Бургаски сладки коремчета - 3 тема

• 33 794
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Оффффффффф мамчета

Чета аз в декемврийските мами една тема, която разискват и направо се учудих вече. Май на това могат да ни дадат отговор майчета, които вече имат едно детенце. Та темата, която обсъждат е: Че бебата ни не било хубаво да ги завиваме с олекотени завивки, защото ако се завиели през глава моцело да се задушат. Хайде сега път newsm78 newsm78 newsm78. По- добре било в спално чувалче. Аз смятам именно да купувам спални комплети с олекотени завивки, а тези майки ме разбиха вече.

Вие какво ще кажете newsm78 newsm78 newsm78

# 481
И на мен ми казаха, че е по-добре чувалче, за да не се отвивало, но в началото колко да се отвива, незнам и аз. Ще чакаме мамите с опит да си кажат думата.

# 482
Танче,ами то моето първо бебче е родено в края на април и си беше лятно бебче и олекотена завивка съм ползвала но реално за бебче над 6м.Има някакъв смисъл в това,което си чела там,защото поне тези олекотени завивки,които аз ползвах си бяха с голям размер и съответно доста тежки и обемисти спрямо бебчето.Спално чувалче звучи добре от гледна точка на това,че е по-компактно и е някакво успокоение,че бебчето няма да се отвива.Но добра работа на мен ми вършеха и няколко одеяла и плетени пелени,които имах.Сега пак такива ще си ползвам сигурно,а не спално чувалче или олекотена завивка. Thinking

# 483
  • Бургас
Танче, олекотените завивки са с размер 60/120- реално това е размера и на кошарата. Много лесно могат да завият бебчето през глава, а то като е толкова малко няма как да реагира. Йоан първата зима съм го завивала с една дебела плетена пелена, останала още от мое време. Сега, имайки впредвид че първите 6 месеца бебките ще спят в едната кошара, пак не мисля да използвам олекотена- имам си 2, но ще влязат в употреба чак другата зима.

Ние днес купихме скрин за госпожиците и етажерка за господина- те да си прибират дрехите, а той да си подрежда книгите и играчките. Така осигурени, предлагам мен да не ме занимават  Mr. Green

# 484
  • Бургас
Здравейте мацки, аз вече рядко се включвам защото сте на малко по-различна вълна, но сега виждам разисквате интересни темички.

Таня, упойката по-добре я разисквай с анестезиолог преди секциото. Неговата работа на задължителната консултация е да ти обясни какво се случва при различните упойки и да те насочи коя е по-добра за теб, след разговор. Взема се предвид до колко ти е лабилна психиката. Поне при мен при Люцканова беше така. И все пак щом ти си взела решението, а не под чужд натиск която и упойка да избереш, ще бъде добре. А пък и спинална да избереш и да не ти понесе на психиката винаги има вариант по време на операцията да помолиш да те приспят.  Peace

За завиването въобще няма начин да се завие бебето през глава. Повечето от вас ще родят към януари, че и по-нататък. Докато се използва олекотена завивка, няма да са достатъчно силни да се завият през глава, а когато наберат сили да го направят ще имат сили и да се отвият. Аз ползвам олекотена завивка и одеалца. Примерно с едното одеало я повивам като рита да не може да се отвие, а с другото я покривам от кръста надолу. А през деня като спи в кошарата я завивам с олекотената и я контролирам от време на време да не се отвие. Пък ако случайно се спрете на спалните чувалчета, много мами ми казват че не всяко дете ги харесва, та понякога се случва да са излишни. Но в никакъв случай няма опасност да се наранят. По-опасно е да се завърти от една страна на корем /което лично на мен се случи вече, добре че успя да измрънка да ме събуди/, или да се задави ако пповърне като е на гръб. Не се сещам за други опасности които да са ме издебнали досега.

Честито бебче на Жени, да е жив и здрав малкия Симеон и много да радва мама и тати!  bouquet

# 485
Танче,Гери е потвърдила това което казах и аз,но само си представи едно бебче дълго 50см завито със завивка с размери 60 или 70 в ширина и 120 или 140см в дължина.Аз олекотената завивка за нашата кошара с размери 70 на 140 я ползвах до 6-та година на Петьо.Бая дълъг живот,а? Wink
Аз спално чувалче никога не съм ползвала но както ти казах е добър вариант за плътно завито бебче но се чудя дали няма да е неудобно ако трябва да се преоблича едно полу или направо заспало бебче.Понякога се налага. ThinkingНо пък направо може да се грабне с него и хайде в количката или в коша за кола. Peace Peace

# 486
  • Бургас
На нас ни подариха спално чувалче, а и аз взех след това и сме ги ползвали доста време.Мария още от много малка се завиваше през глава, завивала съм я с олекотена завивка и като се събудя и видя, че е под нея цялата и настръхвах нееднократно.И това го правеше вдигайки си крачетата и малко-по малко се завиваше цялата.Simple Smile

# 487
  • Бургас
Анито, не подценявай възможностите на бебчетата  Laughing Освен с вдигането на крачетата /споменато от Шоки/, друга възможност е при колики детото  се свива и разпъва, и пак може да попадне под олекотената. Имай впредвид че тя е доста по-лека от едно одеало и затова доста по-подвижна около бебчето. А дете на 2-3 месеца в никакъв случай неможе да се отвие само  Stop

Колкото до чувалчетата, даже не бях чувала за тях до годинката, а след нея беше вече абсурдно да го напъхам да спи там.  Crazy Иначе и аз мисля, че са много удобни и доста мои приятелки ги използват и за вече порасналите си деца- със сигурност спят по-добре от мен, която ставам по 100 пъти да завивам диването  Crossing Arms

# 488
  • Бургас
Е аз все пак споделих личния си опит, който досега е в гледане на 2-3 месечно бебе, за по нататък - незнам. Пък и ние си нямаме колики, поне не са някакви силни и спазматични, та незнам как спят децата с колики... Но наистина не мога да си обясне как ще се завие през глава бебе, което спи отвито от гърдите нагоре и олекотеното отива поне на 2 педи след края на крачетата, но щом казвате, че е възможно ще имам едно на ум и ще внимавам... И за отвиването нямах предвид 2-3 месечно бебе. Имах предвид, че докато почнат да шават толкова че да могат да се завият /което определено си го обяснявам някъде към момента на 4-5 месец/ ще могат и да намерят изхода, което предвид опита ми е чиста проба гадание  Laughing

Пък за чувалчетата казах че само съм чувала, ние нямаме такова и понеже се отвива много исках да си купя, но дори продавачките ме съветват ако има от кой да взема първо да пробвам дали изобщо ще й хареса. А за приспиването, не може ли първо да се облече и после да се приспи?

Това го намерих във фб и реших да ви стопля сърцата!
Просто исках да споделя едно послание на едно момиче към майка й!:
"ПОЗДРАВЯВАМ МОЯТА МАЙКА ЗАТОВА,ЧЕ Е СМЕНИЛА СВОЯТА ФИГУРА ЗА ЕДИН ГОЛЯМ КОРЕМ. СМЕНИЛА МОЛИВА ЗА ОЧИ С ОЧИЛА. ТЯ- КОЯТО Е СМЕНИЛА ВЕЧЕРИТЕ ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ С ПОСТОЯННО БУДУВАНЕ НОЩЕМ. СМЕНИЛА СВОЯТА ДАМСКА ЧАНТА ЗА ЧАНТА ПЪЛНА С ПЕЛЕНИ. ЗА ОНАЗИ МАЙКА, КОЯТО НЕ СЕ Е ПОКОЛЕБАЛА ДА ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ , ЗА ДА ПОЛУЧИ ЛЮБОВ В ЗАМЯНА. ♥ ♥ ♥"

# 489
  • Където морето целува небето...
Пак колко сте изписали, а аз цял ден погостувах на мама, че мъжо първо беше на рали, а сега и на мач. За жалост е много студено и си предостъпих моят билет.
Дейзи за упойката за себе си ли питаш? Там използват епидурална за нормалното раждане, с която имаш чувствителност и дори се разхождаш. За секцио ползват спинална или пълна, като това за каква си ти се преценя след среща с анестезиолог. Не всеки издържал на спинална. Ти не си ли била на лекцията за упойките. Препоръчвам я.
Относно чувалчетата за спане четох в друга тема, че ако се ползват е добре да е от първият ден, защото после не искали бебетата, които не били свикнали. Не съм оглеждала такива и незнам как стои въпросът със смяната на пелените обаче.
За педиатрите - май ще се окаже много труден избор. Аз не държа моят да ми е наблизо, ако ще и на другият край на града да е, но да е добър. Мога да препоръчам в центъра ако някой се интересува, тъй като имам три приятелки доволни от лекарката. Не мисля, че общопрактикуващ лекар е добра идея. Искам да си е точно педиатър, а не да чакам после с часове да взема направление за педиатър и още толкова за самият него. Имам предложение за педиатърка в Славейков, но не съм решила. Знам, че Димитрова в МБАЛ е най-добрата, но там е само на частно.

