ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

• 177 631
  • 674
  •   1
Отговори
# 420

Цитат

Според тукашните представи, обаче твърде раничко е в началото на септември да се захапят суЖУците.

Не отричам, че като запръска сняг с чаша червено винце и запалена печка на дърва (камина си нямаме) е по-по-най, ама и сега ако имам ги захапвам  eat  Тези дни ще пробвам една пастърмичка как ще стане в хладилника, че суджук ми е трудно малки количества да направя. Ще докладвам, а ако стане добре и ще почерпя  Mr. Green

# 421
Ох, успокоих се, не съм само аз куку  Mr. Green
Филето вече е изсушено http://www.flickr.com/photos/23538286@N06/7835807340/in/photostream  , в момента съхнат наденички по селски, след тях Панагчрската луканка ще завземе хладилника

# 422
Ох, успокоих се, не съм само аз куку  Mr. Green
Филето вече е изсушено http://www.flickr.com/photos/23538286@N06/7835807340/in/photostream  , в момента съхнат наденички по селски, след тях Панагчрската луканка ще завземе хладилника
Ти и мен успокои  Mr. Green Месото вече е поръчано и заклано. Утре ще бъде и доставено и започвам.
Titina, в твоя хладилник се вижда най-важната подправка за този "нетипичен" сезон, точно над филето  Mr. Green Придава неотразим вкус...

# 423
Хич не сте куку, браво. То и аз не отказвам лятото, ако има кой да почерпи. Mr. Green Ама абсурд да успея да провеся толкова вкусотии и да завзема хладилника, ще ми трябва втори в такъв случай. Grinning

Ще взема да пробвам и аз, поне с малко да видя дали ми се получава. 

# 424
Пишете ме и мен към отбора. Сега съм сложила да се осолява една бъдеща телешка пастърма, която ще бъде изсушена в хладилника. За пръв път правя, стискайте палци нещо да не се прецака.  Peace

# 425
стискаме   Peace но после идваме за дегустация  Wink

# 426
Филето го изсуших, днес ще прибирам и първата порция селски суджуци. Филето изсъхна добре за 10 дни, на суджуците им бяха нужни 20 дни

# 427
Моето филенце в момента се суши в хладилника, но ми се наложи да се прибера в Бългаия и натоварих мъжО да го наглежда. Инструкции давам по телефона, но... резултата ще го разбера като се прибера.
Сега се зачудих дали да го накарам след 10-тия ден да започне да го опитва? Така има опасност да не видя резултата дори и на снимка   Thinking или просто да го накарам да го увие плътно в свежо фолио и да излъжа, че не е готово още  Mr. Green
Последното беше шегичка  Peace

# 428
Зимата правихме пуски, от които не бяхме очаровани. Като се затопли ги прибрах в торбички и в хладилника. След дълго отлежаване мислех да ги изхвърлям, но изненадата от опитването им бе повече от приятна. Че те станали по-вкусни Mr. Green

# 429
Мацки,
ВиЙ директно ме провокирате,като правите мезета в края на август,което ми е занимателно впечатление.
Ъм чи то направо „открихте сезона 12/13”
 Mr. Green

# 430
Аз имам един въпрос относно моята бъдеща пастърма - вече 3ти ден я държа в солен разтвор/който направих доооста солен/, по ръбовете месото си личи, че вече е поело от солта и си е променило вида, но в центъра парчето месо като че ли си стои твърде меко. Нормално ли е така и колко време да го държа още в саламурата/по принцип мисля утре да го вадя/.

# 431
то няма как да стои сухо и твърдо в саламурата   Peace
Вади я, три дни са си доста време за осоляване.

# 432
то няма как да стои сухо и твърдо в саламурата   Peace
Вади я, три дни са си доста време за осоляване.
Мерси, ще я вадя значи.
Пък за дегустацията, нЕма проблем!  Grinning
Titina, по каква рецепта правиш селските суджуци?

# 433
Germar използвах рецептата от една готварска книга ( на времето я имаше във всеки дом). Точната рецепта мога да ти пусна като се прибера довечера.

# 434
лека полека се приготвям за пастърма, суджук и луканка

из нета намерих една рецепта за пастърма, мяза ми на стара рецепта, мисля да пробвам и нея, моля майсторите да се изкажат за рецептата

също така имам и предложение  да отвориме тема само за рецепти за зимнина, както у хляба, а дискусиите да са тука,  иначе големо търсене на рецепти се получава  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт