Green ). Едното е круша "Уилямс"на бейбивита , а другото е манго (или манго с банан) на семпер. От тях си взимах и за мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Мария честита ви месечинка  Hug  bouquet
Хоупи стискам палци да му се размине на Фифо  Praynig .
Май щях да пиша и още  ама пуст акъл  Thinking .......   ако се сетя ще се включа пак

Общи условия

Активация на акаунт