Какъв е начинът? (политическа)

• 3 909
  • 83
  •   1
Отговори
# 75
..и България да стане  подредена европейска държава?...

Баси свръхтъпия въпрос. Манипулираш нещо. Добре, че се майтапиш.

Аз си я спомням твърде подредена преди 23 години, че и държава имаше, че и не беше излизала от континента.

Да се надяваме, че въпросът е - Кога "българите" ще престанат да са богомолки-хермафродити.

Интересно защо аз, а и други не си я спомняме такава???? Държава като слънце, обаче да не попадаш вечер в тъмните и улици! А те не бяха малко. Даже и главните улици понякога бяха тъмни-правеха икономия!  Ти на колко години си била през 1989г.?
През 1979г. се чудехме как е възможно аутобанът от границата с Холандия до Брюксел да бъде идеално осветен!
През 1987г. пък се чудехме как във Валенсия няма дори една тъмна улица! Именно през тези славни години ние строяхме светлото бъдеще, а капитализмът загниваше все повече и повече...

Да сложим внучката на Т.Живков за премиер, а внука му за президент? Какво ще кажеш? И тогава всичко ще се оправи, нали?

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 16:52 от vl

# 76
Какъв е начинът?
Начинът е промяна,но всеки да започне от себе си и после да се обединим и да се преборим заедно и с всичко сбъркано и около нас.
Но как да променим мисленето ,че благата не са даденост ,а резултат от усилия,труд,отговорност.
За себе си мога да кажа,че съм изпадала в изключително тежки ситуации,но това силно ме е мобилизирало да съм по-дейна и по-упорита.Случвало се е да съчетавам абсолютно уж несъвместими дейности например по едно и също време работех на щат в институт по биофизика към БАН,правех ревизии в  няколко магазина за хранителни стоки три нощи седмично (до към 2-3ч),давах частни уроци(в събота и неделя) и чистех един вход два пъти седмично.Инцидентно съм  се отзовавала към една женска организация за почистване.Примерно да измия прозорците или да почистя дома на някоя дама от организацията срещу заплащане.Запознах се с много хора,които забелязаха че умея повече и ми дадоха шанс.Направих всичко никога да не ги подведа или разочаровам.Късмет или не поколението ми закачи от всички възможни кризи на прехода.Но всеки подходи по различен начин.Много предпочитат да мизерстват ,вместо да припечелят па макар и с работа дето не им е на нивото на компетентност и не ''приляга '' на ''репутацията'' им.
Всички имаме проблеми,но как се борим с тях?Како сме научили?Как мислим?

Защо някои от нас си мислят че всичко им се полага ей така и всички сме длъжни да им го подсигурим?Вярвам ,че с написаното ще предизвикам доста негативни коментари.Тези дни попаднах на изключително злобни коментари породени от безпаричие и озлобление вероятно и отчаяние.Не правете така,отчаянието и злобата няма да ви помогнат!Само вие сами можете да си помогнете и после да  се обединим и да видим какво може да направим и за държавата.
Никой не знае какво ще му донесе утрешния ден,но когато си решен да се бориш има надежда според мен.

# 77
 mamamari, стискам ти ръката!

# 78
Никакъв.

Всъщност т.нар. "европейска цивилизация" е в състояние на начален разпад - и това се вижда със съвсем просто око, дори не е необходимо човек да прави кой знае какви наблюдения и анализи.

Та с две думи - закъснели сме; или може би сме подранили - докато ние се опитваме да се "цивилизоваме" и да създаваме "ред", горките западно-европейци тепърва ще се учат да живеят в хаос и в състояние на непрекъсната тревожност и неудовлетвореност  Twisted Evil

Интересно мнение, ако го подкрепиш и с материали по въпроса, ще съм ти благодарна. Simple Smile
По темата - иконмика, икономика, икономика и личен пример.

# 79
  • Sofia
Никакъв.

Всъщност т.нар. "европейска цивилизация" е в състояние на начален разпад - и това се вижда със съвсем просто око, дори не е необходимо човек да прави кой знае какви наблюдения и анализи.

Абсолютно съм съгласна.
Евроскептицизмът набира сила навсякъде в Европа.

http://play.novatv.bg/play/254947/
България през погледа на чужденците е много по-различна от нашата България...
Имаме толкова хубави неща, от които да се гордеем и които да ни направят щастливи.

А иначе, от политическа гледна точка, може би ще се оправим когато започнат да ни управляват хора с коефициент на интелигентност по-висок от този на маймуна от зоопарка.

# 80
Никакъв.

Абсолютно съм съгласна.
Евроскептицизмът набира сила навсякъде в Европа.

http://play.novatv.bg/play/254947/
България през погледа на чужденците е много по-различна от нашата България...
Имаме толкова хубави неща, от които да се гордеем и които да ни направят щастливи.

А иначе, от политическа гледна точка, може би ще се оправим когато започнат да ни управляват хора с коефициент на интелигентност по-висок от този на маймуна от зоопарка.

Не зная с какво можем да се гордеем в момента, но с мръсни улици, изтърбушени тротоари, занемарени и приличащи на сметища средновековни крепости определено не можем да се гордеем! Къде е политиката тук??? Може би това е политиката на крадците, които ни управляват и все ни разправят, че няма пари за чистота и навременни ремонти. А пари за задгранични командировки има! Не можем да излъжем чуждестранните туристи колко е хубава страната ни. Тези изброените неща се виждат от пръв поглед. Техните държави са чисти и подредени. Пък нека да има евроскептицизъм. Всъщност какъв е смисълът от това понятие? Какво ни казва?
И защо трябва да гледаме това глупаво клипче? Какво ново ни казва? Може и да послужи за баламосване на тези чужденци, които не са идвали тук. Но ние какво точно ще научим от него?
Но това, че европейската цивилизация е в състояние на разпад трябва да ни успокои и така да забравим за кочината, в която се намираме! Какво стратегия само! Може би е научена в АОНСО. Преди 2г. пък трябваше да умрем от радост, че генералният секретар на ЮНЕСКО е наш човек! И то какъв кадър-направо безценен!

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 12:52 от vl

# 81
Много изчерпана откъм начини тема.
И досадна , откъм причини

И моля ви, дълговите кризи на някои страни в момента не са признак на западане на Запада  Grinning
Западът има фундаментални предимства, така юе е рано за ориенталско злорадство

# 82
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Единственият начин според мен е, да се инвестира супер много в младите хора, в децата и младежите - образованието да се оправи, спортните бази и отношението към младия човек като цяло, независимо от какъв етнос, раса и проч... ама всичко, просто те да станат основен приоритет на тази държава ....едва тогава, след 30 години, може би държавата ще има един по- добър климат ...

# 83
Много изчерпана откъм начини тема.
И досадна , откъм причини

И моля ви, дълговите кризи на някои страни в момента не са признак на западане на Запада  Grinning
Западът има фундаментални предимства, така юе е рано за ориенталско злорадство

Много добри разсъждения в темата, 10 c's. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт