Да преправим старите мебели - 10

• 107 865
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
... Имаме стара раккла, която от много време се мъча да отмириша от НАФТАЛИН.........ПОздрави!

Малко сборно от руски източници:

Трудно е, защото попива в дървесината. С времето миризмата ще намалява, но става бавно. Хубаво е да се остави някъде на въздух, за да се проветрява. Използва се сода, поставена в кутийка или чинийка, или активен въглен на таблетки или от противогаз, може да се обтрие с оцет. Също така може да се използват обезмирисители за хладилници, които поглъщат миризми. Но трябва търпение, не се получава бързо.

Според мен проветряване е решението на проблема. Горчица на прах може би ще намериш в руските магазини, нея също я препоръчват за тая цел, а, ако не намериш, може би синапеното брашно или смляно синапено семе ще свършат работа, нали синап е в основата на горчицата. Peace

# 151
labrex, СедеФка много ви благодаря момичета !  bouquet
Как бързо се включихте  Hug. Наистина си е доста трудно отмирисването... Ще пробвам варианти Simple Smile.
Благодаря, още веднъж!

# 152
  • София
Чувала съм, че смляно кафе отнема миризми. Опитай, няма да навреди.

# 153
Девойко СедеФка ми който си няма "сурат тефтер"  smile3518 как да ти е приятелче!?  newsm45

И аз да потвърдя за кафето, а става и с карамфил- преди 5 години съм мляла в ръчната мелничка и още мирише  #Shocked

# 154
Девойко СедеФка ми който си няма "сурат тефтер"  smile3518 как да ти е приятелче!?  newsm45

mumita, нали съм умница, хукнах да търся предни постове на Седефка, да видя къв е тоя  "сурат тефтер", нали си мисля все за майсторлъците и, и, както си ровя, мозъчето ми включи, ей, голямо хилене падна, умори ме с тоя тефтер! Joy

# 155

И аз да потвърдя за кафето, а става и с карамфил- преди 5 години съм мляла в ръчната мелничка и още мирише  #Shocked
rotfImbo hahaha остава ми приятелче тук, пък гЪ смогнЪ да вляза- тогЪз шЪ си хоратинем.

# 156
И аз се включвам за обезмирисването, макар, че повечето неща са казани. 
1. Избърсване с оцет (многократно).
2. Избърсване със содена вода.
3. Избърсване със ванилена захар (това след процедурата с оцета - но не съм го пробвала)
4. Поставяне на плоски съдове със сода и оцет
5. Същото с горещо мляко
6. Същото с прясно смляно кафе
7. Crazy Облепване на целия шкаф със слой хума+ слама и оставяне да престои няколко месеца

Оня зеления шкаф, ако се сещате... в началото ми се стори съвсем лека миризма и си мислех просто като го боядисам отвсякъде, няма да има проблем. Да, ама не - не е на нафталин, просто специфична миризма. Пробвах горе долу всичко от изброенето, сега от няколко дни стои затворен с три големи тави кафе вътре - да видим.

Синап при подправките или от аптеката - това и аз ще го пробвам, не бях чувала   bouquet

И използвам случая да поздравя baibibi за тавана, станало е страхотно, и наистина огромен труд е това!

# 157
Дами от София,
днес, минавайки покрай ресторант "МАХАЛОТО" на Попа, видях отвън табела, че разпродават дървени столове и маси.
Помислих, че може би е интересно, ако някой има спешна нужда от обзавеждане и мерак за освежаване или преправяне на нещо старо (за участниците в тази тема съм сигурна Wink). Peace
За съжаление бързах и не спрях, за да погледна самите мебели.

# 158
Дами от София,
днес, минавайки покрай ресторант "МАХАЛОТО" на Попа, видях отвън табела, че разпродават дървени столове и маси.

Ако малката снимка от Галерия е от него, поне така изглежда, хич не са лоши. Жалко, че съм далече.

# 159
  • Варна
Аз използвам Домал за премахване на миризми - справя се дори с маратонките на сина ми Simple Smile))))))))))
Възможно е да се справи и с нафталина.
Изобщо от Домал съм много доволна и от препарата за пластмаси - почиства климатици, ТВ, телефони, дистанционни, ПВЦ дограма, маси и столове без грешка.

# 160
Аз използвам Домал за премахване на миризми - справя се дори с маратонките на сина ми Simple Smile))))))))))
Възможно е да се справи и с нафталина.
Изобщо от Домал съм много доволна и от препарата за пластмаси - почиства климатици, ТВ, телефони, дистанционни, ПВЦ дограма, маси и столове без грешка.
Какъв е този препарат? Къде се продава?

# 161

Doris, за нея става въпрос, само че за спрея коментирахме със Седефка. Решила съм, че трябва да се пребоядиса тоя хладилник, има две не големи драскотини, казват ми да взема да им сложа по една лепенка, ама не ми се ще и, затова реших - пребоядисване. Сега е бял, но като гледах цветовете, взех да се чудя дали пък да не променя цвета? Най-много чак тогава да си изкарам боя! Grinning

Стой, не бързай с пребоядисването! На какво място са драскотините ... ами може би е дошло времето да се пробваш с декупаж ... още повече, че около драскотините основата вероятно е здрава. Дори да не е декупаж: намираш си някакъв шаблон, боя спрей и пръскаш ... не бързай, обмисли, labrex,  може да има някакъв мотив от стаята, който да пренесеш върху хладилника Simple Smile На пръв прочит нахвърлях това, ако дадеш подробности, може да измислим още нещо ...

# 162
# 163
Ау, страхотни неща. Направо се замислих за нашия хладилник ,че хлапетата са го надрали по  вратата с магнитчета.

# 164
Стой, не бързай с пребоядисването! .................

Ееее, дремеща, това пък изобщо не ми беше идвало на ум, и Седефка какви декорации е показала, веднага си харесах няколко! Страхотни сте, момичета!  bouquet Сега ще трябва да помисля. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт