Обяд и работно време.

• 25 220
  • 242
  •   1
Отговори
# 195
Е, ти накрая и без ядене ще го подкараш като онзи виц за магарето Simple Smile

Ясно, че без някои неща може, ама пък не е нужно да се живee и в непрестанното подбиране до най-малката подробност. (пък и някои са вкусни  Blush)

# 196
Верно си е, но има и нещо друго, вкусът към храната се нагажда и ако се лишиш дълго време от нещо след това усещаш недостатъците му.
Много дълго не бях яла боклучаво топено сирене и скоро ми се случи да хапна - бляк Embarassed Не съм орторексичка, не съм и гнуслива дори, стремя се към добра храна, без крайности, но наистина, все по рядко ми се иска да посегна към съмнителни неща. Нито ми се яде пица на парче например, нито ми е вкусна, или пък мазна баница с гадно сирене. Просто повече съм започнала да усещам качествата на вложените продукти.

# 197
Хем не можеш да разбереш какво ще рече златна среда по отношение на храненето, хем нямаш воля да се храниш само здравословно.  Joy
Ми нищо няма да ти стане ако се лишиш от боклуци бе или от сладко, що не се лишаваш тогава? newsm78

Аз в последните години съм яла боклуци не повече от 2 или три пъти. Сладко НЕ ям от месеци, не ми и липсва, но ако ми се прияде - ям. Не съм се вманиачила на тази тема, сакън да не хапна нещо нездравословно. Просто така сме си организирали храненето вече, че "лишаването" от боклуци става някак естествено.
От някои неща обаче не че не мога да се лиша, а не искам. Например кафето.
Пия едно кафе сутрин и едно след обед. Много слабо, с мляко и малко захар. Вкусно ми е, не смятам, че ми вреди и нямам никакво намерение да се насилвам да го спирам.

В крайна сметка човек освен да се храни здравословно и да мисли за тялото си и здравето си, трябва да си доставя и малки удоволствия, за да се чувства добре. Ако това е пица - нека е пица. Въпросът е да не се тъпчеш всеки ден с нея.

# 198
  • Sunshine state
Аз не смятам кафето за вредно. Peace

# 199
Храненето в офиса зависи много от офиса, дали има специално място за това и т.н.
Ако работя на място, в което не е удобно да се носят разни готвени ястия, просто ще го пропускам това.
В момента съм точно на такава работа. Може да хапнеш сандвич в общото помещение (започнах да си нося от в къщи, защото на място се предлагат безумни боклуци), плод, разни от сорта на брускети и др. такива, но не и готвено.
Пробвах се няколко дни да издържам само на плод, но не ми се отдава. За това си приготвям по един сандвич в къщи и си го хапвам по някое време.

# 200
Това, че нещо е сладко , не значи че е вредно   Wink
Купешка вафла не съм яла от години, нито ми се яде, но виж, някой по читав десерт....
а в момента имам в хладилника кестени по лионски ( кестени, масло, захар и яйца), от които сигурно мога да изям и кило наведнъж Blush

# 201
  • Sunshine state
Брех,кестени по лионски?Много ми стана интересно.  Peace Как са приготвени?

# 202

Всъщност не е особено полезно.  Peace Има доста негативно въздействие върху тялото ни. Наскоро четох доста по темата.
Аз също пия кафе и обичам кафе. Особено аромата му.  Heart Eyes
Без изобщо да съм го целяла обаче, преди време започнах да намалявам кафето. Болеше ме глава след силно кафе и започнах да пия все по-слабо - много, много разредено нес или шварц. После и то ми идваше много и почнах да не го допивам. Сега пия по половин чашка изключително слабо кафе. Пак казвам, не ми е било цел, някак само се случи.
Днес изпих цяло нормално еспресо и ме разтресе ужасно. Цял ден съм като ракета.  Simple Smile Явно организмът ми е отвикнал от силното кафе.

Рокси, това не беше честно.  Tired Ще сънувам кестени.

# 203

На мен три чаши на ден не ми се отразяваха добре + имам специфични здравни проблеми заради, които не мога да пия колкото пиех преди. Освен това пречи на усвояването на калций.

Рокси, и аз съм развила гнус към определени храни. Пицата на парче, бонбони и всякакви други пакетирани захарни изделия, евтини торти и сладоледи и прочие. Няма начин да ме накараш да го ям това.

За мен сладкото е вредно. Модерният човек консумира прекалено много захар. Освен че е в десертите, тя е и в хляба, соковете и всякакви други продукти, които ползваме редовно.  Наскоро имаше статия в NYT за връзката между захарта и инсулиновата резистентност. Накара ме сериозно да се замисля.

# 204
  • Sunshine state
Ееее,то и на мен 3 чаши на ден не биха ми се отразили добре,но 2 си ги пийвам.Няма опасност за калция,хапвам сирене и мляко като за световно.  Sunglasses Аз пък съм чела,че е полезно,в умерени количества,разбира се.  Peace
За мен сладкото и другите джънк фууд истории са изключително вкусни,но фигурата ми не позволява да ги консумирам.  Wink Иначе само с дюнери и пиза на парче щях да се изхранвам..  Laughing

# 205
Ееее,то и на мен 3 чаши на ден не биха ми се отразили добре,но 2 си ги пийвам.Няма опасност за калция,хапвам сирене и мляко като за световно.  Sunglasses Аз пък съм чела,че е полезно,в умерени количества,разбира се.  Peace
За мен сладкото и другите джънк фууд истории са изключително вкусни,но фигурата ми не позволява да ги консумирам.  Wink Иначе само с дюнери и пиза на парче щях да се изхранвам..  Laughing

Ако ядеш млякото и сиренето 30 мин -1 час след като си пила кафе, калцият не се усвоява или поне не всичкият. Същото и за калция във витамините. Така обикновено от млякото и сиренето на закуска калцият се хаби.

# 206

На мен три чаши на ден не ми се отразяваха добре + имам специфични здравни проблеми заради, които не мога да пия колкото пиех преди. Освен това пречи на усвояването на калций.

И не само това: Пречи на усвояването на витамини С и В-комплекс. С това понижава имунната защита, нормалното функциониране на нервната система, изграждането на колаген и др. Прекомерната му консумация се свързва с инсомния и нарушения във фазите на съня, дори до халюцинации. Прието на гладно, кафето предразполага към гастрит.
Смята се, че жените които пият над 4 чаши кафе дневно забременяват по-трудно и по-често имат спонтанни аборти, вероятно защото кофеинът увеличава контрактилитета(съкращението) на гладката мускулатура (матката е мускул).

Това се сещам в момента, сигурна съм, че изпуснах доста.
Както казах и аз пия кафе, но определено това не е сред полезните навици.  Peace

# 207
Тъкмо почнах да се плаша, но 3-4 чаши никога не съм пила.  Сутрин за разсънване. Изобщо излиза, че съм много здравословна, без да си го налагам. Явно, начинът на хранене в семейството е много важен.

# 208
Мацки, това е за кофеина, нали разбрахте? Тоест не само кафето, но и чай с кофеин, кола, ред бул и подобни боклуци.

Еспресо със сметана сутрин ми е любим ритуал, но само толкова.

# 209
Хиър, да, проблем е захарта, но за  мен по скоро идва точно от безразборното й слагане навсякъде  Confused.
По склонна съм да спра колбасите и купешкия хляб, отколкото да се лиша съвсем от десертите. Дето има една поговорка- ако е гарга да е рошава- че и моята работа е такава. Предпочтам един сладкиш като хората, отколкото десетина други скрити източника на захар. Преди време покрай една тема в Клюкарника си направих експеримент- ревизия на хладилника и захар нямаше само в млякото и сирената. Шунка, бекон, наденички (уж зелен био етикет)- всичко беше със захар или още по зле, с декстроза.
Пупитка, първия резултат в Гугъл на кестени по лионски е рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт