Фотография 67

• 50 927
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз само плахо ви следя и не смея да се покажа, но имам мнение по въпроса за сервиза. Подкрепям, че ЗЕНТЕКС в Младост са доста добри. Четох много положителни отзиви, а и лично се убедих. Ако се питате дали не съм му близка и му правя реклама- отговорът е -не Simple Smile

# 646
  • София
Малко есен и от мен. Направо завидях на Роси за страхотното място, на което има възможност да снима! Жалко, че не знаех предварително за възможността да се видим, но следващия път няма да пропусна  Grinning

Autumn by Tsubi /Цецето/, on Flickr

Water reflection by Tsubi /Цецето/, on Flickr

DSC_0108 by Tsubi /Цецето/, on Flickr

DSC_0161 by Tsubi /Цецето/, on Flickr

DSC_0099 by Tsubi /Цецето/, on Flickr

# 647
Аз ще ви наводня с портрети, ама тези дни това снимах...

Тrilogy by Abrasheva, on Flickr

# 648

вдъхновена от снимката на Еl!tza снимах днес дребната
Нинче- много си хубава, а шапката е направо трепач

# 649
Ако може критика към тази снимка  Grinning

http://www.flickr.com/photos/63412178@N08/6319782289/in/photostream

Да добавя само.. намерих в един сайт снимката на Tracy (http://biskvitka.net/fotoshegi/16192-fotopodborka-za-denya-funny … r-28-10-2011.html)
Логото е изтрито и автора не пише, та за това реших да и кажа, че са я качили. Simple Smile

# 650
Каква есенна вълна! радост за моето око!!!
Цецето, 1ви кадър е просто картина на Шишкин, тези цветове са прекрасни!!!!

Нинка, много си красива, вече коментирах във Фликр!
Мими, прекрасен портрет, единствено бих го светнала леко от ляво?

Аз днес поснимах и коледно и есенно. За коледното - рано ми е да го показвам, не си падам много по този "сезон", есента е друга песен Simple Smile

И какъв късмет, докато снимам една тумба с приятелски деца, на моето взе че му дойде музата за 10 кадъра, та ето я и нея:

Кацнал(а)на едно дърво by malena.milen, on Flickr

M by malena.milen, on Flickr

и една датчанка от средата на септември, но пък съвсем есенна Simple Smile

"N" for Natalie from Denmark by malena.milen, on Flickr

# 651
Покрай вас и есенните ви снимки реших да се отчета и аз с поне една сесия, докато не са опадали листата, та в съботата Мариела беше нещастната жертва на моите фотографски мераци, пък дребното лудееше в листата. Усещам че скоро голямата ще ме отреже съвсем, пък малкото не ще да съдейства за повече от минута. Ще се отддам на натюрморти май, макар че Любата ме отказа и от тях.  Laughing

А това е от вчера, докато снимките от разходката отлежава, оползотворихме клончето глог, преди да е окапало :

M.

# 652
Агент,видях още тогава и ми свърши работа,благодаря ти Hug
Цецето,много ме зарадваха снимките ти от нашия парк,със срам си признах,че при езерото не съм ходила от месеци,а то такава красота е изрисувала есента там!! Вече знаеш и ще се обаждаш като идвате насам Peace
Светле....просто...!!!

Феичката къде изчезна? Да не говорим за Алегрина,Лоис и доста други момичета?

# 653
От няколко дни болести и пътешествия, та чак сега успявам да погледна какви есенни красоти има сътворени от вас! Hug Heart Eyes Hug
Прекрасни снимки - отивам да гледам където трябва, че имам страшно много за наваксване, а и да се отчета с първия и още един кадър от последното пътуване

DSC_1119-2 by alexia ( Asinka), on Flickr

DSC_1154 by alexia ( Asinka), on Flickr

и в есенната еуфория Wink

Autumn in Dusseldorf by alexia ( Asinka), on Flickr

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 13:50 от Asinka

# 654
Здравейте, искам да поискам мнението Ви по един казус. Предлагат ми се следните снимки като обработени. За мен като непрофесионално лице това не са кадри с добра обработка. Авторката не желае да ми даде оригинала. Така ли практикувате и вие?
Моля за коментар по повод обработката:

Ето и една необработен за да видите разликата:

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 21:49 от Елена.

# 655
  • София
 Елена. , аз бих помолила авторката на снимките да направи друга обработка на тези кадри, по-скоро може да поискаш минимална обработка и по-естествени цветове.И аз не давам необработени кадри, но обработвам само в един стил и ако някой е дошъл да го снимам , значи е харесал моите снимки и аз няма да го изненадам с нещо различно.Експериментирам  само с моите си деца.
Една Калина, която харесвам, и в духа на горното -  не бих дала такава снимка на клиент:

в края на лятото by Eli Mishe, on Flickr

# 656
А щом не е гаранционен - ЗЕНТЕКС в младост е твоя сервиз. Той поне човека разбира наистина от стъкла и камери.

Rhyan,  знаех си, че на теб мога да разчитам Hug Балгодаря! (и на Нинка и Katy)
Нинка аз и тук да ти кажа - ми ти разби със селфове просто! Много се радвам на кадрите ти Simple Smile
Espa, много си мила. Из искам да ми го почитят и проверят за някакви пропуснати от мен дефекти, че искам да го продам евентуално (ама то аз от много време искам, пък не съм пуснала обява още). Един вид профилактика да му направя Simple Smile

Елена, всеки автор има свое виждане за обработката на снимките и респективно авторски стил. Обикновено хората знаят какво да очакват избирайки конкретен автор. Не мисля, че някой автор предоставя необработени кадри. Снимките от благотворителните сесии ли са?

# 657
Елена, ако това е виждането на автора, не виждам какво би могла да направиш. Оригинали няма да ти даде, предполагам, аз не бих дала. Разбирам те до толкова, че аз такива обработки не харесвам дори да експериментирам с тях, защото не виждам нищо естествено, а децата са преди всичко естествени. Това не са нито снимки за спомен нито за семейния албум. Виждам голямо залитане по този стил, хората ми приличат като от концлагер, съжалявам, че трябва да го напиша, но така мисля. След като си избрала този фотограф да те снима, трябвало е подробно да разгледаш какво предлага. Ако той по принцип експериментира в различни обработки, винаги рискуваш да има изненади.
Защо не помолиш за някаква лека обработка, спор няма, имаш право да поискаш такава, след като сигурно и на вас ви е трудно да се познаете на тези снимки.

# 658
Извинявам се много, че се намесвам в темата, но видях снимките, които Елена. е публикувала.

И да попитам - какво означава "аз необработени кадри няма да дам"? Едва ли клиент иска всичките да речем 100-200кадри, може да иска 5-6такива. И какво толкова смятате, че ще ги прави? Повечето хора се снимат за албум, който искат да си направят и да показват на приятели и роднини.
А когато разбирането му за снимката и съответно желанието му, коренно се различава от това на автора, какво се прави? В крайна сметка той си е платил за тези кадри и би трябвало да получи това, което желае.
Ако фотографа реши да прави хората на снимката като мумии и да слага текстури и др. подобни, които не се харесват на клиента, той трябва ли да е очарован от този факт? И да вика браво, само защото фотографа така решил? И не е ли в правото си да получи "нормален" кадър?

Предполагам, че няма да се отговори на поста ми и просто ще се пропусне. )

# 659
Мирама, веднага ще ти отговоря защо аз НЕ давам необработени кадри - защото когато 1 път дадох, бяха обработени по подобен начин и разпространени като снимки правени от мен, да ама не! Аз не снимам по този начин и не "виждам" децата така. Смятам, че клиент, който отива и си плаща си е направил труда да разгледа и да се информира кой и как ще го снима. Ако някой иска като снимките на Муцуна или като н а Freesoul, няма как да дойде да го снимам аз, защото просто няма да получи това, което очаква.
Не виждам чак толкова голяма драма, Елена не се е снимам на сватбата си, нещата са поправими и при добро отношение на двете страни, сесията може да се преработи, а мен ако питате деректно да се снимам наново (няма да изпадам в подробности).

Общи условия

Активация на акаунт