Отговори
# 585
Тара, браво, ученичка си станала  Laughing
И аз поради същата причина започнах да работя от вкъщи. Иначе направо ще се побъркам. Чудят ми се всички как имам сили вечерно време да работя, но истината е, че ми действа много разтоварващо и си почивам отлично така  Peace

Ения, браво на вас  Hug
Аз знам, че голямото качване е през първия месец, после темпото леко намалява.

Ние колики вече нямаме, но да ви кажа, че при нас само Ентерокинд-а вършеше работа и то в комбинация с топла възглавничка с черешови костилки върху пупата и биба в устата. Така за 15-на минути всичко отшумяваше.

# 586
  • варна
Иве вие при Шивачев ли ходихте?Ако да как си записахте час -някакви кординати и къде ви прие.За ортопеда-при Райков сега се записват часове за декември аз нямаше как да чакам нали сме вече почти на три месеца и затова записах при Живков в Майчин дом.Даже четох че са по доволни от него майките и обръщал повече внимание.То при Райков всички на конвейнер за 5 минути и като магнетофон обяснява набързо и айде,че и да чакам два месеца.

# 587
  • София
Шаманката Още утре поръчвам вендузите и започвам. Ще разкажа разбира се, дано да има ефект  ooooh! Hug. Нищо не каза за изаканата пяна дето разказах за нея  Thinking

# 588
Съжалявам, пропуснала съм  Rolling Eyes Би могла да наблюдаваш как е консистенцията в следващите дни. Най-вероятно е да няма нищо притеснително, може да се е получило от по-силното налягане или да си е съвсем нормално изхождане, но другите пъти да се е променило от досега с пелената. Понякога бебетата, които приемат повече предно мляко, най-често при хиперлактация при майката, може да имат по-пенести изпражнения. Щом миризмата е била нормална, това е добре. Разбира се, ако се притесняваш, би могла да занесеш едно произведение при педиатъра и да попиташ.

# 589
Здравейте!
то денят почти се мина, но точно преди 2 месеца, по това време на вечерта, клоняща към нощ, се роди моята прекрасна Сара!
не знам как е при вас, но аз всеки ден си припомням раждането /което, както ви бях писала преди, продължи има-няма 38 часа Simple Smile/, но сега си припомням постоянно финала и ми е много приятно Simple Smile

аз първия месец бях много стресната дали наддава, как наддава, как яде и т.н., но след като на 6-10 ни премериха 4,5 кг, просто оттогава хич не го мисля; дори майка ми постоянно ме пита дали сме се теглили /тя като беше тук и видя как я тегля на нашия електронен кантар/.
при нас нямаме никаква цветова дилема Simple Smile аз съм мургава, таткото пък още повече, и двамата сме с тъмни коси  и очи - никакво място за друг цветови резултат Simple Smile
а тук северните хорица нали са прозрачно бели и руси, та навсякъде гледат Сара като забележителност, все се намира някой да я погали или пипне по косата, която наистина е доста дълга Simple Smile

ние бяхме на Памперс 2 досега, но свършиха пакетите и реших да пробвам 3-ката /че нали уж щеше да се роди бебе над 4 кг, та се бях запасила с тях - има-няма, едно кашонче; то пък имало актив бейби и актив плей - сега трябва да тествам разликата.../ - та, те просто ми се виждат огромни Simple Smile тя Сара е абсолютно копие на баща си, но напоследък дръпна изключително много на височина - та поне по едно нещо да прилича на мен Simple Smile всичките бодита и подобни са ни къси, а на ширина има място като за още едно дупе;

по повод на бейби вак - помолих майка ми да ни го купи, но тя не успяла да се сдобие с него - странно, как така из Пловдив толкова сложно да се намира... имаме на маример аспиратор, който се ползва с уста; одеве накарах таткото да се прояви в момента със засмукването, но не съм доволна от крайния резултат; като цяло си мислех, че е нещо в нослето, но вече почвам да се чудя дали не е отишло надолу към гърдичките... тази вечер няколко пъти се буди, буквално защото не може да диша...

днес я водих да я снимат за паспорт, че да сме готови, когато ни се отвори възможност и ние да си дойдем до БГ - беше много интересно мероприятие това снимане, дано само да ми признаят снимките в посолството Simple Smile

Ения и Валери, моля, споделете ми какви са тези хомеопатични за зъбките и как се прилагат. Мерси!

на тези, при които уикендите са по-различни от останалите дни - прекрасни почивни дни; а на останалите - поздрави и приятни разходки   bouquet

п.с. преставете си най-неприятния есенен ден, мултиплицирайте го няколко пъти и ще придобиете представа за тукашното перманентно време; но аз всеки ден  съм навън; обличам, завивам, покривам  и т.н., пък тя е един момент просто иска да я гушкам, че да оглежда този огромен и безкраен свят наоколо  Hug

# 590
Дана, домъчняло ми беше за теб  Hug. Да ти е жива и здрава Саричка и все така да те радва... Аз Бейби Вака пробвах в няколко аптеки из Пловдив да го намеря и накрая си го поръчах от Интернет. Днес за сефте го използвахме с бебка, че много почна да гъгне. Най-хубавото е, че не реве, както когато се мъча по други начини да й вадя сополите, а процедурата премина сравнително бързо и ефективно.

Аз вчера направих една мноооооого дълга разходка с нея в слинга, голям кеф й е, не спира да си върти главата и да разглежда света, 40 минути поне зяпаше неуморно. После се предаде на многото впечатления и заспа в оставащата част от разходката.

Аз също отдавна не се тревожа за наддаване и т.н.: всичко ни умалява със страшна скорост, не мога да й насмогна на бодита и ританки: копчетата й се отварят, много е смешна миличката ми дунда. Днес се мерихме с нея: 6200 е, кога успя да качи толкова това дете като миналия петък беше 5800 newsm78 Ама да ми е жива и здрава и да расте, все ми е едно колко показва кантара.

Ето сега си спи и не дава признаци на глад, но ще я вдигам да отиваме да спим в спалнята, че в момента сме си още в хола с нея. И вчера така не се събуди сама за това хранене, ами пак при преместването се разбуди, сменихме памперса, цокна 5 минути и пак се унесе. Което ме навява на мисълта, че скоро ще отпадне от режима, а дано скоро и в 3 да спрем да се будим. Макар че откакто спим в едно легло, не ми пречи и нощното хранене, като промрънка, съм й бутнала за нула време гърдата в устата и даже не се разсънвам много.
И вече с гордост и доволство мога да кажа: кърменето е приятно! Най-сетне след всички перипетии вече го очаквам с удоволствие този момент, а не със страх и болка. Благодаря на консултантките от ЛЛЛ, на Q-T, Мишчица, Кокетка, Дана, Тара, без вас момичета щеше да ми е много, много трудно да продължа, камо ли да се похваля с успех!

Хайде лека нощ, отиваме да се гушкаме Simple Smile И от мен пожелания за хубава събота и неделя, аз в неделя ще си ходя в София и вече умирам от нетърпение Simple Smile

# 591
Благодаря ти, jaded. Радвам се, че така положително се развиват нещата за теб и Радина!

иначе аз съм си тук и чета дискусиите, просто не се включих Simple Smile

току-що поръчах и аз този така велик Бейби Вак - от амазон - по-скъпо излиза, отколкото от БГ /което е много странен парадокс/ - но пък ще ми го доставят тук и няма да има излишна хамалогия;
аз реших да си поръчам електрическа помпа. някакси реших, че моята ръчна не работи /което не е точно така Simple Smile/; та, разглеждах и четох няколко дни каква точно да си поръчам и след като реших да е на медеа, великият Амазон ми сподели, че този продавач не доставял до Дания... и така дилемата ми сама се реши и поръчах на Авент. тези дни трябва и тя да се появи.

bouquet

# 592
  • варна
jaded какъв слинг използваш.ако имаш снимка да видим и как се ползва върху зимно яке?Аз заради това се двуомя само,но ръцете ми окапват по улиците. newsm12 newsm12.Аоо може споделете.

# 593
jadedHug Hug Hug
Радвам се, че успя да превърнеш кърменето в приятно занимание  Hug

Лек път и приятно изкарване по софийско  Hug

Дана, честита втора месечинка  Hug

# 594
  • София
Хелоу  Hug
Шаманката За сега няма друго пенесто ако, дано и не се повтаря де  Peace

Днес съм обещала на сина ми да съм си само негова за няколко часа и като нахраня Вики към 13-14 часа изчезваме към ДъМол. Поръчал си е КФС, дъъълга обиколка в Хиполенд и ако е послушен и играчка  Mr. Green. Свеки ще пристигне да гледа Вики. Аз ще търся обувки-боти...нещо и аз незнам точно какво. Абе общо взето ще падне обикаляне  Crazy

jaded  Hug

# 595
mimozeta79, слингът ми е най-обикновен около 4-5 метра дълъг и около 60-70 см широк. Материята не мога да я определя точно, памук е, но леко разтеглив. По-късно като излизаме, ще се овържа с малката и ще помоля мъжът ми да ме снима, за да кача снимки и да ви покажа. А иначе относно зимното яке, аз ходя с есенно (като се омотая с шала, а и с бебка доста се загрявам), но при един дълъг слинг не виждам проблем да се връзва отгоре, плат има бол...

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 13:43 от jaded

# 596
  • София
Jaded много ме зарадва за кърменето:-))) Само така миличка.............
Аз да се похваля, след много хомеопатия и лимон с вода, капки за нос (пак хомеопатични) днес съм много по-добре и почти нямам хрема:-)))
И ние сменихме млякото и сега оставихме Хип Комбиотика и папаме от снощи Лактана Био да видим от това мляко как ще акаме, че ние нали с акането имаме проблеми.
В тази връзка ми препоръчаха едно мляко което действало безотказно и било страхотно, но не съм го срещала в БГ, та имам въпрос към вас ако някоя знае къде се продава АМ Novalac??? Ще ви бъда благодарна ако някой сподели срещал ли го е из нашата търговска мрежа???
Аз Рада я разхождам само в количка, не знам за вас, но аз нямам кръст да я разхождам в кенгуро или в слинг, за кратко да, но за часове не бих могла, пазете си кръстовете жени.........много е неусетно това натоварване, аз си имам стари проблеми и съм доста предпазлива.
Кокетка, да ти кажа аз за пръв път чувам някоя мама да каже че ентерокинд-а действа, я кажи ти как и в каква доза го даваш мила, при нас е пълна бутафория и с костилките пробвах и с какво ли не......биба все така не желае да помирише дори.
Да ви кажа вчера се чух с Дианчето, сварих я сама на пазар в БИЛА, добре е гледат си се с Гогето, звучеше свежа, моя извод е наспана:-)))) Не като мен.....аз съм вече на автопилот...........мъж ми и събота и неделя е на работа и направо ще колабирам признавам си.

# 597
ей най-после успях да ви прочета до край,че и да драсна нещо Laughing
Колики,инати,нерви,като при всички вас Joy
Искам да попитам мамите,които са на смесено или на хранене изцяло с АМ,като излизате на по-дълги разходки как храните?Искам с таткото да отидем тримата на една дълга разходка.Имам такава термо кутия за шишета но ако сложа в нея шише с вряла вода след 2 часа е леко топличка и незнам дали ще мога да разтворя АМ в нея.
И към тези ,които ползват кенгуро-не е ли още рано за тях или има специални .Аз имам от една приятелка но не съм го ползвала защото ми се струва рано.Не че знам от кога може де. Embarassed
Подариха ни и една пееща люлка на Fisher Price която също е за новородени до 9 кг но най-малкото ниво пак не е съвсем легнало и ме е страх да го слагам.
Не сме ходили ощи на ортопед да разпитам какво може. newsm78

# 598
ей най-после успях да ви прочета до край,че и да драсна нещо Laughing
Колики,инати,нерви,като при всички вас Joy
Искам да попитам мамите,които са на смесено или на хранене изцяло с АМ,като излизате на по-дълги разходки как храните?Искам с таткото да отидем тримата на една дълга разходка.Имам такава термо кутия за шишета но ако сложа в нея шише с вряла вода след 2 часа е леко топличка и не знам дали ще мога да разтворя АМ в нея.
И към тези ,които ползват кенгуру е ли още рано за тях или има специални .Аз имам от една приятелка но не съм го ползвала защото ми се струва рано.Не че знам от кога може де. Embarassed
Подариха ни и една пееща люлка на Fisher Price която също е за новородени до 9 кг но най-малкото ниво пак не е съвсем легнало и ме е страх да го слагам.
Не сме ходили още на ортопед да разпитам какво може. newsm78

# 599
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
само термоса е спасението.пълниш един термос със вряла вода,0,5 л. бутилка студена вода и примерно 2-3 шишета за хранене и като излезеш сутринта можеш да се прибереш вечерта.само да ви предупредя-аз си купих едно много сладко жълто термосче от Кауфланд и след 1м. употреба покритието на дъното отвътре взе да пада.Това го забелязах,когато сипвах вода във шишето.Сега ползвам стар термос(едновремешен,дето са чупливи)ама няма как.Но иначе само това е спасението на съвременната мама.

Общи условия

Активация на акаунт