Отговори
# 645
Здравейте, мамета!

Честит имен ден на всички Митковци, да ви е живо и здраво името и само с добро да го споменават   bouquet

Бързо оздравяване на всички болнички  Hug

Кали, аз честно казано я захраних с риба точно от кухнята, обаче първия път тя не поиска да хапне повече от 3-4 лъжички, след това още малко и така чак на третото хранене с рибна манджа я изяде цялата, лично аз новите храни вече не ги въвеждам като в началото по лъжичка - две, но пък всяка майка си преценява, а и всяко бебче си е различно, едни имат алергии, други нямат, да чукна на дърво за сега не се е обривала и не е показвала непоносимост или алергия към нищо и може би за това съм и по-смела в това отношение  Wink

Ние пък този месец сме качили 200 гр., но не сме пораснали на дължина, което според мен хич не е така ама хайде  Crossing Arms Сега сме гордите 6 550 гр. и 67 см., според мен сме 69, ама айде .... Вече ходим без чужда помощ, е клатушкаме се като патета и аз постоянно кръжа около нея като ходи, но вече мисля, че е време за прощъпалник  Laughing

А пък аз да се оплача малко, от три дни имам разстройство, миналата нощ повръщане, онзи ден гадене, ужас  #Crazy Обаче това се повтаря вече за последните три -четири месеца всеки месец, ей така по два - три дни ми е лошо, повръщам, разстройство, първо мислех че е вирус, обаче явно не е. Днес ходихме в Александровска болница на преглед. Искаха да ме оставят в болницата, да ми правят изследвания, но се разбрахме да ходя сутрин и така три дни, да видят какво ми е, да не би пък нещо хормонално, че на мен от четири месеца ми се върна цикъла и от тогава горе-долу започнаха тия неразположения.  Видяха ми малка песъчинка в жлъчката, но казаха че тя не би трябвало да прави проблеми, общо взето няма нищо притеснително, обаче на мен не ми е добре  Sick

Хайде, хубав ден на всички  smile3503

# 646
  • София
здравейте Simple Smile

Честит Имен Ден на всички Митачета Simple Smile Нека името им носи късмет и щастие.

За дрешките аз ги раздавам на мои приятелки, с което им помагам.

Гоги беше миналият месец 9100гр 75см, а сега ще видим колко е станал.

Гоги вече една седмица ака в гърнето и аз съм много доволна от този факт. Не го дебна, но винаги по едно и също време го слагам на гърнето и си мисля че на него му е по-удобно там да върши работата. Това е огромен напредък.

Цеци аз онзи ден бях с разстройство и направо се ужасих да не го лепна на Гоги, но при мен беше за една нощ.

# 647
Здравейте отново:)

Цвети,мила,силно стискам палци да е наред всичко!Тия пусти хормони...Е на мен още ми капе косата ама на снопове направо...не знам как имам още:(Та възможно е да са се разбъркали.Дано бързо се установи и да отмине лесно Hug

Гледам Ивето я няма днес..дано е добре адаша!И Мари не пише,нали и Дая не беше добре...дано и те са наред!

Благодаря за споделения опит за кухнята! HugЩе внимавам все пак и като е съвсем ново ще предлагам малко.Млякото в десертите и мен ме притеснява...може би пак по лъжички в началото.И тя не е имала реакции досега но много ме е страх:)

# 648
За дрешките: до сега съм вземала само от две мои много близки приятелки. Едната от тях е отново бременна и сега и връщам услугата като и давам нашите дрешки за новото бебе.

И да се похваля: днес усетих леко драскане от първото ни зъбче  tooth

# 649
  • Бургас
Здравейте и от мен!

На Коцето преди седмица-две му избиха зъбчета №7 и 8 (долу). Доста трудно беше, а кърменето наистина го успокоява в такива моменти.

На каката дрешките ги пазих и не ми се даваха изобщо, сега пък съм другата крайност. Раздавам на поразия.

