Януари 2007

• 35 917
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
 Joy

При нас е обратното. На темпото на Ники никой не може да издържи  Laughing
Затова Любака ми дойде като дар Божи  Grinning

# 436
Ели, бързо да оздравяваш. Използвай сега да си починеш и презаредиш батериите.  Hug

Галина, стискам палци! Сигурна съм, че ще одобрят Вики.  Hug

# 437
  Галина,стискам палци!
  И браво на Вики за успехите!  Hug

Ели,бързо да пребориш ангината!  Hug

Барби,искаш ли и моите две за да е по емоционално наситено партито?  Mr. Green  (Аз пък не съм сериозно.  Stop Hug )

# 438
  • Варна
Ох, Селма, много се надявам при вас поне нещата с ресурсното подпомагане (т.е. държавна помощ) да потръгнат. Много ме дразни факта, че сякаш повече ги вълнува да си оправят бумащината (включитено тези оценки на децата) вместо реално да помогнат. В края на краищата констатации, оценки и тем подобни ако не са последвани от работа със специалисти (и то качествена работа) не помагат никак и са безсмислени.
   Каза за Алекс,че е умно и паметливо дете,но е хиперактивно.Според нея именно хиперактивността при него е развила и аутични черти. Доколко е вярно това и дали има някакво значение,не знам....

Преди време бях взела книжка, в която бяха описани разликите между различните диагнози. Ще я потърся (мисля, че я дадох на позната да я прочете) - има описано по какво си приличат и по какво се различават. Не помня вече подробности  Embarassed. Ще я намеря и ще напиша точно.
По-скоро важното е, че ако има хиперактивност, е необходимо да се овладее чрез работа с психолог/специален педагог.

На нас логопеда, който ни "предложиха", се оказа, че ще работи само в училище, което е на 15-20 мин. от градината. Съответно ако решиш да ползваш тази услуга, трябва да си вземаш детето от градина, да го водиш до училището, да го изчакаш и после обратно да го върнеш в градината.
Така нито за детето е добре - откъсва се от ритъма в градината, нито за родителя ако работи (ако не работи, няма и да може да започне работа). Въобще цялата работа е едно отбиване на номера.
Слава богу ние си намерихме логопед, който Вики много хареса.

Лила, много ще съм ти благодарна да споделиш.  Hug
Ели, бързо оздравяване!

# 439
   Вики,и при нас работата с логопеда е същата.
   Просто не виждам,как да взимам Алекс от градината и да го връщам посредата на деня и да търпя всички последствия от това.....
    Те в логопедичния център сякаш нямат представа с какви деца си имат работа.  ooooh!

# 440
     Вижте на какво интересно и съдържателно изказване попаднах днес:

Един от проблемите, който може да възникне при опита ни да накараме децата да правят това, което искаме е, че това може да се окаже в разрез с други, по-амбициозни планове, които имаме за тях.

И не ми излиза от главата....

От тук е,ако се интересувате.  Peace

# 441
Здравейте дами  Hug
И аз съм ограничена в работата откъм Фейсбук, та надничам през телефона, когао мога. Само милото как ще се зарадва на сметката ... Mr. Green
Вики_76, Веско го водя на зъболекар и сега отново сме. Най-важното е зъболекаря да предразположи детето, за да му се довери. Иначе аз сядам на стола и той в мен. По-добре да е навреме, а не когато почне да го боли. Аз така изпуснах лятото едно зъбче и сега тръгна с малко недоверие, спомняйки си болката. В събота не искаше особено много да си отвори устата, но капитулира пред коментара на зъболекарката, че "Който не дава да му правят зъбчетата, няма да получи количка"  Mr. Green Това е другото, коетое характерно за нашата зъболекрака, че му прави маки подаръчета. Така че по-добре на време детето да иде, отколкото след това да свързва със спомена за болката  Peace

# 442
  • София
Вики, и при нас е горе-долу както го е описала Манана. Аз сядам на стола и Мая в мен. Работата е не повече от 5-10 минути. Едно зъбче го правят на три пъти - два пъти слагат лекарство (арсен) и на третия слагат пломбата. Зъболекарката бонбони не дава, а плаши Мая, че ако плаче ще дойде началника и ще изгони мама Simple Smile Това е в Юниор дент. Тук говоря за задни зъби. Мая има кариеси и на 4-те горни предни, но тях не ги пломбират (защото те най-скоро ще се сменят), а ги мажат периодично с нещо, което съдържа йод, и стоят черни. Задните се пломбират, т.к. се сменят чак към 8-9 годишна възраст и е възможно разваления млечен да засегне и следващите постоянни. Така ми обясни зъболекарката. Иначе аз водя Мая на профилактични прегледи на всеки 3 месеца. Това е заради предните зъби най-вече, да ги наблюдават.

Ако се сещаш нещо, питай.

# 443
Селма, благодаря за линка.  Hug Книгата изглежда много интересна.

# 444
  • Варна
Много ви благодаря за споделеното.  Hug
Мен най-много ме притеснява първия досег на борчето, което дълбае зъбчето - как ще реагира на болката (чувала съм за много фрапиращ случай и може би затова съм така притеснена).
Подготвяме го, говорим му, но ... май е много важно и аз да съм спокойна и непритеснена, за да е спокоен и Вики и да мине добре всичко. При него кариесите са на долните 5-ти зъбки.

# 445
Вики в случай, че са само кариеси и не е стигнало по-надълбоко в зъбчето, то по презумпция не би трябвало да усети болка. Нашата зъболекарка обясняваше на Веско, че с това ще погали зъбчето, даде му първо на пръстчето внимателно и странично а види как гъделичка. Наистина е много важно и ти да си спокойна. Аз допълнително му казвах, че зъболекарката ще изгони Чук и Пук и че пак ще може да яде по-малко бонбони и т.н. Мисля, че ти най-добре усещаш кой подхо ще е добър за Вики. Преди това, ако трябва райзговарай и със зъболекаката ви и обясни теб какво те притеснява.
Добро утро на всички Hug

# 446
  • Варна
Запазих час (имаше чак за края на другата седмица) - обясних какво ме притеснява, поговорихме със зъболекарката.
Благодаря много за споделеното - помогна ми много да преодолея притеснението ми за процедурата (и четейки коментарите ви на таткото и той се убеди, че трябва да се направят зъбките без да се отлага).  Hug

# 447
  • София, Лагера
Я кажете за срещата в четвъртък, кои сме, за да знам къде да запазвам!

# 448
  • София
Честит празник на всички, които имат именици в семействата си! Весел празник!   bouquet Simple Smile

# 449
Честит имен ден на празнуващите днес! Бъдете живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт