Есента навън наднича ;) Юлчето в листата тича ;)

• 30 491
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Пепка, много се радвам за вас  Hug  Ти си направо за пример, аз уж съм много ербаб, ама като стане дума за детето си се панирам  Rolling Eyes
Дунайка, няма да ти е лесно и на теб, аз бях чела за тези гърчове и ела да ме видиш - вдигне ли 38 и започвам Нурофен, Панадол, Нурофен...Знам, че не са най-полезното нещо на света, но си ме е шубе  Rolling Eyes

Маритка, ние явно сме със същия вирус  Rolling Eyes  Оказа се, че не са зъби, а някакъв вирус причинява разстройството. Снощи имаше и кръв в памперса Cry звънях на личната, тя ни праща в спешното.

Абе това спешното е станало голяма подигравка. Не знам в другите градове ли е така, обаче в Бургас вече не може да те приемат в спешното на ОРБ, там били само катастрофи, инфаркти и т.н. Нашето GP има д-р със Св. София, които имали спешен  Shocked  обаче там има само дежурен лекар, който също е GP, а не педиатър  Rolling Eyes и реално спешното на Св.София е една канцелария за издаване на направления за приемане в ОРБ  Crazy Това нормално ли е, не знам?Та снощи ми казват : 2 варианта - или си взимам талона и ме приемат в ОРБ и лежа в отделение (без да знам има ли причина за това) или отивам в Дева Мария във Ветрен и си плащам консултацията с педиатър + изследванията!  Crazy  Аз естествено си прибрах детето вкъщи. По телефона ни изписаха Неледикс + Ентерол и изкарахме вечерта. Тази сутрин дадох ако или каквото остъргах от памперса и ни назначиха Гентамицин, Смекта, Ентерол, Неледикс, Глюкоза 5% + диета: лечебна Хумана, картофи, ориз, морков и чай от шипка + сок от дренки. Днес е дрискал само 4 пъти, поне кръв вече няма  Rolling Eyes

За болните деца по площадките  Naughty  моят ако е болен си стои вкъщи. И днес не сме излизали.

И последно, че мн дълго стана: мисля да го спирам от ясла  Rolling Eyes  

# 541
TDI, заради болестите ли?

Желая бързо оздравяване на дечицата, които са с ларингити, стомашни вируси и т.н... да не изброявам, че май станаха доста  Tired

И от мен стиснати палци за малчуганите на Дунайка и Пепка и вярвам, че всичко ще е наред.
Трудно е, но в такива моменти идва майчината сила  Hug  Hug  Hug
С вас сме и всички сме тук за да споделяме, защото никой от нищо не е застрахован  Peace

# 542
  • Пловдив
Аз също стискам палчета за дечицата на  Дунайка и Пепка, да се оправят бързо.

# 543
ТДИ,за съжаление тази одисея продължава и в ДГ ooooh!От както е на градина Ивон се размазахме от болести.За 3 год в които я гледахме в къщи,беше боледувала 2 пъти от хрема.Миналата година изкара 2 отита,2 чревни вируса и перманентните сополи,които не се броят за болест.Тази година от 4 седмици в които е на ДГ изкара 4 вируса.До гуша ми дойде да си давам парите в аптеката и да ми мъкне болести у дома.И най-лошото е,че сами си го правим,заради неуредиците в милата ни държава.Майката си води болно детето,защото шефа не и разрешава да отсъства или няма да вземе пари от болнични,то разнася порядъчно добре вируса из групата и в крайна сметка резултата е налице Confused

Пепка много се радвам на вашият резултат.Дано винаги късмета е с вас.

Дунайка,Ивон веднъж ми направи такъв гърч,когато беше на 1 год и от тогава стане ли Т 38 винаги давам температуро понижаващо.Дано ЕЕГ ви е в норма и само безсънните нощи да са проблема за в бъдеще Praynig

Маритке,как е Алето?Не си писала днес,дано сте добре Praynig

# 544
dunaika, първо направихме ЕЕГ на будно състояние,аз я държах и тя кротуваше защото много и се спеше,но то си е малко дете и се мърдаше ,та доцентката която го прави поиска и второ , а и за да види състоянието по време на сън.Упоика няма,не е болезнено.Слагат една* гумена шапка *на главичката захваща се за брадичката и по нея се захващат електроди или нещо такова(щипки)и това е трябва да стои мирно 10 мин.което си е трудно.Второто беше много по-лесно.
А за това дали да пишем и лошите новини,аз си мисля че трябва,за това и споделих със вас и получих страхотната ви подкрепа Hug знаете ли как се ровя всяка вечер в интернет и търся някаква информация колкото и да е малка и най -много ми помагат мненията на майките от бг мама(прозвуча малко като реклама Laughing)
И аз си мислех след нова година пусна Дони на ясла ,но няма да стане,макар че си върви сама ме посъветваха до 3 год,да си я гледам аз.Трябва и да я пазя от високи температури,от удар по главата от претопляне и .т.н.да не отключи гърч.
 А за лекарите в Бургас  ooooh!нямам думи./.....TDI аз наистина мисля че само при нас го има това нещо,ние на практика нямаме спешно отделение и никакви специалисти .Както казва една моя приятелка *и гърлото ме е страх да си пригледам в бБургас*
Пак стана много дълго Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 21:27 от pepka_

# 545
  • в 1001-та нощ
Дунайка, Пепка, Ази - ще се справите, Момичета  Hug  bouquet

Пепка  Hug - казаха ли каква е причината  newsm78 - какво предстои то тук нататък  newsm78 рехабилитаци яи всичко ще е наред  newsm78

на мен така преди време след един такъв гърч (аз вдигам над 39.3 Т за минути ... #Crazy) ми правиха ЕЕГ, търсиха тумор и какво ли не ..... накрая ме оставиха без изяснена причина и причината сама си излезе след няколко месеца, но тогава започнах да усещам момента преди "гърч" - следващи гърчове нямаше, но ти става лошо по особен начин .... а гърча беше точно на една служебна среща .... в един хотел ... все имах работа и не слизах при колегите и ме свалиха принудително .... получих го минути след това .... ако бях останала в стаята - сега да ме няма  Sick   

Ази - къде ще правят  процедурата  newsm78

А исках да споделя и една изпитана рецепта при бактерии в урината - мое близко детенце имаше скоро след раждането (и други проблеми в отделитлната система) .....трябваше да бъде на антибиотици постоянно, поне докато не проходи ...което си е 1 година  Sick в един момент - 7 месец - беше резистентен към всички антибиотици ... и тогав амайката в безозходица - споделя в аптека (не в България), където й дават тази рецепта .....

Прилага я без антибиотик и прави контрола - след 2 седмици с хубав резултат ..... 40 дни по-късно и до сега без такъв проблем повече  Peace

Овес при бактерии в урината
Овесът трябва да бъде небелен – с люспите – като за храна на животни, а не овесени ядки, които ползваме за храна

Пропорция: 500г овес и 2 л вода

Приготвяне: 500г овес се премива и почиства, поставя се в съд и се доливат 2 л вода. Оставя се да престои една нощ и на сутринта се слага на котлон само да кипне, НЕ се вари. След като изстине се прецежда и течността се пие.

40 дни се пие се само тази течност  - без други течности, колкото може - за да се насити организма.Безвкусна е.

# 546
  • Stavanger, Norway
Леле, не съм чела 1-2 дена и като гледам какви неща са ставали... ooooh!
Пепка, браво, че всичко е наред! На всички болни пожелавам бързо да се оправят.
Спешното в Бургас - и ние минахме през тази огромна глупост в здравеопазването ни  ooooh! След като 10 мин. киснахме лятото с висока Т пред спешното и никой не ни каза, че не сме за там се досетих, е вероятно има детски кабинет. Натириха ни да чакаме пред една заключена врата (по принцип има дежурен в детско отделение, който прави прегледи ако има спешен случай), но те явно не ги закачат нощем освен ако не е някаква голяма драма. А за направлението в спешните центрове...Ужас някакъв  ooooh!
Теди, бързо да се оправя Борката  Hug
Промени в цикъла след спиране на кърменето - очакват ли се такива? Закъснява ми вече 2 дни и чак се притеснявам. Дори не мога да мисля какво ще е ако съм бременна по някакъв чуден начин (въпреки предпазните мерки)  ooooh! На този етап второ дете ще ни доведе до банкрут, т.е. няма как да стане, а аборт...Дори не искам да мисля...Утре ще взема един тест да се успокоя, че почвам да се панирам  ooooh!

# 547
  • Stavanger, Norway
Ази, нямам време да чета много назад, но защо се наложи този дренаж? И аз съм притеснена, защото Алекси още не съм го виждала да плаче със сълзи и все отлагам, но...
Нещо притеснително - моят син все си хваща ръчичките откъм китките и прохленцва все едно го болят и ми ги показва  newsm78 Като ги разтъркам и пипам не реагира да го боли, но започвам да се притеснявам вече. И за това ще си искам направление, че да съм спокойна  Rolling Eyes

# 548
  • в 1001-та нощ
при мен варираше месеци наред  Peace 29-32 дни и според  лекарите (АГ и ендокринолог) е нормално  Peace

# 549
ади,мерси,че питаш.ами добре се броим.не съм го водила на лекар,не се е подобрил много,освен,че днес не повърна,но не се и влошава.много ми мизерничи обаче.накрая вече ми скъса нервите,защото голям цирк направи в колата.ние пък в тоя зор решихме да ходим на цюрих (13 км от нас) да пием по нещо,та попаднахме в задръстване на отиване,Алето се побърка и директно обърнахме колата след,като излезнахме от магистралата и айде обратно към дома....и тогава беше пикът на купона-съ-дра се!
а детските градини тук са същите и също си водят болни децата,защото шефовете не пускат отпуски.проблема си е почти същия,с малки разлики предполагам.аз личен опит нямам,но като гледам какъв игнор ми слагат на кандидатурите за работа....сещай се.

