ЮЛИ 2007!

• 29 512
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • USA
Имам възможност да кандидатствам за по-висока позиция във фирмата ми, за повече пари (50% повече Simple Smile), но и с повече отговорности. Ще се пътува повече, ще се седи в срещи с не толкова приятни хора и т.н. Знам, че ще мога да се справя с работата, но не ми се иска да си развалям баланса между работа/семейство, което неизменно ще стане ако съм на тази позиция. Имам да си помисля 2 дена преди да реша дали да кандидатствам. Интересно ми е какво вие мислите по този казус.

# 121
  • Canada
Ако бях на твое място, след като си изясня аз точно какво искам, следващото най-важно би било какво мисли мъжа ми. Ясно е, че когато вземаме решения за времето ни /т.е. по-малко време със семейството/, друг трябва да балансира. При липсата на баби и дядовци под ръка няма да е много лесно. От друга страна 50% повече Money, хич ама хич не са за подценяване. Би ли могла да намериш такова заплащане или близко до това на външно място?
Лично за мен съм решила, че търся по-малко ангажираща работа, в смисъл в рамките на нормален работен ден и до там. За съжаление това няма как да се върже със супер заплата, но какво да се прави. Разсъждавам си, че с течение на времето децата ще имат по-малко нужда от нас и тогава, ако имам възможност, бих се отдала на кариера. За момента при нас само на държавна работа може да е /а може и да не е/ спокойно и добре платено, но процесите на кандидатстване са много мудни и с безброй етапи.

# 122
Winx аз преди децата работих за много пари, обаче нямах време да си ги изхарча  Rolling Eyes За тогава се чувствах добре, но не бих повторила.
Сега искам да поддържаме някакво ниво, да не се чудя ако се разболее как да купя лекарства или как да го заведа точно този месец на зъболекар.
Като порастнат и нямат нужда от мен пак ще върша всичката работа на света Simple Smile
Поне аз така си мисля.

# 123
Според вас колко трябва да пораснат за да можеме да си позволим по ангажираща работа?
Аз незнам наистина кога ще имат по-малка нужда от нас,на 12г. като станат ли,незнам.Само,че като са на 12г. примерно аз ще съм 39-40г. дотогава ако не съм влязла в системата едва ли ще почна на кой знае каква позиция,говоря хипотетично не лично за мен,щото аз нямам данни да съм на някаква позиция.Дали тогава ще я има тази възможност имам предвид.Аз бих кандидатствала пък ако стане ще мисля.Все пак си с едно дете Велинче и ако се наложи ще наемеш жена за няколко часа,така си мисля.Ако ти идва много нанагорно ще прецениш,човек трябва да пробва след като има шанс.Ти си работеща жена и то не работиш за да отбиеш номера,нормално е да се развиваш в службата.

# 124
мерси, Дани  Hug

Уинксче, може би определящо е това колко получава мъжа ти и колко отсъства от вкъщи. Ако той е с по-ниска заплата и съответно по-ненатоварен, може да се компенсира това с по-висока твоя позиция. Но дори и да е така, ако отсъстваш от вкъщи преобладаващо, едва ли си струва. Има жени, които не биха се замислили, но ти търсиш баланс между семейство и работа...Аз лично с годините много си промених мнението за много неща свързани с работата ми. Ето например сега при нас има структурни промени, част от моята работа (процесуалното представителство, което ми е любимо впрочем) минава към друга дирекция. Ако беше преди, щях да го последвам с двеста. Сега обаче си давам сметка, че аз НЕ МОГА да върша тази работа. Тя изисква да съм на разположение във всеки един момент, когато имам насрочено дело, заместването там е почти невъзможно. Освен това е свързана с много пътуване из България. За себе си на този етап търся работа, която да не влияе на децата ми. След някоя и друга година обаче нямам представа дали ще е така.
Та в твоя случай - ако работата е интересна и тези 50 процента представляват прилично допълнение към семейния бюджет, нищо не ти пречи да кандидатстваш, да поработиш малко и ако видиш, че ти пречи работата да напуснеш. В теб много ми харесва това, че се държиш естествено и не се считаш за незаменима. Нещо, което се случва масово на хора, които заемат по-сериозни длъжности. Освен това нещата при теб се случват с лекота - както си намери тази работа в пика на кризата, ще си намериш друга, така че давай смело  Hug това всичко го написа човек, който след една седмица се връща на работа на 4 часа и съответно 50 процента по-ниско ТВ  Laughing

# 125
  • Бургас
Уинкче, подкрепям мненията на Марти и Яна. ПРецени, опитай, пък винаги има възможности за корекции на работната среда  Wink
Аз лично, ако работата ми е интересна и я работя с удоволствие, като сегашната ми (разбирай ставам и ходя с удоволствие на работа) няма да се замисля и секунда.   Peace

Да ви се похваля официално от вчера съм отново студент - Свищов. Убихме се от път за един ден. Ивайло беше прекалено емоциониран и превъзбуден, скъса ми нервите от неслушане  Mr. Green

Вашите деца като се отделят от къщи, както например вчера като тръгнахме на път, започват ли да мрънкат че искат в къщи. Ивайло непрекъснато го прави. Стигало се е до истерични ревове, например септември като бях денонощно в хотела и трябваше да преспят няколко дни при мен, еми големи драми бяха първата вечер, събудихме целия хотел  ooooh! Вчера пак - още не бяхме пристигнали в Свищов и при вида на новите места и започва да истерясва "Искам си в моята къща"  Rolling Eyes

# 126
не, Никола не го прави, даже точно обратното - много обича да пътуваме и да сме на чуждо място. Валери също, но той си е скитник по принцип. Още като се събуди и наяде сутрин, започва да вади обувки и да "се обува за излизане". Ивчо явно е домошар  Heart Eyes

# 127
  • София
Взех потници 6лв рипсено Twisted Evil чувалчета зимни,за вкъщи 13лв което ме учуди.Напазарувахме от кауланд/Яна вашия/много народ,винаги ли е така?На Ники едни нови маратонки/баща му ги избра/ Sick
Уинкс,незнам.Мен би ме тормозило отсъствието от вкъщи-командировки.

# 128
  • София
Уинкс, всичко май наистина зависи от това доколко сега ви стигат парите. Мисля, мисля, и си давам сметка, че аз може би не бих кандидатствала. Както преди стоях с цели нощи на работа и събота и неделя не излизах от офиса, така сега веднъж да отида в събота и се дразня много. И всички кариеристки боричкания между хората около мен ми изглеждат смешни. Наистина това време с децата никога няма да се върне. Сега съм с нормално работно време и виждам, че времето, прекарано с Кая, никак не ми стига. И на нея не й стига. Жена се наема лесно , но тя не може да даде същото на Крис. Друг важен фактор е доколко работата е психически натоварваща. Дори и да се налага малко да пътуваш и да работиш по-дълго, ако като излезеш оттам забравяш за проблемите, не е толкова страшно. Но ако те изцежда и после искаш само да си легнеш...Ти всички тези неща си ги знаеш, де. А и 2 дни са много кратко време за такова решение...Слушай сърцето си (и мъжа си, както НР каза)!  Hug

# 129
  • София,
Привет
Шуши честито официално студентство вече, да ти върви по вода, и да си взимаш изпитите с лекота.
И моите деца са скиторници и вечно искат да пътуват, нямаме такива проблеми, свикват бързо на всяко място, но те може би са свикнали поради честите ни посещения в провинцията при бабите.
Уинксче, аз незная какво да ти кажа и какво да те посъветвам, може би е най добре да послушаш сърцето си - и да пробваш, назад винагихможеш да се върнеш, но придвижването напред и нагоре винаги е по трудно! Peace
Мен ако питате, аз предпочитам да си стоя в къщи Mr. Green, но не да не работя, напротив, на мен като че ли този метод да работя от вкъщи и да си разпределям времето както аз искам, някак си много ми допадна и на този етап немога и да си помисля, че в едни момент ще ми се наложи да ставам и да върша всичко под час, не че по принцип не го правя - даже напротив - доста организиран човек съм - но самото стоене по цял ден на едно и също място и самата обвързаност с това ме плаши. Sick Друго си е да си готвиш в къщи, да си чистиш и да си вършиш и сблужебните задължения, и не шефа да ти виси по цял ден на главата Mr. Green или ти на неговата Joy.
А аз пък днес записах първото участие на новата учебна година, цял ден бях на лекции. Имах страхотни очаквания, даже цяла нощ неможах да спя от напрежение, /незная и аз какво очаквах/ Mr. Green но съм леко разочарована, изобщо думи нямам, надявах се, че ще е интересно, а то напротив едва издържах да не заспя по време на лекцията, Joy преподавателя не каза нищо което да не знаех, а и така бавноооооо и монотоннноо говореше, че в почивките изпих три кафета, за да не заспя. Утре даже се чудя дали има смисъл изобщо да ходя - човека си каза да си купим учебника - даде избор за явяване на изпит или освобождаване с хубав курсов проект, и това е, ще залягам на прокета засега пък да видим Crossing Arms.

# 130
  • София
И аз като Дани,висене в една стая сам или с двама още ще ме побърка,предпочитам текучество от хора или напред назад,предпочитам планирането,днес тичане но утре от вкъщи.Не че от нас може дасе работи.
Марти забравих да ти пиша,не искам паметник Laughing даже не съм се сетила аз,Деси даваше и реших и аз да дам,макар да имах лош опит с ликуда когато бяха на 1,3м давах 20 дни и в почивките ми се разболяваха жестоко,но пък и онази ужасна ваксина мпр и тя имаше принос.Сега давам ехинацея д-р тайс и вит-С/от което почиват сега/колко време се почива? можеш другия път да дадеш и ти така да няма "обвързване"с едно на организма

# 131
  • sf
ДД
Ние в крайна сметка не отидохме на РД- решиха ми дилемата дали да ходим, като се обадиха, че местят партито в апартамента  Confused тотално реших да си го спестя, 30 човека на 20 квадрата, е, мерси  Confused
Сами сме с децата и съм ги оставила да правят каквото искат, все  едно бомба е паднала  ooooh! добре че не си правих труда да чистя сутринта  Mr. Green

Правят си тука  фокуси с един комплект от Джъмбо, падам от смях.  Joy

Времето ме побърква тотално, водих ги за 30мин на сладкарница, умряхме от студ.

По въпроса за кариерата, аз не съм амбициозна, ако имаше как да си имам солидна сметка, хич нямаше и да помириша работа  Joy

# 132
Никола ли е единствения дето неиска да пие никакви витамини и лекарства освен вит ц и осц.,харесва и на супрадин желираните но незнам те колко са ефективни.Този локуид е като сироп нали,незнам как бих му го пробутала,инъче Надина обича да пие всякакви такива неща.Тази вечер ще им дам осц. и ще ги затопля,защото сме излезли от сутринта до сега и се смени времето,от сутринта до слетобед темп. паднаха,повече в колата бяхме и в магазините,но докато се нагласи организма с тези темп. голям студ набрахме.
Свършихме доста работа днес,и гарнитурата поръчахме.Детски лампи неможем да харесаме,а си мислих че ще е лесно.В Икея не ни харесаха,по другите магазини са скъпи но и не много функционални,не светят обемно.
Иве винаги е така в Кауфланд,и през деня и се чудя тези хора на работа не ходят ли и все се влачи от сутрин до вечер.Признавам доста на сметка неща съм купувала от Кауфланд.А в Лидел какво е в четвъртък и почивните дни,леле.
Аз си мечтая да работя,да имам колеги,да сме екип,да има работа и да не мисля за друго,да сменя обстановката и средата.Д аъм някъде,на работно място.Точно за да не се налага по цял ден да чистя,оправям и готвя,а после за колкото имам време толкова.

# 133
  • София
А аз толкова се потискам от бъркотията, която се е създала вкъщи, и толкова нищо не правя да я променя, че май пак почвам да си мечтая да остана вкъщи за известно време, да въдворя ред малко, да се занимавам повече с Кая.

И тя не понася трудно като сме на друго място, даже й харесва, но си казва, че в къщи й е най-хубаво  Mr. Green

Днес в сити център видях един магазин за обувки - swissies, с интересна технология, 50%  от подметката е въздух и ходилото пружинира при ходене. Харесах зимни обувки за Кая, казаха, че са непромокаеми. Имаха от тях номер и за мен и жената настоя да ги пробвам, за да видя какво е усещането. Харесаха ми, май на заплата ще купувам. Нещо такова е моделът, но в друг десен, кафяво с малко розово: http://www.swissies.eu/kids/kids-collection/girls/shoparticle/fi … 390/fw_2011_girl/
И едни ботушки много ми харесаха в КиК, много озчостени, мека подметка и кожа, но ме притеснява дали през ципа няма да влиза сняг или дъжд.

Пак се почна с бавното съхнене на дрехите  Confused

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 18:32 от ayka

# 134
  • Асеновград
А при нас пак се почна с купищата миризливки по прането , следващ етап ще бъде да изберем на какво да мирише прането - лютеница иили пушек от димящи комини  Mr. Green.
Аз не мога да работя от вкъщи , ужасно неорганизирана съм , нищо не успявам да свърша , харесва ми да сменям средата , пък и при нас проектите често се сменят , интересно ми е , аз си обичам работата , само пустата криза да мине.
Уинкс , според мен прецени колко стрес можеш да поемеш.
Тедо отиде на вилата , ние ще отидем утре , тук още е топло , студеният фронт ще дойде утре явно.Никак не съм подготвена със зимните дрехи за Тедо , всичко му е малко.

Общи условия

Активация на акаунт