Отговори
# 585
Мари и ние все едни недоизлекувани хреми влачим при каката. От доста време спи с отворена уста, а денем говори носово. Дори да няма видимо хрема пак е така. Педиатърката сама предложи консултация с УНГ, направо не повярвах. За Али много си пести направленията, само за Гошко не смее да отказва. Лятото като ми боледува в Русе и пуснах на своя глава гърлен и носен секрет. Излязоха положителни и двете посевки, но доктора, който викам там ме посъветва да не ги лекувам. Бактериите един вид пазели територия и ако ги ликвидирам с АБ ще дам поле за изява на нови. А нейните били от приемливите. Та така, отглеждаме си някаква менажерия в носоглътката  Crazy
Гошко е роден дето се казва с АБ. В Токуда ги блъскат с АБ в кувьозите на общо основание. Моя, мисля е нямал нужда, той бързо се адаптира, но нали конвейера трябва да върви  #2gunfire Неонатолога, който го прегледа след изписването яко оплю АБ политиката в Токуда. Но въпреки, че ми боледува респираторно всеки месец до сега пу-пу-пу нито веднъж не съм дала АБ. Дори когато ми вдигна 39,5 минахме само с изопринозин и ежедневно на слушалки. Той всичко кара по-леко от кака си. Мисля, че нея сме я прецакали с поставянето на ваксините по календар и това винаги ще ми тежи на съвестта.
Калинче, в най-тежкия зъбоникнещ период също давах панадол. Вярно или грешно, но не можех да го гледам как се гърчи от болки. За щастие тези кризи минават като пробие зъбчето.

А mama_jelly е писала докато публикувам. Една позната ми каза, че лекува подобно обезводняване с пиене на глюкоза. По съвет на акушерка още в родилното. Купува си банки от аптеката и според възрастта и килограмите дава "Х" количество  и различен процент. Каза, че от всяко респираторно вдига детето за 3 дена на крака без други лекарства. Питайте вашия педиатър за това  Peace Дано бързо се оправите  Heart Eyes

# 586
Мари, нямамев дата. За сега ни викат на профилактични прегледи на 6 месеца, следващия е на 5.01 в НКБ. Докато не прави кризи, наддава на тегло, няма да я оперират. Започне ли да прави кризи и да задържа тегло трябва да отидем и ще насрочат дата.

Моите и двамата кашлят и са с червени гърла. Изписаха сума си хомеопатии /боаронски от личната/ а аз купих черна ряпа че ми писна  #Cussing out За 5ти път е с вирус Тея!

# 587
Това да се дава антибиотик,за най малкото нещо е голяма грешка,когато няма как да,но за всичко си е направо опасно,имам приятелка на която и даваха постоянно АБ и сега детето и при най малка нактинка не може да се оправи без атнибиотик.Ние сме 10 кг и 75 см.

# 588
Мама Жели, много ...много неприятно!Знам за прахчета против обезводняване.Каката ми преди две години изкара един рота вирус с повръщане , давах глюкоза от банката.
Бебеш, а има ли вариант операцията да се избегне, тоест може ли всичко да отшуми с израстването?
И аз днес ще направя сироп от черна ряпа.
Добра, браво на доктора, който те е посъветвал така, малко са такива!АБ наистина убиват и вредни и полезни бактерии, последните са нужни за организма.
За хремата започнах хомеопатия, дано има резултат Praynig

# 589
Бебеш, а има ли вариант операцията да се избегне, тоест може ли всичко да отшуми с израстването?

Не, няма вариант да се избегне, просто чакаме да се влоши и да я срежат. Tired

# 590
Здравейте, и аз да се пооплача малко та да ми олекне - малката е силно подсечена от 2 дни, док каза че са гъбички Sad Не мога да си обясня откъде се появи това чудо - както беше леко зачервено, изведнъж пламна за няколко часа. Изписаха ни Имазол паста и бани със смрадлика. Днес има видимо подобрение, макар че тези неща се лекуват продължително. Досега не сме имали никакви проблеми, никога не е била зачервена или нещо подобно, та сега си изкарах акъла. ooooh!

# 591
Ние май ще трябва да купуваме инхалатор и овлажнител за въздух. Споделете, тези които имате инхалатори - какви са и по колко сте ги купили и от къде? За какво да гледам като го избирам?

# 592
Аз си взех този
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8027&cat=132
Очаквах да е много шумен, но нивото на шум е средно, не плаши децата, и най-важното каката стои с маската.

# 593

Поли,и на Сиянка да е жива и здрава  bouquet

Благодаря ти ! Hug

Ние спим сега,след като нощес не мигнах.Нещо яко мрънкане беше,че и един рев към 2...Все не давам Панадол да не я тъпча излишно ама тия дни вечер май ще давам.Горните зъбки явно са аха да избиват,така ми се виждат като се хили...

И мен ме беше страх да давам, ама след като ми се събужда пищейки, когато е най-зле при пробиването на зъбче, взех да давам Нурофен. Така и тя се успокоява и успява да поспи. Иначе хем е крива, хем я боли... Rolling Eyes

Кога ще се наспим,момичетаааааа???Simple Smile

Аз се примирих, че ще е като започне първи клас... Joy Joy Joy

Иначе ние сме почти 10 килца и 73 см.А може и 74 да е вече,но сега като не беше добре не даде на неото да я измери:)

Хайде лек ден!Малко е мръчкаво,дано стане за разходка към обед.

Е-е-е, браво на Алекс, ние сме 8.700кг, 72 см. Ние излизихме вече 2 пъти днес, нямаше много желаещи майки да се разхождат, видях само още 2 луди като мен да бродят по ветровитите улици.... Crazy

# 594
Ние май ще трябва да купуваме инхалатор и овлажнител за въздух. Споделете, тези които имате инхалатори - какви са и по колко сте ги купили и от къде? За какво да гледам като го избирам?

Аз си взех този
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8027&cat=132
Очаквах да е много шумен, но нивото на шум е средно, не плаши децата, и най-важното каката стои с маската.

аз също купих такъв май месец и сме го ползвали 3 пъти до сега -добър е,Йо преди по стоеше под маската ,сега е по-голям и е по-трудно ,но го обръщаме на игра -инхалираме играчките подред  Mr. Green и е забавно, а пък и малчовците обичат такова бръмчене

# 595
Ние преди 20 дни бяхме 8900/77см..
Влизам набързо да попитам - давали ли сте вече печена/варена тиква? Ако да- как се отразява на стомахчето? Разхлабва ли много?

# 596
Много  Hug Hug Hug за всички болнички, да оздравяват бързо!

Кимбърли, и ние го имахме това веднъж, което се оказа гъбички. Ставали като не е идеално суха кожата, а дори и малко влажна и отгоре се сложи зехтина/бебешкото олио. Упорити са, да не кажа голяма дума, но май поне 10-ина дни се борихме с тях, най-много помогна българския SUDOCREM, иначе слагах и от тези, които пед-ката ми е предписала при подсичане - OXYPLASTIN и  MULTILIND. Ако питаш мен най-добрата профилактика е, честа смяна на памперса и миене само с водичка и хубаво изсушаване след това, също и  да стои по голо дупе от време на време, дано да ви мине бързо  Hug

mama_jelly, как сте вие? Честито ви прохождане!  Hug

Николета, милия бебок дано му мине бързичко  Hug Калина ти дава добър съвет да отидеш при специалист за имунната система.

Честити месечинки на бебе Сияна (poli.t) и бебе Калина (Mary_Angel)!!!  Simple Smile

second, тиква давам, но от купените пюренца и си захлабва здраво, повече и от сините сливи и ябълките!  Wink Затова обикновено я смесвам с оризова каша малко да "затегне"  Peace

Ние утре ще ходим на ДК и ще видя колко е станала, иначе от няколко дни имаме 2-ри зъб, горе вляво вторият, явно ще и растат безразборно  Joy

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 19:18 от Madame Z

# 597
За имунната система, на няколко места четох, е имуностимулантите не са полезни за имунната система.До 6годишна възраст тя не е развита и боледуването е здравословно за имунитета.Изключвам природните хранителни добавки.Дори доколкото разбирам препарати като Изопринозин, който давам на каката е забранен в много страни в ЕС.

# 598
Момичета, бях ви пуснала линк за една русенска майка с бебе на 6 месеца и син на 15 г. Живеят много, много бедно, няма какво да даде да яде на бебето милото го хранят с домати, понякога си лягат гладни! Предстои им евентуално влизане в общинско жилище, дано ги одобрят, в момента там където са разбрах, че няма ток даже. Събрали сме се досега няколко майки и ще събираме каквото можем, имат нужда от всичко- храна, памперси, дрехи... Ако има някоя от вас, която иска да помогне да ми пише. По едрите неща като количка, проходилка предполагам ще и намерим.

http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1026849306-Mayka_otglejda_ … 6_bez_pokriv.html

# 599
Гледах репораж за нея, дано им дадат наистина жилище  Tired

Общи условия

Активация на акаунт