Отговори
# 210
според мен помпата е важно да се вземе в багажа за родилното, т.к.  като тръгне изведнъж много кърма и трябва да се изцеждаме между храненията къде ще му обяснявам на таткото каква точно помпа да ми вземе и кога ще смогне да я намери.
За шишета и аз мисля, че няма да останат неизоплзвани, а и мисля да поръчам само 2 на този етап. За кошчето за пелени там е ясно.

# 211
О, адаптирано мляко естествено, че ще имаме и ние в шкафа. Ако трябва после ще си го сипваме в кафето.

# 212
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз няма да купувам АМ предварително. Ако евентуално се наложи, аптеката е на 1 минута от нас.
Когато дъщеря ми беше бебе, се случи няколко пъти да й бутаме АМ - от притеснение, че уж не й стигала кърмата, когато ме е нямало...обаче като стана на 3 месеца разбрахме, че има алергия към белтъка на кравето мляко...Наложи се аз да спра всякакви млечни продукти, а за АМ тотално забравихме. Слава Богу, че имах много кърма  и я кърмих дълго време. Адаптираните млека, които не съдържат белтъка на кравето мляко са от соя и са.....отвратителни  Sick

Иначе разбрах за едни памперси за многократна употреба, обаче са доста скъпи - за 20 бр. нещо от сорта на 300 лири. Моя приятелка ползва такива и е много доволна, ама не ми се дават толкова пари  newsm78 макар че ако си сметна другите памперси за 2 години... колко пари ще отидат....

# 213
Хем ще идат същите пари, хем ще переш ... Никави еко памперси за многократна употреба не ме блазнаят ... Няма по-удобно от еднократния памперс!

# 214
gadamer  Защо са ти цели 20 броя? Вземи 10 за 150 лири..И без това сигурно няма да чакаш да се изцапат 10 броя примерно за да ги пуснеш за пране...И аз обмислям да си купя,но не повече от 5-6 броя..Мисля когато съм си у дома или за вечерта да й слагам многократни...За навън или когато пътуваме -еднократни...Но това са терзанията на една неопитна и бъдеща майка  Laughing Практиката може друго да наложи...

Аз си купих помпата на авент,дойде с 1 шише и 2 биберона за новородено..Смятам да си купя 1 на Нуби от тези изцяло силиконовите и до там с предварителната подготовка по кърменето.Стерилизатор реших съвсем обикновен за микровълнова.Имам 1 въпрос обаче - могат ли да се топлят шишетата в микровълновата директно,да не вземам такъв затоплящ уред?

# 215
Да и мен не блазнят  Laughing  Хората са измислили еднократните памперси, а ние ще се връщаме към прането на ръка. И не вярвам, че наистина е по-екологично. Реално отива страшно много време в пране + вода и електричество - въобще не виждам ползите аз.

# 216
Да не говорим колко е неудобно на разходка - трябва да си ги прибереш в чантата , за да си ги носиш за пране у дома, вместо да ги метнеш в първия кош  ....А ако си на почивка и няма пералня ... Рано или късно пак ще сложиш еднократен ...

marinamihailova, съветвам те да си взимаш всичко от една марка . Много по-удобно е . Мисля ,че новите шишета на Авент са без бисфенол и може да се топли в тях директно . Ако се притесняваш , наливаш една тенджера гореща вода от бойлера и слагаш шишето вътре. Тези уреди за топлене не ми се виждат много полезни , а са си скъпички ...

# 217
Аз защо си мисля, че на всички шишета вече пиша "без бисфенол"!?!

# 218
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз не съм съвсем наясно какво е предимството им спрямо еднократните - по-евтино ли излизат, бебето ли се чувства по-добре в тях...но ми е странно да ги сложа наакани в пералнята да се перат... Confused Ама знае ли човек, може пък това да са памперсите на бъдещето  hahaha

Шишетата могат да се топлят в микровълнова, друг е въпросът, че аз лично не бих го правила - знаете как затопля микровълновата отвътре навън и знам, че се променяла структурата на храната/течността. Аз избягвам като цяло да използвам микровълнова.

# 219
И аз се чудя за затопляне в микровълнова  Confused Даже гледах и стерилизатори за микровълнова, но все си мисля, че май не е много подходящо, толкова ги отричат тези микровълновни

# 220
Мами, исках да ви питам и дали сте се ориентирали за шишенца и помпи за кърма вече?
Аз гледах тези на Авент и на Томи Типи и тези вторите определено ми харесват повече. Ръчната помпа изглежда супер - http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Manual-Breast-Pump/dp/B001O43COW, шишенцата също като имат някаква приставка против колики, а и си харесах и кошче за пелени от тях - http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Sangenic-Advanced-Disposal/dp/B001CPQLUA. В момента има някакво голямо намаление на повечето им неща в сайта на Mothercare и се чудя дали да ги взимам или да огледам още..  newsm78  Аз реално не знам какво се гледа на шишета и кое е важно, но тези ми харесват като цяло
Как успявате да поръчате от Mothercare? Аз опитах, но ми иска адрес в UK, не доставят до БГ.

# 221
  • Sofia
Да не говорим колко е неудобно на разходка - трябва да си ги прибереш в чантата , за да си ги носиш за пране у дома, вместо да ги метнеш в първия кош  ....А ако си на почивка и няма пералня ... Рано или късно пак ще сложиш еднократен ...

marinamihailova, съветвам те да си взимаш всичко от една марка . Много по-удобно е . Мисля ,че новите шишета на Авент са без бисфенол и може да се топли в тях директно . Ако се притесняваш , наливаш една тенджера гореща вода от бойлера и слагаш шишето вътре. Тези уреди за топлене не ми се виждат много полезни , а са си скъпички ...

да аз т.н. нагревател няма да си взимам. мисля, че е излишен разход. имам си ел. кана за вода и с нея ще действам. само ще купя една малка тенджерка, ако трябва нещо да преварявам въпреки, че и с каната става. тази тенджерка ще е специално за бебчо и, като започна да захранвам ще преварявам в нея. мисля да отида до еником харесват ми нещата там, не са китайски. помпа и стерилизатор си купих на авент. помпата ми е ръчна и е на средна цена 100 лв. с конт. за съхранение на кърма , а стерилизатора с всички шишета. остана ми само за банята да купя легенче и хавлии и още някоя друга камизолка и бермудки. Спален комплект още един, малко по-
тънък и има още малко. За памперсите мисля на памперс за новородено 1 пак. за болницата, но с по-малко бройки и 1 пак. с повече за вкъщи. А вие какви перилни препарати ще използвате - т.е. пах за пране или течни и на какви марки?
Харесала съм си и нощница и пижама с копчета.

# 222
gadamer, Това е бъдещето на екоактивистите , които си имат кауза и те хората , ама още не са ме спечелили . Аз съм по-скоро на мнението на Джордж Карлин . Ако имате няколко минутки , вижте едно от епохалните му изказвания  Laughing Joy Laughing Joy Уникален е Simple Smile

Клипът е с БГ субтитри ...

# 223
capsicum  чрез посредник - дава се за адрес на доставка адресът на офиса на посредника в Лондон и те после ти носят нещата до БГ на цена между 70 цента и 1 паунд на кг.
Ето тема с повечер инфо за проверени доставчици - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=610850.0

Хахахах, Радостче, аз страшно много го харесвам него и въобще съм голям фен на стенд-ъп комеди  Crazy

# 224
A_Vagabond заповядай малко информация относно пратките и обмитяването на митница http://www.customs.bg/bg/page/299 - първия линк.
Ние вече купихме почти вскичко за бебока. Утре ще му поръчаме количката http://xn--h1aaebdr9d.com/2011/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0 … -espiro-atlantic/ въпреки че още не сме избрали цвета  Joy
Чудя се какъв шезлонг да му вземем. Вие какъв избор направихте.

Общи условия

Активация на акаунт