Отговори
# 75
[Дани, възможно е поради обезводняването и диетата кърмата ти да е понамаляла. Ще ми припомниш ли как храниш детенцето си, колко често, от гърда ли суче или от шише? Споменаваш, че цедиш, това рутинно ли е, често ли изцеждаш или това изцеждане е било еднократно?

Това, което стимулира гърдите да произвеждат повече кърма е честото и ефективно изпразване. Би ли могла да предлагаш на бебето си да суче по-често, на по-малки интервали включително и през нощта? Адекватния прием на течности (вода), както и един балансиран и здравословен хранителен прием също може да са фактор.

[/quote

Благодаря за бързия отговор,на въпроса дали рутинно се цедя отговора е да защото бебка не захапва правилно от самото начало и винаги усничките и са навътре, а и сме на смесено хранене защото моята кърма не и е достатъчна и в началото качвахме много малко.А относно храненето , тя яде м/у 2.30 - 3.30часа и поне веднъж на ден и давам да цока директно от гърда въпреки голямата болка, защото тя си иска и си търси, а през останалите хранения се храним от шише и изцедената кърма и АМ.

Искам да ви споделя, че днес бях потресена от детската консултация,трябваше днес да ния направят и да ни бият ваксинаи и след  като ни караха да чакаме при болните деца ми казаха че нямали ваксини и да отидем следващата седмица за всичко.Е, не мога да разбера как може да не се обадят по телефона и да ми кажат , а не да разкарват новородено бебе  и да чакаме с болните   #2gunfire

Честито на Силвето, да сте живи и здрави и много засмяни  bouquet

# 76
Добро утро.
за тези с ядовете около свекървите- според мен трябва ясно да си кажете на бабите, че бебетата ви са новородени, че имате нужда да бъдете с тях и че много добре би ви дошла помощ в домакинството, а не друга. Моята свекърва е далече, но си спомням терзанията когато дойде първия път. Бях много зле след раждането, не можех да седна и тя си мислеше, че помага като не ми дава да се докосна до бебето. Майка ми пък беше изпаднала в някаква криза, че вече е станала баба и само в кухнята стоеше. И на двете се дразнех.И открито споделих терзанията си. Мисля, че ме разбраха. Донякъде Confused Като тръгнаха на работа и останах сама с бебето през деня всичко се оправи. Помощ от мъжа ми никога обаче не съм отказвала. Затова и той винаги е бил много ангажиран с гледането на големия ни син, сега и на Борис. И Иво за разлика от повечето деца на неговата възраст, има прекрасна връзка и с баща си.
Той ми помага за всичко - и памперси сменя, и храни - в нашия случай с адаптирано мляко може да ме смени, къпем бебчо заедно, той се занимава с пишката Simple Smile.
През деня се справям и сама, но мисля, че таткото трябва да се чувства съпричастен в грижата за детето. Това е и за него радост.
Q-T, поздравления, че се справяш с ЕБХ. Аз не бих могла, но може би е и защото не мога да повярвам в особената ефективност на метода. Всички деца, които познавам, реално махнаха памперса към две години.  А някои и по-късно, но това е по-скоро от нежеланието на родителите да се занимават.
При първото ми майчинство бяхме голяма компания майки. И понеже съм свикнала да е така, а и съм доста социално същество, сега ми е малко кофти, че сама обикалям с количката. Местните висят в кафенетата , а на мен ми е досадно така.
Браво на порасналите бебоци Hug Аз не знам колко е голям вече Борис, но ми се струва, че взе да запълва малко по малко количката Simple Smile
Силве, честито. Желая ви много да се радвате една на друга Hug
Дани, много гадно това, което описваш. Как е възможно въобще да те държат там. Нашата лекарка  като види малко бебе, веднага го преглежда първо. Мен много ме е страх от ваксините, особено след агресивната кампания срещу тях напоследък от препатили. Но все пак не мога да не сложа, от това повече ме е страх.
Слушам, че нашият премиер дава съвети на другите европейски държави как да се справят с кризата. Дано да не звуча така Simple Smile
Местните баби /ама баш баби, към 80/ всеки ден ми сервират  поредното суеверие. Вчера беше защо съм си извеждала бебето по тъмно. Дрехите да се прибират слез залез. И всякакви подобни...

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 07:08 от valerie

# 77
  • varna
Здравейте и от мен момичета!Ех,много се радвам,че вече сме в родени!
Искам да попитам всички ви възможно ли е след като бебето е само на кърма(както е Мая) да прояви някаква алергия.От снощи забелязах,че бебка е обрината по цялото тяло(коремче,вратле,под мишничките),чак се притесних.Как изглежда обрива от претопляне?

# 78
Валери, мила, как те разбирам за "местните"... И аз няма с кой да изляза и две думи да си кажа, има две майки с бебета, ама те са абсолютни простачки, седят отпред на бордюра, люпят семки и обсъждат сериалите. Едната има и свекърва, дето и тя седи с тях по цял ден и само ми дават акъл, като ме заговорят. И то все такива мъдрости, като това, което ти спомена, а и разни други. Аз само кимам, усмихвам се и си продължавам по пътя... Пък то един път... От едната страна всички улици са разбити, а от другата има дом за сирачета, откъдето ми е много тъжно да минавам. Винаги има дечица отпред и винаги гледат с мъка мен и количката...
И си ходя като кукувица напред назад сама, ама по-добре така, отколкото в лоша компания, нали така беше лафът Simple Smile

Ние днес ставаме на един месец, откакто се роди детенце времето съвсем забърза хода си. Малко ми е кофти, че има празник, а ще я водя да я боцкат, ама какво да се прави...
В това отношение съм доволна от нашата педиатърка: дава часове и ги спазва стриктно.

# 79
Добро утро  Hug

Слушам, че нашият премиер дава съвети на другите европейски държави как да се справят с кризата. Дано да не звуча така Simple Smile

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Само толкова от мен по този въпрос, че да не взема да разбуня ненужно духовете в тази прекрасна тема  Mr. Green

Валери, права си, но просто не мога да кажа на свеки да дойде да изчисти или пък да ми помогне за другата домакинска работа. Виж, ако беше казала - искаш ли да ти помогна с нещо - да изгладя, да изчистя, да сготвя или с нещо друго, тогава може би бих й казала от какво имам нужда, а на мен директно ми се заявява - ако искаш да си починеш или да си свършиш някаква работа, викни ме да разходя бебето няколко часа  #Crazy навън.
Първо - няколко часа навън трудно ще го разходи, без да има налични цици наоколо  Grinning, второ - аз нямам нужда да си почивам от бебето, а от къщната работа и трето - зора е да води внучето на кафето с дружките, и всички вкупом да се изсипят върху количката и да го зяпат и пипат, а не толкова, че иска да ми направи услуга да си почина  Mr. Green
Проблемът е там, че тя и двете си деца ги е гледала с помощта на бабите до късна възраст, в което няма лошо, всеки прави своя избор, но сега явно смята, че е редно и тя да се включи като гледачка.
От друга страна майка ми е гледала двете със сестра ни сама и сега, освен някой непоискан съвет, по друг начин не ми се бърка. Когато идва вкъщи, се порадва малко на бебето, пием кафе и ако има нещо за домакинстване, ми помага, ако не - по живо, по здраво. Няма драми от сорта на - Ама аз кога ще го видя, Не искаш ли да дойда да се разходим заедно, Той като порасне, аз ще си го гледам, Ще го запишете на ясла в квартала, за да мога да го водя и взимам, а ти да си ходиш спокойно на работа, Ей, много сте самостоятелни, никаква помощ не искате, сеаг трябва да си живеете живота  Shocked и прочие...
Ама хайде стига съм говорила зад гърба на хората - свекърва ми е добър човек, просто откакто се роди детето, нещо й стана, а пък и си има тема за оплакване  Mr. Green А може би майка ми преживява подобна криза като твоята майка и в скоро време ще има включване и от нея  Laughing

Аз също си ходя сама с количката из квартала. Местните майки не ми допадат, има две - три съседки от входа, с които си имам приказка от преди, но техните деца са по - големи и трудно ни се получават съвместните разходки.

ДаниHug Недей да се терзаеш  Hug

jaded, честита ви месечинка  Hug Да ви е жива и здрава Радина  Hug Дано не плачка много от боцкането  Praynig Hug

# 80
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте!
Имам питане към мамите от ЛЛЛ
Бебето ми е на 15 дни вече, наддава добре, ака по 6-7-8 пъти на ден и по вече пишка Simple Smile. Обаче не знам дали й стига кърмата, защото когато си почувствам някоя от гърдите тежка и пълна и се цедя с помпата излизат 20-30мл най-много. Бебето като почне да суче смуче енергично по 15-20 мин и преглъща. После й давам другата гърда - не я иска, давам добавка - пак не иска. След хранене изкарва по 2,5-3 часа спокойна преди пак да огладнее. Дали има някаква техника с помпата или малчо яде много малко  Thinking

# 81
имам питане към ЛЛЛ

Бебето ми е на 13 дни,храним се само с кърма от гърда.От 2 дни е много раздразнителен,трудно заспива и през деня и вечер,храни се много по малко време  по 10 минути активно и се успива.Не знам дали му стига кърмата,защото не мога да се изцеждам.Зърната ми са разранени и имам обрив по гърдата около ареолите(малки червени пъпчици).Дали не сме развили гъбична инфекция ?Имаме по 5-6 наакани памперса на ден.От два дни прави 5-6 часа пауза през нощта.Да го будя ли?

# 82
Ето ме и мен в темичката с моята прекрасна бебка  baby_neutral  Меган която се появи на 25/09!Сега се кърмим ,сменяме памперси и май започват коликитее...ще ги минем някак и тях ами на всичкото отгоре каката ни се разболя от някакъв грозен вирус  #Crazy и сега цялото семейство сме болни и малкото ми бебче е на 10 дни с ужасна хрема  Cry  и не знам какво да правя освен да  прuскам стеримар в нослето друго не се сещам а тук всички доктори казват няма какво да и се даде ще и мине ей така .Това от нас за сега,че няма време за писане много.

# 83
Jared, мила къде живееш, все едно описваш гледката от пред нашия вход............насядалите баби с акълите на едната пейка и майките с количките на другата и много интересно като изляза всички млъкват и като отмина се започва шушухането CrazyСега ни обсъждат защото си платихме да ни оправят асансьора да спира на втория етаж, че досега никога не е спирал,а пък на мен ми е много  трудно да слизам по стълбите с количката,че е много тежка и сега всички във входа ни мислят за богати Rolling Eyes, и всички от етажа ползват асансьора ама никой не пожела да помогне със сметката, ама да са живи и здрави.И аз като вас се мотам сама из квартала,ама си взимам книжката и като сме кротки сядам някъде да изпия по едно кафе и да прочета по нещо  Laughing

# 84
Май кукувиците сме доста, аз също съм сама по разходки, но с Маги не се чуствам сама. При нас се появи много неприятен проблем-таткото е с повръщане, от сутринта и аз Sick, моля се да не заразим децата ooooh!. Ужасен вирус, така ме боли главата ooooh!

Мрън -мрън.
С ЕБХ имаме частичен успех, Маги все още пълни мноого памперси. Повече пиш хващаме и по някое ак.. от време на време.

Отивам да пийна осцилококцинум и вомитусхиил Sad

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 10:28 от neci

# 85
Хайде като стана дума за свекърви моя хит-изобщо отказа да го види-тя и свекър ми #Crazy Единствен внук им е .Всъшност още не са ми честити ли  Shocked Аз съм една щастлива мама Mr. GreenНо пък мама ми помага ,а това ми стига.Поне не му говори на бебешки ,а го надъхва какво голямо момче ще стане и колко моми ще има  hahahaГовори му как ще скрият чурата,че тя е най важната  Laughing Laughing
На порасналата Радина честита месечинка  bouquet
Ние все още акаме и пишкаме на лигнини,че не ми се иска да го мъкна по голо дупе в банята.Нали си имаме разширено легенче на бъбречето и много ме е страх да не го простудя.

# 86
Мами, има ли някоя с проблем с повръщане на бебето и как се справя?
Много ми е мъчно за моята беболинка като я гледам как се мъчи  Cry
Днес бяхме на контролно теглене и си е възвърнала теглото от раждането, не е качила повече, което не било добре според педиатърката. От днес се цедя и давам от шише кърмата, за да видим дали проблема е в недохранване или е от повръщането....
Направо се чувствам безсилна и само седя и я гледам в устичката като се нахрани, да не се задави Cry

# 87
Здравейте, момичета и бебчета Simple Smile

искам да попитам тези, които давате Био Гая -
аз вече 7-8 дни я давам; знам, че действа с натрупване; но забелязва ли ли сте някакви други ефекти от нея?
Сара преди няколко дни се сдоби с разни малки пъпчици по лицето и по гърдичките - аз си мисля, че нещо я претоплих /че нали времето тук е доста особено/;
тъкмо си мислех, че коремчето и е по-спокойно, а днес от 5ч сутринта всеки памперс ни е наакан много прилично /без 1 само/ - това са към 6 памперса само до сега; голямо гърчене беше, не може да заспи, водих я малко на вън в кенгуруто - тогава само спа; и от сутринта, чак сега заспа, дано да поспи поне няколко часа, че много се умори бебчето ми Sad

не мисля, че този пробиотик може да има негативно действие, но  все пак да попитам и другите с какво впечатление са Simple Smile

поздрави   bouquet

# 88
Хахаха, Дани, в Пловдив живея, уж в центъра се води, ама то май няма голямо знчение: тя простотията не ходи по гората. Мен така ме обсъждаха преди да родя, защото карах служебна кола и бяха решили, че ще раждам в частна клиника, защото сме много богати Simple Smile Ама аз никога не съм обръщала внимание на хорски приказки, та не ми пука. Но просто, както и Кокетка каза: не ми допадат, няма за какво да си говоря с тях.

Иначе ние сме добре, от изписването сме качили 1200 гр и сме пораснали 4 см. Боцнаха ни и слава Богу не плакахме много, бързо се успокои в мен... Лекарката каза, че изглеждаме чудесно и се развиваме по план Simple Smile Днес ми е много мила, не мога да й се нагледам и нагушкам.

Радост, и моята свеки е много добра жена и винаги е била супер деликатна, ама откак се появи детето, нещо й стана... Може би защото й е първо внуче и при нея емоциите надделяват над всичко останало. Майка ми се съобразява, но тя все пак ми е майка, познава ме, знае какво би ме подразнило. Пък и тя все пак не е много добре здравословно и там отношенията ни са съвсем други. Най-много ми помага сестра ми: хем като ме дразни мога да й скръцна със зъби, хем спокойно мога да й кажа: помогни ми с прането или с готвенето. Жалко, че е далече и тя, но поне се старае да идва колкото се може по-често. Ама аз вече свикнах да се оправям сама. В някои дни, когато ми се събират 4 часа сън, съм малко по-кисела, ама бебанка ми дава сили и не знам откъде черпя енергийни запаси, но винаги успявам да запазя спокойствие и да продължа. Намерих си номер: като съм на ръба, отивам, мия си зъбите и лицето и после съм нов човек Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Дидка, ти направо ме разби с мъжовите ти роднини, ама хора всякакви: дано само той да не го преживява тежко.

Сънчо, аз не съм консултант по кърменето, ама понеже много чета по въпроса и да взема да се изкажа Simple Smile Помпата не може да изцеди това, което може бебето, принципът е съвсем различен. Това че при цедене с нея нямаш кърма (или имаш малко) не означава, че и по принцип е така. Просто при различните жени е различно. Аз примерно не мога да се цедя на ръка, но пък с помпата нямам проблем. Щом детенце ака и пишка доволно, спи спокойно и си спазва само интервалите между храненето, значи е добре и не е гладно. Вярвай ми, ако оставаше гладна, щеше да разбереш Simple Smile. На Радина ако й забавя гърда по някаква причина при храненията в 6 (забелязах тогава най-лакомо суче), ще вдигне махалата по тревога Simple Smile

Дана, аз био гая й дадох само веднъж и после имахме кошмарен ден: рев, спазми, плюнчеше се цял ден... И аз не вярвам да е било от нея, ама някак не посмях втори път да й дам... Та не знам: навсякъде пише, че няма никакви странични ефекти, ама тогава наистина беше много тегаво положението и предпочетох за всеки случай да не давам повече...

Сега ви оставям, ще видя какво да сготвя, иска ми се да ни е нещо празнично, все пак имаме повод Simple Smile

# 89
Моля за помощ момичетата,които имат ПИК.Днес забелязах, че болничният ми 45 дни преди раждането е изплатен на 84-85%от дохада по който е определено обезщетението, а не 90% както е по закон.Моля да проверите и вашите болнични и ако знае за какво става на въпрос да обясни.

Общи условия

Активация на акаунт