Отговори
# 555
Привет и от нас,

Иве, браво на момчето, герой е той  Hug

Ние бяхме на детски рожден ден с каката, отрази ми се много добре да поизлезна от къщи, че нещо бях яхнала метлата от вчера smile3511

За обличането - Калина ходи много леко облечена, такава е от малка, вечно й е топло. В ДГ също им е много топло и ходи с тънки блузки, пуловери почти нямаме в гардероба. Сега малката пак гледам да не я обличам много, макар че бабите непрекъснато ми правят забележки, но не ги отразявам особено. Whistling

Сега на РД имаше едно момиченце, беше облечено с блузка, сукман и отгоре един вълнен пуловер, е направо кипна това дете, бабата която го беше довела чак накрая се сети  че може да му е топло.    ooooh!

Аз самата бях много зиморничава, но след бременностите нещо ми стана и сега не мога да вирея много на топло. Crazy

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 18:57 от Kimbarly

# 556
Да се оплача. Бяхме в един детски център (то е само един в града де   ), аз , Явор , мм и Тея и се забавлявахме )) Имаше и една момиченце на 2,5-3г. Голяма сладуранка, както и 2 момичета. Както си играхме с един конструктор момиченцето се пресегна и със всичка сила ощипа Тея. Съответно Тея нададе вик и заплака. Момичето / аниматорката/ започва да и обяснява, че не трябва така и т.н. и пита малката - защо я удари - "защото искам да плаче"   И съответно аниматорката пак обяснява, че не е правилно, че детето го боли и пита "нали няма да париш повече така", малката нищо не каза. Продължаваме да си играем, аз плетно до нея през цялото време, както и мм, аниматорката гледа да я държи далеч от Тея, занимава я. В един момент както беше на 2 метра от нас, направи една крачка, пресегна се и я удари с все сила през главата с юмрук. дори не можах да реагирам   Толкова самодоволно изглеждаше това дете... Разбира се излязох на вън да я успокоя, аниматорките извикаха майката и детето си тръгна, Като успокоих Тея влязохме пак и докато се обличахме и обувахме си говорехме с момичетата и те споделиха, че това не е първия случай с това дете. Имало е подобни изблици и преди, уж майката била говорила с нея, нямало да прави повече така.

И стоим и си мислим с ММ както може да провокира едно дете да се наслаждава на чуждата болка? Насилие в семейството, нещо, което е видяла по телевизията? Не мога да приема, че това е период категорично, това дете беше доволно от това, което постигна.

Вие какво мислите?

п.с. Смених си ник-а дано ви допадне 

Мама Ива, радвам се че сте добре и аз ви мислих вчера Simple Smile

# 557
  • Пловдив
Да се оплача. Бяхме в един детски център (то е само един в града де   ), аз , Явор , мм и Тея и се забавлявахме )) Имаше и една момиченце на 2,5-3г. Голяма сладуранка, както и 2 момичета. Както си играхме с един конструктор момиченцето се пресегна и със всичка сила ощипа Тея. Съответно Тея нададе вик и заплака. Момичето / аниматорката/ започва да и обяснява, че не трябва така и т.н. и пита малката - защо я удари - "защото искам да плаче"   И съответно аниматорката пак обяснява, че не е правилно, че детето го боли и пита "нали няма да париш повече така", малката нищо не каза. Продължаваме да си играем, аз плетно до нея през цялото време, както и мм, аниматорката гледа да я държи далеч от Тея, занимава я. В един момент както беше на 2 метра от нас, направи една крачка, пресегна се и я удари с все сила през главата с юмрук. дори не можах да реагирам   Толкова самодоволно изглеждаше това дете... Разбира се излязох на вън да я успокоя, аниматорките извикаха майката и детето си тръгна, Като успокоих Тея влязохме пак и докато се обличахме и обувахме си говорехме с момичетата и те споделиха, че това не е първия случай с това дете. Имало е подобни изблици и преди, уж майката била говорила с нея, нямало да прави повече така.

И стоим и си мислим с ММ както може да провокира едно дете да се наслаждава на чуждата болка? Насилие в семейството, нещо, което е видяла по телевизията? Не мога да приема, че това е период категорично, това дете беше доволно от това, което постигна.

Вие какво мислите?

п.с. Смених си ник-а дано ви допадне  

Мама Ива, радвам се че сте добре и аз ви мислих вчера Simple Smile

Ужасно е това , но за съжаление май има доста такива деца. Аз също не вярвам, че това е период. Според мен това се дължи на насилие от страна на родителите, постоянно крещене след детето, унижаване и др. от сорта. Деца, които растат в такава среда таят много агресия в себе си .
Бях писала преди за това, но имам позната, която много се кара на децата си, постоянно вика след тях, за щяло и не щяло, абе ужас. Сега като бяхме на Влас, я чух да вика на плажа на дъщеричката си, която е на 4г, така й крещеше, целия плаж се обърна да види какво става  Crazy Мъжа й е същия. Чувала съм да казват на сина им "ти малоумник ли си, какъв си". Сина им сега е на 14 г и е много агресивен, постоянно се чуди с кой да се сбие, въври по улицата и вика "сега ще потруша тази кола, сега ще набия този циганин" и разни такива. Имат куче, на което сина говори (по скоро вика) така, както баща му говори с него т.е постоянно му крещи. Та до това води неуважението към детето.

Ник-а ти е супер  Hug

# 558
и пита малката - защо я удари - "защото искам да плаче"   И съответно аниматорката пак обяснява, че не е правилно, че детето го боли и пита "нали няма да париш повече така", малката нищо не каза.
И стоим и си мислим с ММ както може да провокира едно дете да се наслаждава на чуждата болка?
Темата е мн.дълга и сложна. Моето мнение - мисля, че е прибързано да се направи връзка м/у насилие в семейството и подобна агресия. Мисля, че децата имат вродена агресия, която започвайки да общуват с околните се научават (или не) да контролират. Това е природен инстинкт за надмощие в стадото. Тук е ролята на родителя - да покаже на детето си как да се справи с инстикта и да надделее "нормата". Тук е и честата грешка, която съм виждала по градинките. В отговор на насилието майката ошамарва своя пакостник, за да му покаже, че така не бива. Е, странно какво да разбере детето от подобен "урок". И ако си мислите, че си портивореча ще кажа, че и децата на най-кротките родители минават през подобен период. Мога да дам примери от мои преживявания, но няма да разводнявам. Много е неприятно, а и сложно. Тепърва с прохождането ще се сблъскате с детската агресия. И най-малките се скубят, блъскат, удрят и т.н. Освен това към 3г. възраст се минава през фаза "мразя те" и агресия към най-близките от семейството. Изобщо, възпитанието на детето не е това, което очакваш на теория  Tired
Бебешондел, много съжелявам за преживяното. Осъзнавам колко е неприятно. Била съм и от двете страни - удряли са безпричинно детето ми, но и то е правило същото. В първата ситуация се гневиш и се питаш (както вие с мъжа ти) какво не му е наред на това откачено гадинче! И показател за какви отклонения е тази "наслада". Но като влезеш в другата роля се хващаш за главата от безизходица. Как да обясниш на едно 2г. да не бие другите  newsm78 В агресивния период на дъщеря ми сменях площадките за разходка мн.често. Започнехме ли да посещаваме едно и също място често, тя го припознаваше като свое и раздаваше шамари. Другото е да стоиш неотлъчно, а не да си пиеш кафенцето. Така детето не смее да удря, знае, че го наблюдават.
Във вашия случай майката е прехвърлила отговорнастта на какичките, а ефект от това няма. Автроитет е само родителя.

# 559
олелее ужас направо е тази история,но и на нас ни се е случвало
седи си Йо с още 2 каки /на по 1,5;2г/ и както си седят и си играят нещо едното момиченце се приближи към Йо и го шамароса яката по бузата,той естествено така се разрева,до сега никой не го  е бил и се чудеше какво става милия.Майката се опита да обасни на момиченцето,че не бива така и т.н. и каза че в последно време шамари всички деца  #Crazy
след малко пак се заиграха Йо и момиченцетоо и тя се беше засилила пак към него с агресия ,но този път успях да го дръпна бързо бързо,сега като я видиме въобще не му позволявам да се върти около нея,а са деца на мои позннати и ми с иска Йо да общува с деца вече все повече ,но ако все ще има бой не знам

от поста на ДОБРА разбирам,че когато детето се почувства в свои води и на позната територия -започва ад се държи точно като животно/брани си територията/  и честата смяна на парк и място е добра идея ,но при нас има само един парк и няма къде да се *избяга* ,как ще се справя не знам .,но съм сигурна  че и Йо ще раздава юмруци скоро

# 560
Това е период на израстване на детето-нарича се негативизъм. От една страна той създава човека. Просто обяснено - ако едно дете винаги прави това "което трябва" и не се противопоставя на общо приетите правила и норми на общуване, съгласява се с всичко, държи се прилично, то не може да се изгради като нормална личност. Представете си човек който винаги е съгласен с мнението на околните или дете, което като робот изпълнява команди. При всяко психично здраво дете се наблюдава малко или много този период, едни родители го усещат много, други малко. Разбира се зависи и подхода на родителя. По темата много може да се говори, а с гугъл се намира доста информация:

http://dete-bg.com/?p=215

http://www.psiholog.souee.org/index.php?section=6

http://medical.bg/children/read243.html

и т.н.

Изобщо възпитанието е много сложна работа и не мисля, че има родител дал такова перфектно на детето си. Колкото и да се стараем след някоя друга година човек разбира грешките си, но е  късно. Порасналото дете е вече изградена личност, за която доста от постигнатото е повлияно от нас, родителите. Но да се кахърим за една грешка или друга няма смисъл според мен, освен да си вземем поука от нея евентуално при следващото ни дете. Когато човек се изправя пред решението да бъде родител не осъзнава, че нещата като ги мислим за едни, а в действителност се оказват различни!

# 561
Изобщо възпитанието е много сложна работа и не мисля, че има родител дал такова перфектно на детето си. Колкото и да се стараем след някоя друга година човек разбира грешките си, но е  късно. Порасналото дете е вече изградена личност, за която доста от постигнатото е повлияно от нас, родителите. Но да се кахърим за една грешка или друга няма смисъл според мен, освен да си вземем поука от нея евентуално при следващото ни дете. Когато човек се изправя пред решението да бъде родител не осъзнава, че нещата като ги мислим за едни, а в действителност се оказват различни!

smile3501 smile3501 smile3501

Мерси момичета  Hug Наистина вчера нямахме никакви проблеми с оченцто,така че мога да кажа вече със сигурност ,че всичко е минало успешно и да си отдъхна. Честно ако знаех ,че е толкова бързо и лесно нямаше да чакам толкова месеци и да го тормозя и детето.. ама е на всеки викаше , почакай може и да се оправи само ...

Hug и ствам ,че човека не ми дава и миг мира Wink

# 562
Здравейте момичета:)

Абсолютно съм съгласна със Светлето и Добра.Не мисля,че задължително има връзка между детското поведение и евентуално насилие в семейството...Познавам и двата случая-супер спокойни и неповишаващи тон родители с агресивно детенце,както и големи простаци,викащи и т.н. а детето слънчице.Може би е период като и тръшкането,но овладяването му от нас зависи.Наистина изглежда сложно и стряскащо.

Аз да си кажа не съм я оставяла досега да контактува с деца.Нямам им доверие.Като тръгне да й се радва някое казвам че е малка и да не я пипа:)А някой път даже я взимам на ръце ако е по упорито и се вре.Точно за да не би да му хрумне да я удари или нещо такова.

Иве,много се радвам че сте добре Hug

# 563
...И сега видях,че днес Валето на Светлето става на 11 месеца:)Да ти е жив и здрав порасналия малък мъж Hug

# 564
Била съм и от двете страни - удряли са безпричинно детето ми, но и то е правило същото. В първата ситуация се гневиш и се питаш (както вие с мъжа ти) какво не му е наред на това откачено гадинче! И показател за какви отклонения е тази "наслада". Но като влезеш в другата роля се хващаш за главата от безизходица. Как да обясниш на едно 2г. да не бие другите  newsm78 В агресивния период на дъщеря ми сменях площадките за разходка мн.често. Започнехме ли да посещаваме едно и също място често, тя го припознаваше като свое и раздаваше шамари. Другото е да стоиш неотлъчно, а не да си пиеш кафенцето. Така детето не смее да удря, знае, че го наблюдават.
Във вашия случай майката е прехвърлила отговорнастта на какичките, а ефект от това няма. Автроитет е само родителя.

Май май няма много смисъл да пиша, но все пак. И аз съм била от другата страна. И Явор е бутал децата и е хапал, но го е правил за да защити играчка. Това детенце нарочно и целенасочено искаше Тея да плаче, защо не се насочи към Явор? И той играеше с нас. Може би защото е по-едър от нея  Laughing Само едно ще добавя - имате късмет, че децата ви не могат да умрът от един шамар  Stop Защото всеки рев, води посиняване при нас, и ако я ударят прекалено силно, аз може и да не успея да я успокоя? И тогава какво? Сигурно майката ще ми каже че детето не е искало  Stop

# 565
Относно темата , Дая никога не е проявявала агресия към други деца, дори напротив, тя е потърпевшата.
 С едно момиченце бяха на една люлка, явно Дая е искала да се качи да се полюлее първа, обръщам се малката ми плаче, превила се на две, а онова момиченце я бъхти с юмруци в бъбреците.Отидох и успокоих нещата без да се карам!Не исках да се карам на чуждото дете в присъствието на каката.Казах само, че добрите деца не правят така.
След малко Дая отиде и раздели бонбонките , които имаше с агресорката  Grinning Питам я защо?Та нали до преди малко те биеше, а тя ми отговори, че не и се сърди и , че сигурно вече е станала добричка Simple Smile Такава ми е каката, когато и разказвам приказки с лош край, а те не са малко , тя винаги си измисля добър завършек.Не е свито дете, дори напротив, мога да кажа, че е лидер в групата.
Но и аз мисля, че агресията при децата е период, поне при повечето.С малко насочване и приказки от страна на родителите тези периоди минават.

# 566
  • Пловдив
.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 19:10 от ivka ♥ 007

# 567
Ех,Бебешонделче,мила HugТова наистина е страшното при вас.Дано никога вече не се случва подобно нещо!То какво да кажеш наистина и на детето,и на майката...Ще те разбере ли..Да си призная аз не знам дали бих издържала да бъда така спокойна в такава ситуация...Да не се случва,че да взема да подпукам и майка,и дете.Пък и ако знае че детето проявява агресия на този етап,защо го е оставила само с каките???Безхаберие си е това пак!

# 568
Това найстина е много неприятно..но аз лично имам позната която е психолог и синът и от малък тя му обеснява,говори страшно много с него кое е правилно и кое не е...а то няма да ви кажа какво е #Cussing out Twisted Evil толкова злобно дете е, че чак майкаму една се оправя с него,а са толкова спокойно и шеговито семейство..но детето си е такова.. особено от тази градина още по злобно стана там постоянно се бият... Rolling Eyes
..да споделя и аз от какво съм ш0кирана... Rolling Eyes Rolling Eyes #Crazy вчера стоя си в парка и моя син си бърбори в количкатаи по едно време вика "мммм мама ммм мама" и майката която стоеше до наща пейка се обръща към мен и ме пита на колко месеца е..аз и казах и тя не можа да повярва как едно дете на 10м може да каже мама!! и почна да ми обеснява за нейния син който е на почти 4г и не говори...знае само "мама,тата,баба,дядо,да, не и кола" направо забих  Tired и почна да ми обеснява да не съм мъчила детето си ала,,,бала....!!! аз я питах не се ли притеснява че не говори детето и тя ме попита "че за притеснение ли е,той е малъй още?"  Shocked Rolling Eyes ..незнам но аз ако бях щях да се притеснявам чесно казано... Confused

моя Гого пак е болен...... Cry с толкова ужасна кашлица и хрема е Cry но този път казах на педито ,че няма да вляза в болница..миналата седмица ни вкара с температура само и от там той хвана тези сополи....който се обърнаха и в кашлица вече  Sad вчера в спешното му изписаха "оспамох" да пий,...но тяказа че утре ще смени антибиотика като ни пегледа..понеж събота и неделя беше заета Twisted Evil вече се побърках тотално! това дете е само на антибиотици Sign Exclamation ..а така се дави постоянно има и някакви храчки ужасно е Sad Sad Sad

# 569
моя Гого пак е болен...... Cry с толкова ужасна кашлица и хрема е Cry но този път казах на педито ,че няма да вляза в болница..миналата седмица ни вкара с температура само и от там той хвана тези сополи....който се обърнаха и в кашлица вече  Sad вчера в спешното му изписаха "оспамох" да пий,...но тяказа че утре ще смени антибиотика като ни пегледа..понеж събота и неделя беше заета Twisted Evil вече се побърках тотално! това дете е само на антибиотици Sign Exclamation ..а така се дави постоянно има и някакви храчки ужасно е Sad Sad Sad

Нямам много опит с антибиотици, ама не се ли изписват, ако кашлицата е суха? newsm78При наличие на храчки не трябва ли да се пие нещо отхрачващо? Защо направо АБ?

Аз също смятам за стряскащо дете на 4 години да не говори.....И моята мишчица бърбори много и като казва мама, знае за кого говори, същото е и с ам, бати, тати и т.н.при това не съм я насилвала...

Общи условия

Активация на акаунт