Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 276
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Te тук важи поговорката не питай старо, а патило Laughing
Опит не мож споделя - Моята машинка е стара, колкот света. Няма подобни опции. Предполагам, че с насочването се спира подаването на налягане в едната перка. Ако миеш само чаши, насочваш горе. Ако си тупнала само тавата от прасенцето - долу. Не знам. Аз съм привърженик на пълно миене с оптимална програма, без предварителни плакненета, но с допълнителни.
В таз връзка да споделя - препоръчвам за машини над 9 комплекта да се слага цяла таблета. Водата ,която налива машината и използва не е много по-малко от тези за 12. Четох, че сте го коментирали. Работният разтвор е същия. Е, друго е ако става въпрос за незамърсени съдове.

`GHOst whisSpeRer* ~, кристалът от някои препарати направо се надупчва. Невидимо първо, неусетно почти. Както в една песен Laughing

Shocked Отивам чаши да купувам. Иначе ги мия с гел или феъри. Те май са за кристал newsm78

# 676
А на гела пише ли изрично?
Феъри са жестоки към материала Mr. Green

# 677
  • Варна
W, видях въпроса ти за половин зареждане вчера и мислех да пусна за експеримента, но се оказа, че е почти пълна и смисълът се изгуби. Моята Беко е голяма и според това, което пише в книжката - натискаш само бутона 1/2. Не пише нищо за по-малко количество препарат, а зареждането, пак според инструкцията е "по Ваше усмотрение". Т.е., в двете кошници, според това какви са съдовете, обичайно.

# 678
Дедо,
За кристала явно знам,ама за половин зареждане-не и от 2 дни питам,ама никой не отговаря.
Имам малка/45 см./ миялна Беко.Вероятно никога няма да я пусна на половин зареждане,ама знае ли човек какво ще му се наложи по спешност.Та в упътването не пише къде се нареждат съдовете-само в горна,само в долна или и в двете кошници.Една дама с друга марка каза,че има насочване на долна или горна,но при мен такова чудо няма.Та по подразбиране мисля,че и в двете.То с проба-грешка става,но все пак мнение по въпроса?
Щом нямаш опция за долно или горно зареждане, то тогава зареждаш двете кошници! Просто трябва да заредиш по-малко посуда. За количеството препарат аз лично слагам половин таблетка или ако е гел запълвам само най-малката ваничка.
 Аз в началото също имах много питанки и разбира се от тук получих най-ценните съвети, за което благодаря на всички, които се включват!

newsm20

пп Веднъж ми свършиха таблетките без да разбера и тогава сложих препарат на Фрош с неутрално РН Simple Smile подходящ за пране на ръка, миене на под, мебели и т.н.

# 679
Аз бях писала, че съм с Беко 10 комплекта, 45 см и в упътването за 1/2 пише, че се зареждат и двете кошници-и горна, и долна  Peace

# 680
Пак имам въпрос  Wink
Крана, от който се спира водата към миялната в най-отворено положение е на 90 градуса. Така ли трябва да го държа-отворен докрай или пък наполовина? Програмата без препарат, която пуснах беше с кран отворен на 45 градуса, но как да разбера дали е проблемно подаването на вода или не? Вшите кранове докрай ли са отвити?
И друго-тази тест лентичка, с която меря твърдостта на водата за какво ми е-само ако ползвам препарат за блясък ли, за плакнене ли... защото не мисля засега да купувам такива. В кинжката ми не пише нищо за лентата, а я имам, май тази информация я четох на 1-ва страница, вече съвсем се оплетох.
И колко да налея от Сомат Perfect gel , на наего пише милилитри, ама ако нямам с какво да ги измеря? В книжката пише да напълня отделение до чертата на max, по нея ли да се водя?

Моя е докрай отворен. Ще обясня и защо: по хубаво е да има по-голямо водоподаване за да има по-голямо налягане и сила на струята когато съдомиялната мие. Така резултата е по-добър Peace
Тест лентичката е за измерване на твърдостта на водата. Оставяш чешмата да тече една минута и напълваш след това една чаша с вода. Потапяш лентичката за 1-2 секунди и виждаш колко чертички са ти се оцветили и според тях нагласяш настройката за солта Peace
Нямаш ли в отделението за препарат маркировка някаква за милилитрите? Thinking

Не разбирам каква е връзката между това колко е отворен един кран и това каква е силата на струята, с която съдомиялната мие. Моята пълни вода и чак след като си налее колкото е необходимо и спре притока, почва да върти и мие... Не мисля, че има връзка между двете неща, или бъркам?

# 681
Пак имам въпрос  Wink
Крана, от който се спира водата към миялната в най-отворено положение е на 90 градуса. Така ли трябва да го държа-отворен докрай или пък наполовина? Програмата без препарат, която пуснах беше с кран отворен на 45 градуса, но как да разбера дали е проблемно подаването на вода или не? Вшите кранове докрай ли са отвити?
И друго-тази тест лентичка, с която меря твърдостта на водата за какво ми е-само ако ползвам препарат за блясък ли, за плакнене ли... защото не мисля засега да купувам такива. В кинжката ми не пише нищо за лентата, а я имам, май тази информация я четох на 1-ва страница, вече съвсем се оплетох.
И колко да налея от Сомат Perfect gel , на наего пише милилитри, ама ако нямам с какво да ги измеря? В книжката пише да напълня отделение до чертата на max, по нея ли да се водя?

Моя е докрай отворен. Ще обясня и защо: по хубаво е да има по-голямо водоподаване за да има по-голямо налягане и сила на струята когато съдомиялната мие. Така резултата е по-добър Peace
Тест лентичката е за измерване на твърдостта на водата. Оставяш чешмата да тече една минута и напълваш след това една чаша с вода. Потапяш лентичката за 1-2 секунди и виждаш колко чертички са ти се оцветили и според тях нагласяш настройката за солта Peace
Нямаш ли в отделението за препарат маркировка някаква за милилитрите? Thinking

Не разбирам каква е връзката между това колко е отворен един кран и това каква е силата на струята, с която съдомиялната мие. Моята пълни вода и чак след като си налее колкото е необходимо и спре притока, почва да върти и мие... Не мисля, че има връзка между двете неща, или бъркам?

Така бях чела някъде в интернет. Наистина има помпа, която прави налягането, но и това помага според мен. А и в моята книжка пише че постъпващото количество вода трябва да е най-малко 10 литра на минута Peace

П.С.Първоначално да, но по средата на програмата? Tired

# 682
  • Стара Загора
Здравейте
и аз  да се разпиша тук,вече си имам любима помошничка ,за 12 к-та,
http://www.technopolis.bg/b2c/details//687355/P11110301~1/Съдоми … -AEG-F-78002-VI0P.
Заредих сол и гланц на калгонит,пуснах 1 цикъл на кратка пограма (праздна),и втори с пълно зареждане ,но използвах таблетка на финиш която беше подарък към съдомиялна.Резултат много добре измити,но с тук там бели капчици  newsm78........................предполагам че нещо солта не е настроена как то трябва. EmbarassedМоля да помагате,ако имате инфо на какви настройки се настройва в Стара Загора ,да споделите.Водата е доста твърда.

# 683
Цитат на: `GHOst whisSpeRer* ~
Така бях чела някъде в интернет. Наистина има помпа, която прави налягането, но и това помага според мен. А и в моята книжка пише че постъпващото количество вода трябва да е най-малко 10 литра на минута  Peace

П.С.Първоначално да, но по средата на програмата?  Tired

От началото до края на която и да е програма, няма момент, в който моята миялната да пълни вода и върти перки едновременно.  Peace
Това за 10те литра го пише и в моята книжка, но не знам дали има отношение към силата на струята по време на цикъла на миене.

# 684
  • Варна
Няма отношение към силата на струята по време на миене. Но щом машината е настроена е да работи на този дебит, при по-малко подавана вода в минута, ще отчита грешки в програмата, ще спира по никое време или други проблеми ще има.

# 685
  • София, Младост 2
Моята миялна явно нещо се развали - което е твърде неприятно, тъй като е чисто нова, Бломберг, от 3 месеца я имам. Бучи странно, преди да започне да налива вода и не ми измива съдовете Twisted Evil

Извадих и изчистих филтрите отново, за всеки случай, и перките също - някой да се сеща нещо друго, което може да съм забравила, преди да трябва да викам техник? (на всичкото отгоре не си намирам гаранцията и явно ще си викам моя техник... но това не е непременно недостатък, защото човекът е страшно добър и му имам доверие и няма да ме мотае с ремонта).

# 686
Хедра, бученето и неизмиването говори за едно - машината явно не зарежда достатъчно вода.
Проверете първо маркуча за входящата вода.

# 687
Здравейте
и аз  да се разпиша тук,вече си имам любима помошничка ,за 12 к-та,
http://www.technopolis.bg/b2c/details//687355/P11110301~1/Съдоми … -AEG-F-78002-VI0P.
Заредих сол и гланц на калгонит,пуснах 1 цикъл на кратка пограма (праздна),и втори с пълно зареждане ,но използвах таблетка на финиш която беше подарък към съдомиялна.Резултат много добре измити,но с тук там бели капчици  newsm78........................предполагам че нещо солта не е настроена как то трябва. EmbarassedМоля да помагате,ако имате инфо на какви настройки се настройва в Стара Загора ,да споделите.Водата е доста твърда.

за Стара Загора настрой една степен над средната. Но според мен не е от солта. Ако белите капчици са по чашите е от гланца. Ако са остатък по съдовете е от таблетката. Тези рекламни таблетки се овлажняват от престоя в машините в магазините и се разваля качеството им на измиване. Настрой солта, леко увеличи гланца и си купи пресни таблетки от супермаркет или специализиран магазин, не от техномаркети.
Успех! Hug
Успех

# 688
Пуснах я тази вечер машинката за час и половина на 60 градуса с Калгонит на Финиш.
Пишеше минимум 65 градуса, но единствено 6тото чувство има такава и то пише-40-90 на нея.
От къде да знам какъв режим ще "усети", че е подходящ Laughing за дезинфекция.
На едно определено място напоследък ми се появяваше следа с нещо като пясък или по-скоро с едрината на сол, но кафяво на цвят.
В горната част на вратата и на най-близо стоящата чаша в кошницата.
Дали е било от задръстена перка или може да е от водата?
И сега след това самопочистване има ли нужда да добавям още сол?
Определено беше намаляла като количество, но го забелязах преди да я пусна още.

# 689
И аз да се похваля, миналата седмица си купихме тази, след дълго четене и проучване.
Надявам се, че ще останем доволни.
Друго нещо си е с такава помощница  Simple Smile

За сега мие чудесно. Пускам я с Финиш, мисля обаче да изнамеря от тези Грюн грийн.

Общи условия

Активация на акаунт