Фотография 67

• 51 045
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
здравейте от къде как да си изтегля фотошоп

# 616
  • София
От мен първи по-сериозни опити да пипам във фотошоп...днес понаучих интересни неша за камера роу, та ще ми е интересно да чуя мнения как съм се справил...
....
Раян, дай  before& after да видим каква е разликата. Геометрията в кадъра ми допада, но това е композиционно. При такава снимка с пряка слъчева светлина, на мен ми е трудно да преценя какво си пипал и как си се спрвил( не че искам да те оценявам де Simple Smile)) В центъра на кадъра ми се струва, че си изсветлявал и добре стои.

# 617
  • София
Здравейте,
Благодаря на всички които се отбиха при мен и ми дадоха кураж за начало  bouquet
Тези дни съм на есенна вълна и ще се радвам да погледнете новите ми опити.
Желая ви творческо вдъхновение и дръзновение)))
 Hug

IMG_5787 by caipirinha_bg, on Flickr

IMG_6042 by caipirinha_bg, on Flickr

# 618
От мен първи по-сериозни опити да пипам във фотошоп...днес понаучих интересни неша за камера роу, та ще ми е интересно да чуя мнения как съм се справил...
....
Раян, дай  before& after да видим каква е разликата. Геометрията в кадъра ми допада, но това е композиционно. При такава снимка с пряка слъчева светлина, на мен ми е трудно да преценя какво си пипал и как си се спрвил( не че искам да те оценявам де Simple Smile)) В центъра на кадъра ми се струва, че си изсветлявал и добре стои.

Чара - благодаря ти. Всъшност постоплих целия кадър, поизсветлих малкия и съвсем леко изсветлих около него така че да тегли повече очето в центъра. Не знам дали съм успял да подсиля дълбочината, която придават квадратите, но тъй като има едни събиращи се линии в средата на кадъра, светлото петно, което сложих ми се струва че стои добре...

Затова и ми се ще да чуя и вашите мнения.

# 619
Привет, привет!!!!! След 150 години неписане най-накрая и аз да постна нещо тук:)))) Но пък си ви чета съвсем редовно и коментирам из фликр:))))

Първо да поздравя Роси за страхотната форма, в която е, от няколко месеца Hug  bouquet Браво и само такива кадри да гледаме!!!

Нинка, все се каня да пиша, но нямам много време....пробвай 24-70мм, мисля че много ще ти пасне:))) Съгласна съм с Биляна, екзифа и отражателя. С 85-та на 1.2 в слънчев ден въобще не може да се снима, всичко изгаря/ на скорост 1/8000!/, а и няма смисъл да снимаш на 1.2, тези обективи са несравними 2-3 стопа нагоре:) пробвай:))) Като се има предвид, че идва зима, аз се замислям за 35-ца - мисля, че ще е супер за вътре, а и на 7Д това си е стандартна 50-ка:)

Роси, твоята 35-ца на 1.4 ли беше, мисля беше доволна newsm78 Ще се радвам да споделиш Laughing

Ryan, средната част е добре, сега като видях и преди и след, има голяма разлика в цветовете, но пробвай да обработиш и някой портрет в близък план и пак да разсъждаваме:)

Кайпириня, близкия кадър ми харесва!!!

И аз днес не съм на работа и нзправо не можете да повярвате колко фото неща свърших - снимах Аника сутринта, след това сортирах 3 тона снимки, изпразних около 2000 кадъра от камерата, обработих почти всички новородени снимки на нашия Макси и на бременната ми братовчедка отпреди 5 месеца, срам Embarassed, и открих снимки, които дори не съм отваряла на компа, а и бях забравила, че съм ги снимала изобщо Crazy Embarassed

Ето тези, бях забравила каква бузана беше малката ми девойка:

Anika, 4 months by palechka, on Flickr

и едни само Joy от около преди месец и половина:

Alone by palechka, on Flickr

и малко повече качих на Никола, че имах период, в който по-често снимах Аника:

Niki by palechka, on Flickr

Dreamy by palechka, on Flickr

Nickola by palechka, on Flickr

Е, наводних темата, но ще ме извините - от две теми не съм се записвала Joy

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 20:34 от PALECHKA

# 620
Привет отново Simple Smile
Не знам дали има и други като мен - понякога да снимат единствено от чувство за вина - но на мен ми се случва често. Четенето и гледането тук са ми голям мотиватор и все гледам да се пробвам с нови уж неща (или поне да оправя старите бакии Embarassed ). Благодаря ви за коментарите, пускам и тази за критика, след като направих някакъв опит за backlit снимки в хола си и в резултат получих прегорели косички, червени ушички и слънчеви зайчета право върху лицето на прелестния ми модел Simple Smile
Лежерен уикенд на всички! Simple Smile

IMG_9912-Edit by mamenceto, on Flickr

# 621
Добра вечер!

mamenceto, страхотен сладур си имаш.
Палечка, липсваше
Успех с новият проект. Аз ще пропусна - започна да се стъмва твърде рано - няма да имам никакъв шанс да снимам всеки ден. От друга страна ми трябва стимул, че зациклям в снимки само на малкия.

IMG_9508 by daniela.stoianova (Espa), on Flickr

Хубава нощ!

# 622
Някой който снима съc Канон 7Д може ли да ми каже с коя програма си отваря видиофайловете ?

# 623
Палечка,благодаря Hug

Имам въпрос към ползващите Лайтрум-в каква резолюция по дифолт излизат обработените ви снимки от там?

# 624
Привет,
Моля който има време да надникне в профила ми и да даде мнение :

Untitled by MarieBrizard, on Flickr

Много ми се иска пак да снимам по проекта, но така не ми снима по тъмно ...
Надявам се скоро да мога да се включа активно в темата и във фликър.

# 625

Tender by zhanina/ tanzen, on Flickr

Това вместо "запис" ( пак на 42 страница, добре я докарах).

Истината е, че съм претрупана с какво ли не, хич не ми остава време да снимам, а така ми се иска (ама вие тези оправдания сте ги чували, нали Wink

Много хубави снимки виждам, всички сте толкова дръпнали напред, само аз май тъпча на място   bouquet

# 626

Имам въпрос към ползващите Лайтрум-в каква резолюция по дифолт излизат обработените ви снимки от там?

240 dpi (by default)

Edit-Preferences-External Editing - можеш да си я промениш (ако от ЛР пращаш към външен редактор)
Export-Image Sizing - там променяш, ако директно експортваш към Джейпег от ЛР.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 15:38 от Agent Provocateur

# 627
  • Варна
Не знам от кога не съм писала в темата, но нещо съм във фото депресия, ако има такова състояние Wink Радвам ви се на креативността и се надявам скоро да изляза от кризата. Още повече, че щерката скоро има рожден ден и трябва да съм във форма, ще е  пореден опит за снимане на групичка деца Wink

IMG_2759 by borixbg, on Flickrен

IMG_2561_ by borixbg, on Flickr

Нещо с цветовете имам в последно време проблем, много кастове много нещо. Затова мажа мажа и накрая като не мога да постигна това което искам в ЧБ обръщам  Twisted Evil

# 628
Май проблема със светлината е повсеместен  Rolling Eyes решавам го като мъкна апарата по цял ден с мен. Ако нещо ми се стори интересно, да ми е под ръка. Надали ще върши работа обаче с тематичните проекти.

Untitled by Daeneris, on Flickr

# 629
  • София
и пак децата:

моите момичета by Eli Mishe, on Flickr

Михаела на 9 by Eli Mishe, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт