Обяд и работно време.

• 25 223
  • 242
  •   1
Отговори
# 105
А защо се къпе по обед  newsm78
Сещам се за една идея  Joy

# 106

Щот е чистоплътен...що ти па ся... Laughing

# 107
  • София

Е, айде сега! То ще остава ли време за ядене при това положение?  Laughing

# 108
milittana ,не знам какво ти е заболяването ...може този режим при теб да е полезен.
Но за здрав човек меню от:

1.закуска-плод
2.обяд-плод ИЛИ кисело мляко
3.след обед-кафе
4.вечеря -салата
е всичко друго ,но не и здравословно.

Може да е диета,някакъв временен режим, но не и здравословен начин на хранене.

Нещо не си разбрала съвсем точно режима ми, той е доста по-различен от твоите точки от 1-4 но пък тук като писах нямах намерение нито да налагам разбиранията си за храненето, нито да се оправдавам защо аджеба ям толкова малко и точно тези продукти. Постът ми беше провокиран от въпрос на съфорумка "как издържате". Ами издържам, не ми се яде повече. И на мен ми става тежко и съм неработоспособна ако изям две кюфтета с пържени картофи и хляб например. Или пък след обяд вместо плод да ям морена. Правила съм го това и установих, че води след себе си проблеми. А и темата беше точно за обяда. Вчера например споделих, че обядвах боб. Написах го пак в отговор на конкретен въпрос и не очаквам нито одобрението на форума, нито пък някаква оценка дали се храня здравословно или не

# 109

Човекът казва, че се прибира вкъщи. Завиждайте, пич и отгоре.

# 110
  • Бургас
В индустриална зона сме и няма заведения наоколо. Имаме стол. Храня се там, но ми идва скъпо за възможностите и не е ежедневно. На предните страници вече засегнаха финансовия момент и калкулацията беше много точна.
От къщи си нося домашен сандвич с пълнозърнест хляб и пушено топено сирене, например - вече втори ден обядвам така. Нямаме условия за хранене в сградата (разполагаме само с хладилник, като изключим кафемашините), хапваме на бюрото. Масово колеги си носят храна от къщи, не мирише, проветрява се постоянно. Аз обаче студено ядене не мога да ям, предпочитам да остана гладна. Затова - сандвичи, често нося и плодове. "Вкусна чаша" също си правя от време на време.

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 13:51 от Yulichka

# 111
Имам късмет - имаме страхотен стол към работата.
Хем работодателят поема част от цената, хем има много голям избор.
Само че трябва да минавам далече от щанда с десертите, че ме изкушават Simple Smile

Тук е прието да ядем заедно с колегите, иначе ще ме сметнат за доста странна.
А ако ям по едно кисело мляко или полуфабрикати на обед съвсем.
Храненето е сериозно нещо.  Crossing Arms

# 112
Тъкмо се заразвах, че и у нас имало свестни работодатели и видях къде живееш. Дай боже и тук повече хора да имат тази възможност   Simple Smile

# 113

Човекът казва, че се прибира вкъщи. Завиждайте, пич и отгоре.

Не завиждаме беее... ти пък ние го фалиммм... Grinning Дай боже всеки му...

# 114
  • София
Yulichka, защо не си съберете с колегите пари и да си вземете 1 малка микровълнова? Ние така направихме и вече всичко мога да си ям на бюрото, нося си кутии, забравих за скъпите заведения около нас за обяда   bouquet

# 115
  • София
В работата събрахме по 5 лв и си купихме микровълнова. Сега си топлят донесно от дома или претоплят поръчаната храна.
Даже бяха изровили от кулинарния тема с рецепти за микровълнова по едно време.

Yulichka, защо не си съберете с колегите пари и да си вземете 1 малка микровълнова? Ние така направихме и вече всичко мога да си ям на бюрото, нося си кутии, забравих за скъпите заведения около нас за обяда   bouquet

# 116
  • Бургас
В работата събрахме по 5 лв и си купихме микровълнова. Сега си топлят донесно от дома или претоплят поръчаната храна.
Даже бяха изровили от кулинарния тема с рецепти за микровълнова по едно време.

Много сте сладки! Благодаря за идеята.  Hug И аз съм го мислила, но съм сравнително нова във фирмата - колегите са по-отдавна, не вярвам досега да не са се сетили. Ние рядко се събираме всички на едно място, за да подхвърля идеята. А и място няма - може би в това е причината. Хладилникът е в преходната стая с мивка преди тоалетната, а отгоре му е диспенсърът с вода. Друго място няма. Но ще видим, може по нататък да се отвори възможност.

# 117
  • София
Никога не си нося храна от вкъщи. Да разнасям манджи не ми е в стила. Просто не бих отделила време да си приготвя предварително каквото и да било, за да си го занеса в офиса.
Обедната ми почивка е цял час, така че ходя до пазара, който е в близост до работата ми. Там е фрашкано с кулинарни магазинчета - скари, готвени ястия, китайско, баничарница, дюнери, сандвичи, палачинки - каквото поискаш! А и ходейки до там и обратно си правя един вид разходка, което също ми е важно.
П.П. В офиса си имаме нещо като кухненски бокс, но никой не го ползва. Микровълновата е хванала паяжини сигурно. Само кафе машината се експлоатира, но не и от мен, тъй като не пия кафе.

# 118
Мен също ме мързи да си приготвям, иначе бих си носила. Моите сандвичи са много хубави, но не ми се вади сандвич пресата и не ми се режат сутрин салами. И ям разни съмнителни неща, които са и скъпи.  Confused

# 119
Никога не си нося храна от вкъщи. Да разнасям манджи не ми е в стила. Просто не бих отделила време да си приготвя предварително каквото и да било, за да си го занеса в офиса.
Обедната ми почивка е цял час, така че ходя до пазара, който е в близост до работата ми. Там е фрашкано с кулинарни магазинчета - скари, готвени ястия, китайско, баничарница, дюнери, сандвичи, палачинки - каквото поискаш! А и ходейки до там и обратно си правя един вид разходка, което също ми е важно.
П.П. В офиса си имаме нещо като кухненски бокс, но никой не го ползва. Микровълновата е хванала паяжини сигурно. Само кафе машината се експлоатира, но не и от мен, тъй като не пия кафе.
Пълен абсурд е да хапна готови неща от изброените , особено скарата от разни витрини !!!На такива места никой не влага качествени продукти , а разни изостанали и леко тръгнали да "мръдват" кайми , наденички или разни вмирисани пържолки и каренца.Като мине огъня през тях ще станат за ядене .
Нито пък ми харесват на вкус.
Дай от въпросните неща на някой улично куче и гледай да ли бързо ще ги излапа или ще ми се назландисва ..
И не разбирам кво му е толкова сложното да си приготвиш нещо вкъщи ?
От мързел не бих се прежалила да ям боклуци честно казано .
Толкова ли ви е досадно и уморително да готвите ?

Общи условия

Активация на акаунт