# 490
  • Across the Multiverse
Пак колко сте изписали, а аз цял ден погостувах на мама, че мъжо първо беше на рали, а сега и на мач. За жалост е много студено и си предостъпих моят билет.
Дейзи за упойката за себе си ли питаш? Там използват епидурална за нормалното раждане, с която имаш чувствителност и дори се разхождаш. За секцио ползват спинална или пълна, като това за каква си ти се преценя след среща с анестезиолог. Не всеки издържал на спинална. Ти не си ли била на лекцията за упойките. Препоръчвам я.
Относно чувалчетата за спане четох в друга тема, че ако се ползват е добре да е от първият ден, защото после не искали бебетата, които не били свикнали. Не съм оглеждала такива и незнам как стои въпросът със смяната на пелените обаче.
За педиатрите - май ще се окаже много труден избор. Аз не държа моят да ми е наблизо, ако ще и на другият край на града да е, но да е добър. Мога да препоръчам в центъра ако някой се интересува, тъй като имам три приятелки доволни от лекарката. Не мисля, че общопрактикуващ лекар е добра идея. Искам да си е точно педиатър, а не да чакам после с часове да взема направление за педиатър и още толкова за самият него. Имам предложение за педиатърка в Славейков, но не съм решила. Знам, че Димитрова в МБАЛ е най-добрата, но там е само на частно.
Давай. Simple Smile

# 491
Момичета сега ме хвърлихте в размисли - да си купувам ли комплекти с олекотени завивки или без тях newsm78 newsm78 newsm78, а да си купя две спални човалчета + по-лекички оделца или пилени

Сузито85 - кой педиатър в Славейков са ти препоръчали?

# 492
Танче,ако сте в кошарка със стандартните размери,които споменах и планувате детето да спи в него 2-3-4 години комплектите с олекотени завивки са едно от най-дълго използваните и практични вложения.Аз лично си купих един комплект с олекотена завивка и комплект без олекотена завивка,а после ни подариха още два комплекта,което ме подсеща,че често се и подаряват от близки.Лично аз често купувам като подарък за бебче такъв комплект.Но на първо време може да си купиш комплект без обекотена завивка. Peace
Suzito85,просто ми прави впечатление,че епидуралната упойка рядко се споменава в темата на "Девата" но като се замисля май е нормално като се има предвид,че едва в последно време пишат и мами родили по естествен начин.Аз по едно време си мислех,че почти всички там раждат секцио,в това число и мои познати и близки.Аз затова и съм си внушила,че ако отида да раждам там по една или друга причина ще ме срежат.А бе откачена работа е мойта. CrazyИначе както съм ви писала и преди сестра ми и двата пъти роди едри бебета тежащи 4200-4300гр първото и почти 5кг второто с епидурална упойка и силно ми я препоръчва.Ама това стана в Щатите,а тук съм много скептична дали ще е по същият начин.Тук най малкото при такива едри бебета едва ли щяха да я оставят да роди нормално.Честно казано сега почвам да се замислям за обезболяването.Аз първото го родих за два часа,та сега се надявам на такова,а защо не и по-бързо раждане. Laughing

# 493
Това за риска с олекотените завивки и аз съм го чувала...
Относно спалните чувалчета мисля, че има такива от 0-6м и по-големи. От бебешките съм виждала при приятелка вариант, който в горната си част е като елече - с отворчета за ръчичките. Иначе аз си мисля, че от 3-4м бебета съвсем успешно биха могли да се отвиват и затова ми допада идеята за чувалче. Макар че за зимните бебета - тъкмо ще започнат да се отвиват и ще свикнат с чувалче и ще дойде лято, а после като мине лятото ще трябва по-голямо чувалче и свикване на новя ръка. Та аз май мисля за себе си - да ползваме пелени и малки поларни одеяла, а в късната есен да се пробваме да свикваме със спално чувалче.
Suzito85, казвай добрите педиатри в центъра!

# 494
  • Където морето целува небето...
Дейзи, ами по принцип д-р Янев каза, че навсякъде се практикува масово спинална при секциото. Лично аз останах с впечатление, че той предпочита пълна, тъй като често се налага и минаването към такава. Иначе браво на сестра ти за големите бебоци. И аз мисля, че тука такива големи няма да ни оставят да ги родим нормално, но ще видим. Аз съм се насочила към епидурална за нормално раждане. Дано не ми се налага да избирам анестезия за секцио.
Януари - д-р Джендова ми препоръчват много. Тя е в Св. София на втори или трети етаж се пада незнам. Освен трите ми приятелки, които са при нея, питах и там. Тя е до лабораторията точно и веднъж докато чаках да ми се припишка за да дам ,се заприказвах с мамите пред кабинета. Всички я хвалеха много. Имаше три, от които две бяха с вече втори записани при нея деца.

Общи условия

Активация на акаунт