ЮЛИ 2007!

• 29 610
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Луда работа е в градините.
При нас - от началото на годината са само с 1 госпожа. От вчера са БЕЗ госпожа!!! Жената си навехнала глезена ... Гледат ги лелята и едната от сестрите ...

И аз Сашо го уча като има нещо/някой, който му причинява дискомфорт по някакъв начин и не може САМ с думи да се оправи да казва на по-възрастните.

Яна - ако ще ти олекне и разбира се искаш - пиши на тайното място. Аз за това не пиша много много тук ..... (почти на косъм беше да се получи сходна ситуация с тази при ЗБ)

# 331
  • София
Ей, много неприятно това с Вико, дано не се  е уплашил много, раната ще заздравее...

Били, беше ме питала за вземането - аз по принцип я водя сутрин с колата на една друга майка, но той вече я взема мъжът ми, може да шофира, сутрин доста го боли кракът, иначе е ок.

И аз много мразя доносничеството, но мисля в по-късна възраст да го отучваме, сега наистина мисля, че в груби ситуации е най-добре госпожата да знае и да вземе отношение.

# 332
  • USA
Американчетата ги възпитават в доносничество от ранна детска възраст. Засега, мисля че е положително. По-нататък сами ще разберат кое как. Има едно момиченце, редовно идва при мен да ми рапортува за Кристиан - не искал да играе с нея, не и давал играчка етц. Много ми е смешно Simple Smile.

# 333
  • Асеновград
На Тедо най-новото оправдание му е "ти започна първи" , дори когато ми държи тон и му кажа да не ми вика , той отговаря "ти започна първа" и с кака му се портят постоянно , тя се държи като бебе като е с него  Laughing.
Радвам се , че е по-добре , Айка.
Захванах се да разтребвам и да се оттървавам от ненужната покъщнина и знаете ли какво се оказа - аз съм Плюшкин  Embarassed.

# 334
  • Canada
Захванах се да разтребвам и да се оттървавам от ненужната покъщнина и знаете ли какво се оказа - аз съм Плюшкин  Embarassed.

Хе-хе, и аз. Laughing Добре, че се изместихме в по-голяма къща. Mr. Green
А толкова да ми харесва да е празно..., но уви!

Раян пък постоянно ми казва, че е играл сам и аз се притеснявам, че не се сприятелява.
Баща му /той го взема/ разказва как почти винаги го заварва в компанията на други деца - играят, гонят се. Не разбирам защо твърди, че е играл сам.

# 335
  • София
И аз обичам празно Heart Eyes у нас е така,аз обожавам да изхвърлям,постоянно го правя,улеква ми

# 336
ха здравейте  Grinning
Айка и на Ева ръцете са непрекъснато в устата й , също и разни предмети.Това е от няколко месеца насам, чудно ми е защо го прави Rolling Eyes
Аз пазя неща докато не ми скимне да чистя основно и хвърлям много  LaughingСега сме се затрупали с какво ли не, още малко и ще започна с чистката .И на мен като на Ивето ми действа разтоварващо.
Бързо да заздравява раната на Вико  HugС тази кръв не са ли се уплащили госпожите  newsm78
НР и Ева често казва така, а в същото време все е в центъра на игрите когато я взимам  Thinking
Още имах да пиша ама забравих какво...............
 Hug

# 337
  • София
Аз нали съм на всяка манджа мерудия.Лапането на предмети е недостиг,по този начин се стимулират сами,примерно като ги затруднява нещо като са притеснени за нещо итн....Моя пък Ради си чопли ноктите и кожичките,ама занам от къде го е видял от собствената си майка Twisted Evil това и още едно нещо което пък Ники прави/без да го е виждал/явно и сигурно ген са го прихванали от мен.Ради го прави като е нервен а Ники неосъзнато преди да заспи.

# 338
Здравейте!
Горкият Вико Hug
Дели също го уча да казва на учителките. Изпитвам ужас от това да се бие. Той пак не се разделя с неговата кукла бебе. Преоблича я, храни я, мн. е сладък Heart Eyes
И на мен ми олеква, когато изхвърлям.

# 339
Да има логика в това детето като се обърне към възрасния да разчита да получи справедливост,въпроса е отсреща дали ще получи адекватно отношение.Като съм виждала как през 5 мин. буквално някое дете ходи и нещо говори на госпожата примерно,незнам колко е ефективен този метод,вече незнам кое е правилно.Мойте определено и двамата предпочитат да се саморазправят,и двамата са на принципа да си върнат и някой причини ли им нещо те докато не си върнат не се успокояват.Незнам какво да си мисля за това и как да постъпя.
Искам да ви питам вие какво предпочитате,добра и мека госпожа или строга която държи на дисциплината?
Ние и двамата в къщи не сме Плюшкин и дори все изхвърляме и постояно се опитваме да вкарваме все по-малко и малко вещи в къщи.И мен и Д. многото неща ни задушават.Изпадам паника от многото вещи.Години съм живяла сама,често се местих и винаги съм се стремяла багажа ми да е в размер който лесно да пренеса и опаковам.Сега с децата в къщи сме изпуснали нещата из контрол според мен.Но каквото и да си говорим във всяка къща се трупа багаж неизбежно,трябва да се хвърля и да се мисли,години импулсивен шопинг и свободно време които съм имала резултата немога да си разчистя къщата вече месеци.Сега като няма с какво и не се купува виждам как трябва да е.

# 340
Днес е чудесно навън PartyТова време съвсем се побърка.
Ева още кашля много , снощи и дадох Х.за втори път и се андявам да се изчисти окончателно до ден два   Praynig
Вико и той е със сополи ooooh!.Свекър ми ни е на гости - домъчняло му за децата.Дойде пред 2 дена и реши да остане за да ми помага за Еви  GrinningКаза че ще изперкам скоро с това темпо  Laughing
Винаги се натрупват неща , важното е да умееш да се "разделяш " с тях когато му е дошло времето.И аз сега се чувствам притисната от всичко вкъщи.Преди да родя Вико бях балансирала нещата, сега обаче пак се затрупваме- проходилки, столчета, играчки навсякъде, количка  CrazyОпитвам се да не се впечатлявам и се успокоявам че е временно  Mr. Green
Относно "изказването"- Ева придоби този манталитет откакто ходи на градина, мен лично ме дразни това ,да идва и да доносва кой какво и защо, но явно така им е казано в градината.За учителките - предпочитам да е строга, нежност и топлина ще получи от мен в голям степен  Heart EyesСмятам че страничен човек по добре се справя с дисциплинирането.Мен също ме слуша ,но често успява и да мис е качи на главата  Laughing
Ива права си за лапането на ръцете PeaceЗасега няма как да се справя с този проблем, често Ева се налага сама да се занимава с нещо вкъщи  Rolling Eyes

# 341
  • София
Така е за лапането, да, Кая най-много го прави докато й чета приказка за заспиване - непрекъснато й е в устата ръката.

Аз наистина се заушавам вече от вещите вкъщи. Така е по две причини - първо не отделям достатъчно време да подреждам и второ, всички вечи на Кая са в спалнята и хола, а трябва да са си в отделна стая вече. Надявам се следващото лято да успеем да отделим време и средства за стая, но все още не знам как и къде ще дяна всичко, което в момента се намира в едната ни стая-склад.

Мариса, не бяха примиджи. Повечето неща в този мандарин ми изглеждаха боклучави, но специално този модел ми се стори много стабилен и качествен. А какво им е на Примиджи по принцип?

Никола в дг ли ходи на градина или отделно?

Май трябва да ходя на ортопед. По принцип имам широко ходило, но от около месец кокалчето на единия крак (в най-широката част на стъпалото) май расте и ме боли дори и с широки обувки. СТрах ме е, че краката ми ще станат като на баба ми, с мнооого широки кокалчета и практически е невъзможно да носиш елегантни обувки. То май няма лек за това, освен изключително болезнена операция, но ако змаете дибър ортопед за възрастни, ми кажете.

Ками, много са ти свестни свекърът и свекървата, браво!

# 342
  • Бургас
Аз също предпочитам строга госпожа в ДГ, но в никакъв случай плашеща. А нашите май само с плашене се справят  (който не спи щели да го заведат в групата на батковците...) Confused

А трупането на вещи ми е болния проблем, хем ми се свиди да хвърля нещо, хем няма място. Пространството не ми достига с поне още една едничка стая само.  Joy

Мързи ме, а имам да пиша, смятам, а и колко още да учаааа....

# 343
Просто живеем в малки жилища,без достатъчно сервизни помещения.Пространството трудно се постига ,особено като сте 4 ма души от които две деца,вещите на децата вечно се разпиляват по апартамента,дрехте им бързо омаляват и трябва да се разчистват и така.Много ми харесва на запад например как си правят гаражни разпродажби.А и цените на вещите ако не са толкова скъпи няма на човек да му е чак толкова трудно хвърлянето.
С Надина винаги съм имала проблем,че тя иска внимание и постояно ме кара да се чувствам така все едно не й давам достатъчно обич и т.н. сърди се,прави сцени,бели за да превлече внимание.При Никола не се проявява чувството,че трябва да ме дели с кака си,но при нея го има това чувство.Реално тя ме ангажира с тия сцени,изпилява ми нервите все едно й се иска д ами докаже че не й давам достатъчно внимание.
Бях досега с майсторите в апартамента,прибрах се направих си пуканки и си пуснах новия филм с Сара Д. Паркар ''Незнам как тя го прави'' много ми е забавен,точно з амайките и децата се разказва.Имам работа за половин отряд китайци ама си давам почивка,тренирам си чувството за вина.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 15:03 от I.a.n.a

# 344
  • Асеновград
Много си хубаво си се пременила , Шуши.
Имам много неща със сантиментална стойност , с които дълго време не бях готова да се разделя , но сега ми олеква като го направя , един вид терапия, отваряш място за новото.
Не знам защо не може една учителка да е едновременно строга и мила , не е нужно да е дзвер , за да въдвори ред , ей такава предпочитам аз , да има и от двете.Аз моите учители мога да ги разделя на 3 категории - добрички и завеянки , на които се качвахме на главата и се подигравахме в междучасията ; строги , консервантивни и една идея злобни , от които се страхувахме и също им се подигравахме в междучасията ; и такива , които ще уважавам цял живот , дето хем са ме научили на нещо , хем е можело да си говорим на човешки език с тях.
Казвах ли ви как Тедо веднъж бил последен в градината и подреждал играчките пред Гошо и Гошо много се учудил , колко дисциплинирано подрежда , защото вкъщи цялата му енергия отива да се примоли да му помогнеш и 10 секунди след това тактично да се изнесе да прави нещо друго , докато ние подреждаме помагайки му  Mr. Green.Та Гошо на глас се учудил и учителката казала : "Да , тук има правила , подреждаме играчките , за да са готови за утре , пак да играем с тях , нали Теди?" , а нашия отговорил :"Да , тук има правила , а вкъщи няма правила" Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт