Отговори
# 675
KalinaZ , даваш ли нещо за  зъбоникненето? На Филип му помага Дентокинд - хомеопатични са и  го успокояват поне за  час, два. 

И аз съм против боя, но понякога му се заканвам, че дупето му  ще яде бой а той така ми се хили, милия Wink  Не знам как  ще  го оставям да  ходя на работа, но  ще се наложи.  Напоследък много реве като изляза от стаята - дано да е период. Миналата седмица едвам  отидох да гласувам. Свекито  го държеше докато вляза в "тъмната" стая и след 2 мин се беше разревал с крокодилски сълзи, без малко да си тръгна без личната карта.

# 676
Аз не се изнервям на факта, че има майки, чийто деца са гледани от бабите,това си е нещо нормално. Изнервям се на коментарите им, че някоя майка, за която знам, че само си гледа детето, не отишла на козметик, или кола маска... и така...

# 677
Каката си я отгледах абсолютно сама, без помощ на никой, дори и на половинката.Сега съм супер доволна , че майка ми помага постоянно.В никакъв случай не бих се отказала от помоща и.
С каката ми беше тежко, не се бях къпала и една седмица понякога, не се оплаквах, но чаках момента с нетърпение , когато нещата ще се променят.Това повлия и на отношенията ми с половинката.
Сега се чувствам пълноценна майка и жена, като не се лишавам и от глезотийки- като време за себе си!

# 678
  • София
Разбира се, че боят е абсурдно нещо, особено при нашите дребосъци. Но е трудно, наистина, особено ако си гледаш детето без грам помощ. Но аз няма да се оплаквам от този факт, защото това е по мой избор, а не по стечение на обсотятелствата.

Аз също си изпускам нервите понякога и му казвам, че ще го нашляпам, но не го правя разбира се.
Моята майка е много нервен човек, баща ми също и на мен са ми предали тази нервност - все бързам за някъде - бързам да спя, да ям, да изляза, да се прибера, а това е просто ужасно!!!!!!!
Не мога да се размотавам грам, никога не съм се излежавала до 10 часа, например. Щом отворя очи и скачам от леглото.
Но това не ми харесва и се опитвам всячески да избягам от този модел в отношението си към Филип.

Трудно си самовнушавам, че това е период и е нормално да се къпя за норматив или да ям за около 7 минути.
Утре ще оставя Филип на майка ми за няколко часа, че сме на концерт на Шаде. Но той както е свикнал с мен, мисля че ще я направи луда  ooooh!

# 679
Джос, същата съм и аз, все бързам, все едно описваш мен.Майка ми е такава, че винаги много паникира за всичко, което ме натоварва, но пък от помоща и не се отказвам Simple Smile

От тази моя нервност и постоянно бързане започнах да усещам и последствия, понякога чувствам тежест в областта на сърцето.Никога не съм страдала от главоболие, но напоследък ми се случва.
Взех се в ръце в последно време обаче.Давам го с по-забавено темпо.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 12:56 от mari:)

# 680
Josepha, приятно изкарване на концерта, жалко че съм далеко иначе и аз бих отишла!

# 681
  • София
mari:) , блазя ти, че успяваш да се контролираш. Аз не успявам - не знам как ще я изкореня тази нервност, но няма да я предам на детето си, та каквото ще да става. Достатъчно са невротиците около мен.....

Светле, благодаря ти много! Ще снимам и ще пусна снимки във ФБ. Ужасно много се вълнувам за този концерт - Шаде ми е невероятна любимка от тийнейджърските ми години. Ходила съм на много концерти, дори за този на Лени Кравиц не се вълнувах толкова. Много се надявам да се получи добре и да виждаме хубаво, че местата ни не са много ВИП....Ега ти скъпите билети....

# 682
Аз съм против боя, но също избухвам на моменти. С това неядене доста се поизнервих. Позволявала съм си да се разплача пред бебето и то разбира какво се случва  Sad Знам, че не редно, но никой не е перфектен. Абсолютно съм съгласна с Добра, че ако ти не си в хармония със себе си няма как спокойно да гледаш бебето си и изобщо не се дразня на майките дето бабите им помагат за да имат време за себе си а благородно им завиждам. С мъжо не сме излизали почти никъде. 2-3 пъти за десет месеца Simple Smile На моменти  ми идва в повече ставането в 6ч. особено ако съм си легнала по-късно. Верно посвикнах, но определено искам поне един ден да спя до обяд  Simple Smile Не смятам, че това ме прави лоша майка, просто съм човешко същество и като такова имам граници на възможностите си.  Hug

Laughing 2-3 пъти е супер, ние от 2 години не сме излизали  Laughing

Джос, ох Шаде, Шаде Sad Обожавам я , но не намерих кой да дойде с мен да гледа Тея Cry

А за липсата на време - като станат на 1,6-2г започват да събират съня и спят по-дълбоко. Явор спи по 3 часа през деня и е голям рахат Simple Smile

# 683
Мацки, съвсем не по темата..
Комсед откриват нови магазини в била младост и люлин. От днес до неделя имат 50% намаление на всичко! Но се заредете с много търпение, защото опашките са меко казано огромни!

# 684
хахахха, тъкмо влизам да кажа за Комсед и ме изпреварили! Ходете без децата, защото битката вътре е на живот и смърт  Joy Не ме пуснаха да вляза с количката, умишлено не се дърпаха да мина, макар че по 100 пъти молех вежливо. Накрая една високо изкоментира така че да я чуя "тази да не си мисли, че може с количката да влезе"  Stop  Е не можах! Друга пък ми каза да внимавам да не си изтърве някоя играчка в/у детето ми   #Crazy докато ги пренасяше над главата му. Странно защо тя не внимава! Обадих се на мъжа ми да мине през младоския Комсед и там е било същото. Грябат по 5-6 огромни кутии. Но наистина намалението си заслужава  Peace Peace Peace

# 685
Едва ли някой ще каже тук "ооо да аз съм за боя, мисля че е страхотно да биеш детето си!". Но пак ще напиша една вече спомената сентенция : "Преди да родя имах три теории за отглеждането на деца. Сега имам три деца и нито една теория!"
Тоест не винаги това което искаме става. Още толкова много ни предстои и толкова много ще си изпускаме нервите, че не е изключено и да ги плеснем по дупето. Аз вече съм се отказала да казвам какво ще правя и как ще подхождам, детео ми показва правилния начин.

За статията и аз съм на мнението на добра, че е нескопосано написана. Има много други начини да ти кажат че живота ще ти се преобърне на 360 градуса. Едва ли една рошава майка ще се почувства добре да й натякват, че е рошава.  Grinning

# 686
Angya,давах и Дентокинд скоро,сега пак чиста Хамомила...но явно както нито едни капки за колики не й помогнаха,така и сега...Не знам де може пък да облекчават все пак...вечер тия дни Панадол й давам.Тя денем си е супер даже напоследък...пу пу...не е нервна,заспива бързо на ръце,но нощем е мъката.

Мари,и аз не бих отказала никога помощ от майчето ми..но нали с кръста е зле та не може да ми помага на този етап.Иначе...Щеше да е супер!Но добре че поне баба ми идва от време на време...да сложи къщата в ред.Не че намирам така ценното лично време...продължавам да не мога да ида ни на козметик,ни на маникюр,ни фризьор,нищо!Но все и аз си повтарям,че е етап и трябва да издържа.

Елена много ме обнадежди HugС това за към година и половина-2...Аз още сега имам чувството,че е по лесно...не мрънка и да реве нон стоп като с коликите.Успява да се заиграе на пода за минути сама,лази...влиза в проходилката за малко с кеф...тоест мога да пишкам:)Заспива по лесно,нищо че на ръце,при това само 2 пъти на ден JoyАко и мощем поспува като преди по добре...цена няма да има hahahaДори сега се заиграва с разми неща в столчето за хранене.И тихичко да кажа,че днес обиколих квартала и близо час и нещо седя в количката и не мрънна;)Дано си е така!Пак да свикне с това возене,че на ръце разходка направо е лудница:)Та все си мисля,че по добре става!

# 687
Kalina, баба ти сигурно е много млада щом оправя къщата  Shocked

mari:) , блазя ти, че успяваш да се контролираш. Аз не успявам - не знам как ще я изкореня тази нервност, но няма да я предам на детето си, та каквото ще да става. Достатъчно са невротиците около мен.....

Светле, благодаря ти много! Ще снимам и ще пусна снимки във ФБ. Ужасно много се вълнувам за този концерт - Шаде ми е невероятна любимка от тийнейджърските ми години. Ходила съм на много концерти, дори за този на Лени Кравиц не се вълнувах толкова. Много се надявам да се получи добре и да виждаме хубаво, че местата ни не са много ВИП....Ега ти скъпите билети....

Ще чакам за снимките. Чак се учудвам някой да се вълнува за концерт, на който няма чалгари. Значи ще е супер изживяване за теб. И аз си мечтая за големи концерти, но от глупост не отидох на моите фаворити-Металика. Но дойдат ли трети път този път нищо няма да ме спре.

# 688
Момичета, ето ви линка да гледате след половин час на живо галата за започването на сезон 2011-2012 на Болшой театър:  
http://www.youtube.com/user/bolshoi#p/a/Suzx-nN7q9M
Аз ще го изпусна, че отивам в болницата с Вики -  обадиха ми се, че мъжа ми се е събудил от реанимацията, днес му правиха операция на носа....  Не знам подробности още дано всичко е минало по план  Praynig Praynig Praynig Ще ви пиша като мога.  Hug Hug

# 689
Madame Z , дано всичко е  наред с половинката.

Джойс, приятно изкаране на концерта!  Честно да си кажа аз по концерти  не могат да ме замъкнат искам да  си имам  място  ако може и бира и да не ми стъпват на краката 100 човека.
Докато бях на  гости в Шотландия преди две години ме закараха  на концерт на някакъж рокаджия ( даже и името му забравих сега, но си пазя билетите)..... Е няма такова страхотно изживяване Simple Smile  За в БГ не съм навита   още  да пробвам концерт, а сега  с малкия си е  направо  невъзможно. Предната  събота  оставихме Филип  при свеки да идем да напазарим за един час и посредата ми се звънна да ми се каже да се прибираме, че ревял.... Simple Smile 

KalinaZ , аз и  нурофен съм давала, но гледам  уж да отбягвам ама  след  две нощи на  мрънкане направо  го давам и се моля  да спи  по спокоен.

dobra , права си че  не е написана статията много  добре. Тук  не  веднъж  съм попадала ан едностранчиви статии. Да като имаш бебе, много  ясно, че  то е на първо място, но  да не  забравяме, че и ние сме  хора  и  имаме  нужди.

За магазина с намаленията, май, май  ще пропуснем, колкото и да са атрактивни. Мъжа ми хич не обича навалици и няма да се нареди на опашка, че да  купи нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт