ЮЛИ 2007!

• 29 511
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
само да се намеся за карате - а чували ли сте за Шотакан. Брат ми е тренирал около 10тина години и знам, че това е стил, в който се цени контрола и умението да спреш. Има спаринг, но винаги е без контактен (поне така беше когато тренираше брат ми) . Според мен за истинската философия на карате са все още малки ... ЛМ  Peace
Диди тръгна на ясла ...

# 106
Интересни неща си говорите...
Аз съм се занимавала с айкидо преди време. За съжаление в нашите зали се ходи да се запознаеш с батковци/каки, да се ходи на бира след тренировка и подобни. Много са далеч от философията на спорта. Дори напредналите. Но като физическо занимание е хубаво.
Детската група пък само подскачаха и се търкаляха.
Може би като ученик ще го запиша ако му е интересно.

# 107
  • София
Нищо не казахте за подарък на 2-годишен малчуган...

# 108
  • sf
Строител, конструктор от типа кубчета, или мозайка

Ние днес сме с Вико , не го пуснах на градина, че се къса да кашля, давам му какви ли не бабини гадости, ама за радост ги пие, сега остава и да подействат  Rolling Eyes

Сега ще го водя до личната да го чуе

# 109
  • София
абе аз харесах една мозайка много, едра, ама 50 лв. ми се видя множко...

# 110
  • София
Вико не съм забравила,не ми вдига тел.
Марти съгласна съм с определението което си постнала,всички са с това описание,но за мен лм не е това което е-тук.
айкидо при нас има извън дг иначе близко през 5 блока.Ако искат ще ги заведем но треньора каза 5г.
Ники си скъсал маратонката,нови трябват.Ради се изпуснал докато спи и не казал на г-жата.Не ги пуснали на футбол защото не били записани,а изрично казах ако искат да ги заведат и ще платя Twisted Evil

# 111
  • София,
Привет
Я и аз да се включа в спортния спор, че от вчера Ви чета - ама вече реших и да се включа. Mr. Green Аз съм върл фен на бойните изкуства, четири години в гимназията усилено съм се занимавала първо с карате киокушин, а после и шотокан, даже и на изпити се явавах имам там защитени степени и колани, но дойде времето за кандидатстване във вуз, уроци, четене, изпити  - отдалечих се и после пък там където отидох да уча нямаше подобни школи - много съжалявам че не продължих, изключително много. Моето мнение е, че те зи спортове правилно практикувани и преподавани от добри преподаватели учат, възпитават и най - вече градят силен дух, изобщо имат страхотно възпитателно възействие, научаване на самоконтрол, и изобщо - мога сага да напиша, но няма смисъл Mr. Green. Изобщо спортуването в каквато и да е форма  е много важно. Само дето моите деца не обичат физическото натоварване май - особено големия Mr. Green, така и не можахме да го убедим да се запише на нещо по силово, нещо дето има и тичане Joy, баща му две години подред го записва на футбол - обаче нашия се отписва Mr. Green, иначе е ходил на всичко останало, което се предлага в ДГ, но без футбол. Миналата година се беше записал на хокей на трева в училище да ходи в обедната почивка, отиде два пъти, ама нещо не му хареса и пак се отписа Mr. Green. Добре че са танците, тази година започна отново- три пъти в седмица по час  и половина, прибира се направо скапан восем вечерта даже девет и заспива във въздуха.
Тази година и малката съм говорила да я запиша директно на школата по танци, защото в ДГ сигурно пак няма да стане, аз както мисля да я пускам за по няколко дни в месеца. Оказва се, че програмата ми ще е изключително съботно неделна, така че през седмицата ще съм си в къщи и няма да има проблем да си я гледам още.  Ще тръгнем пък да видим - още в понеделник надявам се да е там. Изследванията ни са готови, днес взех и контактната бележка, амбулаторната карта е направена още септември, друго не ни трябва нали. Днес ни излезе и решението от ТЕЛКА, само трябва да го презаверим и да занесем и него. Peace
Вики като се върнеш от педката пиши как е Виктор. Peace

# 112
  • USA
На тази възраст едва ли има значение на какжо бойно изкуство ги запишем. Аз им викам събирателно "карате" на всичките. Важното там е, че ги учат на дисциплина и контрол над себе си. Надали ще ги пуснат да се бият свободен стил. Имам наблюдения над такива деца - много ми харесва как им е повлияло каратето.
Аз мисля, че спортът помага за ученето. Най-много имах нужда да тренирам като учех за държавен изпит. Който е спортувал, знае за какво говоря.
Имам приятелка с по-големички деца. Най-свестните деца, които познавам. И двамата са национални шампиони по ски за възрастта си. Поцепват се от тренировки, въпреки това са отличници и жънат големи успехи и в ученето. Не са взаимноизключващи се нещата. На мен притесненията ми за американския футбол са не, че го играят прости хора, а че е много опасен.
Живи и здрави да са, ще си намерят пътя.
Снощи гледах реч на Стив Джобс за завършване на Станфорд - невероятен е този човек.
Янче, мен би ме издразнило някаква майка да ми чете морал защо си водя детето на градина кашлящо. Ами, то по тази логика цяла зима трябва да си седя вкъщи с него. Особено пък за 4годишни деца.

# 113
  • sf
Водих го, има лек спазъм, явно този път добре  съм направила вентолина  ooooh!
ама му е втори случай за има-няма две седмици  Rolling Eyes точна както миналата година става

Утре сме на РД в парка, чудя се дали да ходим  Thinking доки каза, че не е заразен, ама знам ли

# 114
  • София,
Вики той не е заразен, но пък е опасно да не хване от друго дете нещо друго, че сега му е слаб организма. А ти кога почна Вентолина? И на колко време го правиш, почна ли да отхрачва вече - т.е. кашлицата вечеотхрачваща ли е? Знаеш ли какво съм се сетила, тези пристъпи може да са и реакция към някакъв препарат в градината, като не е ходи лотдавна и сега като тръгна - докато свикне организмът с градинските препарати - са възможни такива реакции и спазми.

# 115
  • sf
Ама той го направи преди да е ходил на ДГ, миналата година също  Confused
Почна да отхрачва, на 8 часа е Вентолина,
В понеделник ми е интересно УНГ-то какво ще види и каже

# 116
  • София
Да се оправя бързо Вико!

# 117
Здр!
Яна, радвам се, че си се свързала с Ганчева.
Марти, моята във Вита се казва Велкова, но Кълвачева е по- добра за цито, ранички и подобни. Най- добра е Ганчева, за която си пишем с Яна.
За амбициите мн искам да има желание да учи и да се занимава с музука Laughing Особено пиано и цигулка. Но той засега яко го влече футбола. Всички се удивляват от това колко добре рита. Не ми се е искало така да стане, но той от доста време натам тегли. Сега ще го записваме в градината

# 118
Бубе, а тази Ганчева във Вита ли е? Ще се спра на Кълвачева, ако не е

И аз гледах речта на Джобс, впечатли ме. Днес я и прочетох няколко пъти

Бързо да оздравява Вико

Никола е добре, на път съм да издигна паметник на едликуид, а покрай него и на Ивето, че ми го препоръча. На морето така една сутрин се разкашля. Бях сигурна, че започва нещо, защото го бяхме изстудили предишния ден. Дадох два или три пъти едликуид и до вечерта нямаше помен от кашлица. Тогава си помислих, че би могло да е съвпадение. Сега пак обаче...

# 119
  • София,
Марти аз сега се сетих че щях да ти пиша за Ликуида, когато детето е болно се дава три пъти на ден по една супена лъжица, поне на нас така ни го изписват педиатрите в Токуда. При нас не че е имал ефект де, ама то ние сме друг въпрос.
Вики права си, аз пък сипомислих че му почнаха проблемите на Виктор като тръгна на градината. Но е възможно и от смяната на климата да е, при нас също беше така в началото, преди две години - Вероника правеше най тежките спазми и пристъпи точно есенно и пролетно време! А щом е почнал да отхрачва е хубаво, включи му ама от утре и някакъв муколитик, не ви ли изписаха - или ако добре му действат чайчета с босилек - нещо което втечнява секрета.  Peace И не губи кураж, ще се научиш, трябва ти малко повече увереност, просто не се чуди когато го видиш че почва да кашля сухо, дори само при подкашляне, ако се включи веднага вентолин дори еднократно или двукратно може да не се стигне изобщо до спазъма! Peace

Общи условия

Активация на акаунт