кога пуснахте детето си на ясла?

• 9 645
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
Спестих му яслата.
Моето мнение е категорично - дете под 3 години не давам за отглеждане в ясла.
На 3 години и 2 месеца тръгна на детска градина.

# 46
  • София
На 2 години и 1 месец Peace
Свикна доста бързо, не е имал проблеми с адаптацията и си ходеше с желание.
Единствения недостатък за мен е честото боледуване Tired

# 47
  • Sofia
Аз ги пуснах на 1г6м и им понесе чудесно. Не са имали проблеми със съня, нито са били наплашени. Плачеха сутрин естествено, но само първата седмица. Много бързо се адаптираха. При положение, че до тогава не се бяха делили от мен дори за час. Може би защото са двама и им е било по-лесно.
Но това е нещо много индивидуално. Децата са различни. И яслите и лелите са различни, което е важно. Дете, което го приема толкова тежко и се стресира силно не бих го насилвала. Не се притеснявай, че си я травмирала, децата са учудващо устойчиви. Трябва и малко време и любов ще й мине. След време опитай пак. И обяснявай много. Не си мисли, че на тази възраст нищо не разбират. Трябва да е абсолютно сигурна, че ще я вземеш, че я обичаш, че там няма да й се случи нищо лошо.

# 48
Спестих му яслата.
Моето мнение е категорично - дете под 3 години не давам за отглеждане в ясла.
На 3 години и 2 месеца тръгна на детска градина.

И аз съм на това мнение!
Спестих яслите,а на 3 г. и 5 месеца почти тръгна за 2 дни в седмицата на ДГ.
Ако се направи една анкета тук само ще потвърди тези ни мнения. Peace

# 49
  • София
И двамата ги пуснах на 1г. 10 м. И двамата се адаптираха много бързо, без драми и са доволни от яслите/ градините си  Peace

# 50
Синът ми беше на 2г и 4м когато тръгна на ясла, дъщеря ми живот и здраве догодина.... ще е на 2г и 6м.

# 51
На 2 години и 1 месец Peace
Свикна доста бързо, не е имал проблеми с адаптацията и си ходеше с желание.
Единствения недостатък за мен е честото боледуване Tired

При нас разликата е, че беше на 1г и 6м. Сега близо 3 месеца след пускането прегръща госпожата и с усмивка влиза. Научиха я през деня да е без памперс, много е послушна и изпълнителна.

Бях много против яслата, много исках да си я гледам до 3г. поне, но обстоятелствата се промениха и се налижи да се върна на работа.

# 52
Пуснахме го на 2 годишна възраст. Да, в началото доста боледува, но не съжелявам за избора си. Изключително съм доволна от яслата, отношението, лелките, останалите деца.. Просто всичко беше много добре, малкия ходеше с голямо желание, научи много неща, стана самостоятелен, намери си приятели. Той по начало си е контактен и може би за това не е имал големи проблеми с адаптацията, драми не е имало. Ако сега трябваше да избирам, пак бих го пуснала  Peace

# 53
Не ходихме на ясла, защото не ни приеха. Направо на градина тръгнахме и детето е много доволно.

# 54
  • Варна
Синът ми тръгна на ясла на 1г и 2 мес., а дъщеря ми на 1г. и 4 мес. И двамата се адаптираха много бързо и нямах никакви проблеми. Истина е, че си зависи от детето. Даже сина ми на 3 ден остана да спи там. Много бързо се отучиха от памперсите и да се хранят сами. Иначе и двамата проговориха на около 2г. 

# 55
  • Бургас
На 1г и 7м.Плачевен резултат.Опитахме на 2г-същото.

# 56
  • Пловдив
На 1,6 месеца тръгна дори не съм имала проблем със сутрешното разделяне ходеше с желание.През почивните дни взимаше раницата и чакаше на вратата да ходи на"дадинката".Мисля че и повлия много добре научи се да се храни сама много чисто.Прибираше се всеки ден с нова дума нова песен.По късно в нейната група дойдоха и всички останали дечица от нашата компания сега купонът е пълен.Имат си общи игри когато ги събираме извън яслата .
 За мен нямаше друг вариант освен яслата тогава ,но не съжалявам изобщо.

# 57
На 1,9г месеца,многооо му харесва Peace

# 58
На 1 г и 1 м. Дадох я в сряда, а петък проходи там  Laughing
Много й харесва още от тогава. Много пъти ми се случва да ми се сърди и даже до плач да стига да не съм я била взимала толкова рано (17 и 30), зщото имало още деца и тя не се била наиграла  Mr. Green
Живот и здраве малката също ще я дам на 1г., ако всичко е наред до тогава и ако я приемат разбира се (в което се надявам, понеже има предимство заради кака си)

# 59
На 2 години и 2 месеца. Свикна страшно бързо и безпроблемно, много се кефи от самото начало - всичко това за наше огромно щастие, пу-пу!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт