Отговори
# 615
Кимбърли, аз използвам кремчето против подсичане на Веледа и нямам забележки. Преди съм опитвала Себа Мед и Мустела, но Веледата ми е фаворит.

# 616
Ето ме и мен,

след като в 10ч вдигна 39градуса Т ходихме при педи... зъби да 2 на брой се подават, но е и болен:( Имаме си свински грип , така да се каже ... кашлица, висока Т,хрема,  явно го боли всичко, защото цял ден реве и пъшка, отпаднал е  ... гадна работа. Педи ми изписа един куп лекарства начело с Вентолин, за АБ каза ако искам да изчакам, че сега ако съм го почнела щяло да бъде навятъра. Така и така имаме 3 пневмококови ваксини, така че вероятността да прерастне в пневмония е минимална. Разбира се винаги има риск, така че до края на седмицата ще ходим всеки ден на преглед да ни наблюдава. Хубавото е ,че засега яде малкия, е пюрето ми го отказа на обед ,но пък кърма не пропуска. Пие и вода, може би високата Т го мори и ожаднява. Лошото е ,че неможе да заспи като хората. Друсам го на ръце и като заспи се опитам да го оставя, а той веднага се събужда и голям рев му удря. За целия ден е спал 2 пъти по 10 мин и съответно и от това е кисел ужасно. Сега заспа в шезлонга, добре че не го върнах на братовчедка ми както исках, май ще ме спаси ... такива работи при нас. по думите на педи може да се оправим и за 4-5 дни, може и за 10 ...  но пък като му се отворят сега бронхите от Вентолина щяло да стане по-поносимо положението. Ох дано, че  съм смазана , а няма и 24 часа от както е зле ... Sad пу аман, все нещо има. А казват ,че като кърмиш, дрън дрън, ми аз се разбих от кърмене , а е все нещо настинал , хремах, болен ... батко му дето го кърмих няма и 3 месеца до 3 годинки не се е разболявал сериозно, а този кекчо ... миличкия ...  Sad

Кимбърли, много лошо с това подсичане... и то по никое време. Хем студено хем подсечени. Ужас значи. Бързо да се оправяте. Смрадликата върши чудеса, лошото е ,че след това трябва пак да и лепнеш гадния памперс и затова нещата ще се оправят ама по-бавничко Hug ...
mama_jelly искрено се радвам ,че сте по-добре. Явно си корава мама след като си издържала на всичко това ,браво. Бързо да се оправяте и да не се повтаря повече. Забравих да ви честитя прохождането, да се оправя човечето и да започва да ходи и вършее из къщи  Hug

Ангия, не се тревожи, нормално е да не ти се дават. Аз дрехите на Ники също си ги кътах и пазих много старателно. На тавана имам чували от него. Всичко пазех за второто, въпреки че се надявах на момиче. Обаче сега като се роди Алекс извадих доста дрешки, ама повечето от седенето бяха пожълтяли, въпреки че бяха вакумирани, другите пък не ми харесаха... та от старите дрехи на батко му обличам единици. Сега нищо не пазя, давам ги на жената на братовчед ми, че те чакат всеки момент бебе. НО пък ще е момиче, но изобщо няма сили пак да прибирам и да пазя. Ако някой ден ще имаме трето дете ще го мислим... има много хора около нас с деца , все някой ще ни дава... пък нали все се надяваме някой ден да се оправим в тази пуста държава  Wink

Мек пъзел и ние имаме, от Джъмбо един с мечо пух, ама аз преди 2-3 години го купих на промоция за 5 лв Simple SmileSimple SmileSimple Smile След като Жозефа спомена за тяхния и аз извадих нашия ама без успех. Първо ,че е малък 70/120см някъде, второ, че Алекс както го наредих , така започна да дърпа пърчетата и да ги лапа, за нула време го развали, та го прибрах. За прецакване ако играе с него не е прецакване, за цена бих казала ,че по мои наблюдения в Джъмбо е сравнително най-евтино, така че явно цената е такава Simple Smile

Ох Калинче и на теб не ти е лесно. Аз ако и  нощно време съм сама ще откача. А и днес разбрах какво е да държиш бебе постояно на ръце и да не може нищо да свършиш макар че спи.

Бебешондел ,сега вече разбах какво имаш предвид. Ами значи трябва да се молим всички да задържи така положението и да не се налага скоро да се оперира.  Praynig

# 617
  • София
Josepha , Galafarm е кремчето, но може  в една фабрика да  го бъркат Simple Smile И аз не  съм доволна от судокрема, точно поради причините изтъкнати от теб.
Беше споменала, че сте купили от ония пъзел гумения, ако може да споделиш и цена, че ние взехме  от джъмбо 9 парчета за 20 лева и се чудя дали не сме се  минали   hahaha hahaha bowuu
Иначе обрива ни се оправи с кремчето дето спомена - имах  мостра  от подаръците от родилното и с нея  го оправихме - Мерси за съвета!  Hug Hug Hug Hug

Нашият пъзел го купихме от Хиполенд - може и да сме се прецакали, но купихме 2 пакета от по 8 парчета за общо 30лв. На него Фифо стои в 20% от времето. Друго си е да се завре зад вратата и да дърпа стопера, например. Или да забегне към коридора, да шляпа по плочките...После прилича на малък клошар - изцапан, ама доволен.
Сега се видях с една мама, която каза, че от Спорт Депо са си купили изгодно гумирани плочи, но пък е гадно, че не са шарени...

mama_Iva , бързо да се оправяте с Алекс! Тая висока температура сигурно много го мори, горкия....Дано не се стига до АБ.
А за кърменето и въобще за всички теории - от скромния ми опит на майка от 10 месеца, мога да кажа, че всички правила, теории и тем подобни, могат да бъдат заврени на едно топло място.
Огромна част от нещата нито са в възможностите на кърменето, нито пък могат да се изконтролират, въпреки истеричната пропаганда.
Тва е мойто мнение.

# 618
Симптомите на „свинския грип” (H1N1)  или само на обикновен  грип от перспективата на ГНМ са:

1. Течащ и запушен нос: „Това вони!”, „Преядох с това”, „Получих достатъчно!”, засягащ назалната мембрана.

2. Възпалено гърло: „Не мога да го преглътна”.-в буквален и в преносен смисъл
   3. Кашлица, бронхит, пневмония: страх или безпокойство.
Бронхит, респираторни проблеми,страх от обсановка, силен стрес.

Това , което написах звучи много  странно и неясно  Simple Smile , става въпрос за Германска нова медицина!Който има време и желание може да прочете в подписа ми.Става въпрос за това, че всички заболявания от хрема до рак идват от вътрешни конфликти породени от стресови състояния.
Мама Ива, малкият преживявал ли някакъв стрес последната седмица?Да е бил свидетел на конфликт, дори и една обикновена кавга в къщи?

След като станах фен на ГНМ , за кърменето мога да кажа , че създава една пълноценна връзка майка - дете, но мисля, че не оказва влияние- по малко боледуване.

ПС , Чакай малко...сега се сетих, че вие преживяхте болнична манипулация,детето ти явно е преживяло силен стрес покрай това, ето го отговора за мен!
Хубавото е , че при вас грипа се явява като оздравителен процес!Малкия го е преживял вече!Ох...звучи объркано но ако прочетете ще разберете за какво говоря Hug

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 19:29 от mari:)

# 619
НЕ мога да отговоря на всички,които ми писахте. Вальо много плаче и ще напиша набързо: Благодаря на тези,които помогнаха и искаха да помогнат  Hug  Засега тук в Русе ще се събере най-необходимото, на нея и предстои местене в социален дом, това успяхме да издействаме днес следобед, докато и дадат общинско жилище и да не и трупаме много багаж. Колети с големи неща засега не пращайте други, ако има нужда аз ще пиша.

Да оздравяват болните деца!  Hug

# 620
А за кърменето и въобще за всички теории - от скромния ми опит на майка от 10 месеца, мога да кажа, че всички правила, теории и тем подобни, могат да бъдат заврени на едно топло място.
Огромна част от нещата нито са в възможностите на кърменето, нито пък могат да се изконтролират, въпреки истеричната пропаганда.
Тва е мойто мнение.

Това май е към мен  Laughing По повод това, че казах, че благодарение на кърменето сме спасили положението няколко пъти. Не ми харесва начина по който се изказваш, но това си е твоя начин да изкажеш мнение.
За мен:
Къменето не предпазва от заболявания - Тея боледува от вирус за 5ти път откакто е родена,НО ни спасява от обезводняване вече 5ти път. Пример: Явор беше на АМ от 7мия си месец, преди това беше на смесено хранене. Когато боледуваше отказваше да се храни и да пие Ам, както и вода. На практика съм го гонила с лъжичка вода само и само да не се обезводни и да влезем в болница. Сега с Тея при боледуване си цока на поискване- което значи нон стоп, но поне приема течности и съответно не се обезводнява.
Зъби - с Явор беше някакъв ад, цяла нощ люшкане, буди се пие АМ това го успокоява за минута и започва да плаче пак за още и така цяла нощ. С Тея може да цока цяла нощ, но не плаче, приема го много по-леко, а мога да кажа че виждам че много я боли, явно се успокоява с кърменето и двете успокояваме да спим.
За мен кърменето има една единствена незаменима роля - успокоява Тея, тогава когато нищо не може да я успокои. За това ще кърмя до операцията, когато и да е тя.

Благодаря на всички, които питаха за нея и се притесняват за нас  Hug

По повод мързела - аз не мажа с крем за подсичане, за мен това е химия и я ползвам по предназначение - ако е подсечена, а това се е случвало само веднъж - защото памперсите не и понасяха.

# 621
  • София
*Елена*   не, не, не не, не и не!!!
Въобще нямам предвид твойто изказване, нито пък в момента се сещам какво си писала и кога.
Имах предвид две неща:

първото - че кърмата е най-доброто за бебето на всяка майка. За нещастие при мен се оказа, че не е така. Аз с моята кърма, правех така, че детето ми да има разтройство и да е обринато

второто - това, че ако си спокойна през бременността и детето ти ще е спокойно и обратното. От лични наблюдения казвам, че не е вярно. Визирам една майка, с която се видях днес. Тя практикува йога от много години и дори вече е инструктор. Много спокоен и уравновесен човек, който изкара прекрасна бременност. Детето й я прави на луда. Родено е 1 месец преди Филип и е най-нервното бебе, което съм виждала. Дере се и пищи без видима причина.
За сметка на това, Филип седи в количката и само се усмихва и си чопли играчката. А аз през бременността си преживях какво ли не - борба за надмощие в работата, скандали с тийм лидера, проблеми, гадости....

Това имах предвид....
Че няма общо приети истини. Именно тази среща днес ме провокира да го напиша.
В никакъв случай нямам предвид теб!  Hug  Hug  Hug

# 622
  • София
здравейте,

Днес не ми е ден - някаква лудница е и едва сега успях да седна на лаптопа.

7/8 , изтрих си пощата.

Гоги  тази нощ плачеше на всеки кръгъл час и то истерично, просто беше кошмар.

Vanias1,и на мен ми иде да си порева, защото Гоги не иска да яде и това си е. По пет варианта му предлагам, та да хапне поне малко.

# 623
*Елена*   не, не, не не, не и не!!!
Въобще нямам предвид твойто изказване, нито пък в момента се сещам какво си писала и кога.
Имах предвид две неща:

първото - че кърмата е най-доброто за бебето на всяка майка. За нещастие при мен се оказа, че не е така. Аз с моята кърма, правех така, че детето ми да има разтройство и да е обринато

второто - това, че ако си спокойна през бременността и детето ти ще е спокойно и обратното. От лични наблюдения казвам, че не е вярно. Визирам една майка, с която се видях днес. Тя практикува йога от много години и дори вече е инструктор. Много спокоен и уравновесен човек, който изкара прекрасна бременност. Детето й я прави на луда. Родено е 1 месец преди Филип и е най-нервното бебе, което съм виждала. Дере се и пищи без видима причина.
За сметка на това, Филип седи в количката и само се усмихва и си чопли играчката. А аз през бременността си преживях какво ли не - борба за надмощие в работата, скандали с тийм лидера, проблеми, гадости....

Това имах предвид....
Че няма общо приети истини. Именно тази среща днес ме провокира да го напиша.
В никакъв случай нямам предвид теб!  Hug  Hug  Hug

Абсолютно съм съгласна с теб. Моите бременности бяха много нервни с много скандали и много нерви. Явор е по-скоро по-спокойно дете, стоеше в количката, спеше в леглото си, НО аз това го отдавам на храненето. Като започнах да се цедя, Явор беше на 3-4 месеца, започна да прави паузи между храненията да си играе, да спи като хората, до тогава цокаше на 15 мин - 5мин цока 10 спи и така нон стоп по цял ден. Сега Тея цока по на рядко, НО нон стоп ме търси да цока ако съм в стаята, ако ме няма не ме търси. Психически не издържам, но заради тези причини, които писах още удържам фронта  Laughing
При АБКМ за мен е абсурд да се остави кърменето , при положение, че се вижда че има отражение над детето. При мен не беше така, на Явор не му влияеше като ядеше млечни, но щом влияе, няма смисъл да се мъчи. Аз щях да те питам - издадоха ли ти протокол за мляко?
 Hug Hug Hug

# 624

Пак не мога да пратя, казва ми че е запълнена.  newsm78

# 625
  • София
Радвам се, че се разбрахме!  Simple Smile Ти беше може би единствения човек, който си сподели опита с мен съвсем чистосърдечно - не бих се заяждала с теб по никакъв начин.  Simple Smile

Отначало бях толкова изнервена от диетата и от обривите, че не ми се занимаваше с протокол за Фризопеп и си виках "Майната му, ще си го купуваме, няма да се моля на никой скапан доктор за протокол".
Но като почнахме да даваме на 3-4 дена по 19лв за кутия мляко и запях друга песен  Laughing
Ама наистина се оказа сложно, защото нашто педи, се оказа че не може да издава протокол, щото е просто ЛЛ, а не педиатър. Та попаднахме на една луда, но...да не спамня твърде много - с две думи за втори път взимаме протокол за 3 месеца, но ще ни е за последно, че нали е до 1 годинка.

# 626
Ааа? Сигурно ли е, че Фризопепа с протокол е до 1г.? Аз имам записан час на 1ви Ноември при гастро точно с идеята за протокол  ooooh! Втасах я! Навсичко отгоре го купувам за 21,70 лв кутията.

*Елена*, беше споменала какво се прави след повръщане на сополи. Може ли да припомниш, ако не те затруднявам. И предварително да кажа БЛАГОДАРЯ  Hug знам, че си отзивчива.

# 627
Ааа? Сигурно ли е, че Фризопепа с протокол е до 1г.? Аз имам записан час на 1ви Ноември при гастро точно с идеята за протокол  ooooh! Втасах я! Навсичко отгоре го купувам за 21,70 лв кутията.

*Елена*, беше споменала какво се прави след повръщане на сополи. Може ли да припомниш, ако не те затруднявам. И предварително да кажа БЛАГОДАРЯ  Hug знам, че си отзивчива.

До една година е наистина  Tired

В какъв смисъл какво се прави след повръщане?   Rolling Eyes  Аз и давам физ р-р  - повръща и след това я извеждам малко на въздух, но като ги повърне се успокоява Simple Smile

# 628
  • София
dobra, на мен така ми казаха - протокол до 1г само можело сравнително без проблеми. Имало редки изключения до 1 и половина, не знам дали е вярно.
Само да ти кажа, че откакто почнах да го взимам с протокол от Ремедиум, на етикета им пише цена 17,40лв....Ако не ти е твърде далеч, си струва за 4лв разлика на кутия...В кварталната аптека беше 19лв. Ти определено го взимаш скъпо  newsm78

# 629
Елена, Жосефа, благодаря ви момичета  Hug

Ще поръчвам тази седалка от  UK, ако някой иска същата да свирка. Транспорта НЕ става по-евтин, но пък мога да съдействам. Ще доставя с посредник, защото е тежка и директно излиза доста скъпа. Вземам я за каката. Проучих, че триточковия колан независимо с каква седалка не предпазва добре. А има малък избор на седалки в класа над 4г., които запазват 5 точковия колан. този модел се ползва с 5 точковия до 29кг и според ревюта в нета става за 5-6г деца, че и повече. После коланите се махат и ползва този на седалката.

http://graco3in1carseat.org/graco-nautilus-3-in-1-car-seat-matrix/

Общи условия

Активация на акаунт