Обяд и работно време.

  • 25 210
  • 242
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 7 081
Именно, именно  Laughing

# 166
  • София
  • Мнения: 1 047
Яяя, колко интересна дискусийка се е заформила тук  Laughing Я да ви шокирам : понеже имам обедна почивка от час, час и малко, та вместо да си губя времето за хранене, ходя на спорт в 1 близка зала  bowuu После ям пред компа каквото съм си донесла от нас или съм си купила от някой магазин на идване на работа сутринта   chef А, да, след спорта и душ вземам   bouquet

# 167
  • Варна
  • Мнения: 1 351
Аз пък си обядвам у нас със топло ядене и свежа салата  smile3534
Работя от следобед до късно вечерта без почивки и подобни такива....Лошото е че вечерям доста късно но....няма идеални неща.
Като си живеех в БГ, преди майчинството още, работех в офис и почивахме 30 мин.Ядях парче пица с айрян/сок/чай, най често.Аз като единствена жена бях пращана в Пикадили да купя пици за целия офис, който беше 5 човека, понякога и до Макдоналдс за сандвичи и шейкове .Много джентълменско, нали  Laughing Както и израза – "Колежке направи по едно кафенце " Laughing..Ама добре си ми беше всъщност де, не се оплаквам.Случвало се е също просто солетки и плодово мляко да си взема за мен, каквото ми се яде....Храна от вкъщи не съм носила, не съм против, но никога не съм имала такъв навик.
Какво се обърнали темата пак на кокошарник, чак за взимане на душ от единия обяд се стигнало    и за това пак кой е слаб и красив сте се почнали... Joy

# 168
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Нося си от вкъщи. Всеки ден.
Салати, готвени ястия, меса, десерти, люти чушлета  Laughing .
Само риба не смея, но като стане по-студено - няма проблем.
Изключително рядко не си нося домашна храна
и когато това се случи , предпочитам да си купя готвено,
сърмички, пълнени чушки или риба на скара със салата,
вместо хамбургери , пици и кемерки.
Не  толкова от здравословна гледна точка,
колкото, че не ми харесват и не изпитвам удоволствие да ги ям,
а аз обичам да изпитвам удоволствие от храната  Party

# 169
  • France
  • Мнения: 726
Докато работихме в производственият ни цех, през вечер, след вечерята, готвих и обяда, който се състоеше от 2 вида ястия- за мъжът ми и за мен- аз освен, че съм на вечна диета, се храня разделно и държа на качеството на храната. Когато не бях на работа, правих на мъжа ми или пържола на скара със салата, или богата и засищаща месна супа.
Преди време имаше тема за това колко пари се дават на месец за храна. През месец май записвах разходите, и се оказа, че готвейки в къщи и за работа, за мъж, който без месо не сяда, поради тежкият физически труд, + едно малко злоядо дете, сме похарчили малко над 300 лв.
Качеството на продуктите и спазването на нужната хигиена не може да се сравни с долнопробните заведения за бързо хранене. В случая, за мен не е определяща толкова цената, колкото здравословното хранене, доколкото това е възможно в замърсената среда и напредването на хранително-вкусовата химия.
Така че, никога няма да ме домързи да нося храна от вкъщи. А околните какво ще си помислят изобщо не ме интересува. Дори напротив, нека се замислят за здравето си и парите си, защото се оказва, че хем се натъпкват с боклуци, хем плащат прескъпо за това. А в бъдеще се платят още по-скъпо: със здравето си.
Мнението ми може да ви се стори крайно, но, повярвайте ми, знам как се готви по заведенията, и определено ме е гнус.
И нека не започваме спор дали храната е фактор за добро здраве....

# 170
  • Мнения: 12 722
Ей, отрови ми удоволствието от хубавата мазна баница, която се готвя да изям.

# 171
  • Мнения: 463
Както и по-рано в темата споменах - нося си всеки ден ядене на работа. Нося си, защото искам да знам какво ям, да знам, че е измито, че е с качествени продукти и спрямо личните ми представи за здравословно.

Аргументът, че каквото в магазина, такова и приготвено вкъщи, може да важи само за хора, които не се вълнуват толкова от факта с какво се хранят. Аз обаче силно се интересувам какво попада в тялото ми. Поради това внимателно подбирам какво да купувам за вкъщи. Когато си правя домашен сандвич вкъщи не го правя със същия колбас, като сандвича от близкото кафене. Просто не го правя с колбас, като начало.
И да, ходя на заведения, но не ми е любимо. Понякога поръчвам само нещо за пиене или салата, тъй като не искам да се храня там. Има и такива, които залагат на здравословно меню и качество. Просто цените в такива заведения, съответно на качеството са по-високи, а моят стандарт не позволява редовното им посещение.
 

# 172
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Отново се започна с високопарните изказвания....  Whistling

# 173
  • Варна
  • Мнения: 1 351
 Ами хора различни... Laughing
 Аз не съм толкова вманиячена на тема здравословно хранене, но всякакви ги има..
Не ям редовно сандвичи и сухи храни, но да, случва се..Поне едното ми хранене обаче на ден е готвена храна, която не е полуфабрикат и е прясно сготвена, обикновено със салата  Simple Smile От пици обаче или пакетирани десерти не се лишаваме, понякога си хапваме , нормално...За мен всяка крайност е супер глупава  Wink Всяко нещо в живота трябва да има баланс.Това е мое разсъждение.
Както не съм  изперкала по здравословно хранене,така и не ям само боклуци.Както не съм любителка на спорта и супер спортните тела, старая се да се движа достатъчно и да изглеждам нормално  Sunglasses Нито да съм дебеланка, нито особено слаба, за мен златната среда е наистина златна, но това са си мои мисли, разбира се... Wink

# 174
  • France
  • Мнения: 726
Както споменах, трудно е да се намери истински здравословна храна- замърсена среда и т.н.
И ние понякога правим пици, пържени картофи и прочие неща за ядене.
Но, когато имам възможност да избирам м/у домашно приготвена и такава от заведенията, естествено че ще избера първата.
Нима не си спомняте репортажите от морето, как хотелиерите масово предлагали храна с изтекъл срок на годност?
Но, да не разводняваме темата за качеството на продуктите.
Евала казвам на работодателите, които са помислили да осигурят възможност работниците да имат място за хранене.

# 175
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Евала казвам на работодателите, които са помислили да осигурят възможност работниците да имат място за хранене.
Да,и аз това казвам.За пример давам на мъжа ми завода.Немска фирма са и имат голям стол,който реновираха(той дори беше учуден,защото столът си беше супер).Много работници са-над 5000.Имат салатен бар,готвено,скара,закуски...В къщи не пипва салати и зеленчуци,но там си ги яде.И всичко това му е безплатно,защото имат карти.Много съм доволна,защото е винаги добре нахранен,а понякога ми носи и кисело мляко,ако му е останал кредит в картата за стола.  Peace

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 17:52 от Pupitka

# 176
  • Мнения: 2 706
Ако съм работодател - храната ще е безплатна,но топла и домашно приготвена +
салатен бар + сладкиши + диспенсър !

# 177
  • София
  • Мнения: 18 265
Като работех в турска фирма  в индустриална зона - имаше безплатен стол за всички. Храната беше вкусна, сервираше се само пилешко, телешко и риба. Отделно 2 пъти дневно - чай или кафе за всички.
Беше удобно, не мислиш какво да донесеш от дома или от къде да купиш.

# 178
  • Мнения: 7 947
А,интересен завой - значи не само за нас да си готвим манджи за работа, ами вече и за мъжете отделно да приготвяме, ама и за вкъщи да готвим. Та освен да не спим, за да готвим и за сме здравословни. Ама тогава - ще се тръшнем от липсата на сън, ами сегааааааааа?

# 179
  • Мнения: 2 563
А,интересен завой - значи не само за нас да си готвим манджи за работа, ами вече и за мъжете отделно да приготвяме, ама и за вкъщи да готвим. Та освен да не спим, за да готвим и за сме здравословни. Ама тогава - ще се тръшнем от липсата на сън, ами сегааааааааа?


Здравословното хранене не бива да се превръща в слугинаж за жената. Ако иска отделно, да си го сготви.

Ние вкъщи и двамата готвим, той повече. Имаме еднакви вкусове и мнения за храната.

Общи условия

Активация на акаунт