Обяд и работно време.

  • 25 222
  • 242
  •   1
Отговори
# 210
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Кестени съм се пробвала веднъж да пека на фурна.Нацепих ги,осолих ги и ги поръсих с вода(както и в рецептата на кестени по лионски).Не знам къде ми беше грешката,обаче като ги изкарах,бяха твърди като кирпич и хич не можеха и да се обелят.  Confused
Тази рецепта,ако не беше сладкиш,щях да я сметна за суфле.  Peace
Аз кафенце си сръбвам главно сутрин,еспресо със захарин,че нали съм на вечна диета.Следобеда понякога също пия,но 3 или още повече 4 кафета,биха ми дошли в повечко.  Peace

# 211
  • Мнения: 463

Аз кафенце си сръбвам главно сутрин,еспресо със захарин,че нали съм на вечна диета.Следобеда понякога също пия,но 3 или още повече 4 кафета,биха ми дошли в повечко.  Peace

С риск да стана като черна станция, ама да си кажа.  Simple Smile Подсладителите са по-лош и вреден вариант от захарта.
Най-голям процент подсладители се произвеждат от аспартам (Е951). Набеден е като канцерогенен, токсичен за мозъка и т.н. 

# 212
  • Мнения: 676
Съгласна съм, че ако се прекалява с кафето е вредно. Аз пия изключително слабо кафе, просто силното не ми понася. Но задължително два пъти на ден. Често дори не го допивам.
Пия го с малко захар, лъжица мед или стевия. За стевията честно казано срещам противоречиви мнения. Някои я възхваляват като манна небесна, други твърдят че не е чак толкова безвредна. Не знам, но гледам да не прекалявам - редувам ги.
Но захарин или някакъв подсладител - това е една от най-големите отрови.

Сега като се замисля, за последния месец единствената захар, която приемам дневно е 2 лъжички в кафето и 1 л. захар, която така или иначе слагам в хляба, за да се опече хубаво. Това ако изобщо ям хляб. Някои хора смятат, че съм се вманиачила, но е факт - организма свиква с определен начин на хранене и вече няма необходимост от нещата, с които до сега си се тъпкал.

# 213
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Аз ползвам само Стевия,което е натурален подсладител.Викам му захарин по навик.  Peace
Скъп е,ама използвам само по 1-2 на ден,така че добре ми идва.  Simple Smile

# 214
  • София
  • Мнения: 4 349
 Hug Hug Hug Започвам деня си винаги с чаша кафе с лъжичка мед и сметана!! Но съм чувала, че медът не трябва дасе слага в горещи напитки, че му се губели полезните свойства? Не знам дали е така, но студен .о кафе или пък без мед не ми се пие!!!

# 215
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Наде,аз за такова нещо не бях чувала.Че то половината свят пие мед и мляко,а единствения начин да разтвориш меда в него е,ако то е топло.  Wink

# 216
  • Бургас
  • Мнения: 364
Медът се разтваря и в хладна течност (стайна температура най-добре) и точно така трябва да бъде, за да се съхранят максимално полезните му вещества. Течността трябва да бъде с максимална температура 40 гр. Над тази и особено вече в гореща течност полезните му съставки се унищожават, но като подсладител - става.
Болднах го, защото мисля, че е полезна информация. Консумарим много мед и доста съм чела и знам, затова си позволих.

# 217
  • Мнения: 1 446
Ние ходим в няколко заведения наблизо, а зимата поръчваме храна. Много често зимата си нося. Не се притеснявам, не съм единствената.

# 218
  • Мнения: 2 563
Медът се разтваря и в хладна течност (стайна температура най-добре) и точно така трябва да бъде, за да се съхранят максимално полезните му вещества. Течността трябва да бъде с максимална температура 40 гр. Над тази и особено вече в гореща течност полезните му съставки се унищожават, но като подсладител - става.
Болднах го, защото мисля, че е полезна информация. Консумарим много мед и доста съм чела и знам, затова си позволих.

Какви са полезните вещества на меда? За какво помага?

# 219
  • София
  • Мнения: 4 349
Медът се разтваря и в хладна течност (стайна температура най-добре) и точно така трябва да бъде, за да се съхранят максимално полезните му вещества. Течността трябва да бъде с максимална температура 40 гр. Над тази и особено вече в гореща течност полезните му съставки се унищожават, но като подсладител - става.
Болднах го, защото мисля, че е полезна информация. Консумарим много мед и доста съм чела и знам, затова си позволих.


Благодаря за инфото. Вече май ще мина на хладко кафе, за да е полезен този мед, който му слагам. То и без това по-голяма част от него е вече изстинало като го пия.

# 220
  • Бургас
  • Мнения: 364
Hear Again, ето линк с малко информация: http://www.troyamed.bg - произволен е, не е реклама, вътре видях, че има и статийки.
Аз си разтварям всяка сутрин по една супена лъжичка в чаша с хладка вода, може и топла, но леко топла - приятна и ободряваща напитка става. Отделно си подслаждам чая винаги с мед, кафе не пия (захар не консумирам, изключително рядко ям някой сладкиш или шоколад) - изчаквам чая да стане приятно топъл и тогава слагам меда.  Simple Smile  Hug

# 221
  • Мнения: 5 710
Медът е много полезно нещо:)
"Повишава имунната защита на организма, действа антибактериално, антимикотично, противовъзпалително, хипосенсибилизиращо. Има кръвообразуващо, отхрачващо, регенеративно, кардиотонично, болкоуспокояващо, невротоночно, тонизиращо, слабително и детоксично действие над организма"
'ой е източник на бързо освобождаваща се енергия и лесно усвоими въглехидрати. При ежедневна употреба е доказано, че влияе благоприятно на двигателната активност на стомашно-чревния тракт и върху секрецията на стомаха и червата.

Пчелният мед се използва и като лечебно средство. Използва се за основно или помощно средство за лечение на гастрити, както и при променена киселинност на стомаха. Оказва лечебен ефект при заболявания на дихателната система, а също и при възпалителни заболявания на кожата и лигавиците, което се дължи на антибактериалното действие на меда.

Използва се и като диетично и лечебно средство при чернодробни заболявания, защото осигурява въглехидрати за синтезирането на гликоген.'

bowuu

# 222
  • Мнения: 2 563
Ясно, пенкилер.

# 223
  • Мнения: 12 722

При  твоите познания за храната, се усъмних, че не знаеш колко е полезен медъг. Но ми мина през ума, че ще докажеш колко не е.  Може да има някакво ново  амеликанско изследване.

# 224
  • Мнения: 2 563

При  твоите познания за храната, се усъмних, че не знаеш колко е полезен медъг. Но ми мина през ума, че ще докажеш колко не е.  Може да има някакво ново  амеликанско изследване.

Не знам какво ти има. Знам, че си напълно способна да мислиш и да изказваш разумни мнения, че даже си и остроумна. Но понякога ги снасяш ей такива... все едно връзката глава-уста се губи.

Медът може и да е полезен за някакви определени неща, но аз не вярвам на общи твърдения, че помага за почти всичко, при това изказани с абсолютен тон от типа на "доказано е, че помага при заболявания на дихателната система." Нищо не се доказва в науката, пък заболяванията на дихателната система за много, с много причини. Как помага медът, ако съм вдишала прах или пък имам аденокарцинома на дроба?

Наприме за алоето аз знам, че е много полезно за епителните клетки и помага при зарастването на рани. Ползвам го при рани и сърбеж и наистина работи. Ако обаче ми снесеш, че освен това успокоява болка, тонизира и трепе бактерии, няма да ти повярвам.

Ям мед и сигурно е полезен за някакви конкретни неща. Ако ми остане време, може и да прочета, но не сайтове без стандарт.

Общи условия

Активация на акаунт