Добра, страхотно е столчето! Peace

Хайде, болничките, да оздравяват вече Hug Hug Hug

Цеци, стискам палци и аз! Praynig Честито прохождане на Ивона!   bouquet

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 22:26 от Катёнок

# 650
Темата този път май свърши по- бързо.

За кухнята а и по принцип вече давам всичко смело. Даже миналата седмица дадох намачкана леща ( в повечето случаи намачквам, избягвам пасирането вече), подриска се малко и след два дена пак й дадох и всичко беше ок. Втория път даже не я намачках и пак си я изяде. Simple Smile
Между другото ако й намачкам  банан не желае и да го близне, а ако й го дам съвсем цял си го гризе, дъвче и изяжда. Растът тези диванета. Simple Smile

Супа как давате?  Аз меля сухари в чопъра и я сгъстявам до каша, някак си не виждам как може да се даде течна.  newsm78

rosikosefi Ехаа, доста сте големи, надявам се бързо да си възвърнете формата.

ceci88 Честито прохождане. И моята вече си ходи съвсем спокойно, но мъжа ме кара аз да меся питка и се ослушвам усилено за прощъпулник. Какви предмети мислите да слагате и за какво да ги наричате?
А за гаденето, дано да не се повтаря повече. Според мен ако си починеш малко може и да помине, поне се надявам де. Wink

Mary_Angel Честито зъбче на вас! Крайно време беше, нали? Simple Smile Представям си каква радост е донесло в къщи.

# 651
Само ние ли останахме без зъби? Grinning
Кали, каката е добре, от един месец кашля но вече не ми прави впечатление, от хремата е!Спрях всички лекарства, не че съм давала нещо освен -Изопринозин и сироп за кашлица, но вече не мисля да давам!Минах само на хомеопатия , добре и повлия.

А и според теорията на моята ГНМ Simple Smile знам , че с течение на времето всичко ще отшуми , просто тя самата трябва да свикне с сравнително новата и за нея среда в детската градина.

# 652
  • София

Супа как давате?  Аз меля сухари в чопъра и я сгъстявам до каша, някак си не виждам как може да се даде течна.  newsm78

Аз супа давам като вътре натрошавам сухар като не чакам да поеме. Гоги от един месец отказа гладките пюрета и предпочита по-едрите частици. Пюретата , които имахме и бяха фини и тях предлагам със сухар иначе няма какво да ги правя.

Ние вече пети ден сме с прозрачни сополи и започвам да се притеснявам, че не отшумяват. Много се чудих за капките от лайка и мед, но нещо не ми стиска да му капвам, защото и двете съставки са алергени и не ми се рискува.

Мери честито ви зъбче Simple Smile

Цеци браво на Ивонка Simple Smile

# 653
Мари, Вальо също още няма зъби и няма и изгледи даже. С теб ще се борим за класацията "беззъбо бебе"  Heart Eyes

Цеци, честити ви крачета!

# 654
Момичетааааа,колко поредни нощи може да продължи мъката с тия зъбки???4 нощи вече към 2-3 се буди и почва да плаче ужасно:(Давам Панадол но вчера до 4.30 не може хубаво да заспи...Буди се и иска да я гушкам.Друсам,друсам,оставя я и пак...става и тръгва...и ако не я взема веднага-рев!

Направо не знам какво е това чудо.Нищо друго й няма,май са зъби,но колко дълго може да е това?Долните два значи не сме ги усетили.Просто тя къде ли спи трудно а сега ooooh!Пак се почна да не мога да се обърна на туй скърцащо походно легло дето спя до нея.Всичко чува.Днес ще карам половинката да го махне и да ми внесе матрака от мойто си легло в спалнята.Ще го метна на пода и така ще спя.Поне да не скърца нищо...То преди беше паркета,сега това...Леко спи и това си е!

Пооплаках ви се и аз!А днес и времето гадно...Вчера и наобед и следобед излязохме за половин-един час,но много вятър и набързо се върнахме следобеда.Но днес не знам дали въобще да я свалям,гледам
 пак духа.Много тъпо,че сега заспива към 15.00 и докато стане и се наяде то вече е към 17.30.И къде да ходим...А други ден ще е и тъмно вече.

И друго се бях сетила към мамите с опит:)Като върнем часовника ще се будят 1 час по рано ли??? newsm78Сега става към 8 без нещо...значи 6.30???Това ще ме свърши вече:)

# 655
  • София
Ллелелеллеле, вдигат майчинските на 270лв.....Каква невероятна грижа от правителството за нас.
Крупна сума - голяма чудо!
Добре, че е мъжа ми, иначе ще умрем от глад

# 656
Момичетааааа,колко поредни нощи може да продължи мъката с тия зъбки???4 нощи вече към 2-3 се буди и почва да плаче ужасно:(
При нас е почти нескончаемо. Много трудно ги вади тези зъби  ooooh! Има само 2, но всеки месец са драми, подути венци, чесане, рев и накрая нищо. Дано при вас мине бързо.

И друго се бях сетила към мамите с опит:)Като върнем часовника ще се будят 1 час по рано ли??? newsm78Сега става към 8 без нещо...значи 6.30???Това ще ме свърши вече:)
Те не знаят, че връщаме часовниците  Mr. Green Първоначално си карат по стария график, после постепенно изтелят по ново време. Но пак е индивиуално. Дъщеря ми се водеше по мен, а сега аз следвам щенията на Гошко.
Кали, като спомена, че ще минаваш на кухня да те питам как ще излизаш всеки ден в точен час? В държавната кухня раздават в точно определено време, не повече от 40мин и после си тръгват. Дали няма да ти е излишен разход  на нерви? Аз сега вземам от частна кухня, но от пункт. Духа не духа, все трябва да изляза! Поне нямам точен час, магазина е за дрехи и си работи от сутрин до вечер. До 31 Окт. в Ян Бибиян продават ваучери за месец Ноември. На промоция са по 2,99лв с доставка до вкъщи с/у регулярна цена 5лв с доставката и 4лв от пункт  Peace

Гошко тази нощ направи лек полет от леглото и нацели един разклонител. Първото сериозно падане.  Оттървахме се с 4-5 см раничка, но не е дълбока. Дзверо е в настроение, няма признаци да страда  Crazy Има полза от този вит. Д дето го давах в големи количества, главата му е станала доста твърда  Joy

# 657
Ллелелеллеле, вдигат майчинските на 270лв.....Каква невероятна грижа от правителството за нас.
Крупна сума - голяма чудо!
Joy Аз останах почти втрещена като чух ,че са вдигнали мин. раб. заплата ,а майчинските не са....  ooooh! е това никога не е било. нали са на база МРЗ ???  ooooh! ooooh! ooooh! Абе смотана работа , дано да се справим ,че не ми се мисли да се връщам на работа ...

Ние сме по-добре ... пу, пу да не чуе дявола... обаче вчера беше кошмарно. Цел ден беше с 39градуса, кисел, мрънкащ, всичко го болеше. Не може да спи, неможе да диша, много зле. На всичко отгоре и аз се събудих зле още сутринта и едвам го вдигах. По едно време имах чувството ,че ще повърна върху него  Sick Тупнах го на леглото и съм заспала. Милия незнам какво е правил, но и той ме е последвал. Ама като се събуди беше още по-зле, защото пък на мен ми беше студено и бях направила стаята някаква баня, 25 градуса беше, а той с Т... абе да не ви разбравям. С пиенето на лекарствата също си имам ядове, не ще и не ще. Стиска устни и ако случайно успея да го излъжа да си отвори устата плюе. А все сладки неща му давам, голям звяр е ...
Мари, интересна теория, нямах много време да се запозная подробно, но съм си копирала линка, като се оправим ще чета. Но пък има известна доза истина и логика в написаното от теб .... знам ли и аз  Simple Smile Честно казано вече съм толкова изтощена, че не ми пука защо се е разболял, искам само да се оправи и да не мрънка по цял ден и най- вече да не го нося, нямам кръст вече .

За зъбите май и на нас ни пробива втория горен, защото и това е другото, както си седи мирно и тихо и изведнъж започва да блъска, да рита и да пищи и да реве. Добре го е оттренирал, досега никога не е ревал така. Не мога да видя добре, защото той не ми дава, но май се мъчи да пробие зъбчето... а иначе за колко време .... това е труден въпрос, за ден -два , седмица , може и повече  ooooh!

За смяната на времето ми в началото е кофти, карат си по стария график, да му мислим. Ние се будим в 6:30ч така че ще е весело Wink Но това минава за максимум седмица .

За супа аз пробвах да давам по-разредено пюре, точно за да видя дали ще се справи. Ми тече му от устата, аз разливам, малка ми е лъжицата ли какво незнам, трудна работа е , но не е лошо да свикват и с течна храна.
Аз да ви питам ,давате ли да пият от чаша??? И ако да , справят ли се .Аз пробвах преди да се разболее ,но щях да го удавя, а знам че след 10-ия месец е добре да се започне да им се дава обикновена чаша.
Ех вчера докат го друсах си мислих колко е порастнал и наистина скоро ще започнат рождените ни дни. Е ние сме последни, но като се сетих миналата година как се вълнувахме по това време... сега ще е още по-хубаво и весело  Mr. Green

# 658
tsvety_georgieva Дано се сгъстяват вече. Ние като бяхме с хрема педито каза да капя виброцил по 1 капка 3 пъти на ден и каза да не се притеснявам, че е на 10 месеца. Капах и на следващия ден бяха гъсти и за една седмица мина хремата. При вас май няма да важи, че без лекуване минава за 7 дена, а с лекуване за седмица. Или кой знае- има още 2 дни, дано да му мине!

Калина Ние сменихме часовия пояс с два часа разлика сме и точно за два дена се пренастрои. Сега става в 11 и 30 Бг време. На мен за да се пренастроя ми трябваха две седмици.  Grinning
Горните ги изкарахме много трудно. За около 10 дена, но избиха 4 на веднъж, струваше си!  Simple Smile
dobra  Joy
Супер е, че го приемаш така. Нормално е да падне някой път, ама те са като гумени, нищо им няма.

mama_Iva И аз така останах доста изненадана за увеличаването на МРЗ, а майчинството не, но мисля че Младенов, каза че никога не било обвързано майчинството с МРЗ.  Laughing

# 659
mama_Iva И аз така останах доста изненадана за увеличаването на МРЗ, а майчинството не, но мисля че Младенов, каза че никога не било обвързано майчинството с МРЗ.  Laughing
Ми айде де, що така... Явно са си оставили някаква скрита вратичка и нарочно не е обвързано с МРЗ. Ама логика няма никаква, при условие ,че се води отпуска за гледане на дете . Ми отпуска на човек работещ на трудов договор ако не е обръвзан поне с МРЗ с какво да е ... абе нямам думи. Това ме навежда на мисълта ,че ако случайно вдигнат МРЗ от април на 290 лв може пак да се скътая за 3-4 месеца и да не вдигнат т.нар майчинство... ей опасна работа ...  #2gunfire

Добра, това за Ян Бибиан всеки месец ли ще е така? Много е далаверско е така. Аз поради причината, която си изтъкнала се отказах от държавната кухня. Ми немога да ходя в 12:00 да си я взимам. Ето днес малкия заспа в 11:45 и какво да го бях събудила ли ? Много е обвързващо, а както и ти каза , има 30-40 мин да си я вземеш и после гориш. 

tsvety_georgieva за хремата да не те плаша , но ние бяхме с така почти 3 седмици. Капах какво ли не, но накрая му мина от самосебеси, така и не разбрах от зъби ли беше или от настинка.  Да не е някой зъб и при вас ?

Общи условия

Активация на акаунт