С малко Априлско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 36 536
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Добро утро!!!

benitabeni, браво за добрите новини!  Hug Hug Hug

martiana, поздравления за успешните покупки и Честито. Със здраве да си носиш всичко. За 200 лв. колко неща си купила  Shocked.  Hug Hug Hug Прииска ми се и аз да отскоча до Илиенци.  Grinning

Ivkata-Pifkata, можеш ли да направиш сравнение м/у нормално и секцио за теб? Защо секциото е по-добрият вариант от твоя гледна точка?  Hug Hug Hug

nnadiaa, браво и на теб! Сигурно е много вълнуващо. Утре дано и аз да се развълнувам така и след прегледа да летя от щастие  Praynig.  Hug  Hug  Hug

Добре дошли на новите мамчета!!! Лека и безпроблемна бременност  Hug

Нашият татко винаги идва с мен, на всеки преглед. Само когато отидох за 1-ви път при док за да видим има ли бременност, не го исках, но въпреки това се съгласих поне да ме чака пред кабинета. Много се вълнува, разпитва док повече от мен, след това обяснява на майка ми, на сестра ми, на неговите близки за бебето, колко е голямо, какво е казал док, показва снимката, която направи
с тел. Чете в нета за бебето, намерил е разни сайтове, чете, показва ми. Много е мило.

Хубав ден мили дами!!!

# 541
Добро утро момичета,
benitabeni - браво за добрите новини. И ако се потвърди честито  stork-girlИ аз обичам истории за татковци и прегледи. Предишния път моя мъж идва само два пъти с мен: на първия преглед за потвърждение и при Томова. Ей този човек като си сложи една маска на лицето все едно щяха да го съдят и Томова като каза:"момче" - е не сте виждали разтапяне от кеф!
Не знам дали сте обръщали внимание в бг-мама има тема: "Смешно раждане" или нещо такова - е няма такъв смях!!!
martiana и аз искам да те помоля за малко по точни координати на щандовете в Илиянци. Последния път бях там преди година и ми се стори много разбъркано, неподредено и нищо не можах да си харесам от хаос. Мерси.
nnadiaa - аз имам допълнително здравно осигуряване към БГ Здраве и при нас пише, че пакета е без лимитен за бременност, обаче честно да ти кажа напоследък сме го превърнали в пазарлък и лични симпатии. Имам колежка в офиса, която върви преди мен с 2 месеца, на нея и казват едно, на мен друго и общо взето нещата на моменти отиват на: "кефиш ме, не ме кефиш", а уж и моята фирма и те са супер сериозни!!! Да не говорим, че с АГ мислим схеми как да изписва нещата да не се хващат за всяка дума.
laguna - добре дошла и този път всичко да е ОК!
di_ - добре дошла и на теб, аз също проявявам интерес  от раждане с дула, обаче ще раждам в частна болница и къде да я търся тази дула или по-скоро в момента съм изморена и не ми се занимава, вероятно ако се разровя ще попадна на точния човек. Ако можеш да помогнеш с инфо. казвай?
Лек ден на всички коремчета!

# 542
Добро утро момичета,
benitabeni - браво за добрите новини. И ако се потвърди честито  stork-girlИ аз обичам истории за татковци и прегледи. Предишния път моя мъж идва само два пъти с мен: на първия преглед за потвърждение и при Томова. Ей този човек като си сложи една маска на лицето все едно щяха да го съдят и Томова като каза:"момче" - е не сте виждали разтапяне от кеф!
Не знам дали сте обръщали внимание в бг-мама има тема: "Смешно раждане" или нещо такова - е няма такъв смях!!!
martiana и аз искам да те помоля за малко по точни координати на щандовете в Илиянци. Последния път бях там преди година и ми се стори много разбъркано, неподредено и нищо не можах да си харесам от хаос. Мерси.
nnadiaa - аз имам допълнително здравно осигуряване към БГ Здраве и при нас пише, че пакета е без лимитен за бременност, обаче честно да ти кажа напоследък сме го превърнали в пазарлък и лични симпатии. Имам колежка в офиса, която върви преди мен с 2 месеца, на нея и казват едно, на мен друго и общо взето нещата на моменти отиват на: "кефиш ме, не ме кефиш", а уж и моята фирма и те са супер сериозни!!! Да не говорим, че с АГ мислим схеми как да изписва нещата да не се хващат за всяка дума.
laguna - добре дошла и този път всичко да е ОК!
di_ - добре дошла и на теб, аз също проявявам интерес  от раждане с дула, обаче ще раждам в частна болница и къде да я търся тази дула или по-скоро в момента съм изморена и не ми се занимава, вероятно ако се разровя ще попадна на точния човек. Ако можеш да помогнеш с инфо. казвай?
Лек ден на всички коремчета!

hadji, към коя болница си се ориентирала и аз мисля за частна

# 543
Споделете с непросветените какво е това раждане с дула Simple Smile

# 544
Да,и аз съм от непросветените,какви са тези дула??? Embarassed Embarassed Embarassed

# 545
Момичета, вижте какво клипче гледах за кърменето.
http://www.youtube.com/watch?v=r2N0NpTM9aI

За мамите, които за пръв път са бременни/като мен/, ще е доста забавно.Поне на мен ми беше Wink

# 546
Дулата е жена, която преминала през специален курс на обучение и не е акушерка, тя не изражда, а е нещо като морална подкрепа на родилката.
"Дулата е асистентка, специално обучена да оказва емоционална и физическа подкрепа на майките по време на раждането. Тя не предлага клинична грижа и не замества медицинския персонал.
Освен окуражителни думи, дулата предлага и методи за облекчаване на болката. Най-големият мит за дулите е, че заместват бащата при раждането."

# 547
Добро утро и от мен  Grinning

Dreamer, benitabeni, благодаря!  Hug Все още не съм се оправила с корема, но се старая да ям подходящи храни, а и от днес започнах да пия сиропчето Фрутилакс, дано да помогне  Praynig
Mirenamell, най-оптимално за късна ФМ е 20-22 седмица. Аз съм се записала при доц. Томова и тя така ми обясни. Ако решиш при нея, трябва да звъннеш още сега, защото записват чак за края на ноември. Ако ти трябват координати, пиши ми.  Peace

В тази връзка искам да питам Gazolin - ти като ходиш при Томова, специално за ФЕКГ ли ще ходиш или то се комбинира с втората ФМ? Би ли ми разяснила малко повече - едно изследване ли е или две отделни и дали се заплаща допълнително?

Hadji, Nnadiaa, и аз съм с допълнително здравно осигуряване, а има и други мами тук. При мен пакета също е пълен (луксозен), но не ми поемат БХС. За ФМ ми поемат само една и то направена на място, с което са сключили договор.
Hadji, , ти къде си се насочила да раждаш? Защото и аз имам избор, но нито познавам болници, нито лекари и ми е притеснено...  newsm78  Sad
А за училището за бременни в х-л анел не знам дали ще успея за тази седмица, тъй като още сме в ремонт. Но ако все пак се организирате оттук с някои мами, моля да ме уведомите, ако мога и аз ще дойда с удоволствие  Laughing
И аз се интересувам живо от магазина за бременни в Илиенци - моля за инфо, който има.  Grinning Че и аз уж си купих два панталона и два чифта дънки за бременни, но това ми е - нямам блузи, а ми трябват и есенни ботуши... Rolling Eyes Като си помисля - пак пари, а и покрай ремонта колко отидоха...  ooooh! Затова мисля да ходя на Илиенци, а не по моловете  hahaha

Лек ден от мен, момичета  Hug

# 548
Пратете ми, моля, покана за Фейсбук-nnadiaa(кльомба)abv.bg или Nadezhda Zabova

# 549
  • Варна
Здравейте!
Събрах най-накрая смелост и аз да се представя  Embarassed .  Чета ви от началото.
Казвам се Дияна, на 31г съм и съм от Варна.  
Ех, най-накрая и друга мама от Варна ...Добре дошла в темата  Simple Smile
И успех с изпита, с първото бебе най-трудно ми беше кърменето и то старта му...имах едни ужасни 15 дни в борба и накрая успяхме де-2 години кърмене, но този път съм решена, ако пак се закучат нещата -ще търся помощ от консултант  Simple Smile

Относно раждането секцио-не бих го избрала по свое желание никога ...ако е препоръчително и обосновано от доктор-ОК, но ...да предпочета ножа, пред 10минутно напъване ,и както Къдричка казва -след един час да обикалям стаята с бебе на ръце -винаги

Да подчертая обаче,че моето първо раждане беше песен(макар и без упойка), надявам се и второто да е такова
Но познавам и такива момичета,които нямат показания за секцио,но го избират по свое желание...всеки сам си решава Simple Smile

# 550
Добро утро Simple Smile

Вижте на какво попаднах, ако някой се интересува, кратък курс за естествено раждане:
http://doula.bg/2011/09/27/shterev-course/

Хубав ден  Peace

# 551
nnadia, приеми поканата във facebook  Simple Smile
nnadia, клипчето е страхотно - кратко, точно и ясно  Heart Eyes Струва ми се, че е част от филма "Гърдата е най-доброто"  Peace
Какво е дула?
Ето го и сайтът им.

# 552
geryito аз съм избрала болница "Вита", днес от 14ч. съм на отворени врати, не че не знам за какво иде реч, но реших да отида пак.
wood-nymph това е една жена, по света отдавна ги ползват, но прочети това, което е написала diaa, при мен има и нещо друго - самата ми гинеколожка, не че е дула, но излъчва такова спокойствие, че може да я зямести и въобще има подход.
Ще ви разкажа в дрег пост за първото ми раждане при нея. Hug обичам я тази жена Hug
Andromeda_84 както писах в предишния пост при нас леко се е првърнало в пазарлък - един път имам 2 ФМ, на другия ден 1, после пък ФЕКГ не я признават, после пък щели да я пишат ФМ  - та така, според зависи. от друга страна разни неща, които искам да ми се изследват в момента си намерх доктори в тяхна подопечна клиника и сега капче не могат да ми кажат, но ще кажа резултата накаря. [i]Аз ще съм в х-л Анел![/i] - другите мами да се обадят/отбележат да се видим!
 Peace

# 553
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
Добре дошли на новите мами Simple Smile  Hug
Благодаря и за хубавите думи Simple Smile  Hug
leonia аз миналата седмица бях с гнойна ангина, първо ми беше студено, после и ме заболя гърлото... лекарства казаха, че не мога да пия (ангина се лекува с пеницилин), за това чайчета, за гърло хомеопатично хомеожен, осцилококцинум, мед, лимони и стоене на топло с много почивка. дано бързо се оправиш  Hug
wood-nymph дулата било някаква жена, която те напътства в раждането  Rolling Eyes дишай-не дишай  Laughing
някоя мама питаше за бояджия, ако не се лъжа - за каква мазилка става дума? обикновен латекс или нещо по-специфично. нашият майстор, не е мазал с латекс, ами прави някаква мазилка, която стои като стъкло, цвета може да е какъвто пожелаеш (странно е едно такова) и най-хубавото е, че може да се мият стени.
ей, сега ще адд-на поканите във ФБ, просто нямам много време - пускам го и забравям  Laughing
днес дадох кръв и за БХС-то, голям зор ей...тази една вена като се заинати...сега ме боли двойно повече ръката...
хайде лек ден и  Hug на всички Simple Smile

# 554
Момичета наистина в Илиенци е пълна лудница и като минеш от едно място и си харесаш нещо, но не го купиш веднага после трудно ще се върнеш на същото място Laughing магазина или по-точно щанда за бременни беше в някакво голямо хале  Embarassed май го водят мол Илиенци  Laughing което ми е малко смешно защото аз съм архитект и точно с молове се занимавам и проектирам  Laughing та щанда е като се влезе в това хале веднага в ляво и се различава само по бременните манекени, няма надпис няма обозначения - просто се заредете с адското тарпение и положителна енергия  Hug Погал на всички коремчета и наистина ви препоръчвам да се разходите там

Общи условия

Активация на акаунт