Януари 2007

• 35 885
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София, Лагера
Идем  Party

# 541
  • София
Лилитооо, не знам за доматите, ама или им добави ракия, или спагети. Може и двете!  Laughing 

Селма, аз за утре съм под въпрос, по-скоро няма да дойдем, нещо не мога да се организирам добре. А и Симона все още леко подкашля, снощи даже не беше леко  Confused  Не е болна, пак от нейните си истории е, ама да я видим довечера как ще е.

Момичета, стиснете по един палец да се закрепи здрава до другия петък, че имаме планове да й правим тест за алергия. Всеки път го отлагаме, все нещо изниква, много се надявам сега да успеем, но трябва да е перфектно добре.  Praynig

# 542
  Ждем  

# 543
  Ним,стискам палци!  Hug

# 544
  • София
Селма Hugидвам утре,но съм с Рая,ние сме си двете като скачени съдове Heart Eyes
Ним може ли, като ти остане време да пишеш подробности за тези тестове за алергия,може и на лични Praynig

# 545
  • София, Лагера
Барби, много се радвам, че ще те видя!  Hug

Ним, стискам  Praynig

# 546
  • София
Ним може ли, като ти остане време да пишеш подробности за тези тестове за алергия,може и на лични Praynig

Ще пиша непременно, само да го направим.  Praynig  Аз лично за себе си не виждам особен смисъл, ние каквото сме могли, сме ограничили. И да излезе алергия към полени, към домашен прах или мляко, не виждам какво повече можем да направим. Но Симо много държи да направим теста, така че ще се пробваме. Ние всъщност се пробваме от миналата зима и все нещо има - или е пила противоалергичен сироп, или е пила урбазон в последните 8 седмици, или е грипна епидемия и не става, или е пролет, когато вече не е подходящо... Дано сега успеем!  Praynig

# 547
Ним успех  Hug
Ние не можахме да тестваме Веско, защото категорично отказал да го дерат с иглата по ръката. Бяха го завели Боби и майка ми и детето беше изпаднало в истерия от вида на иглата за тестуване. На мен все не ми остава време от работа  Rolling Eyes Embarassed Увещавахме се дълго, засега е забравил - дано да успееме да стигнем до тест, че като се сетя как се измъчи пролетта и лятото ...
Относно спането - и двамата се будят поне по веднъж през нощта, за да ходят до тоалетна. Подледно Цветан го усетих, когато си лягаше обратно в леглото,батко му обаче все още държи да ме събуди, да отида с него, след това да го сложа в леглото и завия. Явно малките наистина са по-оправни  Wink
Друго, което ми прави впечатление е, че Веско започна да се страхува, или си измисля страхове - щял да дойде вълка, или някой лош човек и разни други такива. При вас има ли го този момент и как се справяте с детските страхове?

# 548
  • София
Манана, Симона имаше такъв период на страх от баба Меца, защото ги плашеха в яслата.  ooooh!  Нищо не помогна тогава, обяснявахме, че баба Меца е бабата на мечо Пух, ходихме на зоологическа градина да гледаме "страшните" вълк и мечки и се оказа, че вълкът е по-малък от дворното ни куче. И пак Симона не беше съвсем убедена. Накрая говорихме умолително-остро със сестрата в яслата да не плашат децата така. Tired

Към днешна дата сме го надживяли този страх, но не беше никак лесно. Мисля, че децата вече са големи и фокусът може да не е насочен към "виж колко не-страшен е вълкът", а обратното - "да, той е страшен, но мама и татко (баба, каките в нашия случай, дядо, госпожата в градината и т.н.) са винаги до децата, за да ги пазят.  Peace

# 549
Manana, Ники доста дълго време имаше страхове, а дори не беше плашен. При по-чувствителните деца е така, фантазията им измисля какво ли не.
Често те трансформират нашите страхове в свои, усещат ни.
Справянето е според детето, на всяко различно нещо му въздейства. Някои предпочита те да влязат в ролята на герой и да преборят чудовището, други искат близък да им помогне и да е героя, който ги пази.
Кога се провявяват на Веско страховете?

# 550
  • София, Лагера
Манана, Пресиян няма страхове, но съм чела нещо по въпроса (сега не помня, де  Blush). Ще си намеря книжката и ще пиша.
Ман, оправи си лентичката, че показва разни странни дати  Wink Peace

# 551
Ха-ха Ноем, явно ми се ще макия дзвер да ена толкова  Mr. Green Все се чудех на мама Саша едно време как може да нарича сладкото, малко Миме - дзвер, е сега вече я разбирам  Mr. Green
Анджи основно страховете са вечер, преди лягане. Понякога през нощта идва в нашата стая и казва, че бил сънувал нещо страшно. Принципно той е с дост развито въображение, дори госпожите в детската потвърждават, че има дар слово и въображение. Сигурна съм, че там никой не ги е плашил, у дома също категорично съм забранила да се опитва някой да ги плаши, дори напротив и баща ми и майка ми и ние обясняваме, че няма нищо страшно, че в къите животните не може да влязат, че те незакачат никога човек, който не ги закача тях и т.н. Просто се чудя дали е зов за внимание от негова страна или са типичните детски страхове  Rolling Eyes

# 552
Ман, и двете са възможни.
При нашия Ники продължиха до късна възраст, някъде до втори клас  Rolling Eyes
Даже и сега подозирам, че понякога го е страх, но вече не си казва  Laughing

# 553
   Алекс досега не ми е говорил за някакви страхове.
   В градината веднъж посочи една от лелките и я нарече баба Гая (баба Яга тоест).Или тя се е опитвала да го изплаши,а той е приел,че му се представя ,или..... newsm78 не знам,защо я нарече така  (да уточня,визуална прилика няма  Mr. Green ).

Но не мога и да твърдя,че няма страхове....Просто не смея....Много ми е загадъчен този моя юнак.  Thinking

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 14:52 от Селма

# 554
     Днес си купих сладкарски шприц,обаче на 10 еклер ми се счупи.   Crazy Пореден китайски боклук  #Cussing out
    Извинявайте,че ви занимавам... Rolling Eyes

Сту,Ая ще идва ли утре?  Blush Да подготвя Алекс психически.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт