Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 297
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Теа, смени гадния Сомат и няма да имаш запрашаване на измитите съдове.

# 616
  • Sofia
Така си е,Сомат ми прецака много съдове,изчезнаха шарките,а чашите са ми като издраскани...трябва да бъде спрян от производство #Cussing out

# 617
Така си е,Сомат ми прецака много съдове,изчезнаха шарките,а чашите са ми като издраскани...трябва да бъде спрян от производство #Cussing out

Откакто имам миялна,4 месеца, ползвам гел на Сомат.Първият беше 750 гр./с някакви екстри от рода на сол и блясък/ ,вторият 1 л.-стандарт.Нямам забележки,освен,че при втория се наложи да прибавя течност за блясък,от каквато при първия нямаше нужда.Нямам забележки.И никакво запрашване не ми се е получавало.А гела избрах,защото по-лесно се дозира при малка /45 см./ съдомиялна-няма нужда да чупя и деля таблети.Био,както писах в една от темите , не намирам в наличните при нас Кауфланд, Била, Лидл и Пени.
Какъв Сомат си ползвала,за да имам предвид.И за колко месеца мога да очаквам поражения?Струва ми се,че гелът е по-щадящ съдовете.
Очаквам и някой да отговори какъв е проблемът,ако изключиш от контакта.

# 618
  • в града на атомното слънце :)
Направих прочистването на съдомиялната отново със сомат - защото такова бях купила. Пуснах след това машината и гледам, че няма проблем. Иначе използвам стандартните неща на Сомат - таблетките с точката, гел Multi Perfect и солта. Позлвам ги 4 месеца, но едва сега се появи това. Чиниите ми, които са от тъмен дуралекс се надраскаха, но за това бях предупредена Simple Smile)), на една чаша й се загубиха картинките, останалите с лепенки, не ги пускам просто. Други забележки нямам. Водата ни е много варовита и съм доволна, че не трябва да полирам съдовете след миене на ръка.

# 619
  • Sofia
Ползвах прахта на Сомат/червените туби/.....От контакта не я изключвам,нито спирам крана,засега 6,5год.съм нямала изненади

# 620
  • Русе
Какво ли не съм ползвала за тези 6 г., но никога не съм я изключва от контакт или вода. То и, ако това трябваше да правя, не знам.

# 621
Привет на всички,

време е за нова съдомиялна, нашата милата много остаря 30 и отгоре години, вече тече, не се отваря мястото за сол и най-вече не мие качествено.

След дълго четене, търсене - не че има много голям избор, се спряхме на тази

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … 731&scenario=

Предишната също е CANDY, гледахме и BOSCH и Elektrolux. Но това ни допадна като цена, функции и  всичко останало. Моля само ударете едно рамо с мнение.

Благодаря ви предварително  Hug

# 622
  • Sofia
Реших малко да я поглезя моята дом.помощничка и днес и купих сол,не съм слагала от 5год....каква е функцията на солта,трябва ли да се слага редовно,не присъства ли в таблетките....

# 623
  • На Дунава
Реших малко да я поглезя моята дом.помощничка и днес и купих сол,не съм слагала от 5год....каква е функцията на солта,трябва ли да се слага редовно,не присъства ли в таблетките....
Моля, просто погледни първа страница  Peace

# 624
Момичета, може ли да ви помоля ако някой има някаква идея откъде да се сдобия с ръководство на български за Ariston Hotpoint LDF12314.
Освен това ни светна индикатора за солта, а я ползваме от 4 седмици, във Варна сме и настроих твърдостта на 9, дали е много, не е ли свършила твърде бързо солта ?

# 625
Не е свършила бързо, просто водата ни е супер твърда. И аз зареждам сол всеки месец.

# 626
Момичета, може ли да ви помоля ако някой има някаква идея откъде да се сдобия с ръководство на български за Ariston Hotpoint LDF12314.
Освен това ни светна индикатора за солта, а я ползваме от 4 седмици, във Варна сме и настроих твърдостта на 9, дали е много, не е ли свършила твърде бързо солта ?
Пробвай тук:
http://safemanuals.com/zearch_10540.php

# 627
Следя темата откакто реших да купувам съдомиялна,но сега ми изниква въпрос и не мога да изчета всички теми отново,а и не си спомням да е коментирано напоследък.Въпросът ми е следния:
до сега не съм ползвала половин зареждане,не смятам и да ползвам системно.Но,ако по спешност се наложи да бъдат измити заредени вътре съдове и машината не е пълна, има ли значение в коя кошница са съдовете? По логика смятам,че препаратът трябва да се намали на половина.В упътването ми нищо не пише по въпроса.Миялната ми е Беко,ако има значение.Знам,че мога да ги измия на ръка,както вероятно бихте ме посъветвали,но щом има някаква функция,нека да знам как се ползва.
Моля,който ползва тази функция,да сподели.Инак ще опитам проба-грешка.

# 628
Аз съм използвала и горна и долна кошница в зависимост от това дали са ми повече чаши или чинии и тенджери. В зависимост от замърсяването съм слагала или препарат наполовина или цяла доза.
Според мен си е удобство, що пък да ги мием на ръка Peace При мен има едно бутонче 1/2 и си избирам горно или долно зареждане. Не съм с Беко обаче и не знам там как е.

# 629
  • Пловдив
 Joy Моят съвет е : мий на ръка само дървените и алуминиеви прибори/съдове Simple Smile --- а и тук в темата едва ли някой ще те посъветва да миеш на ръка хихи  - аз моята понякой път срам не срам дори за 3-4 чинии я пускам Wink)), вчера правих МЪФИНИТЕ С НУТЕЛА /голямо благодаря на дамата/, които научих от тази тема и още едни мъфини и я пуснах само за малкото съдове.... , но моята си е малка де и въпреки това беше 1/3 празна хихи - да живеят миялните

Общи условия

Активация на акаунт