май имах и още да пиша,но нямам вече време,че го приспивах един час,ама то гладно спи л исе и съм за пълна промяна в банята,а псоле се гътам Mr. Green

# 550
Ади, заради болестите, да  Peace Аз съм голям привърженик на яслите, защото има контакти с други деца. Танцуват, пеят, той дори на мен ми показва няк'ви неща като започна да му пея и прави едни чупки  Shocked  явно там са ги научили  hahaha  Създават се навици - гърне, закуска, сън и т.н.
Обаче, тези болести  ooooh! имунитет и всичко много хубаво, ама детето ми се измъчи - за 2 месеца 3 седмици беше с грема и 1 с разстройство.
Междудругото от вчера следобед вече е по-добре - само веднъж беше разстроен, а днес сутринта всичко е нормално  Party

Дядо му като го гледа много го глези - всичко му дава да пипа, да си играе - смених си домашния тел.  3 пъти  ooooh!, а баща ми GSM-а 2 пъти  Crazy Като е с него не си яде готвеното ами бананчета, бисквитки, ако не му хареса супата, баща ми му вари картофки, не знам какво си...голяма глезотия ви казвам. Но пък от друга страна никой няма да го гледа по-добре от баща ми или някой друг от семейството, защото си ни е свиден  Heart Eyes

Промени в цикъла след спиране на кърменето

Като си предствиш, че аз го отбих януари, та смятай, миналия месец ми дойде с 10 дни по-рано  ooooh!
сега пък и аз си мисля, че ми трябва тест...луда работа  Crazy

Хайде отивам аз на изпит по "Рекламни стратегии" стискайте палци

# 551
  Стис!  Praynig Hug

# 552
  • София
Пепка, много се радвам за добрия резултат на детето, дано и при dunaika да излезе такъв!

Вкарах се аз между сериозните случаи, без да искам, от мерак да споделя докато ми е прясно. Но и ние да намажем малко стиснати палци, мерси  Laughing
Ази, нямам време да чета много назад, но защо се наложи този дренаж? И аз съм притеснена, защото Алекси още не съм го виждала да плаче със сълзи и все отлагам, но...
Цветулка, в нашия случай е точно наопаки, клапата в канала през който се оттича сълзата е запушена и тече по бузата все едно плаче или се събира на дебел гурел и често се възпалява. Май много от връстниците нямат още сълзи, не знам, но Ема плаче с крокодилски  Laughing
Алена, при д-р Здравко Цонев детски офталмолог.

TDI , успех на изпита!

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 11:54 от Azzzy

# 553
Бързам аз да се похваля - имам 6.

Маритка , първоначално мислех да ти го спестя, но размислих и реших да ти кажа каквото ми се върти в главата, а ти да си прецениш, а ако искаш ми се сърди, твоя воля.
Казваш, че Алето още не сте го завели на лекар, а сте тръгнали с детето да "пийнете", не че има нещо лошо, в това да се забавлявате, но не мислиш ли, че е по-добре първо да минете през доктор. И на мен ми е писнало всяка седмица да съм при ЛЛ, но предпочитам така от колкото да съжалявам после цял живот...По принцип знам, че ако детето е 3 дни с диария и повръщане се хоспитализира и то най-вече, за да не се обезводни - правят се вливания с глюкоза и т.н.
Както ти си решиш, не искам да ти се меся как да си гледаш детето, но те съветвам да го заведеш на лекар, най-малкото за едната рецепта.

# 554
ооо теди,постоянно комуницирам с лекарите по телефона.пие каквото е нужно.освен това ми казаха,че разстройството не е страшно,а само повръщнето.той от два дена не е повръщалл,а преди това повърна за два дена общо 3-4 пъти,пие си вече вода и си пишка,както обикновенно,та не съм чак толкова безотговорна,както си мислиш.между другото той хвана това нещо в чакалнята докато го влачих с мен по моите доктори,а педиатрите са доста изоставащи с часовете си,което значи да кибичим измежду цяла чакалня болни деца поне 30 мин.не мерси.и да ми изпишат рецепта,която аз вече си имам вкъщи закупена?не мерси.за обезводняване и дума неможе да става,кърмя го вече и даже пи 100 мл. от лечебното АМ.до днес неискаше да го близне.а пийването решихме да го направим (имаме предвид кафе и сок де.в ресторанта където работи брат му на мъжа ми),защото няма да е далече развода ни,ако така продължаваме.така,че всичко е под контрол...почти.обаче още сме си  предразводно състояние,защото ни се провали пийването,а мен ме хвана или вируса на Алето,или от хормоналните хапчета,които вземам от два дена,но съм точно като бременна в първиите месеци и съм много проклета днеска.

Общи условия

Активация на акаунт