Фотография 67

• 51 013
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте и от мен, отдавна не съм се разписвала, но ви следя! Simple Smile Много красиви кадри виждам, страхотни сте! Simple Smile Аз напоследък нямам много време за снимки...  Confused отивам да ви разгледам във фликр..

Still by Чебypaшка, on Flickr

# 631
 newsm78 Аз да задам един "умен" въпрос свързан с Фотошоп...
Когато пиша текст, главната буква излиза по-тъмна от малките букви...  EmbarassedРовя се от половин час в настройките за текста, намирам всевъзможни неща, но не успявам да намеря къде е точно това...
 EmbarassedМоля за Хелп... newsm78

# 632
  • София
Да не би да е от шрифта?Иначе може да селектираш само първата буква и да дадеш да не е болдвана, ако горе в лентата излиза че е

# 633
Люба и на мен ми е странно, но както е казала Ели- вероятно е от самия шрифт

Докато не са опадали последните листа Simple Smile

# 634
Както и да е, рестартирах компа и се оправи...
НО не беше от шрифта, защото пробвах няколко шрифта и това се получаваше на повечето... Маркирайки целия текст и натискайки бутончето за Болд, потъмнява целия текст, след това размаркирах и текста ставаше нормален... Не знам защо и как... Много често работя с клавишни комбинации във ФШ, естествено понякога недоглеждам какво натискам, става грешка, но аз и не зная какво съм натиснала за да знам какво да търся и да оправям... Дано това да е било и да не ми се появи отново, че ще трябва явно преглед при чичо доктор... Инсталирах скоро нов ФШ и може да се окаже, че има някакъв бъг, което като вариант хич не ми допада...

# 635
Привет и от мен!

Аз да споделя за 85/1:2
Доста фира имам, много е хубав и много бавен.
Нищо ново май не казах. Laughing По- лесно фокусирам с 50/1:2
и май по- ми харесва като обектив.
Много бих искала да пробвам 135-ца, но не го дават под наем.
Иска ми се и 50/1:4, защото на 1:2 е доста светъл, чак попрегаря.
Ако някоя добра душа от София има последните два и би ми ги отстъпила за 2-3
часа за тест ще съм мнооооооого благодарна.
Не ми се мисли утре как ще снимам деца с тази 85-ца. То докато фокусираш- и избЕгало... Laughing

Self by Abrasheva, on Flickr

Christina by Abrasheva, on Flickr

# 636
Нинка, хубави кадри!

И понеже в темата е есенно и жълто, аз да вкарам малко зелено Simple Smile)))

Untitled by Photography By Kemi H, on Flickr

# 637
Привет!
Аз по въпроса за фокуса и тестовете. Понеже нямам никакъв шанс да направя каквито и да било тестове вкъщи (по ред причини, включително липса на организация и сериозна доза мързел) се чудех не може ли човек просто да си занесе камерата някъде и да му я тестват? Сервиз? Или няма да се занимават за такова нещо?
Аз се чудя, да се похваля ли, да се оплача ли. Миналата седмица си вдигнах д..и се занесох на най-прекрасната есен която съм виждала, само за да установя колко много НЕ умея да снимам. Не, че нямам някой друг кадър с хубави цветове (то при таква красота снимките сами си стават),  но сега като гледам кадрите на Славина например чак се чудя къде съм тръгнала изобщо...Много хляб има да изям докато започнат да ми се оправдават пътуванията с цел снимане...
и понеже всичките ми кадри от миналата седмица кротко отлежават на pc на мъжа ми, строго защитени от всякакви видове слжебни пароли, пускам два от днес. Пак едно стандартно портретче (дето вече ми писна да ги снимам такива и да не е ясно детето къде точно се намира) и едини есенни лъчи да кажат пейзажистите така ли се снимат, защото тотално нямам критерий за пейзажни снимки. Не мен ми се струва, че даже от тази красива гледка, съм успяла да направя мега посредствен кадър (като няма човече някак си празно ми седи):

# 638
Знам за Пан Сервиз, ако си с Канон, но Раян нещо ги нахрани предния път.
Ако ти е в гаранция камерата, занеси я с обектива, с който най- много снимаш и ще ти направят теста безплатно.

# 639
Мерси Нинка, хич не е в гаранция и никога не е била защото ми я внесоха. Аз може би не попитах правилно, точно това ми е всъщност питанката. Дали сервизите обслужват само гаранционни камери или могат срещу заплащане да направят някаква услуга - почстване, тестване. И ако правят - всички ли, и ако не всички - кои?  Не ми се звъни подред да питам, че тази седмица вече ми дойде до гуша да издирвам всевъзможни услуги...
Мерси на всички предварително  Hug  bouquet

# 640
Правят, правят, всичко за пари правят. За Пан сервиз знам със сигурност!  Wink

...is mine by Abrasheva, on Flickr

# 641
Добра вечер!

Трънче, дано не  сериозен проблемът с апарата. Пейзажът ти е убийствен
Нинка, много хубави кадри. И на мен ми се ще да пробвам 85 цата, ще я наема скоро и аз, бавна казваш, щом на 7D е бавна, представям си на мойта 500D как ще е

IMG_9522 by daniela.stoianova (Espa), on Flickr

# 642
Запис от мен, с "Ден 4" от проекта.  Grinning

Ninka Abrasheva Вторият кадър с листата е чудесен. Много хубави цветове.  Grinning

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 05:34 от Elizabeth Kirilova

# 643
Здравейте!
Искаме да подарим фото апарат на една от племенничките ни, която има желание да се занимава с фотография. И сега се чудим какъв апарат, а за съжаление първият линк photosynthesis.bg/?article=106 не се отваря.
Дали е временен проблема с отварянето на страницата и дали някъде другаде могат да се прочетат съветите какъв апарат да изберем?
Момичето е на 13 г.

bouquet

# 644
Знам за Пан Сервиз, ако си с Канон, но Раян нещо ги нахрани предния път.
Ако ти е в гаранция камерата, занеси я с обектива, с който най- много снимаш и ще ти направят теста безплатно.

Нахраних ги, защото последния път като им занесох камера за почистване, вместо да запише точно какво и казвам, записаха 'не фокусира' и от там 6 месеца я държаха уж на ремонт с оправданието 'чакаме части'. В крайна сметка ми обясниха, че чакали матрица... При положение, че камерата снима, и имаше само нужда от почистване и да ми кажат, че чака матрица просто е пълно безумие. След един скандал, който отнесоха те, после скандал отнесе и канон българия, след това те пак отнесоха скандал, им поисках да ми възстановят камерата в предишното състояние. Естествено като отидох да си я получавам НЕ РАБОТЕШЕ - дори не можеше да се включи и изключи. Отново скандал, отново обаждане до канон българия, и след 2 дни камерата беше както преди да им я занеса.

За тези 6 месеца пропуснах и раждането на малкия и сума други кадри, заради които го бях занесъл на профилактика.

Така че, за ПАН Сервиз - да си правят прахосмукачките и печките, и хич да не докосват камери най-добре.

А щом не е гаранционен - ЗЕНТЕКС в младост е твоя сервиз. Той поне човека разбира наистина от стъкла и камери.

Общи условия

Активация на акаунт