Отговори
# 660
Добра, това за Ян Бибиан всеки месец ли ще е така? Много е далаверско е така. Аз поради причината, която си изтъкнала се отказах от държавната кухня. Ми немога да ходя в 12:00 да си я взимам. Ето днес малкия заспа в 11:45 и какво да го бях събудила ли ? Много е обвързващо, а както и ти каза , има 30-40 мин да си я вземеш и после гориш. 

Отскоро предлагат ваучери месец за месец. Лошото е, че ако не ги използваш в рамките на месеца стават невалидни.  Аз купих за целия ноември и по този повод днес малкия ми отказа обяда  Twisted Evil Ако реши да ми прави номера ще бера ядове. И ние сме в истерично-зъбен период...... По този повод някой чете ли статията  от заглавната страница"Биете ли децата си "? На по-нескопосано да не кажа вредно четиво не бях попадала скоро  ooooh!

Цитат

Ето няколко полезни съвета:
.................................................
Напротив, настройте се, че няма да заспи след обяд, ще плаче през цялото време и тогава всяка почивка ще ви се стори като нещо прекрасно.
Опитайте се да свикнете с мисълта, че просто не съществувате на този етап. Нямате интереси, нужди - нищо. Съществува само бебето. И неговите желания и нужди са най-важни сега. Тогава, всеки негов плач няма да бъде третиран от вас като досаден смутител.

# 661
здравейте и от нас вече си имаме първото зъбче  Laughing 8700 сме ,от 1.11 почваме кухнята дано я яде,че е голам каприз с това ядене луда ставам дай му само сладки неща

# 662
Ахам, мерси за инфото. Е аз като за началото няма да се мятам на цял месец, ще се пробваме с 10 дни пък да видим. Дано да прояде Гошето, че иначе наистина доста изнервящо положението.  Hug

По този повод някой чете ли статията  от заглавната страница"Биете ли децата си "? На по-нескопосано да не кажа вредно четиво не бях попадала скоро  ooooh!

Олеле все едно си ме наблюдавала преди малко...  след като се опитах да го облека за да излезем от 5 дни най-после навън, а той се дереше и извиваше като луд назад, после се опита да скочи от количката въпреки че беше с колан, накрая и шапката си свали и започна да пищи истерично и това всичкото на 2 крачки от къщи е прибрах го и докато го събличах бясна се опита да скочи от масата ... познайте Embarassed ей сега отивам да прочета вредното четиво малко да се разсея ,че направо откачих, дано да му минава скоро, че така няма да я бъде. Верно имам чувството ,че вече не съществувам.... Sad

# 663
Ивеее,Ивеее,как добре те разбирам... HugАз от 10 месеца не съществувам...Simple SmileНие нали все сме си на ръце,все се приспиваме с друскане...вече си мисля,че до 3 години ще е така...А сега и тези нощи ми стапят лагерите.Направо съм гроги!Оправяйте се Hug

Добра,за кухнята реших да тествам държавната,защото неото ме посъветва.Тя знае,че за храната сме готови на всичко и къдвто и да ни кажеше ще взимаме оттам.Каза че контрола е доста сериозен и да давам без притеснение.Посочи Ян Бибиян като най добра частна и каза да взимам от тях ако нещо не стане с държавната.Те пък ни включват почти веднага та ще опитам.До 13 дават при нас и ми е супер близо.Тя ми спинка сега докъм 11 и нещо,оправяме се и отиваме.В лоши дни няма да взимам и ще яде пюрета от запасите и по натам може и готвенко вкъщи.Та когато мога ще си я взимам.Ако не става,ще взема с доставка от тези и чиста работа:)Четох им сайта,хареса ми менюто.

Ифф,честито зъбче:)

# 664
а почитателите на бозатаааа      http://harmonica.bg/blog/vsichko-za-bozata/

# 665
  • София
И аз проучвам Ян Бибиян. Ходих до един т.нар. "пункт" да разпитам и на място - то е едно мършаво гаражче за хранителни стоки. Лелята ми каза, че хубаво било да й занеса една бележка от педи, че може да яде храна от детска кухния - тва пък не знаех, че трябва  Confused
Показа ми в какъв вид носят храната и че тя я държи в  хладилник /то си е изискване и на самата кухня, де/

Ама на мен нещо тоя сайт техния не ме изкефи, но както и да е, ще се справим.
Само да питам dobra, че май беше  споменала, че взима от менюта за алергични деца - аз ли нещо откачам или менюто им за деца с алергия към млякото нещо не е хич диетично???
Виж само:

Сряда
02-11-2011
Супа зеленчукова
Пиле гювеч
Мляко с ориз

Четвъртък
03-11-2011
Супа пуешко месо
Постно зеле с ориз
Млечен крем с праскови

# 666
  • София
Веднага се коригирам - готвели с Фризопеп. Тва го открих малко трудно - оказа се, че виждаш състава на ястието, като държиш мишката върху него  ooooh!
Сайтът им определено не струва.

# 667
  • Пловдив
Ние днес пак бяхме цял ден на разходка. Времето беше много хубаво.  Влади и баща му сега са пак на разхода. Като се прибера аз и към 18:00 излизат двамата, тъкмо да свикват да си излизат по мъжки  Mr. Green Mr. Green , а и аз да си почивам  Simple Smile
По този повод някой чете ли статията  от заглавната страница"Биете ли децата си "? На по-нескопосано да не кажа вредно четиво не бях попадала скоро  ooooh!

Цитат

Ето няколко полезни съвета:
.................................................
Напротив, настройте се, че няма да заспи след обяд, ще плаче през цялото време и тогава всяка почивка ще ви се стори като нещо прекрасно.
Опитайте се да свикнете с мисълта, че просто не съществувате на този етап. Нямате интереси, нужди - нищо. Съществува само бебето. И неговите желания и нужди са най-важни сега. Тогава, всеки негов плач няма да бъде третиран от вас като досаден смутител.

Аз мисля, че статията е много полезна и точно така трябва да се отнасяш към бебето. Не мога да си представя да набия бебе или пък дори и да го ударя, то ще разбере за какво става на  въпрос . Наистина техните нужди според мен трябва да са на първо място, поне на този етап. И наистина ,ако се приеми това и майката, и бебето ще бъдат по-спокойни и по-добре.

а почитателите на бозатаааа      http://harmonica.bg/blog/vsichko-za-bozata/

Ох, обожавам боза, но тази още не съм я пробвала. Иначе има и на "Бомакс" само вода, пшеница и захар, но много рядко я намирам. В едни тъмни бутилки е и си пише, че е със захар, малко по-скъпа е от обикновената  Peace Има я в Кауфланд  Peace

мама Ива, дона Алекс се оправи по скоро  Hug

# 668
Жосефа, освен, че слагат фризопеп в десертите, в основното няма риба, телешко, свинско и яйца. Съобразено е. От дуга страна наблягат на много газообразуващи зеленчуци. Мисля във вторник едното ястие беше с броколи, карфиол, зелен боб, грах !!! А другото грах с картофи! Резултата се сещаш  Joy

ivka_007, разбира се, че не е редно да изпускаш нерви или да биеш детето. Нооооо, да кажат на една недоспала, некъпана (често явление), дори несресана и тотално изтощена майка, че нейните нужди не съществуват!!!!! Страшен подход! И как настройката, че детето няма да спи ще ме зарадва  newsm78

# 669
  • Пловдив
Жосефа, освен, че слагат фризопеп в десертите, в основното няма риба, телешко, свинско и яйца. Съобразено е. От дуга страна наблягат на много газообразуващи зеленчуци. Мисля във вторник едното ястие беше с броколи, карфиол, зелен боб, грах !!! А другото грах с картофи! Резултата се сещаш  Joy

ivka_007, разбира се, че не е редно да изпускаш нерви или да биеш детето. Нооооо, да кажат на една недоспала, некъпана (често явление), дори несресана и тотално изтощена майка, че нейните нужди не съществуват!!!!! Страшен подход! И как настройката, че детето няма да спи ще ме зарадва  newsm78

Аз го разбирам така- не трябва да се настройваш, че живота ти ще е същия както преди, и че всичко ще е така като го плануваш. Сещате ли се как една от мамите в темата ( забравих й името) , мисля че се премести после в ноемврийските, се ядосваше и се нервише на бебето, защото не можеше да излезне с приятелки. Еми, ако ги приемаш така нещата е нормално да си супер изнервена и истерична майка.   Аз преди много обичах да спя до късно и едвам ставах за работа, все закъснявах  Crazy. Сега ставам в 7:30-8:00 и то като се има на предвид, че не съм спала цяла нощ, защото Влади се е будил най малко 3-4 пъти , а и съм си легнала към 23:00-00:00 Crazy , но го приемам като нормално, не го мисля много и честно казано не ми пречи особено. Е, понякога наистина се чувствам доста изтощена, нооо..това е да си майка. Също така, в началото не знаех къде се намирам, но постепенно влезнах в крачка и гледам да се нагаждам според детето, дори си подстригах косата доста късо, само и само да ми е по лесно да я поддържам и да не трябва да се изнервям всеки път, че нямам време да си я издухам. Опитвам се ( не че всеки път и при мен се получава) да гледам на нещата, не като на проблем, а като на нещо нормално, което ще мине  Simple Smile
А това за настройката, настройваш се, че няма да спи и като заспи, ти идва , като бинус и си супер щастлива  Grinning
 Hug

# 670
За статията , да мисля, че боя не помага, или по-точно не трябва да се прилага.Понякога майките изпускат нервите си, аз също съм ги изпускала, най-вече когато със сама с двете деца и каката направи нещо , което може да нарани бебето.Рядко се е случвало, но точно в такива моменти броя до 10 Simple Smile .Ако много се скарам на каката , след като се успокоят нещата и се извинявам, после следва фразата- Мамо много те обичам, съжалявам Simple Smile, аз също и се извинявам и си обещаваме повече да не попадаме в такива ситуации.Всяко дете е различно и може би трябва да се подхожда индивидуално.
Преди да родя Алето съм нямала проблеми с възпитанието.
Със сигурност знам, че на децата непрестанно трябва да им се показва, че са обичани, дали с хубава дума, прегръдка...целувка...внимание.Понякога периодите на непослушание са свързани с някаква емоция , която децата изживяват.

# 671

Аз го разбирам така- не трябва да се настройваш, че живота ти ще е същия както преди, и че всичко ще е така като го плануваш. Сещате ли се как една от мамите в темата ( забравих й името) , мисля че се премести после в ноемврийските, се ядосваше и се нервише на бебето, защото не можеше да излезне с приятелки. Еми, ако ги приемаш така нещата е нормално да си супер изнервена и истерична майка.   Аз преди много обичах да спя до късно и едвам ставах за работа, все закъснявах  Crazy. Сега ставам в 7:30-8:00 и то като се има на предвид, че не съм спала цяла нощ, защото Влади се е будил най малко 3-4 пъти , а и съм си легнала към 23:00-00:00 Crazy , но го приемам като нормално, не го мисля много и честно казано не ми пречи особено. Е, понякога наистина се чувствам доста изтощена, нооо..това е да си майка. Също така, в началото не знаех къде се намирам, но постепенно влезнах в крачка и гледам да се нагаждам според детето, дори си подстригах косата доста късо, само и само да ми е по лесно да я поддържам и да не трябва да се изнервям всеки път, че нямам време да си я издухам. Опитвам се ( не че всеки път и при мен се получава) да гледам на нещата, не като на проблем, а като на нещо нормално, което ще мине  Simple Smile
А това за настройката, настройваш се, че няма да спи и като заспи, ти идва , като бинус и си супер щастлива  Grinning
 Hug

newsm10 Абсолютно и аз мисля така. Пробвала съм с някой и друг шамар - не става - детето се озлобява много.

# 672
Интересна тема за биенето на децата!
Категорично съм против, но не мога да си изкривя душата, че на моменти и аз си изпускам нервите.. Не го бия и не го удрям, но ако не се мобилизирам да се овладея, направо не знам...
Просто умората идва в повече понякога, но какво да се прави... Аз също нямам време да се издухам и да се вкарам в ред, но винаги се успокоявам, че няма все да е така и че все пак тази "жертва" е в името на детето ми, така че не ми пречи толкова... Пречат ми смо коментари на други майки, чийто деца са гледани от бабите им, за да може майката да ходи на маникюр, кола маска и фризиор и то всяка седмица. А аз като го гледам сама....
За яденето вече ми писна да се оплаквам, но какво да правя не знам - не иска да се храни охота, но се надявам и това да премине скоро, скоро. скоро....
Е, айде, че сигрно никой няма да чете...  Hug

# 673
Аз съм против боя, но също избухвам на моменти. С това неядене доста се поизнервих. Позволявала съм си да се разплача пред бебето и то разбира какво се случва  Sad Знам, че не редно, но никой не е перфектен. Абсолютно съм съгласна с Добра, че ако ти не си в хармония със себе си няма как спокойно да гледаш бебето си и изобщо не се дразня на майките дето бабите им помагат за да имат време за себе си а благородно им завиждам. С мъжо не сме излизали почти никъде. 2-3 пъти за десет месеца  Simple Smile На моменти  ми идва в повече ставането в 6ч. особено ако съм си легнала по-късно. Верно посвикнах, но определено искам поне един ден да спя до обяд  Simple Smile Не смятам, че това ме прави лоша майка, просто съм човешко същество и като такова имам граници на възможностите си.  Hug

# 674
Здравейте момичета:)

За боя съм абсолютно против и се надявам да успея да устоя на онези моменти,в които това ти се струва единственото разрешение.Моите родители с пръст не са ме докосвали и искам и аз да бъда такава.В интерес на истина досега не съм си изпускала здраво нервите въпреки че тя си е трудно бебе от самото начало.Веднъж в жегите докато спеше по 4 пъти на ден още и то с клатене половин час и мрънкане...просто я оставих по рязко на дивана и казах нещо от сорта Защо не те оставя вече да си спиш сама.Тя усети явно миличката и като ревна...Аз веднага си я взех пак,стана ми ужасно,после я гледам как спи в ръцете ми като ангел...много плаках тогава и реших,че никога вече!Колкото и да ми е нервно гледам да не усети...После се затискам във възглавницата и си се наплаквам понякога.Няма как всички сме хора!А и половинката не ми дава да му се оплаквам хич...Simple SmileТрябвало да съм силна!И така си тъпча в мен...Добре че тук можем да си излеем мъката Hug

Тази нощ спа по добре без рева към 3...дано са пробили.Сега като стане ще погледна.

Хайде да се показва слънчицето:)Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт