Отговори
# 630
Здравейте  и от  мен !
  Някой  попита за впечатленията  ми от Хип Комбиотик. Ами  мога да  кажа , че съм доволна - устройва ме и като  цена а ХИП  е единственото  мляко , което  има пробиотик Лактобацилус !  Другите  АМ са с пробиотици от род Бифидиус - да не забравяме , че единствено  Лактобацилуса е пробиотик от  майчината  кърма !
 Когато  Габи  беше със запек от  Аптамил  и давах пробиотичните Биогайа -  подействаха  й  след 15  дни защото са с натрупване. Сега с Хип ака по  веднъж на ден , но  не е запечена ! Има колики , но  смятам , че ще отминат силните  спазми  след няколко  дни когато  привикне към новото мляко!
 Да кажа , че и мойто гардже реве след банята ама бутам бибата в устата намазана с Еспумизан ... Ама когато  е гладна не помага биба ....  bowuu

# 631
  • София
Привет и от нас,

много набързо минавам само да спомена няколко неща,

първото е много благодаря на всички, които ми пожелаха успех с тате на изборите, но се оказа че в нашето тъпо село комунизна и идиотизма още не си е отишъл и си избраха Сашо Багеристо, ма хак да им е, това е единственото населено място около София, което не е спечелено от кмета на ГЕРБ, т.е. всички инвестиции за това село спираааатт, нямам думи как се спечелиха изборите с кебапчета, чалга нмузика и празно обещания раздавани на стадиона на Кокаляне. Донякъде е по-добре.....тате няма да се хаби за тия тъпаци....а аз реших за себе си от възмущение да се измешам с политиката и тази седмица ще си подам докумените за партийна принадлежност и мисля да щурмувам....кметсвото на Кокаляне ще е най-одитираното от Столична община кметство!!!!
Q-T Рада също плачеше след баня, многооо, но в един момент аз бях много упорита и много й говорех, нежно, спокойно и детето спира да плаче в мига в който започнех да правя масажчето, вече не плаче защото знае че следва любимото масжче по време на който мрънка, стене, усмихва се бе всички маймонджулъци. Бъди търпелива!!!!
Кокетка ти от къде купи тоя зоопарк за водата и аз искам да купя за Рада......пък не съм виждала!
Назад мисля VAL спомена че Сап Симплекса е запекал бебето й за 20 дни, правилно ли разбрах????? 20 ДЕНА ???? МА мила какъв е тоя запек бе...ма това дете как го оправихте????? Ужас аз се опитвам Рада всякак си да я изакам, остава и с капките още повече да я запека.
Стели и аз бях доволна от ХИП, но наша Рада почна да му се мръщи и да не ще да го папа....с големи мъки набутвах биберона а нали се дохранваме и първо е с кърмичка и после додавам АМ, да ама не иска ХИП-а а като поднеса пак гърда охххаааа ииска и още как, така разбрах че млякото на ХИП вече не я кефи и се наложи тази смяна, тази ЛАКТАНА така ужасно вони..............ХИП-а си е направо супер в това отношение.
Лягам че след малко ще ревне за ядене а а з може малко да съм поспала.......

# 632
Добро утро Hug
Q-T, според мен трябва да се консултираш със специалисти - с гастроентеролог и с някой, който се занимава с детските алергии. Аз също съм наплашена, защото Боби имаше едно  изявено изхождане в зелено, а след това следващите три в зелено -жълто. Чакам още няколко и ще реша да носим ли за изследване.
От вчера смених млякото с Лактана Био и както писахте по-напред, периодите между храненията станаха по-дълги, а и го изпива цялото.
Борис също реве след баня, но според мен това е, защото му се прекъсва любимото занимание. В комбинация с това, че не обича да стои гол и да го обличаме, преобличаме и т.н И аз като Кокетка подготвям бибата, освен това се старая половината тяло да е загърнато, докато обличам останалата част и му шептя и пея на ухото, за да се успокоява.
А по повод заниманията ми с йога и каланетика. Отпочивам си, зареждам се, но съм далече от килограмите преди да забременея. Сигурно ще мине година, докато се възстановя. Бавно свалям при положение, че съм на диета, всеки ден извървявам поне по пет километра с количката, вкъщи постоянно нося бебето /а той е сигурно поне шест килограма/, че и баткото /който е 18 -19 кг./ не спя и въобще хабя доста енергия.
вал, съжалявам за това, което е трябвало да преживееш.
След първоначалния ми ентусиазъм около слинга, вчера претърпях разочарование. Боби ревеше при всеки опит да го сложа вътре. Но явно нещо не правя като хората, защото като го отпусна, имам чувството, че ще го изръся, а като го стегна, му е тясно. Ако го нося в изправено положение към мен, отново съм с усещането, че ще се изхлузи. И накрая просто си го гушнах с ръце и се успокои.Не знам какво направих предишния ден, та даже заспа там, докато подредя гардероба на Иво.
Евита, съжалявам за загубата. При нас  също спечели кмет на БСП, не е само в Кокаляне.
След смяната на времето, ранобудният ми син /големият/, стана в четири часа ooooh! То хубаво ранно ставане, ама нашето бие всякакви рекорди.
Борис трайно се настани до мен на леглото. Спи сам единствено навън в количката.

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 06:34 от valerie

# 633
Amorelove много благодаря за изчерпателния отговор Hug  ще следвам всичките ти съвети и ще се опитам да постигнас всички усилия нещо,дано да успея.малко ще ми е трудно през деня да го накарам да суче от мен ако е много гладен,но ще опитам всичко.

и сега да попитам мамита според вас кой чай е по-добър този на хипп или този лактогонния по-обикножения,питам защото досега си купувах на хиппп обаче няколко мамита ми казват че другия бил по-добър и по-резултатен,вие какво ще кажете? Thinking

за банята ние преди не плачехме,но от няколко дни едва издържа защото огладнява.аз също бутам биба,но понякога не изтрайва и сигурно ще ми се смеете,но докато успея да му облека поне бодито,майка ми му е бутнала шишето за да се успокои,че е много гърлест и ще събуди цялата къща... Rolling Eyes  краско не беше с толкова силен глас а хем денонощтно си ревеше и комшиите казват и до ден днешен че не са му чули гласчето,а аз само съм се оплаквала Crossing Arms Whistling но той беше с по-пресипнал глас и тихичак,а алекс направо цепи къщата Laughing

евитка съжалявам за загубата на татко ти,много им се дразня изобщо на тези БСП,ама както и да е Hug аз да ви кажа даже вчера не гласувахме с мъжа ми Naughty

днес и аз мисля да взема лактана био да пробваме дали ще изяжда по повече и ако е същото положението ще се върнем на хипп,то поне ми изглежда добро и е на добра цена-устройва ме Wink

момичета моите деца са големи хлъцльовци,направо съм много учудена.не съм чувала и виждала такова нещо.краси още от корема ми мнооого хълцаше,алекс беше прилично,нормално.сега краско когато започна да го закачам и да се смее с глас моментално започва да хълца Laughing  а сега забелязвам същото при алекс,макар да неможе още да се смее чак с глас като батко си,започнем ли да го закачаме и да пуска 24 каратови усмивки и той започва да хълца ooooh!   какво е това чудо незнам,даже вчера миличкия смя се смя се,започна да хълца и чак повърна малко  Rolling Eyes

валери какво те притеснява в зеленото ако.ние в началото на втория месец,а може би и по-рано акахме в началото зеленко и малко по-твърдо а после жълтичко.сега е имал често зелени акита и то само зелени-мисля че важното е да няма слуз иначе другото не е притеснително,поне така четох а и моята док като и се обадих и и казах че ме притеснява че има зелено ако тя каза че това не я притеснява,повече я притеснява например хъркащото носле(понеже ни предстоеше имунизация и я отложихме).мисля че няма от какво да се притесняваш,но все пак го следи Hug

хайде стига съм писала,даже ми е много.алексчо спинка,но сигурно вече ще се събуди и трябва да започвам с цедене и такива ми ти работи Hug Hug Hug

# 634
съжалявам за дългия пост,но ще постна нещо което мисля че ще е интересно на всички кърмещи мамчета или тези които дохранват

Искам само да добавя , яжте фурми - единствения плод съдържащ протеини, също така хормона окситоцин и ред витамини и микроелементи.
(Копирам една статия)
Увеличаване и поддържане на кърмата с помощта на билки

Един от най-лесните за решаване проблеми е липсата на достатъчно мляко. Първо е важно кърменето да става на сигурно и комфортно място, където и майката, и бебето да се отпуснат. Второ, опитайте да включите в менюто си една или повече от тези билки и храни, които са добре познати лактогонни средства и са в състояние да увеличат произведеното количество кърма.
· Храни богати на каротини, като варени кайсии, аспержи, зелен фасул, моркови, сладки картофи, домати, грах, и всички видове готвени зелени листни зеленчуци като листа от глухарче, от цвекло, магданоз – се считат за критично важни за жените, които искат да повишат отделянето на кърма. Каротинът е най-лесен за усвояване когато храните са добре сготвени – доматеният сос съдържа 2000 пъти повече каротин отколкото пресните домати! Също така каротинът се усвоява по-лесно от организма, когато се консумира с голямо количество мазнини (зехтин или масло).
· Подхранващи билки, като коприва, малинови листа, овесена слама и цветове от червена детелина, приготвени като силна инфузия – а не вземани под формата на хапчета, капсули, тинктури или чайове – не само осигуряват обилна кърма, но и поддържат здравето на майката и детето. Минералите в тези билки са в учудващо изобилие, така че те покриват загубата на минерали по време на кърменето и помагат на майката да остане спокойна и бодра по време на първите седмици, когато бебето изисква денонощни грижи. Най-добре е билките да не се комбинират, а да се ползват инидивидуално, за да се извлекат уникалните свойства на всяка.
Как се прави инфузия:
· Поставете 30 грама от сушената билка в съд с вместимост 1л
· Допълнете с 1л вряща вода
· Покрийте плътно и оставете да кисне най-малко 4 часа или цяла нощ
· Прецедете
· Пийте течността гореща, студена или помежду
· Замразете количеството, което не сте употребили и употребете в рамките на 48 часа (използвайте остарялата или излишна инфузия за да полеете домашните цветя)
· Бенедиктински трън (пресечка) - (Cnicus benedictus) - е със заслужена слава заради способността си да увеличава кърмата. Понеже чаят е много горчив, най-добре е билката да се приема под формата на тинктура. Дозата е 10-20 капки от 2 до 4 пъти дневно. Освен това се счита, че бенедиктинският трън премахва следродилната депресия и облекчава самоубийствените мисли.
.
· Отвара от ечемик и резене (аптекарски копър - Foeniculum vulgare ) е изпитана класика. Накиснете половин чаша обикновен лющен ечемик в три чаши студена вода и оставете да престои през нощта или сварете ечемика във водата за 25 минути. Прецедете ечемика (можете да го запазите и да го добавите в супа). Съхранявайте така приготвената отвара в хладилника или на хладно. Преди употреба загрейте до завиране 1-2 чаши от отварата и добавете семена от резене – по една чаена лъжичка на чаша ечемична отвара. Запарвайте не по-дълго от 3 минути. Тази комбинация не само увеличава кърмата, но и облекчава следродилните контракции и регулира храносмилането на майката и бебето.
· Хмел (Humulus lupulus) е също старо изпитано средство. То е специално за майки с близнаци, които имат нужда от много повече мляко. Чаят от хмел е подходящ особено за нощните кърмения, тъй като освен че увеличава млякото, докарва и съня. Хмелът се използва в бирата, която има по-добър вкус от чая. Но на ден не трябва да се пие повече от една висококачествена бира, например Гинес. За тези, които искат да избегнат алкохола, има безалкохолни бири също с високо съдържание на хмел и малц.
· Ароматичните билки като анасон, кимион, резене, ким, кориандър и копър също увеличават лактацията и тонизират храносмилателната система. Силата им се пренася и в кърмата, като намалява коликите и лошото храносмилане при кърмачето. Просто сложете чаена лъжичка сушени семена в чаша и допълнете с вряла вода. Запарете 5-10 минути. Пийте топло с мед. На ден могат да се консумират до 2 литра чай.
· Тройна запарка – смесете 15гр сушени листа от бенедиктински трън с 15гр сушена коприва. Сложете в съд с вместимост 1л. Долейте 1 л вряла вода и захлупете плътно. Нека да се запарва поне 4 часа или цяла нощ. Прецедете билките. Замразете течността, ако е нужно. Преди кърмене, загрейте чаша от течността и прибавете една чаена лъжичка семена от анасон, кимион, резене, ким, кориандър или копър (не по една чаена лъжичка, а само една от което си изберете, можете да ги редувате). Запарете 5 минути преди да го изпиете. Бенедиктинският трън стимулира потичането на мляко и помага да се възстанови жизнеността на уморената майка. Копривата е богат източник на витамини и минерали, особено на калций, магнезий и калий. Ароматичните билки подобряват качеството и количеството на кърмата и намаляват коликите.
Още няколко лесни за изпълнение билкови рецепти за чайове, увеличаващи кърмата:
Инфузия за обща употреба по време на кърмене
· 30гр сушени листа от бенедиктински трън или пореч
· 30гр сушени листа от малина или коприва
· по една чаена лъжичка от следните семена – анасон, кимион, резене, ким, кориандър и копър
Поставете всичко в двулитров съд и допълнете с вряла вода. Плътно затворете и оставете цяла нощ. Прецедете билките и замразете, ако е нужно. Преди кърмене загрейте почти до кипене една чаша от течността. Прибавете една чаена лъжичка от което искате от горните семена. Оставете да се запари 5 минути. Може да се пие в количество по желание до 2л дневно.
Ароматен чай:
· Резене
· Кимион
· Копър
Вземете по една чаена лъжичка от билките и ги запарете в 250 мл вряла вода за 15-20 минути. Пие се по една чаша три пъти дневно. Резултат трябва да са забележи в рамките на 24 часа. След това можете да увеличавате или намалявате честотата на приема на чай по желание.
Чай от сминдух (много горещо препоръчвана в западната литература билка за кърмачки, мощно средство с отлични и бързи резултати в увеличаването на кърмата) – може да се приготви по няколко начина:
· Накиснете 1/8 чаена лъжичка от счукани семена в чаша студена вода и оставете да преседи 3 часа. Прецедете. Може да подслаждате по желание с мед. Пие се няколко пъти на ден (3 – 5 пъти).
· Запарете 1 ч.л. цели семена от сминдух в чаша вряла вода за 5 минути. Пие се 4-5 пъти дневно.
· Запарва се чаена лъжичка цели семена за 15 минути и се пие 3 или повече пъти дневно.
(За да сте сигурни, че сте приели достатъчно количество от чая и той да има ефект, трябва да е забележим специфичен дъх на урината или потта след 24 часа – ако няма, увеличете количеството на приемания чай докато забележите, че се появява такъв мирис).
Чай “Мамино мляко”

Една част бенедиктински трън – съдържа витамин В-комплекс, калций, желязо и манган, а също така е традиционно средство за подпомагане на храносмилането
· Две части коприва – копривата е едно от най-широко използваните растения. Тя заздравява и поддържа цялото тяло. В Европа се използва като пролетен тоник и общо средство за прочистване от отрови. Богата е на хлорофил, желязо и калций, освен това увеличава кърмата и енергията.
· Две части малинови листа – малината е богата на калций, магнезий и желязо
· Една част резене (аптекарски копър) – повишава отделянето на кърма
· Четвърт част сминдух – сминдухът е мощно средство за увеличаване на кърмата. Химичните му компоненти включват желязо, витамин А, витамин В1,витамин С, фосфати, флавоноиди, сапонини и други алкалоиди. Тези прекрасни семена са богати също така на фибри и белтъчини.
· Счукайте семената на сминдуха и резенето. Смесете всички съставки и сложете 2 ч.л. от сместа в чаша леко вряща вода.Варете на слаб огън 10 минути.
Чай за кърмачки с простуда

Това е чудесен чай за майката с простуда и за бебето й. Понякога, когато майката не се чувства добре, тя се притеснява, че няма достатъчно мляко. Този чай помага да се обогати млякото и да се лекува настинката.
· Една част шипка – някои видове съдържат 5 до 10 пъти повече витамин С от портокалите, освен това се счита, че шипката има повдигащо настроението действие и се бори с депресиите
· Една част малинови листа
· Една част червена детелина – съдържа изофлавоноиди и биофлавоноиди, счита се, че нежно прочиства кръвта
Пригответе чая като инфузия – смесете всичко, залейте една чаена лъжичка от сместа с чаша вряла вода и оставете да кисне поне 20 минути, а най-добре 4 часа.
Чай за кърмене

Тези семена са използвани за увеличаване количеството на кърмата навсякъде по света и са много ароматни.
· Една част малинови листа
· Половин част резене
· Половин част анасон
· Четвърт част ким (увеличава потичането на мляко)
Счукайте семената и смесете с малиновите листа. Пригответе като инфузия - смесете всичко, залейте една чаена лъжичка от сместа с чаша вода и оставете да кисне поне 20 минути, а най-добре 4 часа.
Забележка – “една част” означава каквато мерна единица решите да използвате – може да бъде чаена или супена лъжица, една чаша и т.н. Важно е само да се спазват пропорциите при приготвяне на билковите смеси, а след това се съхранява вече готовата смес и се запарва по предписание – например една чаена лъжичка от така приготвената смес.

Успех, и да са добре нахранени и спокойни бебчетата

# 635
Здравейте от нас. Как сте, милички? Днес тук е много тихо, явно всички сте по разходки. И ние така, гледам максимално да използваме хубавото време. Даже утре мислим да отидем за риба тук наблизо, дано да е хубаво времето.
Ения, много полезна статия, благодаря Simple Smile

# 636
Аз тези дни нещо ви поизтървах Blush

При нас нещо се беше застудило времето предната седмица, но ние не сме се спряли да излизаме, въпреки че максималните бяха 5-6 градуса. По този повод Диди вече е с нови ботуши и ръкавици и взе че обърна времето и тази седмица се очакват температури от 12-14градуса Party

За банята, Тод много обича да се къпе, но както и повечето бебчета не обича да се облича. Положението спасява донякъде само сешоара, но в общи линии, гледам набързо да приключим с тоалета Blush

За сладкото, просто не си позволявам, освен 2-3 блокчета натурален шоколад, малко мед сутрин и захар с кафето. Иначе, ако почна, не мога да се спра Blush Да не казвам голяма дума, но май има ефект от този режим + повечкото движение: кг. почти не съм смъкнала, но обиколката на талията съм я намалила с 2см от предната седмица и сега ще ви кажа мерките си, да ми се посмеете Mr. Green 85-75-85 Joy

Валери, а възможно ли е претоварването да ти действа спиращо за свалянето на кг. Поне при мен е така. Колкото повече спя и си почивам, толкова повече смъквам. Например като бях студентка през сесиите винаги качвах Blush

Евита и аз съжалявам за загубата. И свекърва ми така се разочарова от политиката, като им разбра на всичките "избраници" задкулисните игри Peace

# 637
Галче, ти си първият човек, от когото чувам същата като моята теория, че от спокойствие се отслабва. Всичките ми познати казват, че при недоспиване и стрес отслабват.
eniq, аз знам, че е нормално бебешките изпражнения да са зелени само няколко дни до седмица след раждане. Иначе показва някакъв проблем. За радост при Боби вече са си с обичайният жълт цвят. С брат му никога не съм имала такива проблеми. Той  въобще откъм такива въпроси, свързани със здравето беше доста щадящ като бебе. Затова може би сега така се  шашкам
Не смея да се похваля, но две вечери Борис е спокоен. Свързвам го с новото мляко.

# 638
Момичета, бих искала да добавя нещо, свързано със статията за стимулиращите кърмата храни. Както по-горе писа и Amorelove, опита на майките, изследванията и като цяло логиката принципа на производството на кърмата показват, че стимулирането на една адекватна лактация зависи основно от честото и ефективно изпразване на гърдите. Спряганите като лактогонни храни имат спорен и силно индивидуален ефект, но пък повечето от тях са в гамата на здравословните храни и дори и да не увеличат кърмата, вероятно ще са полезни за вас. Майките дават добри отзиви за храни като житото, овесените ядки, както и други подобни зърнени, суровите ядки, суров лук, някои майки споделят също добър ефект от лактогонните чайове, които се предлагат в аптеките, но пък за други, това не допринася за особена промяна.

Важно е обаче да се знае, че някои билки и добавки, които на места се споменават като стимулиращи кърмата, могат да имат точно обратен ефект, когато се приемат в големи количества или в неправилна потенция (за хомеопатичните). Затова е важно тези билки и лекарства да се предписват след лична консултация, да се вникне в конкретната ситуация на майката, която се притеснява от недостатъчно кърма. Като пример бих могла да спомена билката Маточина (Lemon Balm), за която, както и за много други билки няма достатъчно категорични изследвания, но има данни, че приемана в големи количества може да подейства намаляващо на кърмата. Има и други билки, които биха могли да имат намаляващ кърмата ефект, част от тях са споменати тук Herbs to avoid while breastfeeding.

Подобен обратен ефект може да се получи и от потенцията на хомеопатичните лекарства, които се препоръчват за стимулиране на лактацията. За това е важно всяко хомеопатично лекарството да бъде предписано лично за вас от  хомеопат и в точната потенция.

Надявам се тази информация да ви е била полезна  Peace

# 639
Здравейте момичета... Ето ни и нас, прибрахме се след много разходки, хубаво си е у дома, родното място си е родно място. Така ми беше тъжно, като си тръгвахме, но нейсе: такъв е животът...

След баня и ние много плачем, но аз вече съм готова за "Бързи, смели, сръчни": с една ръка слагам памперса, с другата обличам бодито  Joy Joy Joy Майтапът на страна: слагам памперса, гушкам малко, слагам бодито, пак гушкам и така, докато се успокои. Гледам вече да я къпя доста преди ядене или половин час след. Ама и ние нямаме нормален режим: къпем се понякога и в 23 часа, ама то тя не спи след 18 часа обикновено... За сметка на това си поспиваме до 12 на обяд всеки ден Simple Smile
Кокетка, и аз искам такова за баня: веднага да издадеш магазина, от който да си закупим този зоопарк и да идеш да им искаш комисионна, така хубаво го описа Simple Smile

Сладко аз преди не близвах: никога и по никакъв повод. Сега всеки ден си хапвам вафлички, сухи пастички, шоколадче. И вода не можех да пия преди, ей така гола вода ми беше гадно: сега пия по 2 литра поне на ден. Мисля си, че е заради кърменето и тялото ми само си търси въглехидрати и течности. Забелязвала съм при други случаи, че като ми падне желязото започва да ми се яде много спанак, пастет, дроб, все богати на желязо храни, та си се доверявам на инстинктите. А и аз продължавам да слабея прогресивно, направо вече почвам да се притеснявам, 20 килограма съм отслабнала (при качени 13 през бременността) и дънките ми висят като на закачалка. Не че не се харесвам, но ми писна да ме питат всички роднини и приятели ям ли и да ми се вайкат как вече съм била прекалено слаба.
По повод стреса при всеки е различно: едни хора напълняват, други отслабват, няма универсално положение. Аз определено при стресови събития слабея.

Сега за слинга, ето тук сме след разходка:

Даже е заспала малката мишка и вече се е поотпуснал шала от тежестта й.
Та накратко: в началото слинга трябва да е вързан максимално стегнато, толкова че бебенце да влезе вътре и главичката му да е на една целувка разстояние, без да се налага да се навежда човек. От движенията след това, а и от тежестта той леко се отпуска, както е видно и на снимките. Като стигне до нивото на пъпа трябва да се привърже пак, защото вече се чувства по-нестабилно, а и натежава повече на кръста. Иначе за мен няма по-удобен начин на предвижване с бебка, защото усещането ми откъм натоварване, е все едно съм още бременна  Laughing. Просто правя големи преходи и ходя на много места, до които не мога да стигна с количката. От едната страна съм барикадирана няма къде да пресека като човек. Има два подлеза, през които не мога да премина, защото не виждам как ще вдигна 12кг количка с 6 кг бебе вътре, а пешеходна пътека има на м*****а си, пък и то там да тръгна да пресичам с количка е малко програма максимум, трябва да съм камикадзе Simple Smile Не на последно място на малката ми мушмуличка също й е много удобно, в началото ми се струваше, че много се сгъва и й е некомфортно, но като я гледам каква е доволна и с каква мирна физиономия спи, реших, че явно просто така изглежда отстрани. Изкарва си така в непробуден сън по 2-3 часа, тя толкова в леглото си не спи, както се казва.
Иначе за пари не знам: подарък ми е от една приятелка на сестра ми, която е носила сина си в него. Но със сигурност ще си купя още един, за да имам за смяна, в процес на избиране съм.

И да ви кажа днес какви ги свърших по разните институции, макар че вече доста дълго стана: отидох до ГРАО, където заплатих сумата от 10 лв за това, че експресно ми издадоха удостоверението за семейно положение. А издаването се състоеше в това, че ми набраха ЕГН-то в компютъра, излязоха моите данни, преписаха от декларацията, която подадох имената и ЕГН-то на детенце, цялото нещо го принтираха, туриха му един печат и туй то. Никъде не им излезе в системата, че наистина това дете е мое, нито ми поискаха акт за раждане, нито нищо. Че аз така мога да подам декларация, за което дете си поискам и те да ми издадат такава бележка... После отидох в социалните и там изпаднах вече в тиха лудост: 8 човека чакахме в една стая-кутийка метър на метър, всички за една единствена служителка: 3 майки за детски, 4 бабички за помощи за парно и аз за тази манна небесна в размер от 250лв. Няма да ви обяснявам какви скандали се разразиха кой след кой, кой кога ще влиза и т.н. Бях готова да си тръгна във всеки един момент, ама нали чак от Пловдив се вдигнахме, за да я свършим тази работа, та реших да проявя търпение. Сега към края на месец ноември ще очаквам превод, да живей!

Хайде спирам се вече, че ме обзе писмена логорея, ще ме извинявате  Embarassed Лека нощ!

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 22:58 от jaded

# 640
  • София
Привет,

Jaded, много добре се справяш със слинга, аз май това удобство ще го пропусна, не мога да си представя как ще ми се отрази това на дъртия ми кръст....абсурд едвам вечер обличам малката на повивалника, който е от НАЙ-високите възможни, камо ли......тя и за това милата няма шанс да се научи да е на ръце, просто мама не  може да я носи......и си свикна детето, оставям си я в креватчето, ритка си и си гука по играчките и по някое време заспива, ето в момента е точно така.
Да ви соделя реших днес да потърся и аз играчки за банаята на Рада и направих един тигел по Мария Луиза, влезнах в Марсел-а , ми то тоя магазин много западнал бе, аз не бях влизала с години там, съответно нямаха никакви играчки за ваничка.....питам а нещо за над креватчето, да е нещо със звук, ако щете на пружина...ми нямаме такива.......влезнахме и в ХАЛИТЕ, ма и там не намерих нищо съществено, после наобратно минах през БОКАЛ, да ви кажа и там има страхотни намаления на разни дрешляци и дне скупих доста неща на Рада, защото изведнъж всичко ни умаля......голяма драма, и то на дължина!!!
Колкото до изборите, момичета ценизъма е че не БСП спечели а кандидата на синята коалиция - ОДС, който на балотажа се коалира с БСП само и само да спечели САшо багеристо, и какви всенародни разпивки и усирания са били нощес, сутринта по площада са били разхвърляни бутилки, чаши, кутии, хляб и зрелище за тоя тъп народ, кебапчета и чалга е това е!! И като се поздравяват с победа, каква победа бе цървули, даже Светльо ВИтков набра повече гласове от вашите лидери, на какво разчитат, още днес спряха вътрешния автобус в Кокаляне и тепърва се започва с прецакванията за селото, но това е.............както казват като е тръгнало да се дави, бутни го!!!
За килограмите - започнах специално разработения хранителен режим на Ипократис и днес цял ден пикая в тоалетната, аз през живота си не съм пила толкова много вода, но явно това е разковничето....ще ви докалдвам как се движа....лека и спокойна нощ!!!

# 641
Моят слинг е този http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%97%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82 … abymoov-3254.html
Аз си мислех, че такъв е по-удобен, отколкото слинг-шал, защото там връзването съвсем ми се струва висша математика.
Само, че и с този не се справям ooooh!
jaded , много сте сладки  Hug

# 642
Сега открих защо не се справям. Разгледах модела и видях, че слагам бебето от страната на халката Laughing, а трябва от обратната.

# 643
jaded, Евче, това е зоопарка - http://www.munchkin.com/10-squirtin-sea-buddies. На мен ми го донесоха от Америка, но съм си поръчвала от ибей други продукти на марката, вероятно и зоо-то го има.
Зоо-то е за по - големи бебета, дават го за +9, но Андрей много се забавлява като ги гледа как плуват във водата, а пък част от тях нареждам по ръба на коритото и той се втренчва в тях и започва да им говори и гука  Grinning

jaded, и се замислих същото по отношение на великото удостоверение за родствени връзки  ooooh!
За подаването на документите за помощта чаках близо два часа и половина. Виж миналата седмица отидох да взема акта за раждане и стана много бързо. Служителката обаче имаше някакво много странно чувство за хумор, защото ме попита как ми се казва детето, при което аз озадачена изтърсих "Андрей, защо?" и тя с някаква злоба казва - "А, не сте забравили как ви се казва детето"  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Мале, като полудях, ти казвам, добре, че имаше много хора и доброто възпитание не ми позволи да вдигна скандал. Казах й, че шегата й е изключитебно безвкусна и си записах името й. Мислех жалба да напиша, но нещо тия дни ми поразмина.
Как може такова отношение, бе. То вярно, че не бях облечена с костюм, ами по дънки и маратонки то как да си облечен с бебе  newsm78, ама хич не мязам на тези жени, които си забравят имената на децата  #Cussing out

Валери, и аз съм така с отслабването. В стрес ли съм - или дебелеля, или както в случая - не слабея. Макар че за два месеца от раждането съм свалила около 3 кг. и ако така продължавам, би трябвало за половин година да си върна теглото от преди бременността, но кой знае.
Аз се притеснявам, че тазът ми няма да се прибере, сланинките ще изчезнат лека - полека като към километричните разходки прибавя и по - целенасочени упражнения, но тазът...

Едно хубаво има от цялата работа и то най - вече за съпружието - от скромните 89 см. гръдна обиколка преди бременността в момента съм с 103 см  #Crazy  Laughing

# 644
  • софия
Здравейте, момичета!Скоро не съм писала,но ви чета!ие сме добре с изключение на запека ,който имаме ,но ще се оправим.Относно служителките в социално подпомагане са еднакви навсякъде- държат се с нас все едно сме парцали!По принцип моето образование такова
(не че работя това)и затова още повече ме дразнят леличките,които нямат представа какво е да си социален работник,като не им се работи да си ходят #2gunfire!
ТОВА Е от мен!Хубав ден! Peace

Общи условия

Активация на акаунт