Януари 2007

• 36 035
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
    Klemy,Анджи,благодаря!   bouquet

Ще му обяснявам на Алекс за временността на положението,дано ме разбере.... Rolling Eyes
     Като се поставям на неговото място ,си мисля,че сигурно е гадно всяка вечер да заспиваш до мама,която ти е обърнала гръб,защото кърми заспиващата сестричка.
   И колко са много други подобни ситуации.....

Това за разделянето по полов признак също много прилича на истина..... Thinking  Simple Smile

# 196
Привет и от мен... днес съм ни жива, ни умряла... Тези дни ми предстои голяма промяна в личен план и направо съм в шок. (Минавам в редиците на самотните майки) Цял ден си блъскам главата и се чудя как да подготвя Дара за промяната, която предстои. 100% съм сигурна, че първо трябва да се успокоя преди да говоря с детето, но си нямам и идея какво ще и кажа...

# 197
  • София
Привет и от мен... днес съм ни жива, ни умряла... Тези дни ми предстои голяма промяна в личен план и направо съм в шок. (Минавам в редиците на самотните майки) Цял ден си блъскам главата и се чудя как да подготвя Дара за промяната, която предстои. 100% съм сигурна, че първо трябва да се успокоя преди да говоря с детето, но си нямам и идея какво ще и кажа...

Да, бе!!!  Shocked Не и ти!...

Психолозите съветват откровен и спокоен разговор с детето, НО аз лично предпочетох бавно и постепенно осъзнаване с ежедневно присъствие на бащата, като през това време за детето да стане ясно, че за него нищо не се променя - мама и тати го обичат и то е номер 1 за тях. После небрежно, без да се фокусираме поднесохме факта, че тати живее на друго място... Успех, мила, ако е необратимо...  Hug

# 198
  • София
Светлееееее,  Rolling Eyes Sad  Голямо гуш от мен.

От позицията на дете, с което не са водени такива разговори, защото уж е било малко и не разбирало (да бе, да!), мога само едно да те посъветвам - бъди максимално искрена с Дара. Разкажи й всичко така, както го чувстваш. Не я лъжи за каквото и да е, защото ще го усети. Увери я, че тя не е причината и после я увери за всички други неща, които са поети като бъдеща отговорност от баща й. И най-вече говори с нея като с възрастен, но с достъпни за възрастта и уменията й думи. Вече са големи, разбират.

И... горе главата! Насреща сме. Виртуално, реално...

ПП - понеже с Ива сме писали заедно да допълня, че моите спомени са именно от възрастта на нашите деца сега. Помня много неща и сега от позицията на времето смятам, че за мен щеше да е по-добре, ако мама и татко бяха поговорили откровено с мен. Това нямаше да промени тежестта на ситуацията, но поне нямаше да съм толкова объркана. Но - както всички знаем - едно време "развод" беше мръсна дума и аз голям скандал отнесох, когато се похвалих. Де да знам, че не трябвало да се казва...

# 199
Оф, бе, Светле  Sad
 Hug Hug Hug

# 200
  • София
... бъди максимално искрена с Дара. Разкажи й всичко така, както го чувстваш....

Не бих се съгласила (гуш, Нимско), защото обикновено това включва негативни емоции от другия родител!  Tired

# 201
  • София
Не съм професионалист, не разбирам. Просто искам да кажа да не лъжат Дара (което не означава, че някои неща не трябва да й се спестят). Защото децата усещат, когато ги лъжем.

# 202
  • София
Не съм професионалист, не разбирам. Просто искам да кажа да не лъжат Дара (което не означава, че някои неща не трябва да й се спестят). Защото децата усещат, когато ги лъжем.

Да, съгласна! Но не бива да се предава отрицателната емоция на детето, това визирам (защото то несъзнателно ще вземе страна....).  Peace

# 203
   Не твърдя ,че трябва.....
   Иска ми се да знам,защо е лошо детето да вземе страна?Особено на майката,с която остава?.... newsm78

Светле.....Стана ми тъжно....Господ да ти дава сили!  Praynig Hug

# 204
Надявам се, Светле, че независимо, че с Дара оставате двете сами, татко й ще продължи да й бъде татко  Rolling Eyes
И все пак, има ли начин да не се разделяте или нещата вече са крайни?

# 205
  • София
   Не твърдя ,че трябва.....
   Иска ми се да знам,защо е лошо детето да вземе страна?Особено на майката,с която остава?.... newsm78

....

Защото не е редно нашите емоции срещу бащата да бъдат посадени в невинната детска душа. Още повече, и отсрещната страна има негативни нагласи, какво би станало, ако ги сподели по същия почин?! Никое дете не заслужава такъв ад, вярвам в това! Wink

# 206
Благодаря за съветите! Баща и си остава нейният татко. Ще продължи да помага и да се грижи за Дара. Срещите с него ще бъдат когато пожелае и има време. Страхувам се, че докато говорим с нея ще рева като съдрана и това ще я хвърли в ужас... Уф, че гадост и на нашите не съм казала още - пътуват днес и се притеснявам да не им стане нещо...

# 207
  • София
... Страхувам се, че докато говорим с нея ще рева като съдрана и това ще я хвърли в ужас...

Това не било правилно, но Анджи да поясни...  Hug

# 208
Уф, че гадост и на нашите не съм казала още - пътуват днес и се притеснявам да не им стане нещо...

То, на родителите си май ни е по-трудно да кажем, отколкото на децата.

Но наистина, добре би било да си спокойна като говориш с Дара.
Всъщност, Светле, проведете разговора с Дара двамата с татко й. Бъдете тримата заедно като и съобщавате това. Възможно ли е?

# 209
Светле едно голямо гуш от мен. Почвам да си мисля дали му няма нещо на Русенския въздух, че мъжете ги обзема такава лудост  Rolling Eyes
Важното е, че имаш Дара, че имаш родителите си и че имаш приятели. Животът е колело, сега страдаш, а утре ще се окаже, че всичко е било за добро.
Кураж мила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт