Отговори
# 600
  • София
Бързо да ви споделя, отворили са Комсед в Младост в Била и някъде в Люлин..незнам точно къде. И утре включително всичко е на 50%. Аз днес напазарувах много доволно за коледа за Иво и за племенниците ми, както и за още 3 дечица. Освен това отделно за племенника ми който има рожден ден. Купих доста неща, Лего 90 части, огромна Нърф пушка, писта Хот Уилс с кола, разни дребнотии Бен 10 и Слингърси, една игра Пътувай и брой, Уолкър, още няколко за възраст годинка, малко кукли за девойките и всичко за около 150 лева  Peace. Като само Легото на редовна цена е 60 лв. Мноооого съм доволна. Освен това има обувки на Колев и Колев и пантофи на 50 %...или на 40% май бяха те  newsm78. Имаше пантофи хубави за по 8-9 лева  Peace. Дано да съм била полезна на някой  Hug

# 601
  • София
Евита аз храня Ани смесено от самото начало и си продължаваме така и до сега. От момента, в който се прибрахме у дома Ани ака само по веднъж на ден. Когато ни започнаха коликите давах Еспумизан, след това го смених с Инфакол и детето се запече ( ака веднъж на 2 дни). Педиатърката препоръча да започна да и давам Лактулоза МИП за разхлабване. Преди това обаче аз по своя инициатива и смених АМ с Лактана Био ( първите 2 седмици бяхме на Аптамил, а от повече от месец сме на Лактана Био + кърма ) с надеждата пробиотиците да регулират храносмилането, но уви не е така. Един, два дни не давах Инфакол заради запичането, но като вдях че пак я боли коремчето, започнах отново. В момента схемата ни е: кърма, Лактана Био като добавка, Лактулоза за разхлабване, Инфакол за коликите( малко съм разредила и не давам на всяко хранене) и чай на Хип( анасон, копър и лайка) вместо вода. Резултатът е, че не ни боли много коремчето, акаме всеки ден( от време на време пропускаме). За запичането и правя също масаж на коремчето и гимнастика при смяна на памперса. Нашата педиатърка ми каза също, че когато се сменя лекарство против колики трябва да се изчакат 4-5 дни за да се види ефекта. Всъщност почти всички такива са с активно вещество  симетикон, а запичащо действие всъщност имат останалите помощни вещества. Дано да съм била полезна с нашия опит.
Аз имам въпрос към всички, които хранят смесено или само с АМ - По колко вода пият вашите бебета? Ние от няколко дни изпиваме почти по 100 мл на ден, а преди това почти не пиеше, та се чудя дали е нормално.

Приятна и спокойна вечер!

# 602
Dandiela, тези таблицзи ми дадоха в родилния дом с рекламните материали. Но навсякъде в интернет пише, че през първите два месеца наддават средно по 150-200 грама на седмица.
danna999 , добре си си дошла Hug Да се радвате много една на друга със Сара. За хомеопатиичните за зъби знам, че най-често използваното е Хамомила, но не съм сигурна в каква концентрация. Аз не съм ползвала, защото баткото след жестоките колики, компенсира със сравнително безпроблемно изникване на зъбките. Коментирах предположенията на момичетата, че бебчетата вероятно имат болежки около никнене на зъби. Струва ми се почти невъзможно на тази възраст, но не се знае.
За памперсите на Памперс Laughing - най-доволна съм от Pampers premium care, според мен по-добри няма.
galabinatankova, аз слагам вряща вода в термокутията и след три часа е съвсем прилична. Всеки ден храня бебчо навън. Но наистина термоса си е най-сигурен. Особено за зимата.
Днес си взех слинг. След като три часа мъчих и себе си, и Бобчо да го нагласим, за да ни е удобно и на двамата и вече бях започнала здравата да се ядосвам защо дадох толкова пари за това чудо, след това открих тайната  Laughing Много удобно нещо, всичко можеш да си свършиш вкъщи като носиш бебето. Евитка, аз най-вече затова си го взимам. Така или иначе го нося непрекъснато, по-добре е вариант да успея успоредно с това и да се занимавам малко с домакинска работа. Навън вероятно ще ми е по-удобна количката докато спи. Още повече, че си се върнах към старите пороци Embarassed и с  нея мога далече от бебето да изпуша една -две цигари с кафето. Слингът е удобен и за пазаруване в близкия магазин, за доста неща.
Евита, успех утре на изборите Hug

# 603
Евитка, по принцип Ентерокинд-а се дава 3 х 3 капки, а при силни кризи може до 6 х 3 капки, като може и през час. Аз ги давах само когато започваха коликите - привечер и нощно време. През другото време не съм ги давала. В момента, в който ги усети върху езичето си, Андрей млъква моментално, след което започва все по - леко и леко да се присвива, докато не заспи. Помагам му да се отпусне и с топла възглавничка и му давам бибата, защото иска да суче нещо, но гърда не иска - пуска мляко и се дразни.
Да чукна на дърво, колики вече има много рядко и то са съвсем леки - само пуфти, като по някое време се изпръцква и му минава.
Не знам, може би при него коликите са били по - слаби и затова с Ентерокинд-а сме се справяли, може да е от това, че не му давам нито вода, нито чайчета, нито каквото и да било друго нали казват, че и те могат да образуват колики, честно казано и аз не знам.
Дано в скоро време спрат да ви мъчат, че е голяма гадост. Като се сетя и настръхвам  Confused

Аз също се чух с Дидката, все се разминаваме с нея да се видим с количките, но се надявам, живот и здраве, в скоро време да наваксаме.

Пък за автопилота - и аз съм така, макар че да си призная честно, не се чувствам недоспала, но явно въпреки това умората се натрупва, защото съм започнала да показвам признаци на изтрещяване - вчера пъхнах каната за топлене на вода в хладилника, днес звъннах на свекърва ми вместо на майка ми, абе ужас...
Надявам се в скоро време нощните кърмения да започват да отпадат, че да мога спя поне по 4-5 часа непрекъснат сън.

Хайде успех утре на татко ти на изборите  Hug . Аз предния път съм чела - недочела и набързо реших, че става дума за таткото на Рада   Crazy

..................................

Мацки, понеже сега Валери спомена Pampers, от няколко дни искам да ви питам - каква е разликата между трите вида? Ползвала съм белите, сега ползвам зелените, а гледам, че има и оранжеви и се чудя кои ми харесват повече  newsm78

# 604
Кокетка, на нас белите никога не са ни пропускали. Освен това  ми е важно, че откакто слагам на Борис от тях, изчезнаха всякакви зачервявания по дупето. Според мен той прави някаква алергична реакция от останалите. Пробвах и други марки, но се спрях на тях.
С Иво въобще не съм го мислила толкова. Той има  безпроблемна кожа и всякакви съм му слагала, когато ми свършат на Памперс.
По повод изтрещяването- вчера сложих бибата на Бобчо в устата на брат му Laughing И това е само нюанс Simple Smile от цялостното ми състояние. Особено откакто са и двамата вкъщи.

# 605
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Разликата м/у зелените и белите Памперс е очевидна според мен.Белите са със мрежичка,която може да попие и по-рядкото аки докато при зелените тази екстра я няма.За оранжевите забравих какви са,но като ги видя е се сетя.Аз още не съм започнала да изтрещявам,но не е късно да стана за резил.

# 606
здравейте

данна хапченцата се казват дентокинд.днес не съм му давала,но и днес не е бил толкова неспокоен струва ми се,де да знам newsm78   но мисля че самото дразнене м,ожеда започне от сега а зъбките да изникнат доста по-късно,както беше и при баткото.а има и случай на една моя позната,на която детенцето и е на 2 м и половина и са и изникнали 2 зъбчета и то от най-трудните-кучешките(това май го писах вече,ама не си спомням Crazy)

май ви казах и че вече сме на хипп комбиотик-пак си яде така,само дето акото му стана по-добре.в смисъл преди беше по-твърдо,а сега си е мекичко,нито много рядко,нито много твърдо.това е добре,но пак си яде предишното количество.... Rolling Eyes   чудя се дали да не пробваме и лактана био-така хваленото от всички и тогава ако е същорто просто ще се спра на някое и ще се примиря че просто детенцето си иска по толкова и това е Thinking Crossing Arms

да ви кажа днес излязохме малко по-късно и алекс още не беше акал.по едно време навън се събуди,папка и започна нещо да се пъне както преди да ака,милото чака чака(нали е свикнал като ми даде знак Laughing и да си ака в легенчето),но като видя че няма да стане и си се изака в памперса.първия наакан пампер от месец и половина сигурно Crazy

валери и ние с краско бяхме така.след като месец беше подсечен и накрая след всички изпробвани кремчета и памперси,само  белите на памперс и кремчето здраве ни помогнаха.но сега съм си доволна и от зелените и за двамата ги използвам.даже да ви кажа честно в момента имам един пакет на хъджис 3 номер и не ми харесват.....не за друго ами на памперс са по-тънки а тези са някак по-дебели и твърди.иначе хубаво попиват наистина,но и от тях 2 ми пропуснаха,направо немога да повярвам,уж толкова ги хвалеха.само че на големина тройката на хъджис са като двойката на памперс и после сигурно ще трябва да взема пак 2 на памперс newsm78

ох и все забравям,мисля че маги ме питаше за прегледа при алексиев ортопеда.всичко ни е наред,доволни сме от прегледа.само че този път нещо бяха позакъснели с графика и малко ни претупаха,но каквото и да го питах ми отговори9е малко двустранно,но все пак)и така Wink

хайде лека вечер Hug

# 607
Здравейте,
аз да се оплача,че от вчера съм със страшни болки в лявато ухо и днес след спешно  посещение в Токуда и ИСУЛ се оказа възпаление на целия ушен канал и на всичкото отгоре Далия цял ден не спа и се превиваше от колики милата,добре че тати днес си с нас,че направо ще ми се пръсне главата.

За изперкването аз онзи ден сутринта си правя кафе и в същото време топлих кърмата на нагревателя и я отварям да сипвам капки на детето ама вместо капки и сипах нес кафе вътре ooooh!

За памперсите аз намерих най-накрая кое ни пасва идеялно,казват се baby star и ги продават в кауфланд,те са единствените за момента,които не ни пропускат и дупето и е сухо.

# 608
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ

започвам съвсем отначало:с алекс се дохранваме още от първия ден тъй като кърмата ми слезе трудно.реших един ден цял ден да го държа на гърда,колкото и да неискаше понеже все спеше.на вечерта усетих че кърмата ми дойде и даж егърдите ми се напрегнаха и се зарадвах.всичко вървеше добре докато вечерта вече ме беше изсукал и нямах кърма отново намаля,а и така стана че бях доста разстроена поради заминаването на мъжа ми,може би и това да ми е повлияло.след това пак усетих прииждане и отново на втория ден от изписването алекс постоянно плачеше,беше гладен и все ми беше на гърдите.докторката тогава дойде на посещение и каза че нямам достатъчно кърма като гледа детето и гърдите ми пипна и каза да се дохранваме,но задължително да го слагам преди това по 5,10 мин на едната и на другата гърда.след това бебчо беше вече по-спокоен.на вечерта отново ми се напрегнаха гърдите и се напълниха и пак реших че няма да дохранвам,докато на другия ден пак същата работа.реших да се изпомпвам,но ми се развали ел.помпа и докато намеря другата на авент която имах се мина време.пиех чай,ядех жито и усещах че отвреме на време доста се напълвах,но беше на моменти.иначе като дойдеше време за хранене гърдите ми текваха и даже доста си течеха и през останалото време,а ако решавах да дам само кърма все си беше гладен и трябваше да дохранвам.когато започнахме да излизаме,започнах навън да давам само АМ за по-лесно и нямах възможност все да се прибирам,но след това си давах преди хранене,даже много пъти и когато е бил неспокоен давах гърда.усещах как все повече ми намалява.когато намерих и другата помпа едва изцеждах от нея.първоначално по 60мл което беше добре,но това беше 2,3 пъти не повече.след това по 20мл.сега през деня изобщо не давам защото си мисля че са някакви капчици само,защото алекс започва да се дразни като му дам иска да си тече силно.презноща го взимам при мен по някое време и тогава цока от мен и чувам че когато слезе кърмата започва да преглъща доста звучно,чак да се задави,което ме навежда на мисълта че тече на силна струя и че има,но и това трае малко,но все пак има.лявата ми гърда още с баткото ми беше поотпушена,в смисъл повече течеше и зърното му беше по-оформено и удобно докато другата гърда е тегава работа и следователно сега едната е по-голяма Confused

преди малко както си стоях на компа и като станах видях едно голямо петно на нощтницата ми от гърдата,лявата и се учудих,защотъо не бях текла така от доста време.даже имаше период в който усещах как ми слиза кърмата по каналчетата,една лека болка изпитвах,както беше и при баткото.а сега нищо,но се учудих и изненадах защото си е голямо петното.

имам ли някакъв шанс да си увелича кърмата,та ако трябва и някакви хапч1ета да пия,искам да направя един последен опит.все си мислех че след първоначалния ми опит ще се опитам да кърмя повече(баткото успях да го кърмя 3 месеца,понеже от стрес ми намаля изведнъж.детето имаше темп цяла нощт,док неискаше да дойде да го прегледа и на другия ден от цялото притеснения нямах изобщо кърма и така....сега си мислех че ситуацията ще е по-различна и ще съумея да имам кърма като се поуча от грешките си с първия,но сега даже е по-зле.искам да знам още веднъж че съм опитала да направя всичко възможно,за да не се обвинявам след това че съм занемарила и последния си шанс дето се казва.ако започна пак да пия чая и да ям жито,ако има и други неща които мога да пия.бях чувала и за фолиева киселина също че действала,само кажете всичко ще бннаправя Praynig Praynig Praynig

благодаря ви и извинете за дългия пост Embarassed Embarassed

# 609

Лидия, само да ти пиша аз на какви препарати попадам, четейки разни статии -
ricinus communis 5ch /хомеопатично това/ - по 5 гранулки се всимало, преди хранене; а тези чайове, аз експериментирах /от любопитство/ с този на Хип и с обикновения лактогенен от аптеката, който бил много по-евтин - с този 'обикновения' някак много по-скоростно /веднага дори/ се усетих как ми натежаха гърдите; докато при Хип не съм оставала с такива наблюдения;
//но аз изключително само кърмя и това са си мои лични експерименти от любопитство кое какво причинява Simple Smile
но съм убедена, че ЛЛЛ ще ти дадат изключително полезни насоки!!!
късмет!!!

Евита, аз напълно те разбирам... но няма да колабираш, просто така ти се струва... нашия татко работи направо постоянно, няма ден, няма нощ, ни събота, ни неделя - графикът е много 'интересен'. не че не се опитва да помага, но и той гледа как да поспи поне малко и в крайна сметка,   аз сама си отнасям всичко /не че се оплаквам/. затова и още всичкия ни багаж е по кашони и чанти и къщата ми е в 'особено' положение, но така е - с тази само една душа, кое по-напред Simple Smile

за Памперс -
докато бяхме на номер 1 и 2 бяха в зелен пакен, с жълт надпис 'актив бейби';
от няколко дни отворих пакет 3 /аз доста съм накупила/ и установих, че имам 2 различни вида 'бейби драй' /с оранжево около надписа/ и 'актив фит' /с оранжево на надписа/;
тук такива 'прениум' въобще не съм виждала никъде;
та, за тези 3ката - сега 'разчлених' по един от вид - пак с експериментална цел - като конструкция са абсолютно еднакви; разликата, която установявам аз е, че тези 'драй' са много по-мекички, а 'актив фит' стоят някак по-статични - пак са си меки, но изглеждат като с фиксирана форма /не знам дали правилно експресирам усещането/;
аз съм много доволна от памперс /само 1 размер на Либеро съм ползвала в болницата/ и не смятам да ги сменям. така или иначе, тук всичките са на много висока цена и разликата не е голяма;

ако някой попадне на по-научно обяснение на разликите в моделите, моля да сподели!

спокойна нощ   bouquet

# 610
  • София
Имам въпрос към ЛЛЛ консултант.
Моето бебе-Адриан доста често се задавя докато го кърмя. Мисля, че причината е, че имам много кърма. Може ли да ми кажете какво да правя в такива случай-когато се задави? Бях чела, че препоръчвате да се обърне бебето, но не разбрах как точно да стане това и дали при всяко задавяне да го обръщам?
Имам и още един въпрос. Неонатологът в болницата ми каза, че мога да пия по една чаша бяло вино. А рибата е забранена т.к. съдържа протеин, който може да причини алергия. Вие какво мислите за това?

Здравей, Мирa, притесненията ти от давенето на бебето са съвсем естествени. В повечето случаи, особено ако струята на кърмата е по-силна, това давене е нормална реакция на бебето. Често няма нужда от някаква намеса. Може да е добра идея, дори и само за твое спокойствие, да разпиташ педиатъра ви за варианти как да процедираш при по-сериозно задавяне.

Би могла да опиташ да кърмиш бебето си в пози, които пречат на лесното стичане на млякото. Ако главата на бебето е по-високо от гърдата, ако ти си облегната назад, а не надвесена над него, това може да спомогне струята да не е толкова силна. От друга страна, позите, при които тялото на бебето е по-вертикално, може да са удачни за да се избегнат сериозни задавяния. С регулирането на кърмата, този проблем най-вероятно ще отмине.

За кърмещата жена практически няма строго забранени храни и умереното консумиране на разнообразни продукти най-често е най-удачния подход. Много храни се спрягат като алергени, газообразуващи или дразнещи, ако нямате фамилна обремененост от алергии, лишаването е излишно. Това важи и за рибата, тя е много полезна и вкусна храна и едва ли е нужно да се изключи съвсем от менюто. Би могла да избереш по-малко екзотични риби, по-ниско в хранителната верига и да внимаваш с морските дарове, особено ако не са пресни. По отношение на алкохола, ето една полезна статия в подкрепа на препоръката на неонатолога  Peace 
Алкохол и кърмене: ръководство за майки

Шаманката, благодаря много за отговора!!! Много съм щастлива, че ви има и винаги сте толкова отзивчиви.

# 611
Само да споделя, че много ме радва това ранно ставане около бебето. Мога да се насладя на изгрева, а и да се занимавам малко с йога.
Вчера бях и на каланетика, днес съм пак. Ще видя другата седмица ще мога ли въобще да бутам количката Laughing
Хубав ден на всички Hug

# 612
Голяма обърквация с тия Памперс значи  Crazy
Аз честно казано изобщо не съм ги оглеждала в дълбочина, но тия зелените ми намирисват странно, пък и едно майче ми се оплака, че нейната щерка се обривала от лентите по вътрешността на пелената.
Андрей, пу пу, няма проблеми с кожата, та каквото му сложа, нямаме оплаквания, но ме дразни тая миризма и май ще се върна пак на белите. Ще взема и един малък пакет от оранжевите, за да видя те как са.
Иначе май Памперс ще се окажат най - успешните пелени, поне за мен. Досега доста изпробвах и на Памперс са най - тънички и мекички, което си мисля, че е по - комфортно за бебето. За пропускането - няма марка при нас, която да не е пропуснала. Понякога вината е у мен, защото не съм стегнала добре пелената, понякога акото е ужасно много и излиза отстрани, понякога, когато е по - напишкана пелената, излиза пишото отстрани.

Валери, браво на теб за йогата и каланетиката. Явно и аз вече трябва да спра да мърморя, че ставам по никое време и вместо да се муся пред телевизора, е по - добре да правя по някоя серия пилатес или йога  Crazy
Имам чувството, че йогата ще ми вземе здравето, преди бях доста гъвкава, но сега с тия килца отгоре и месеци обездвижване ще е трудничко  Crazy

# 613
  • варна
jaded ще чакам снимки на слинга и ако може да споделиш за колко лв си го намери твоят?За термосите аз слагам направо с темперетура с която ще ми трябва защото си се запазва така за цял ден(това зависи колко качествен е термоса и с каква вместимост)Нашият е 500мл и запазва 24 часа температурата,така че ми стига за цял ден навън.Има и екстра на винтовата капачка да не се отвива а само да се натисне и потича през малък процеп на струйка и от по евтините има такива,много е удобно.За памперсите ние сме с белите-премиум кеър и сме много доволни въпреки че са ни малки вече 1 номер  и слагам докато свършат и не са пропуснали досега а и не ги сменям често.Като се роди бяхме с Пуфис но въобще не ми харесаха,не пропускат но на дупето седеше мокро и са доста дебели.Автопилота при нас премина вече,всичко е отработено а и таткото често си е вкъщи и много помага,но в началото беше страшно.До такава степен че вечер я изваждам от кошарата отивам на тоалетна и като се върна не мога да си спомня дали сме се хранили вече или сега започваме. newsm78

# 614
  • Варна
Привет и от мен!

Чаках днес да е слънчево при нас, ама йок.  Crossing Arms
Дана, радвам се, че се разписа, че ми домъчня за теб. Направила си много научно изследване на памперсите.  Wink Целувки за Сара!  Hug

valerie, браво на теб за йогата и каланетиката.  Hug На мен посрещането на изгревите ми беше запазена марка през бремеността!. Mr. Green И аз обаче трябва да се взема в ръце и да почна да спортувам.  Whistling
Да ви се похваля току що изпробвах слинга у дома. Малена плака в началот докато я наместим, но после заспа мигновено. Крачетата и обаче са отвън като на жабче - така ли трябва да е? Не и харесва като са вътре в слинга май. newsm78

И пак да ви се оплача - продължавам да съм много притеснена.  Sad Снощи преди лягане пак имаше огромен сноп кървави жилки в акото.   Sad  уж съм на диета от 2 седмици, а продължава. Снощи пак четох и се оказа, че списъкът с алергизиращи храни е безкраен и се оказа, че ям банани, домати и др. а те са алергени. И сега както ми дойде апетитът аз мога да ям само пиле с картофи и  картофи с пиле. Сега омахах 4 филии циганска баница и се чудя какво ще ям на обяд. и то всичко добре, ами поне бебка да се оправи. В сряда ще я водя на гастроентереолог и дано установим какъв е проблема.  Praynig

Да ви питам и още нещо - Малена плаче ужасно след баня. Направо със сълзи  и се дере. Пробвах да я къпя сутринта - е малко по-спокойна е, но пак плаче.  Докато я къпем е ок. Но като я извадим от водата и я сложим на повивалника и става страшно.  ooooh! Не сварвам въобще да и направя всички хигиенни процедури по почистване на ушичким очи и т.н. Едвам слагам памперса и дрехите. А някой път я гушкам по памперс голичка докато се успоки. Мислех, че е от промяната в температурата, но затоплям стаята много добре и пак е същото. Мислех и , че е гладна - ама като я къпем 1 час след храна пак е същото. Та споделете как е при вас и имате ли хитрини при къпане?

към ЛЛЛ
Шаманката и Аморелов, безкрайни благодарности за отзивчивостта ви и полезните съвети. Благодарение на вас от известно време кърмя без болка в дясната гърда и направо се родих.  Grinning Не знам кое от всички неща помогна, защото прилагах много, но важното е, че няма болка. Party
Сега искам да ви попитам нещо друго. Малена почна да прави паузи от по 6-7 часа през нощта. Аз също спя с нея и не се събуждам, за да се изцедя. но гърдите ми се препълват и стават на буци. След като беба суче, буците изчезват, но се притеснявам да не стане пак някоя беля. Имате ли някакви съвети? Благодаря
 Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт