Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 242
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
бамбарадамбара, моят скромен съвет е да си оставиш машината. Малка, немалка - мие.
Да мие, докато може. После я сменяй.

Подкрепям с двете ръце  Peace. И моята ми е малка, но докато тя не ме остави, аз няма да я хвърля.
Имам чувството, че колкото са по-нови машините, толкова по-често се развалят. Rolling Eyes

# 721
  • София
Tрябва да я сменя, майка ми я чака с нетърпение вече, обещала съм да вземе старата.
А аз не мога да реша каква да купя. Колкото повече ги разглеждам, толкова повече се обърквам.

# 722
  • Варна
Ако сега ми се наложи да купувам уред, ще търся максимално изчистен от към екстри. Колкото са повече, толкова повече има какво да се разваля. За миялната - 12 комплекта, 41-45 децибела, клас А+, 3-4 температурни програми, отделно само изплакване, като екстра - трета перка или махаща се горна кошница. Такива като 1/2, мултитаб, отложен старт и подобни са търговски трик за вдигане на цената.

# 723
Отложеният старт е много ! полезно нещо-те се лишавай от него !
За останалото съм съгласна .

# 724
  • Варна
Рени, кажи защо според теб е полезен отложения старт? Не се заяждам  Peace. Явно всеки си е направил своите изводи с времето и ми е интересно защо ти мислиш така.

# 725
  • о`майна лунна нощ е
На мен ми е ужасно удобен. Зареждам миялната преди да легна. Пускам я за час, в който все още си е нощната тарифа. Колкото и да е дребно това "спестяване" на електричество, накрая се усеща в сметката за месеца.

# 726
Здравейте,
отскоро имам и аз моята "Мими"/ гледам галено така им казвате/ Simple Smile. Машинката е електролукс от малките. Питанката ми е относно настройката на сол живея в гр. Добрич и водата е доста твърда , но колко незнам. Настоила съм Мимето на 10-та степен. Дали е добре или да намаля, фабричната настройка беше на 5-та степен .
Предварително благодаря.

# 727
  • Варна
ТуиГ, ясно  Hug. Всеки според времето и начина на употреба си преценява дали му трябва функция "отложен старт". Аз например също я пускам вечер, но тогава правя и основното зареждане, и направо си я включвам. Това обикновено става след като легнат децата -21,30-22. Виж на пералнята си го ползвам много често.  Peace
pe6exodka, настрой си Мимето на 8. Няма да е на максимума, но и ще е над средното ниво.

# 728
Отложен старт и аз също ползвам  Peace зареждам я вечер и я настройвам и сутринта като стана всичко е измито и чисто. Peace

За многото екстри и аз съм съгласна че не е нужно,моята има отложен старт,кратка програма която мие на 35градуса 35мин.,плакнене и аква стоп.

Сименс е от големите за полувграждане,втора ръка но съм страшно доволна.
По добра кухненска помощница няма  Mr. Green

# 729
  • Пловдив
Tрябва да я сменя, майка ми я чака с нетърпение вече, обещала съм да вземе старата.
А аз не мога да реша каква да купя. Колкото повече ги разглеждам, толкова повече се обърквам.
разгледай из темата - има страшно много дами доволни от Беко ... Simple Smile като цена качество май те са оптимален вариянт Simple Smile  Peace

# 730
Здравейте,
отскоро имам и аз моята "Мими"/ гледам галено така им казвате/ Simple Smile. Машинката е електролукс от малките. Питанката ми е относно настройката на сол живея в гр. Добрич и водата е доста твърда , но колко незнам. Настоила съм Мимето на 10-та степен. Дали е добре или да намаля, фабричната настройка беше на 5-та степен .
Предварително благодаря.

И ние имаме такава, в Добрич. Електронният регулатор е настроен на 6-та степен, беше на 7-а, но и на 6- а се справя добре Simple Smile

# 731
На мен ми е ужасно удобен. Зареждам миялната преди да легна. Пускам я за час, в който все още си е нощната тарифа. Колкото и да е дребно това "спестяване" на електричество, накрая се усеща в сметката за месеца.
напълно подкрепям - с  отложен старт винаги -  и миялната, и пералнята, и сушилнята Peace

# 732
Аз ще умра от страх да оставя нещо пуснато през нощта или през деня като ме няма. Особено сушилнята не мога да си представя да ми работи докато спя. Всичко се случва, може да стане късо съединение с такъв голям консуматор на енергия и живи ще си изгорим. Скоро имаше случай на изгорял апартамент от пуснат отоплителен уред през нощта. Добре, че детенцето се събудило та усетило пожара, иначе цяло семейство щяло да изгори. Не, мерси! Тези неща работят само докато съм си у нас и съм около тях да им следя работата нормална ли е.

# 733
  • Пловдив
Здравейте,дами.Харесала съм си тази съдомиялна http://www.techno-mix.com/product/5689/bosch-spv-69-t-10-eu ,но никъде не пише колко продължават(минути) програмите на измиване и по конкретно тази Еко 50.Смятате ли ,че е добър избор?(за тази цена)

Най-кратката Еко програма на Бош, която ми е попадала е 165мин, повечето мият 170 - 180 мин, така че едва ли тази ще прави изключение. Има да си мие...
Моята е за 12 комплекта и Еко програмата е с продължителност 150 мин. Peace
Аз обикновено използвам и 1/2 функцията и общо взето мие около 100 мин.
Що се отнася до показаната съдомиялна, моето менние е, че стига да не й е малка, заслужава си. Все пак Бош си е Бош...

А кой модел е твоята?
Аз чакам другата седмица моята Бош-ка, добре, че видях темата за препаратите, че да видя какви усложнения си причиних Joy
Сподели, моля те, какви препарати използваш, на 1/2 програма каква доза слагаш, такива неща, може и на лични ако не е за тук обсъждането. Hug

# 734
Моделът е съвсем обикновен. Нямам много екстри. Този е: BOSCH SGV 43 E 43 EU.

По принцип използвам гел на Финиш, но последния път нямаше и взех таблетки на Финиш. Когато е гел просто слагам по-малко гел, но като е таблетка слагам цяла. Пробвала съм и някои други и до сега не съм имала никакви оплаквания. Какъвто и препарат да сложа все си мие и съдовете са идеално чисти  Simple Smile
Дано и за в бъдеще е така. Дори и сега моята Бош-ка мие докато аз си мързелувам в бг мамма Mr. Green

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 22:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт